ninka80 -> RE: November2009 (26.8.2009 11:56:36)
|
IZVIRNO SPOROČILO: pi82ka komplet za iz porodnišnice: (mako majčka, body, 1 pamperska, 1 tetra plenica, 1 povijalna, kapca tetra, kapca bombažna) jaz bom imela en bombažni bodi pa bombažne hlačke in pliš pajacka, pa kombinezonček. moj 1. je novemberček, pa je bil brez kombinezona: samo 2 bombažna bodija, bombažne žabice, še ene bombažne hlačke, jopica, copatki, kapica ----------------------------------------------------------------------------------- OBLAČILA bombažna jopica 1x body na preklop 2x - vsaj 14 kom, glede na to, da imajo dvojne rokave Mako majčke dolg rokav 2x - nisem imela, sem imela samo bodye, se mi zdijo čist nepraktične Topla vreča / topel pajac za hladne dni bodi z dolgimi rokavi 1x žabice bombaž. z naramnicami 1x- premalo, vsaj 4 kom plišasti pajacek 1xpremalo, vsaj 4 kom bombažne kapice 1x plišate kapice 1x majčke in hlače pižama (pajacek) 1x premalo, vsaj 4 kom nogavičke 1x premalo, vsaj 4 kom Tega imam ful več, ker sem vse dobila in niti ne vem koliko je količinsko, vglavnem do 3m moj otrok ne bo bos in slečenuser posted image Enako, ker se dosti pobruhajo in ti ga moraš takrat celga peroblečt. HIGIENA, PRIPOMOČKI povijalne plenice odvisno od kolkov 5x - nismo imeli plenice za enkratno uporabo (60-70) Tetra plenice (30kom) slinčki (vendar šele ko začnejo jesti G hrano) - že prej, ko se slinijo Mandljevo ali olivno olje Hladilno mazilo (bepanthen) mi smo imeli Sudocrem za ritko-zakon Otroško milo, trdo lahko tudi tekoče Bombažna vata 70 % alkohol Fiziološka raztopina za nos Robčki za brisanje rite za na pot, doma je baje boljše če rito umivamo z navadnimi krpicami in vodo, priporočale mamice aspirator za nos gre tudi brez tega - nam je rekla da je to baje ful dobro drugače pa fiziološko v nos in to s curkom, da gre res kaj vn - ma ja, v praksi je mal drgač. M imamo Baby Vac, nekaj najboljšega, ko ima otrok zamašen nos Termometer za vodo - ni nujno Termometer za zrak ni nujno Termometer za telesno temperaturo - ušesni je pri nas zamenjal navadnega: tudi vrhunski nakup Škarjice z zaobljenimi konicami Gost glavniček so dobri za temenca Mehka krtača za lase Steklenička 2x Duda čaj za novorojenčke če so samo dojeni ne rabijo druge tekočine - nam so bolj priporočali, če ga že dajemo da naj bo to ta iz vrečk in ne kakšen hipp ker ima dodan sladkor in ni dobro za zobke, baje dokler dojenček ne pozna sladkega niti ne bo kompliciral, še najboljša je pa navadna prekuhana voda. Ščetko za čiščenje stekleničk prsna črpalka ne kupujte naprej. Boste videle,če je res potrebna palčke za ušesa šampon (za novorojenčke brez potrebe) OPREMA Voziček Lupinica Posteljica Jogi Posteljnina:jaz imam 2 kompleta -jst mam 3 -rjuha -dekca 2x -neprmočljiva podloga -kovtrček Previjalna podloga Banjica ali čebrček - Bolj so nam priporočali banjico, ker čebriček dojenček ful hitro preraste pa še nekaj je povedala pa sem pozabila. Brisače kopalne 2 x ležalnik kengorujček - v šoli ful odsvetujejo, ker je prevelik napor za hrbtenico, potem bolj priporočajo sling, pa še to ne za dolgo časa, ker se dojenček notri lahko zgrbanči in ga pozabimo popravit, za sprehode je striktno priporočala košaro, vse ostalo na hitrco, kengerujčka lahko ko že dobro drži glavico, sam pravi, da je potem pa že toliko težek da ga težko nosimo baby fon Evo, jst sem to čist tako napiala, kot imamo mi.
|
|
|
|