ursa1981
|
Zdravo, končno sem zbrala pogum, da se vam pridružim. Najprej podatki o predvidenem datumu poroda: 22.11.2009, naj bi bila punčka, tako mi je na nuhalni svetlini podevala dr. Strahova. Stara pa sem 28 let. To je moja druga nosečnost in drug otročiček, doma imamo že 18 mesečno Anjo, ki je na svet prijokala točno na predviden datum poroda 1.12.2007. Zakaj sem toliko časa oklevala. V 11 tednu me je namreč presenetila krvavitev zaradi katere me je mož takoj odpeljal na urgenco, kjer so me pregledali in ugotovili, da je plod živahen in da za enkrat ni nič narobe. Svetovali so mi tablete utrogestan, ki preprečujejo odpiranje materičnega vratu in prezgodnjega poroda. Verjetno veste, da smo bili vsak dan v strahu in čakali kaj bo. Nato so ugotovili, da imam retloplacentarni hematom, ker me je prestrašilo še bolj, saj naj bi to nekako pomenilo, da sem krvavela, ker se je posteljica odluščila. Predpisan strog počitek - zdaj sem na bolniški že 1 mesec in še en mesec imam podaljšano s strani zdravniške komisije. No, na enem izmed prejšnjih pregledov natančneje pri 3 tednih pa nov ško, ki se je nato izkazal za nepotrebnega, namreč moja ginekologinja s svojim UZ ni mogla ugotoviti dolžine materičnega ustja, zato me je poslala v porodnišnico na pregled (UZ). Naročena sem bila v roku enega tedna, kjer me je sprejel prim. dr. Cerar, pred katerim sem imela najprej malce strahu, saj ga poznam le iz televizijskih ekranov, kjer pa ni ravno prijazen :) A tu je bil čisto drug človek, prijazen, razložilj je celotno situacijo in me s tem tudi pomiril. Sicer mu je čudno, da se hematom ne spuca (da mi ne teče rjav izcedek), a je rekel, da je verjetno prišlo do nekega zamaška, a da je imel že veliko nosečnic s takimi težavami in da so normalno donosile in rodile zdravega otročička. Baje celo neka znana novinarka, katere hči je zdaj stara cca. 20 let in je s tako velikim hematomom kot je moj celo letela v NY za 14 dni In rekel je tudi, da je materično ustje lepo in dovolj dolgo ter da je zanj ta izvid pozitiven. Vsi smo si vsaj malce oddahnili. No, pleg tega imam še vedno pogoste slabosti, veliko tudi bruham shujšala pa sem za 5,5 kg. In na vsakem pregledu imam nekaj g manj Srčno upam, da bo nosečnost potekala do konca uspešno in da bo Anja kmalu imela družbo. Problem mi je povzročala služba v kateri sem bila že od same vrnitve iz porodniške od nov. 2008 prejeta čisto drugače, kot sem bila sprejemana pred prodom. Nisem več toliko vredna, zdaj so več vredni študentje, ki so prišli za mano in lahko delajo tako kot sem jaz prej 5 let tudi po 12 - 16 ur na dan, kar pa jaz ne morem in tudi nočem več, saj je družina na prvem mestu. Poleg tega sem doživela šok, ko me je prvi dan bolniške zaradi krvavitve klicala šefica in mi rekla, da mi bo znižala plačo, ker vedno najdem izgovore da sem na bolniški (a od novembra do maja sem bila za Anjo na bolniški 10 dni), to pa je bila moja prva osebna bolniška. Pa tudi sama nisem želela, da bi bila na bolniški, ker verjemite bi raje delala in imela normalno nosečnost, kot pa da se mi je pojavila krvavitev,... A taki so pač določeni ljudje. No, zdaj sem naložila toliko stvari, da se vam itak ne bo dalo vsega brati, bom pa naslednjič bolj kratka in jedrnata Upam, da me sprejmete medse. LP
|