TIRAMISU-MASCARPONE (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

india -> TIRAMISU-MASCARPONE (25.4.2005 11:59:06)

Kupila sem marscapone, ne da bi pogledala, ali so gor navodila za pripravo Tiramisuja. Ponavadi so, na tem pa jih ni:((:((:((:((.
Vem, da moram dodat rumenjake, sladkor,...ne poznam pa razmerij in niti ne vem,kaj vse sem pozabila.

Če ima katera te mere in navodila, lepo prosim, če jih napiše,saj bi ga danes rada naredila!:miska:

kofetek2010 -> TIRAMISU-MASCARPONE (25.4.2005 11:59:36)

a ti skoz neki pacaš? :zmeden2:

ZARA -> TIRAMISU-MASCARPONE (25.4.2005 12:01:57)

ja more, ce ne pa njo glodajo...:)-:)-

nejcko -> TIRAMISU-MASCARPONE (25.4.2005 12:03:08)

Navodilo za tiramisu imaš ponavadi napisano na piškotih. Iz glave ti pa žal ne vem povedat. Jaz po novem raje kupim kar tisti prašek v vrečki, iz katerega se krema naredi. Je hitro fertik, pa manj packanja.

Udb -> TIRAMISU-MASCARPONE (25.4.2005 12:03:49)

Miska - hvala da si mi dala idejo - sem ravno ugotavljala, da že dolgo nisem delal nobenega peciva!!....Čeprav....notri so surova jajca, jaz pa noseča....hmmm.....raje kaj drugega...

india -> TIRAMISU-MASCARPONE (25.4.2005 12:04:37)

Hvala, nejcko, grem še tja pogledat- pozabila na to možnost!
Ja, Jana, danes bomo papali zelenjavno župco in tiramisu...raje tako kot da mene poglodajo kot je rekla Zara:)-:)-:)-:)-

india -> TIRAMISU-MASCARPONE (25.4.2005 12:05:16)

Udb, probaj mascarpone nadomestit z vanili kremo ali pudingom, je tudi ful dobro!

tilka -> TIRAMISU-MASCARPONE (25.4.2005 12:05:47)

Jaz ti lahko napišem enega, toda naj ti kar povem, da meni ni ratal, tisti, ki mi ga je dala, pa je. Ti bom na koncu povedala, kaj sem delala narobe po mojem, ti pa se boš odločila, če ne boš dobila še kakšnega boljšega:

500 gf piškotov (baby)
500 gr mascarpone
5 rumenjakov
200 gr sladkorja
2dcl sladke smetane
1 l prave kave
1-2 žlici ruma
kakav za posip

Penasto umešaj rumenjake in sladkor, dodaj mascarpone in stepeno smetano ter zmešaj da dobiš gosto kremo. (jaz sem vse skupaj delala s paličnim mešalnikom in moja krema ni bila nič gosta ampak tekoča - in tukaj mislim, da sem naredila napako.)
Kekse pomakaj v kavo (ne preveč ne premalo-vaja dela mojstra- moji so bili preveč mokri)in jih zlagaj v pekač, nato krema, nato zope keksi in krema. Na koncu pa še posipaš s kakavom. V hladilniku mora stati najmanj eno uro.

Pa dober tek.
ps. ena druga znanka je naredila vse enako samo brez jajc, ker jih ne mara. Pa je bilo super in tudi krema je bila lepo trda. Ko boš dodala mascarpone in smetano, po mojem moraš mešati s kuhalnico in ne z mikserjem.
Sporoči če je uspelol

Udb -> TIRAMISU-MASCARPONE (25.4.2005 12:05:59)

Ne, saj namesto mascarponeja dam jaz zmeraj skuto, ampak so ap jajca tudi v kremi!

nejcko -> TIRAMISU-MASCARPONE (25.4.2005 12:06:03)

Sem šla pogledat, pa na Mlinotestovih piškotih ni navodil. Vem pa da so na original Savoiardijevih piškotih.
Sej vem, da nisem čisto nič pomagala, sori.

kofetek2010 -> TIRAMISU-MASCARPONE (25.4.2005 12:06:05)

ali pa z vipavsko skuto ;)

tilka -> TIRAMISU-MASCARPONE (25.4.2005 12:07:57)

Punce prehitre ste, se vam napisala v receptu, da je lahko tudi brez jajc. Kaj vsi otroci spijo?

kofetek2010 -> TIRAMISU-MASCARPONE (25.4.2005 12:10:08)

upam, da moj ne spi - je v šoli :)-

india -> TIRAMISU-MASCARPONE (25.4.2005 12:19:18)

Hvala,imam Savojardi piškote, recept je gor, brez smetane:zmeden:, moji otroci so ali v šoli ali se pa igrajo ( pol pol:)-:)-:)-)!

tilka -> TIRAMISU-MASCARPONE (25.4.2005 12:33:08)

No, moji so pa pol v šoli, pol v postelji:)-V postelji bi tudi jaz bila, pa se mi za uro danes ne ljubi.:)-

jaz99 -> TIRAMISU-MASCARPONE (26.4.2005 15:17:40)

MOJ RECEPT ZA TIRAMISU:
Potrebuješ:-1 zavitek(škatlo) beby piškotov
-2 dcl kave z rumom
-6 rumenjakov
-6 žlic sladkorja
-1/2 l sladke smetane

Priprava: V pekač položi piškote in jih poli z kavo,daš za 10 min. v hladilnik nato premažeš z polovico kreme:-6 rumenjakov zmiksaj z sladkorjem
-smetano posebej zniksej, tako da bo malo bol trda pol pa jih zmešaj skupej.
Nato zopet položiš z piškoti in poliješ z kavo in kremo,po vrhu pa posuješ kakav ali čokolado v prahu

Stran: [1]