tilka -> TIRAMISU-MASCARPONE (25.4.2005 12:05:47)
|
Jaz ti lahko napišem enega, toda naj ti kar povem, da meni ni ratal, tisti, ki mi ga je dala, pa je. Ti bom na koncu povedala, kaj sem delala narobe po mojem, ti pa se boš odločila, če ne boš dobila še kakšnega boljšega: 500 gf piškotov (baby) 500 gr mascarpone 5 rumenjakov 200 gr sladkorja 2dcl sladke smetane 1 l prave kave 1-2 žlici ruma kakav za posip Penasto umešaj rumenjake in sladkor, dodaj mascarpone in stepeno smetano ter zmešaj da dobiš gosto kremo. (jaz sem vse skupaj delala s paličnim mešalnikom in moja krema ni bila nič gosta ampak tekoča - in tukaj mislim, da sem naredila napako.) Kekse pomakaj v kavo (ne preveč ne premalo-vaja dela mojstra- moji so bili preveč mokri)in jih zlagaj v pekač, nato krema, nato zope keksi in krema. Na koncu pa še posipaš s kakavom. V hladilniku mora stati najmanj eno uro. Pa dober tek. ps. ena druga znanka je naredila vse enako samo brez jajc, ker jih ne mara. Pa je bilo super in tudi krema je bila lepo trda. Ko boš dodala mascarpone in smetano, po mojem moraš mešati s kuhalnico in ne z mikserjem. Sporoči če je uspelol
|
|
|
|