RE: Izbira carskega (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

anny1 -> RE: Izbira carskega (17.3.2009 19:49:25)

Neža7-če je med prvo in derugo nosečnostjo malo razmaka ja je tako da ti potem delejo tudi 2-ič cr meni so ga hoteli naredit (pa je bilo kar precej časa med 1poeodom in drugim) je blo že vse dogovorjeno samo so se popadki-moji tolk prej sprožel in k sem prišla v P sem bila že 5-6 cm odprta tako da je potem apriori vaginalno, drugače bi bil pa cr, možnost perforci po 1 cr in kasneje porod vaginalno je zelo velika zato ponvdi delajo cr če je že bil-razen kot je bilo pri meni ker sem bila že dovol odprta ne, drugače pa saj če se porod ne začne spontano in dajo umetne popadke potem se stvari zakomplicirjo....
lp

Neža7 -> RE: Izbira carskega (17.3.2009 20:03:09)

Hvala anny1 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ta punca je imela res otroka starega okoli 18mes, če se prav spominjam.

Vem se malo čudno sliši, vendar jaz bi verjetno želela CR, ker so me že rezali 1x, da če bi še 1x me ne bi motilo, ker imam srečo, da imam samo pozitivne izkušnje pri CR.

Vem, ko sem prišla domov sem gledala na internet (par mesecev kasnej) kako poteka CR in sem se tako ustrašila kaj sem videla, da sem se vprašala, če je to res kaj sem videla, ker moja bolečina je bila najhuje ta prve 3 dni potem sem že normalno hodila. 10ur po CR sem že sama hodila na WC in 24ur po CR sem šla sama tuširat......

Ene so pa res bile boge [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Ena je celo, celo noč bruhala po CR [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Tako se mi je smilila, kO sva bile skupaj na INT, ker vem kakšne bolečine sem imela brez dodatno bruhanje.

matcar -> RE: Izbira carskega (17.3.2009 20:09:45)

Tudi jaz sem imela prvič CR,pa sem vseeno naravno htela drugič. Me nobeden ni niti vprašal,če želim CR. Bom pa v tretje tudi naravno rodila,vsaj poskušala bom,kljub 2-ma CR. Meni že isti dan ni blo nič,sem letala po P gor in dol.

mickaa -> RE: Izbira carskega (19.3.2009 12:18:30)

Nekje sem prebrala,da če imaš prvič CR, da imaš v drugo 80% možnosti, da bo spet potreben CR, zato se velikokrat kar avtomatično odločijo.

*Mojca* -> RE: Izbira carskega (19.3.2009 15:56:12)

Če je med prvim porodom s CR in drugim več kot 2 leti razlike, potem je tveganje za ponovni CR enako kot pri ženski, ki je prvič rodila vaginalno. Važen je tudi vzrok CRja. Če je vzrok otrok (npr. medenična vstava), potem se to tveganje dodatno zmanjša, če pa je vzrok mama (npr. ozka medenica), potem pa je tveganje za ponovni CR večje.

Moja kolegica je pred 2 letoma rodila s CR, letos (se pravi dobri 2 leti kasneje) pa vaginalno brez težav.

Jaz sem prvič imela CR, drugič upam pa da bo šlo vaginalno. Če bo potreben ponovni CR pa tudi prav. Meni ni bilo nič groznega. Pa imam zelloooo visok prag bolečine...

črticaa -> RE: Izbira carskega (19.3.2009 17:03:31)

ja punce ampak a ni tko da je več kot 2 CR lahko že zelo nevarni in je večja možnost za zaplete

matcar -> RE: Izbira carskega (19.3.2009 18:23:45)

Meni so razložili,kak je z zapleti in sicer obstaja samo 3% možnost,da ti poči maternica,kar običajno radi povdarjajo. Obvezno pa mora bit EA,ker se hitreje in lažje odpiraš.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]