|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   TIRAMISU-MASCARPONE
25.4.2005 11:59:06   
india
Kupila sem marscapone, ne da bi pogledala, ali so gor navodila za pripravo Tiramisuja. Ponavadi so, na tem pa jih ni:((:((:((:((.
Vem, da moram dodat rumenjake, sladkor,...ne poznam pa razmerij in niti ne vem,kaj vse sem pozabila.

Če ima katera te mere in navodila, lepo prosim, če jih napiše,saj bi ga danes rada naredila!:miska:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   TIRAMISU-MASCARPONE
25.4.2005 11:59:36   
kofetek2010
a ti skoz neki pacaš? :zmeden2:

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   TIRAMISU-MASCARPONE
25.4.2005 12:01:57   
ZARA
ja more, ce ne pa njo glodajo...:)-:)-

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   TIRAMISU-MASCARPONE
25.4.2005 12:03:08   
nejcko

Navodilo za tiramisu imaš ponavadi napisano na piškotih. Iz glave ti pa žal ne vem povedat. Jaz po novem raje kupim kar tisti prašek v vrečki, iz katerega se krema naredi. Je hitro fertik, pa manj packanja.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   TIRAMISU-MASCARPONE
25.4.2005 12:03:49   
Udb
Miska - hvala da si mi dala idejo - sem ravno ugotavljala, da že dolgo nisem delal nobenega peciva!!....Čeprav....notri so surova jajca, jaz pa noseča....hmmm.....raje kaj drugega...

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   TIRAMISU-MASCARPONE
25.4.2005 12:04:37   
india
Hvala, nejcko, grem še tja pogledat- pozabila na to možnost!
Ja, Jana, danes bomo papali zelenjavno župco in tiramisu...raje tako kot da mene poglodajo kot je rekla Zara:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   TIRAMISU-MASCARPONE
25.4.2005 12:05:16   
india
Udb, probaj mascarpone nadomestit z vanili kremo ali pudingom, je tudi ful dobro!

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   TIRAMISU-MASCARPONE
25.4.2005 12:05:47   
tilka
Jaz ti lahko napišem enega, toda naj ti kar povem, da meni ni ratal, tisti, ki mi ga je dala, pa je. Ti bom na koncu povedala, kaj sem delala narobe po mojem, ti pa se boš odločila, če ne boš dobila še kakšnega boljšega:

500 gf piškotov (baby)
500 gr mascarpone
5 rumenjakov
200 gr sladkorja
2dcl sladke smetane
1 l prave kave
1-2 žlici ruma
kakav za posip

Penasto umešaj rumenjake in sladkor, dodaj mascarpone in stepeno smetano ter zmešaj da dobiš gosto kremo. (jaz sem vse skupaj delala s paličnim mešalnikom in moja krema ni bila nič gosta ampak tekoča - in tukaj mislim, da sem naredila napako.)
Kekse pomakaj v kavo (ne preveč ne premalo-vaja dela mojstra- moji so bili preveč mokri)in jih zlagaj v pekač, nato krema, nato zope keksi in krema. Na koncu pa še posipaš s kakavom. V hladilniku mora stati najmanj eno uro.

Pa dober tek.
ps. ena druga znanka je naredila vse enako samo brez jajc, ker jih ne mara. Pa je bilo super in tudi krema je bila lepo trda. Ko boš dodala mascarpone in smetano, po mojem moraš mešati s kuhalnico in ne z mikserjem.
Sporoči če je uspelol

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   TIRAMISU-MASCARPONE
25.4.2005 12:05:59   
Udb
Ne, saj namesto mascarponeja dam jaz zmeraj skuto, ampak so ap jajca tudi v kremi!

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   TIRAMISU-MASCARPONE
25.4.2005 12:06:03   
nejcko

Sem šla pogledat, pa na Mlinotestovih piškotih ni navodil. Vem pa da so na original Savoiardijevih piškotih.
Sej vem, da nisem čisto nič pomagala, sori.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   TIRAMISU-MASCARPONE
25.4.2005 12:06:05   
kofetek2010
ali pa z vipavsko skuto ;)

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   TIRAMISU-MASCARPONE
25.4.2005 12:07:57   
tilka
Punce prehitre ste, se vam napisala v receptu, da je lahko tudi brez jajc. Kaj vsi otroci spijo?

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   TIRAMISU-MASCARPONE
25.4.2005 12:10:08   
kofetek2010
upam, da moj ne spi - je v šoli :)-

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   TIRAMISU-MASCARPONE
25.4.2005 12:19:18   
india
Hvala,imam Savojardi piškote, recept je gor, brez smetane:zmeden:, moji otroci so ali v šoli ali se pa igrajo ( pol pol:)-:)-:)-)!

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   TIRAMISU-MASCARPONE
25.4.2005 12:33:08   
tilka
No, moji so pa pol v šoli, pol v postelji:)-V postelji bi tudi jaz bila, pa se mi za uro danes ne ljubi.:)-

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   TIRAMISU-MASCARPONE
26.4.2005 15:17:40   
jaz99
MOJ RECEPT ZA TIRAMISU:
Potrebuješ:-1 zavitek(škatlo) beby piškotov
-2 dcl kave z rumom
-6 rumenjakov
-6 žlic sladkorja
-1/2 l sladke smetane

Priprava: V pekač položi piškote in jih poli z kavo,daš za 10 min. v hladilnik nato premažeš z polovico kreme:-6 rumenjakov zmiksaj z sladkorjem
-smetano posebej zniksej, tako da bo malo bol trda pol pa jih zmešaj skupej.
Nato zopet položiš z piškoti in poliješ z kavo in kremo,po vrhu pa posuješ kakav ali čokolado v prahu

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?