|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009
26.3.2009 9:55:47   
*I.am.happy*
Sem samo prenesla kar sem prebrala in pa tudi slišala od nosečih punc, katerim so ginekologi rekli, da je šok, če iz škatle na dan padeš na nulo čez noč. se pa strinjam, da škodi, tako kot marsikaj dandanesuser posted image

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 701
26.3.2009 10:03:51   
water lily
Ja saj je šok. Zato pa postopoma zmanjšaš. Sam teden-dva recimo je čisto dovolj da zmanjšuješ. Ne celo nosečnostuser posted image

(odgovor članu *I.am.happy*)
Neposredna povezava do sporočila: 702
26.3.2009 10:05:54   
giotti
Seveda škodi marsikaj, ampak tukaj govorimo o CIGARETIH, ne marsičemu... je ogroooomna razlika, cigareti imajo dokazane hude negativne posledice na plodek in niti približno ne sodijo v isto kategorijo kot kava, kokakola, sladkarije, hamburgerji in ostalo sranje, ki ga prodajajo po trgovinah. Me pa zanima, kateri G je to dejal tem puncam in kje si to prebrala? Ker potem lahko začnem klele trositi znanstvene izsledke o škodljivosti cigaret in verjemi, da jih nočemo brati.
Vsekakor pa razumem, da se ne da prekiniti kar čez noč, če je telo tako zelo fizično odvisno. Je pač treba misliti na to, preden se dela otroka, takrat pa komot prekinjamo več mesecev in ni noben prehud šok. Zakaj čakati, da zagledamo plus, potem pa rečemo, da je šok? Madona, saj smo vedele že prej, da delamo otroka in da ne bomo smele kaditi v nosečnosti.

Cmokec vsem, ful vas mam rada user posted image Pa ne bit hude, če tko povem, kot pač mislim user posted image Ne jemat osebno, saj je to samo moje mnenje, ve imate svojega!

< Sporočilo je popravil giotti -- 26.3.2009 10:08:25 >

Neposredna povezava do sporočila: 703
26.3.2009 10:07:01   
tassika
water lily ti si tudi imela SS, nas je kar nekaj tukaj na novembrkah. Če želiš prenehat kar, jaz te podpiram, ravnotako kot te ne bi obtoževala če bi kadila še naprej, poznam jih veliko ki so. Jaz sem kar pridna, še jabolka jem, pa jih sploh ne maram, pa vsako jutro mlečni zajtrk.

Glede prebave, sem pa jaz imela težave zaradi elevita, zdaj jem tifol, pa še ene vitaminčke zraven, pa je stanje dosti boljše.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 704
26.3.2009 10:07:04   
Nezy85
IZVIRNO SPOROČILO: giotti

IZVIRNO SPOROČILO: *I.am.happy*

BAJE ni priporočljivo nehat čez noč. to sem na večih mestih zasledila.tako, da bi jaz na tvojem mestu nekako na hitro zmanjšala in nehala, drugače je baje kar šok za telo.

Tole so navadni izgovori!!! Veliko večji šok je za bebico!!!! Tako da, če se le da, nemudoma v koš s cigareti. In prvi trije meseci so res izrednega pomena za razvoj možganov, živčevja in vseh organov, zato je resnično izredno pomebno paziti na to, kaj vnašamo v naše telo.

Se podpišem, vprašajte G pa bote vidle kaj vam bo reko, to da ženska postoma neha kadit je totalni larifari, G vam bo reko VI že veste kaj je najbolje za vašega otroka!!! Sicer je pa to odločitev vsake posameznice, in upam da se bote za vasega Baby-a najbolse odločle!user posted image

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 705
26.3.2009 10:15:56   
Pikapoka83
Pozdravljene punce!
Prosim vas za pomoč! Danes sem bila na ultrazvoku. Noseča naj bi bila natanko 6. tednov. Plod se nahaja v maternici, velikost 6 in nekaj (si nisem zapomnila), utripa še ni zaznati. Ginekologinja pravi, da je plod manjši kot bi moral biti pri 6. tednih, da sem najverjetneje zanosila kaneje. M sem imela na 26 do 28 dni. 28. dan je test že pokazal lep +. Ne vem kaj naj si mislim. Pregled imam čez 4 tedne. Vsa sem prestrašena user posted image

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 706
26.3.2009 10:18:49   
tassika
Pikapoka vse jemožno, nič ti ne zna svetovat, tudi mene je strah takega odgovora, ker sem tudi v 6 tednu naročena na pregled, zaradi preteklega SS, da vidi ali je nosečnost ali je ni, pa da je resnično v maternici. Te je pa pozno naročila, ponavadi naročijo potem čez 2 tedna.

Rada bi te potolažila, pa te ne moremuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Pikapoka83)
Neposredna povezava do sporočila: 707
26.3.2009 10:20:48   
*I.am.happy*

No me veseli,da ste se sposbne tko temperamentno borit za svoja stališčauser posted image jaz namreč komaj gledam od tele slabosti ampak tudi ne odstopam od svojih user posted image Verjamem, da vse hočemo dobro svojim pikicam in jim škodit z ničemer itd... in tudi tile vaši nasveti so dobronamerni. Vendar kot bivša kadilka vam lahko pokažem v marsikateri knjigi, da je prenehanje kajenja čez noč šok za telo in če je šok za telo je tudi za otroka. In ne to ni potuha, da naj ne neha kadit. Water lily, jaz bi, če bi bila v enaki situaciji sigurno postopoma nehala, bi se pa potrudila, da to ne traja 9 mesecev user posted image ampak en razumen čas oz. čimprej.
Taisti ginekolog, ki je postopno prenehanje svetoval prijateljici, je tudi moj, sigurno ga pa ne bom omenjala z imenom in priimkom.
In pa kakorkoli grozno se sliši, ampak je res, vsi poznamo primere, ko so mame med nosečnostjo kadile pa imajo normalne in zdrave otroke. Poznamo pa tudi take, ki so se čuvale in pazile bolj kot kadarkoli pa je šlo nekaj narobe, žal. Mati narava dela po svoje!
Naj povdarim, da NE PODPIRAM kajenja med nosečnostjo, da me nebi linčale. Samo pa rada realno pogledam oz. obravnavam vsak primer zase. In nobenih pretiravanj in skrajnosti, nikoli in nikjer.

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 708
26.3.2009 10:23:03   
giotti
Hej, Pikapoka, glavo pokonci!!! Nikar ne skrbi, točno tako je, kot je G rekla. Škoda, ker te je že tako zgodaj naročila, potem pa tkole skrbiš, ampak je to res na meji medtem, ko se kaj vidi in ko se še ne. Pa še od kvalitete UZ je ful odvisno! Tukaj dnevi igrajo vlogo!!! Če si imela O na primer 14. ali pa 17. dan je že razlika! Tudi jaz sem tako zgodaj naročena, pač tako so me naročili, pa bi raje videla, da bi bila naročena teden dni kasneje, ko se res že vse vidi, ker vem, da moja O ni 14. dan, ampak kasneje... Ker v 6., 7. tednu je pač še zelo zgodaj za pregled. Če te bo ful skrbelo, ti predlagam samoplačniški UZ čez kakšna 2 tedna. Ampak če se počutiš vredu in nič ne krvaviš, potem nimaš kaj skrbeti in se samo sprosti. Pa menda tudi sicer nikakor ne moremo vplivati na izzid nosečnosti, zato je zdaj najbolj važno, da misliš pozitivno in da pošiljaš pikici vso ljubezen, ki jo premoreš. Več kot toliko me nimamo vpliva, pa tudi G in zdravila ne morejo na to vplivati!
Vse bo vredu, ne skrbi!

(odgovor članu Pikapoka83)
Neposredna povezava do sporočila: 709
26.3.2009 10:30:05   
water lily
Joj punce nism hotela da se kregate sedaj zaradi meneuser posted image .
Vsak po svoje. Zase vem da si ne bom dovolila biti sebična in kadit. Ta mali čudežek je bil dolga leta tako zaželjen, da mi na konec pameti ne pade zastrupljati ga.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 710
26.3.2009 10:35:23   
*I.am.happy*

Nč se ne kregamo, sam mal bolj pod vplivom hormonov debatiramouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pikapoka vse bo OK, ti sam lepo pozitivno misli in se čimmanj sekiraj in naslednjič boš zagledala in slišala marsikaj.

Jaz se tudi bojim takega scenarija v ponedeljek, pa si rečem, sigurno bo, če ne v ponedeljek pa naslednjič!

Drži seee!

Neposredna povezava do sporočila: 711
26.3.2009 10:36:06   
rožica13
Oj, Pikapoka, jaz sem imela rjav izcedek pri skoraj šestih tednih in sem šla na ultrazvok pa se je videla samo vrečka, potem so me pri moji G naročili teden kasneje in se je že videlo tudi srček je pa rekla da sem kak teden manj noseča in prestavila PDP. Tako da nič skrbeti!
Vidim da ste se spravile na kadilce :)
Jaz sem tudi mnenja da nobeno nenadno prenehanje ni dobro kot tudi če bi začeli šele kaditi in bi kar takoj pokadili eno škatlo na dan, se mi zdi da nebi šlo. Tudi alkoholiki potrebujejo počasno prenehanje, da prebrodijo abstinenčno krizo prav tako je pri narkomanih ki jim še v bolnišnicah postopoma dajejo tiste nadomestke za ni tak šok za telo. Drugače pa absolutno NE PODPIRAM kajenja v nosečnosti!
Govorile ste o telovadbi, kot sem včeraj napisala sem delala malo joge, pa se danes že malo slabše počutim, drugače če je lepo vreme grem na več kot uri sprehod, ko pa bo 12 teden mimo pa se bom potrudila da bom čim bolj redno zmerno telovadila saj s tem plod dobi več kisika in se lažje razvija.

Lep pozdrav vsem novim!!

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 712
26.3.2009 10:44:20   
tante
Pikapoka.... kar mirno kri.....ko sem imela kontrolne preglede na dva dni zaradi težav v nosečnosti se pred 6 tednom tudi še ni nič videlo čez dva dni je pa že bil bel mehurček.mi je pa G povedala da dela pregled na napravi ki je sicer namenjen 3D ultrazvoku in je zato tako dobro videti na klasičnem ultrazvoku pa nebi bilo najberž videti še ploda ampak samo vrečko.  Vse je OK.

halo user posted image  kalma to je za naše pikice najbolje...........

eno pikico že imam....drugo pa nestrpno pričakujemo

Neposredna povezava do sporočila: 713
26.3.2009 10:48:02   
sasika
Dobro jutro!!!

Najprej naj povem, da sem sama tudi bivša kadilka in sem prenehala kaditi čez noč. Mi to ni predstavljalo nobenega problema in mi ni povzročalo stresa. Sem bila bolj taka kadilka za družbo.user posted image   In mislim, da s tem nism čisto nič škodila mojima otročičkoma. Ne prvemu in ne temu, ki prihaja. Vmes sem namreč spet kadila.user posted image

Ja pa moji svakinji ginekolog rekel, ona je sicer strastna kadilka, da je za njo in otroka bolje, da postopoma neha oziroma vsaj zmanjša vnos nikotina, saj sta stres in nesproščenost dosikrat bolj škodljiva kot cigareti. Sicer pa ima dva zdrava fantka in nikoli ni čisto prenehala s kajenjem.  Da se razumemo še vedno pa je bolje nekaditi kot kaditi.

Twiksi navijam zate, da ste ti in tvoji dve pikici ok. user posted image user posted image

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 714
26.3.2009 10:56:57   
Nezy85
Nč se ne kregamo, sam mal bolj pod vplivom hormonov debatiramouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: *I.am.happy*

Točno tako vsak ima svojo mišlenje glede cigaretov, jaz pa imam celo dokaz poleg sebe kako vplivajo na plodek,
mojga dragega, njegova mami je kadila celo nosečnost in rezultat tega je, da je dosti majnši od povprečnih moških 162!
Tako kot pravijo, cigarete zavirajo rast ploda  in jaz bi se kr strinjala s tem!!

Sem se pogovarjala z eno žensko o sigaretih in sem ji rekla da je bolše nehat postoma kadit, in me je ženska full napadlauser posted image
da to ni res, da so to samo izgovori ..... no in sem pol vpradala G in seveda mi G rece da vsaka posameznica ve kaj je najbolje za tvojega otročka!user posted image

< Sporočilo je popravil Nezy85 -- 26.3.2009 10:58:05 >

Neposredna povezava do sporočila: 715
26.3.2009 10:58:03   
pikica 28
Se strnjam, tudi pri meni se pri 5 tednih ni videl srcek...user posted image user posted image
ker pa sem imela rjavi izcedek in krče, me je moj G poslal v bolnico in tam mi je G naredila pregled z boljšim UZ in se je že videl srček pri 5 tednih in 4 dneh, tako da ne skrbite, če se pri 6 tednih še ne vidi srček...samo mirno in lepe misli, pa bo vse OKuser posted image user posted image

Jaz sem danes že spet objemala školjkouser posted image user posted image  in sedaj počasi jem čokolino...da mi ne bo spet slabo.

Kako je pa kaj s trebuščki, meni se že kar lepo pozna...user posted image user posted image user posted image  Pravi moj, da sem že lepa nosečnica, samo polna sem mozoljčkovuser posted image user posted image uf...kot prava najstnica.....

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu tante)
Neposredna povezava do sporočila: 716
26.3.2009 11:01:43   
Nezy85
pikica28 tudi meni se že lepo pozna bušček!user posted image user posted image
Jaz pa ne bruham sam mi pa je kr neprijetno v želodcu pa kr pomalo me glava boli!!
SAMO SPALA PA BI non stop!!user posted image user posted image

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 717
26.3.2009 11:13:53   
pocahontas
Uf danes imamo pa vročo debato o kajenju. Tudi jaz imam kolegico, ki ji je G rekla naj postopoma preneha kaditi in ji je tudi uspelo, ampak to se mora odločiti vsaka sama.

Sama zelo težko gledam žensko, ki je noseča in kadi, vendar je zaradi tega ne obsojam, ker verjamem da kljub vsemu želi vse najboljše  za svojega otroka. Poznam celo primer ko je mati celo nosečnost kadila pa ima zdaj zdrava dvojčka.

Pikapoka vse bo O.K. boš videla!

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 718
26.3.2009 11:30:17   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: pocahontas
Poznam celo primer ko je mati celo nosečnost kadila pa ima zdaj zdrava dvojčka.

No, koliko bosta ta dva dvojčka zdrava skozi svoje življenje, bodo pa še vidli user posted image Ne bi o mamicah, ki so kadile, in so zdaj otroci več pri pediatrih kot doma user posted image Pa seveda tega ne povežejo s kajenjem v nosečnosti, logično, ker bi jih preveč pekla vest. Vsak izgovor je super, da se nam le ni treba prav nič spremeniti. Pa še enkrat poudarjam glede tega veleopevanega "šoka za telo", da je treba na to prej misliti... Saj veš, da delaš otroka in bo treba nehat kadit. Zakaj čakat na plus, zakaj ne prej že postopoma nehati, da ne bo šoka, ko zagledamo plus? Razen tistega od neizmerne sreče user posted image
No, mejte se sladko in bodite srečne user posted image  

< Sporočilo je popravil giotti -- 26.3.2009 11:34:58 >

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna povezava do sporočila: 719
26.3.2009 11:31:30   
Nezy85
Moramo se nekaj vročega pogovarjat!!user posted image user posted image
Je bol zanimivo user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 720
26.3.2009 11:38:36   
pocahontas
Giotti! Daleč od tega da podpiram kajenje med nosečnostjo, ne moremo pa na te matere gledati kot na zločince, ker zaradi tega niso nič slabše matere ali pa imajo manj rade svoje otroke kot me, ki ne kadimo.

Se pa vsekakor strinjam s tem, da če se dela na plusu je treba najprej prenehati s kajenjem potem pa čakati plus in ne obratno.

Nezy maš prav, je pa zanimivo!user posted image

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 721
26.3.2009 11:49:50   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: pocahontas

ne moremo pa na te matere gledati kot na zločince, ker zaradi tega niso nič slabše matere ali pa imajo manj rade svoje otroke kot me, ki ne kadimo.

Pa saj tega nisem nikjer rekla. Če pa se je tako razumelo, pa se opravičujem. Jaz pač ne znam povedati drugače, kaj mislim, kakor sem povedala. Vsak pa je odgovoren za svoja dejanja in vsak človek ima svojo usodo, tudi otročki v nas, imajo pač svojo usodo... eni pridejo h kadilkam, drugi pač ne... tako to je.

Neposredna povezava do sporočila: 722
26.3.2009 11:54:50   
water lily
Mi nismo načrtno zanosili. Mislm načrtovan je bil že par let nazaj, ampak tokom let, splavi, zdravstveni problemi.....nismo računali da bomo še kdaj noseči. Saj pravim vsak po svoje.
Meni je ta pikica mala na prvem mestu.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 723
26.3.2009 11:56:42   
Nezy85
MMMMMM jaz pa jem zdaj jagode MMMMMMM

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 724
26.3.2009 11:57:55   
pikica 28
Ste pa zapele s to temo o kajenju....user posted image user posted image
No jaz ne kadim in nikoli nisem...je pa to stvar vsake metere posebej....ne zagovarjam kajenja, je pa res, da se mora kajenje postopoma odvajat, ker je res šok za telo...(če že pride plusek pred končanjem kajenja...)

Poznam pa tudi mamico, ki je strastna kadilka in je celo nosečnost kadila in pila neizmerne količine kave. Punčka se je rodila zelo drobna in majcena.....

Poznam kar nekaj mamic, ki so v nosečnosti zmanjšale kajenje...eno cigareto na dan in so otroci popolnoma zdravi in polni življenja....

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?