tassika -> RE: November2009 (7.5.2009 11:16:40)
|
Uh giotti papirologija ja, tako je po novem ni več potrebno, da si za bolniško otroka recimo prijavljen na istem naslovu, včasih je bilo tako, da si na bolniško lahko šel, le če sta imela isti naslov, pa so baje to skenslali. Druga zadeva je, da ko greš rodit, moraš imeti s sabo kopijo poročnega lista, če nisi poročen, je fino da prej urediš na CSD izjavo o očetovstvu in prineseš kopijo tega. Ker drugače je potrebno naknadno to urejati in naknadno vpisovati kdo je oče v rojstni list otroka. potem je pa še ena zadeva, ki mi jo je povedala sodelavka in zaradi katere bom jaz rajši na istem naslovu prijavila stalno prebivališče, pri meni doma pa začasno (zaradi vrtca) je pa to, da ti lahko težijo na meji ko greš na morje, da dokazuješ da je res tvoj otrok oz imeti sabo pooblastilo, ker si drugje doma in ker se z otrokom ne pišeta enako. Tako da jaz sem rekla, da če se že ne bova poročila, bom vsaj to naredila, da smo vaj na istem nalovu. Kaj več pa trenutno ne vem, saj baje ti vse povejo ko greš to urejat, je pa kar nekaj letanja.
|
|
|
|