|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bila na 1.pregledu
26.4.2005 14:34:20   
KMALU
danes sem v sestem tednu -noseca sem ene 5 pa pol. G mi je naredil vaginalni UZ, a se ni se nic videlo - razen vrecke pa nekega mehurcka. Pravi, da mi lahko potrdi nosecnost, a da se plod se ne vidi.
Koliko naj se cakam? Narocil me je cez en mesec, a meni je to predalec.
Skrbi me zakaj se ni nic videlo...:(
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Bila na 1.pregledu
26.4.2005 14:36:56   
Čiračara
Hmmm to je čisto odvisno. Tudi meni se pri šestih tednih ni videlo nič več kot pri tebi.Brez skrbi:)

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Bila na 1.pregledu
26.4.2005 14:40:52   
Eja_1
Naj te ne skrbi. Pri tako zgodnji nosečnosti je normalno, da se ti plodek še ne vidi, ker se šele razvija v vrečkici.
Pri meni se je 1. vse končalo pri 9. tednih, sedaj v 2. pa mi je naredil UV v 5. in 9. tednu, drugače pa je normalno, da ti bo naredil UV na 4 tedne. Tudi preglede boš imela s takim razmakom 4-5 tednov nekje do 30t, potem so na 2t, potem vsak t.... samo ne pričakuj, da ti bo G na vsakem pregledu naredil UV... jaz sem imela zadnjega 9.4. (3UV na NS), sedaj pa ga imam 30.5., ko bom 20t1d noseča...
saj hitro mine teh nekaj tednov...
pozdravček, E.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Bila na 1.pregledu
26.4.2005 14:46:00   
fricka
Ultrazvoki so čisto odvisni od ginekologa. Pripadajo ti samo trije. Jaz grem drug teden rodit- carski rez- in so mi UZ delali 2 x na pregledu + nuhalno svetlino. Zdaj na koncu pa samo še zato, ker so kontrolirali lego in na pripravah za carski rez 2 x.

Pa ne se bat, četudi ne vidiš vedno otroka na UZ znajo ocenit ali se normalno razvija. Ti pa priporočam opravititi meritev nuhalne svetline.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Bila na 1.pregledu
26.4.2005 14:49:12   
KMALU
ja rekel mi je da je nosecnost v maternici, kar je dobro, samo da se plod se ne vidi. Sem bila kar malo razocarana, saj se nekaterim takrat ze vidi...:(

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Bila na 1.pregledu
26.4.2005 14:56:27   
Eja_1
Mam eno ?.
Moj G je bil razočaran, ko sem mu povedala, da sem bila na NS. Aprila sem dopolnila 29 let. Poleg mojega G je bila še ena stažistka in ji je potem na dolgo in široko, meni in njej, razložil, da to sploh ni znanstveno utemeljena metoda (povedal je par primerov) in da celo v 60% primerih, ko ugotovijo možnost DS, razvojnih nepravilnosti ipd., se ta sploh ne pokaže... Potem je rekel, da je to zavajanje mamic, metanje denarja skozi okno, delanja nepotrebnih skrbi mamicam ipd. ... pa še to... sem mu povedalal, kako je meni ena doc.dr. iz LJ klinike delala NS, merila je zarodek v nepravlnem položaju, zaradi česar meritev (ena od 3, a je ravno rezultat 3. meritve upoštevala in vpisala) sploh ni bila verodostojna....
Tako je to... on, moj G, je večji pristaš krvnih testov, če je nosečka res že starejša in še prvonosnica...
Kaj pravite ve na to?
Pozdravček, E.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Bila na 1.pregledu
26.4.2005 15:00:07   
KMALU
Jaz sem se dalec od teh preiskav, a menim da nobena stvar, ki ti lahko pove vsaj najmanjsko (dodatno) in formacijo, ni metanje denarja stran. kaj pa vem. Tako jaz razmisljam.
Tudi ko bom kupovala stvari za otroka, bom raje kupila kvalitetno in malo drazje, kot prvo najcenejso stvar, ki mi bo prisla pod roke...

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Bila na 1.pregledu
26.4.2005 15:09:19   
Anonimen
Tole o metanju denarja stran se mi zdi pa povsem nesmiselno. in da to pride iz usta ginekologa!

Sicer pa je nuhalna svetlina pregled s katerim ugotavljajo POVEČANO možnost DS in ne DS sam po sebi.

Če ugotovijo povečano tveganje pa pošljejo naprej na preiskave.

Po njegovi logiki meni sploh ne bi ugotavljali tveganja, glede na to, da sem bila v nosečnosti stara 23 let in zdrava!

Naj govori kar hoče ampak če obstaja povečano tveganje za DS, jaz to sigurno hočem vedeti!

(odgovor članu KMALU)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Bila na 1.pregledu
26.4.2005 15:09:25   
Eja_1
Se strinjam s teboj in jaz nikakor ne mislim na otroku "šparat", ampak če preiskavo delajo nestrokovno, nepravilno, upoštavjo prav ta rezultat, tebe pa potem strašijo, da je pa to na zgornji meji normale, pa blablabla... ti pa tudi ne bi bilo vseeno... jaz sem bila 2 tedna čisto hin, v skrbeh in živčna, ker sem slišala samo eno plat zgodbe, za katero sem mislila, da je pravilna, potem pa se je izkazalo, da ne smeš vsemu verjet in moraš še koga vprašat... moram rečt, da mi je odleglo, ko mi je G razložil, da je bila meritev napačno izvedena... veš koliko ti to pomeni...
Moj možiček je rekel, da me ima dost, ko sem bila tista 2 tedna kot kakšen zombi in čisto iz sebe... zaradi ene nestrokovne doc.dr. iz LJ...
Hvala lepa....
pozdravček, E.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Bila na 1.pregledu
26.4.2005 15:10:12   
micki
tudi jaz sem bila prejšnji teden prvič na pregledu, pa se ni še nič videlo. Danes sem pa bila na 2. pregledu in glej ga zlomka: veliki smo že 4mm in srček nam tako veselo poskakuje. Nič se ne sekiraj!!!;)

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Bila na 1.pregledu
26.4.2005 15:10:55   
Anonimen
Ja, s tem se pa seveda strinjam. če zadevo opravljajo, potem naj jo strokovno in pravilno.

(odgovor članu KMALU)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Bila na 1.pregledu
26.4.2005 15:18:07   
Eja_1
Jaz vem, da gre pri NS samo za ugotavljanje verjetnosti DS in ostalih razvojnih nepravilnosti, ampak če je ta verjetnost slaba oz. tako majhna, ker je bila meritev nepravilno in nestrokovno narejena in te na osnovi tega prestrašijo in na tebi delajo po nepotrebnem dod. preiskave... to me moti...
pa je imela dotična doc.dr. licenco za opravljanje NS in vse to, ampak da gre pa za njeno nestrokovnost, malomarnost, ali kako bi temu rekla, je pa čisto nekaj drugega... morda nisem dobro napisala, ampak moj G je bil jezen predvsem na ta vidik in dodal, da če se že delajo preiskave v tej smeri, naj se delajo krvne preiskave, ki so bolj zanesljive, točne ipd.
Pozdravček vsem in lep jutrišnji praznik, E.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Bila na 1.pregledu
26.4.2005 15:22:19   
KMALU
Micki v katerem tednu pa si sla prvic? In v katerem si sedaj?
Hcvala za odgovore.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Bila na 1.pregledu
26.4.2005 17:11:06   
tinkamiška
Hoj Kmalu, sem se že jst tudi pripravla, da se ne bo nič videlo, samo je pa super, da je G potrdil nosečnost in da veš, da je v maternici:rozica:

Boljše je ko nič vedet:zmeden:

Ti pa žlim, da boš čimprej lahko vidla svojo :duda: in te čisto razumem, da komaj čakaš:bravo::bravo::bravo:

Tinka:)

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Bila na 1.pregledu
26.4.2005 18:07:14   
micki
Prvič sem bila v 5.tednu (prejšnji teden). Danes (6.teden) pa se že lepo vidi pikica).:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Bila na 1.pregledu
26.4.2005 18:14:59   
Rozalija
Ubistvu ti pripadata 2 UZ. S prvim ti potrdi nosečnost z drugim pa naredi morfologijo v 20 tednu. To je to kar nam pripada. Če naredi G kakšen UZ več je to zato ker se mu zdi da ga potrebuješ.

NS pa.... jaz bom šla, sem bila prvič in mi je bilo fajn ko sem zvedela da ima moj otrok vse kar potrebuje, roke, noge, glavo... pa še tveganje je bilo majhno. Je pa ležala v idealni legi in bila čisto pri miru, da je lepo zmerila NS. Če pa se otrok premetava in nori po trebuhu pa najbrž res ne more natančno oceniti NS, saj ga lovi ke in sem...

Jaz imam 1 pregled v 8 tednu... kje je še to.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Bila na 1.pregledu
26.4.2005 18:42:36   
anajmad
Glede šparanja UZ in metanja denarja čez okno,bom pa še jst pristavila svoj piskrček.
Ne strinjam se s tem.Zato obstajajo te preiskave in razni UZ-ji zato,da se uporabljajo.Tudi jst sem imela enga šarlatanta v drugi nosečnosti,ki mu je bilo vse odveč.Naredil ti je UZ,rekel:tukaj so rokice,nogice,v glavnem vse O.K.Zraven pa ni nič gledal,kaj se dogaja še okoli otročka.Jst sem na ta račun izgubila otročka.Pravim tako,naj se delajo te preiskave-ampak kvalitetno.Lepo je,ko ti pokažejo srček in ostale stvari,sam ko se kej zakomplicira:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:
en lp:morje:D.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Bila na 1.pregledu
27.4.2005 9:22:00   
Yasminka
Imam podoben problemcek kot ti. Glede na zadnjo m. (22.2.) sem mislila da sem noseca vsaj ze 9 tednov. Sla sem na pregled in je G ugotovil, da sem noseca sele 6 tednov. Naslednjic grem cez en mesec...Do naslednjega pregleda se bova pa verjetno obe cartale s slikico "mehurcka". Uzivaj v pricakovanju!!
:rozica:

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
27.4.2005 16:38:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu KMALU)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   Bila na 1.pregledu
27.4.2005 16:51:32   
KMALU
Yasminka...
Zakaj se npr. ne bi razvil plod? Kaj se v takem primeru zgodi?

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?