tassika
|
IZVIRNO SPOROČILO: mashy IZVIRNO SPOROČILO: tassika Punce a gre katera v 32t na UZ kontrole rasti in kam? Mene tudi zanima, zakaj gre pri tem... Prvič slišim na pa mi je vse vrglo vn. Vglavnem napisala sem, da je že včasih zavarovalnica v nosečnosti krila 2UZ-ja in sicer morfologijo in tega v 32t - kontrolo rasti, g. pa so vedno delali tudi 1uz za ugotovitev nosečnosti in pa pač če srček bije,... In potem je zavarovalnica rekla, da zdaj pa ne bo več tako in krije 1UZ in pa morfologijo, ta je pa plačljiv. Tako mi je danes povedala moja g. Sem vam pa tukaj tole našla: Kontrola rasti ploda pa je UZ preiskava, s katero se oceni plodova rast. UZ je namreč od vseh metod za ugotavljanje odstopanj v rasti ploda od pričakovane najbolj natančen, ni pa absoluten (nezmotljiv) in tudi ne edini. Napake v merjenju ploda so namreč odvisne od mnogih pogojev: od prevodnosti tkiv nosečnice za zvok, njene temperature in sestave tkiv, ki ločujejo plod od zunanjega sveta, od količine plodovnice, usposobljenosti izvajalca UZ preiskave, od UZ opreme in še česa. Pravočasno odkritje zastoja rasti ali prehitre rasti ploda namreč pripomore k boljšemu izidu ogrožene nosečnosti. Preiskava ni rutinska, zato jo priporočajo kot samoplačniško ali pa jo naredijo indicirano, če z drugimi metodami ugotovijo, da je potrebna (merjenje razdalje med sramno kostjo in vrhom maternice, obsega trebuha, sum na bolezensko stanje ploda, krvavitve, krči oziroma popadki ipd.). Pri nosečnicah, ki jim grozi prezgodnji porod, npr. pri dvojčkih ali višjih stopnjah večplodne nosečnosti, pri nosečnicah, ki so že splavile po 16. tednu ali zelo prezgodaj rodile, ter pri nosečnicah s specifičnimi težavami, kot so vztrajni krči, tiščanje v nožnici, nenaden močnejši izcedek ipd., merijo tudi maternični vrat. Preiskava precej dobro oceni ogroženost s prezgodnjim porodom, saj ga v primeru, da je maternični vrat dovolj dolg, izključi v naslednjem tednu do 14 dneh. kopirano iz tukaj: http://bibaleze.si/clanek//dojencek/ultrazvocna-preiskava.html Stane pa odvisno od kraja: v ZD domžale 60 eur pri strahovi 70 eur
< Sporočilo je popravil tassika -- 19.8.2009 11:40:24 >