|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2009 - 3. del
17.3.2009 17:33:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: petrazg

No vidita... bomo že... Moj je tudi zvečer dobival Novalaca, pa kdaj čez dan, pa smo tudi mi zrasli...user posted image Jst pravim, bo tako kot bo... al bomo dojile al pa ne... super mamice bomo v vsakem primeru... 

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu petrazg)
  Neposredna povezava do sporočila: 3301
17.3.2009 17:33:38   
Kasija
krči v nogah Jih imam tudi, predvsem ponoči. Jemljem magnezijeve šumeče tablete in pomaga. Razen, ko jih pozabim vzet user posted image

zatekanje in kile V prvi nosečnosti sem bila grozno zatečena že od 5 meseca dalje. Na koncu nisem mogla obut drugega kot natikače. Pa sem s porodom zgubila 6 kg in potem še 6 kg v enem tednu po porodu. Po moji logiki je bilo teh drugih 6kg voda, ker kaj drugega bi lahko bilo tako na hitro. Tako da ne se sekirat, vse boste še izgubile vodo. Tisto drugo je šlo pa bolj počasi - po kg na mesece.  Se bomo lahko spodbujale user posted image

kile Tudi raje ne bi o svojih. So mi ostale še +4 iz prejšnje nosečnosti, pa še jih pridno dodajam. Ni za seznam.

dojenje Joj, jaz upam, da bo to šlo. Mogoče imam manj strahu zdaj, ker je prvič šlo v redu. Samo po moje bi veliko deklet lahko dojlio ob boljši prvi pomoči v porodnišnici. Škoda, ker nimajo (vsaj v lj ne) boljših programov dojenja, da bi ti kaj pomagali in svetovali. Jaz sem takoj po porodu težila, da ga pristavijo, pa je rabila 1 uro, da mi je dala dojenčka k meni. So imeli gužvo, pa najbrž ni imela časa. Samo vseenouser posted image  Pa nič niso rekle, da je bistveno, da ga pristaviš čim prej po porodu, to sem vedela iz knjige. Jaz mu ne bom dala dude, dokler dojenje ne steče. Moj prvi sicer zato dude sploh niti ni hotel tudi kasneje. Kar je bil potem problem pri pomirjanju, ampak ga pa zdaj ne rabim odvajat.

k.tja Jaz sem tudi izgubila 2kg zaradi brezsladkorne diete. Sicer ravno tako sanjarim o torticah in sladoledih, ampak vsaj manj kg bo za dol spravit, tako se tolažim. Kako je zgledal pregled?

< Sporočilo je popravil Kasija -- 17.3.2009 17:36:27 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3302
17.3.2009 17:34:18   
Kasija
IZVIRNO SPOROČILO: petrazg

No vidita... bomo že... Moj je tudi zvečer dobival Novalaca, pa kdaj čez dan, pa smo tudi mi zrasli...user posted image Jst pravim, bo tako kot bo... al bomo dojile al pa ne... super mamice bomo v vsakem primeru... 

Itak user posted image

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 3303
17.3.2009 18:07:10   
Dudica1
kasija lahko pa daš podatek o obsegu bušija če hočeš k vidim da te še ni gor?

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3304
17.3.2009 18:39:14   
lake
Očitno nimam takih problemov. Krčev v nogah nimam, zatekam  zaenkrat tudi ne, me pa zato tok bolj križ boli, da ne vem al bi sedela, stala, al ležalauser posted image .

Je pa res da se moje kile že dva meseca niso premaknile.

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3305
17.3.2009 19:23:35   
Dudica1
lake hvalabogu da se ti kg ne premikajo...čeprav se men tud ne nevem kaj veliko...user posted image
križ pa mene boli samo če sem predolgo sklonjena al pa kej tazga...

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 3306
17.3.2009 20:22:58   
KatMat
JAP PUNCE,SE BOMO SPODBUJALE...PA VOZICKALE SKUPI!!!PA BODO SLE KILCE!

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3307
17.3.2009 20:24:46   
KatMat
sem vas prisla se mal pogledat...sem sla na rudnik po poušter pa dam pa skuhala pa pospravla zdej pa bom kr dol padla...cunje mam se za pobrat pa se mi ne da...a se kera javi??pa za zlikat je tuduser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 3308
17.3.2009 20:32:11   
KatMat
kje pa ste vse??ce ni pa nobene grem pa tud jest dol,sem mislila da bom se malo poklepetala

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 3309
17.3.2009 22:29:29   
Anonimen
Ja, hitro greste spat...

Dito, jutri bo vse v redu!

FLASK_A samo še en nasvet: namesto bučnega uporabljaj rajši oljčno olje (čeprav je bučno res zakon okusa!). Drugače pa tudi pri olju zmerno (so me učili).

Cveka30 za krče v nogah se je tudi pri meni obnesla magnezijeva šumeča tableta. Pravijo pa tudi, da minejo, če popiješ kozarec mleka. Sicer sem do sedaj imela ponoči samo 3x krče v nogah, a sem vsakokrat popila 2dcl mleka in je bilo za tisto noč urejeno. Zdaj pa vsak dan popijem magnezijevo šumečo tableto in je ok, spim brez bolečih motenj.

kasija, drugače me niti ne skrbi preveč tole hujšanje, ker sem imela proti koncu prejšnje nosečnosti enako stanje (jaz sem izgubila 2 kg, otroček jih je dobival) ... ampak sem mislila, da bo to nosečnost drugače glede na to, da imam dieto skoraj od začetka nosečnosti. Dodajanje insulina dela svoje.
Pregledi so pa zdaj bolj rutinski - stehtajo me, pomerijo tlak, uro in pol po jedi mi vzamejo kri, s seboj prinesem jutranji urin, potem pa pogovor z zdravnico (pregleda materinsko knjižico, dnevnik, kamor si zapisujem meritve glukoze v krvi in odmerke insulina,...) In ker je vse ok, so zadovoljni, jaz pa tudi.

Ja, kot je rekla FLASK_A, samo še mesec in pol pa bo minilo in lokomotiva bo zopet poganjala na starih tirnicah.

user posted image Pa prijetne sanje! user posted image

(odgovor članu KatMat)
  Neposredna povezava do sporočila: 3310
18.3.2009 7:05:54   
psaša
IZVIRNO SPOROČILO: dito

Že ves teden samo počivam. Ponoči spim po presledkih, ker ves čas razmišljam o user posted image . jutri imam kontrolo rasti v bolnici. Držite pesti, da bo vse vredu.

Drugače pa imam trebuh čisto spodaj in imam občasno krče. Samo, da bi se normalno redil in bi počakal do maja.

Jutri vam javim kako je bilo.

Jaz imam tudi danes kontrolo. Kje jo pa imaš? V LJ porodnišnici?
Jaz tudi nosim dokaj nizko, ma bo že. Saj smo že daleč prišle. Bo vse OK, boš videla.

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu dito)
Neposredna povezava do sporočila: 3311
18.3.2009 7:08:31   
psaša
Jutro. Sem že kar malo nervozna kaj bo danes na pregledu, prejšnič se ni glih ne vem koliko zredila. Upam, da bo danes kaj bolje.

cveka se potem nisem nič več oglasila. V soboto nisem jaz nobene nosečke opazila, ker je bilo preveč gužve pa še zmatrana sem bila. Imela sem pa oblečeno roza bundo.

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu psaša)
Neposredna povezava do sporočila: 3312
18.3.2009 7:22:02   
Dudica1
dobro jutro

za vse ki imate preglede in kontrole držim pesti da bi bilo vse OK...user posted image user posted image user posted image
drugač mam pa danes mojega doma tako da bom bolj na redko tukaj gor...v presledkih...user posted image

user posted image

(odgovor članu psaša)
Neposredna povezava do sporočila: 3313
18.3.2009 7:46:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: psaša

Jutro. Sem že kar malo nervozna kaj bo danes na pregledu, prejšnič se ni glih ne vem koliko zredila. Upam, da bo danes kaj bolje.

cveka se potem nisem nič več oglasila. V soboto nisem jaz nobene nosečke opazila, ker je bilo preveč gužve pa še zmatrana sem bila. Imela sem pa oblečeno roza bundo.

a veš da nisem videla nobene z roza bundo, sam je bla že noč pa taaaaaakkkkkkkkkkkaaaaaaaaa gužva kot na razprodajiuser posted image user posted image no ja naš fantič je ful užival in to je bilo glavno, zarad tega smo tud šliuser posted image user posted image

dobro jutro!!

Dudica1: vse najboljšeuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu psaša)
  Neposredna povezava do sporočila: 3314
18.3.2009 8:06:25   
Dudica1
user posted image

pa še za vse kozarček šampanjca...user posted image

in košček ...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3315
18.3.2009 8:23:06   
lake
Dobro jutro! Dudica vse najboljše! A je šampanjec brezalkoholen user posted image ?
Spal smo spet za en drek, menjam križ, ker mi bo glih kar odpadu. Zdej me pa še delavci živcirajo, ker neki štemajo in se cela bajta trese.

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3316
18.3.2009 8:45:38   
OliveOyl
Dudica user posted image vse naj naj.

Jaz se bila že na socialni,celih pet minut.Moram še njegove papirje odnest,ko dobi iz šihta in to je to.Ko rodim on samo pokliče,pove datum rojstva in kdaj bo začel dopust.user posted image user posted image  Pri nas nič ne komplicirajo.

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 3317
18.3.2009 8:48:29   
OliveOyl
A gre katera na moške?? .com user posted image

Mi imamo ob 18h v vrtcu predstavo,greva za ene pol urce tja,pol jih bo pa tašča počakala,midva pičiva na moške..jess...

aja včeraj je bilo govora o taščah-moja je super,že pet let pod njo živim pa nimam težav.user posted image

(odgovor članu OliveOyl)
Neposredna povezava do sporočila: 3318
18.3.2009 8:54:19   
AKP
Dudica vse najboljše.
Porodniška: pri nam v službi pa ti preračuna koliko bi morala dobiti plače (brez bolniške) in ti te zneske vpiše v pole. Mi je rekla, računovodkinja, da je tako prav, saj ne bi bilo fer do nosečnic, da so oškodovane še pri porodniški zaradi bolniške. Moja porodniška bo skoraj ista kot je bila plača. Malo omenite to možnost v službi.
Glede dojenja je pa tako. Prvič sem dojila tri tedne in mi dojenje sploh ni bilo všeč, drugič sem dojila dva meseca polno in sem imela en dan manj mleka. sem odšla k p, ki mi je takoj predpisal aptamil in sem začela dodajati zraven aptamil. Normalno, da je bilo mojega mleka vedno manj. Takrat pa mi tudi ni nihče povedal, da moraš ogromno pit in če bi mogoče kakšen dan vztrajala  bi sigurno lahko polno dojila. Zdaj bom vztrajala pri dojenju in če bo tudi kakšen zastoj ne bom dala takoj adaptirano mleko.
Kakšne stekleničke boste kupile. Plastične ali steklene? Sem zadnjič prebrala en članek okoli te plastike in sem se malce zamislila. Vem, da ima NUK steklene. Omahujem med NUK in TT stekleničkami. Bi pa rada kupila samo eno in konec. Ko pa bo potrebno pa še kako. Zdaj pa je prišel moj mačkon domov in ga moram malce pocartati in nahranit.

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 3319
18.3.2009 8:55:04   
OliveOyl
dito in psaša držim pestke za današnji pregled.user posted image

zdaj imam še eno novo ime v zbirki imen-Brina,kako se vam zdi?

Jaz pa že od nedelje spim kot angelček,zvečer sploh ne morem gledat,grem že pred deseto v posteljo,na wc grem šele ob šestih,ko tamaladva prideta.zdaj imajo prepoved nočnega približevanje,kakor se kakšen pokaže gasa v svojo sobo,mal je joka,sam ubogata pa.

(odgovor članu OliveOyl)
Neposredna povezava do sporočila: 3320
18.3.2009 8:58:52   
OliveOyl
AKP a to ti namest bolniškega nadom.napišejo kakor da bi delala-tisti znesk mislim.recimo namest 500€ bolniške ti napišejo 1000€, če sem prav zastopila.
pa lahko to delajo?
pri nas sigurno ne bi hoteli.

(odgovor članu OliveOyl)
Neposredna povezava do sporočila: 3321
18.3.2009 9:01:05   
OliveOyl
Ta RR spet nekaj serje..ko pritisnem spdaj za nov odgovor mi kar nekaj zatuli..user posted image user posted image  bi me hmal kap

vidim da imam samogovore,grem kaj bolj pametnega delat.babe...user posted image

(odgovor članu OliveOyl)
Neposredna povezava do sporočila: 3322
18.3.2009 9:03:44   
AKP
OliveOyl točno tako naredijo.  Meni so rekli da se to lahko naredi, da so se pozanimali. Vprašaj na center pa boš videla kaj ti bodo rekli. Pri nam to že delajo najmanj 10 let. 

(odgovor članu OliveOyl)
Neposredna povezava do sporočila: 3323
18.3.2009 9:05:15   
elyy
ojla!
evo js sm bla u zdravstvenem domu sm urin dala,tko d sm šla še na socialno(men so rekl d za porodniško ispounem paperje odnesem v službo)za očetovstvo pa d more one zmano pridet priznat očetovstvo in nato lahko dobi  obrazec za očetovski dopust... zdj k sm domov pršla sem se usedla sam me tok neki spodi boli mam tak filng d bo sam tamau  kr padu vn....
no k je lih govora o taščah mam občutek d je moja še preveč grozna;vse je zanima totalno vse vsaka podrobnost od dnarja naprej pa sploh mislm k mau f....................
vse(kok sva zapravla v trgovini,kok sva dobila plače)...itd... 
če greva midva km skupi k je tip končno frej se more še ona na vsak način zraven uštult,je še hotla zmano dans it na socialno...sej hvala bogu d neživimo skupi če ne bi se mi zrolal..a ma še kšna take težave s taščo kokr jst?
lp

(odgovor članu OliveOyl)
Neposredna povezava do sporočila: 3324
18.3.2009 9:08:27   
OliveOyl
IZVIRNO SPOROČILO: AKP

OliveOyl točno tako naredijo.  Meni so rekli da se to lahko naredi, da so se pozanimali. Vprašaj na center pa boš videla kaj ti bodo rekli. Pri nam to že delajo najmanj 10 let. 

Škoda,da nisi že prej povedala,bi vprašala.
svoje papirje sem že odnesla,izpolnjeno.bi blo fino,da ti napišejo cele plače,bi se fajn poznalo.imam kar nekaj bolniške-od oktobra.user posted image

zdaj pa res grem.

< Sporočilo je popravil OliveOyl -- 18.3.2009 9:09:10 >

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 3325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?