|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Amniocinteza
24.4.2005 11:44:57   
Teja N
Pozdravljene!

Ker imam slabši izvid NS, pa še 30 sem stara, moram na amniocintezo. :(
Prosim tiste, ki so jo že imele, da mi malo opišejo - koliko časa traja postopek, ali je boleč...

Vem le, da vzamejo vzorec plodovnice, sklepam, da skozi nožnico:zmeden:

Pri prvem porodu so mi morali predreti mehur in je bilo precej boleče in neprijetno, pa me zanima, ali je tudi tu tako.

KOloko časa pa sploh čakaš na izvide?

LP,
Teja:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
24.4.2005 11:55:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Teja N)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Amniocinteza
24.4.2005 13:10:46   
Golobček
Sama sem bila pred kratkim na amniocentezi in ti moram povedati, da ti vzamejo plodovnico in sicer s tanko iglico ti gredo skozi trebušček in ti vzamejo približno 14 ml plodovnice.Postopet traja par minut, samo čakanje na postopek pa je kr dolgo, zato ti priporočam, da si s sabo vzameš kakšno žemljico ali :modri:kaj podobnega , ker dobiš kosilo šele okrog dvanajste ure. Po postopku moraš biti tam še dve urice, da počivaš, nato pa je nujno počivati še doma najmanj tri dni, če hodiš v službo ti pripada tudi bolniška.
Sicer pa boš več zvedela na genetskem posvetu.
Postopek sam je lahko ali pa tudi neboleč.
Upam, da boš dala to čimprej skozi in da ti bodo izvidi pokazali vse vredu tako kot so meni.Držim pesti za vaju s pikico.

Če te še kaj zanima samo vprašaj z veseljem ti bom odgovorila. Drugače pa javi rezultate.

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Amniocinteza
24.4.2005 14:17:08   
Teja N
A to pomeni, da si tisti dan pravzaprav v bolnici - a te sprejmejo in se preoblečeš v njihovo spalno srajco in potem čakaš v bolniški sobi?

Dajo pred posegom lokalno anestezijo?

In pravzaprav - ali je prej sploh dovoljeno kaj pojesti ali moraš bit tešč?

Jutri moram poklicat, da se naročim, sem kar malo živčna...:(

Lp,

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Amniocinteza
24.4.2005 15:30:30   
Mina1
TEJAN: ni glih tako kot misliš.

jaz sem jo imela zaradi slabe NS in sicer v Postojni. Občečen si kar v svoje cotke, zato bodi kar v trenerkici, da bo komot. In ko boš na vrsti, te pokličejo (moj je bil lahko poleg) in ti opravijo poseg brez lokalne anastezije. Torej, tako kot pravi predhodnica, ti s tanko zelo dolgo iglo, ki ima na koncu nekakšno sondico zapičijo v zelo nizko v trebušček po predhodnem UZju, kjer prečekirajo :duda:lego, da vzamejo malo plodovnice, ki jo dajo potem gojiti v laboratorij. Nič kaj prijetna izkušnja, pa še grdo je bilo in zelo strah me je bilo, tam pa so bili vsi zelo hladni in brez čustev (meni jo je delal dr. Cerar iz LJ z ekipo).

Potem so me dali za cca 2 uri ležat, kjer moraš dejansko zelo počivati in če je vse v redu, te pošljejo domov, tkao kot mene iz Postojne nazaj v LJ. No, mi nismo dobili nič kosila, v LJ ga baje dobiš:zmeden:. Doma pa moraš striktno in brez pardona strogo počivati 3 dni, da ne gre kaj naprej!!!!!

Potem po cca 3-4 tednih izveš za rezultal oz. dobiš kar nekako A TEST otročka.

Če je NS slaba, ti res toplo priporočam tole AC, ki je kar 99,9% točna, tako boš vsaj mirna do konca nosečnosti,, čeprav nosi zelo majhen procent spalava in tako.

Drži se, boš videla, da bo vse v redu in strah bo tudi izginil;)

pa-pa Mina1

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Amniocinteza
24.4.2005 15:50:04   
tanjao1
ja jaz sem bla v Lj! tu ti ni treba biti v nihovih spalnih srajčkah ampak si kar v svojih cotkah. Postopek je tak kot so ti ga že druge vpisale.Z menoj so se zelo pogovarjali vsi, ki so bili prisotni tako, da me ni bilo nič strah. Ko so končani te dajo za 3-ure "ležat" sam ti ni potrebno ker imaš na mizi čajček in lahko sediš in se pogovarjaš z ostalimi, ki so s tebpoj v sobi (me smo bile 3 v sobi). Po treh urah pa ti prinesejo odpustnico in ti povejo, da si 3 dni deloprosta.Nič ti ni potrebno delat pa bog ne daj kaj dvigovat. In greš domov! Čakaš in čakaš in čakaš,....Jaz sem čakala 3 tedne in 2 dni na izvid. Vendar se je izplačalo saj sem izvedela, da imam zdravega fanta!!! Meni so rekli, da če je kaj narobe te kar kmalu po tel. pokličejo! Nič bat saj bo vse O.K. drugače pa držim pesti!!
tanja:metulj:

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Amniocinteza
24.4.2005 15:52:17   
tanjao1
oprosti pozabila sem ti povedat, da v Ljubljani dobiš kosilo. Samo če si pametna raje prinesi s seboj ker boš več kot pol pustila. men je bila hrana groznega okusa!!!!!
Tanja:metulj:

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Amniocinteza
25.4.2005 11:15:53   
Teja N
Ja, bom probala sama poklicat.
Moja ginekologinja je ta teden namreč odsotna in sem morala it v "sosednji" zdravstveni dom, kjer jo nadomeščajo in sem dobila napotnico.

Sem pa izvedela, da je pregled šele v 16. tednu:(
in bom morala še en mesec čakat na pregled, pol pa še na izvide...

No, samo upam, da bo vredno truda, da ne bo kaka slaba novica in da bo z :metulj: vse v redu.

Lp,

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Amniocinteza
25.4.2005 11:29:16   
net
Lp. Tudi jaz sem dala AC skoz, pa ni tak bav bav, kot se čuje. Bolj je tečno čakanje na izvide. Najprej se naročiš na genetski posvet, lahko kar po telefonu, na dan genetskega posveta ti pa še določijo datum za AC. Tako je bilo, ko sem se sama naročala na pregled v LJ. Rabiš dve napotnici, eno za genetski posvet eno pa za AC. Pa če si bila na NS še fotokopijo izvida. Držim pesti, da bo vse OK.
Lahko se pohvalim, da je z mojo bebiko vse dobro!!!

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Amniocinteza
26.4.2005 17:40:18   
tanjao1
Brez skrbi pokliči sama in povej v katerem tednu si. Vrjemi, da boš pravočasno na vrsti pa dohtarca gor al pa dol!
Pa nič hudega če maš še tolko do AC.Ti pokliči ker genetskega boš naredila 14-7dni prej, da boš imela več časa!Bolje da ti AC počakaš ker ona tebe ne bo!
Lepo se imej:kuza:
:nosecka:20t

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Amniocinteza
12.5.2006 10:09:54   
silvestra
POZDRAVLJENE !user posted image

ŽE KAR NEKAJ ČASA SPREMLJAM VAŠE ODGOVORE NA VSE TEME. SEDAJ ME PA NEKAJ ZANIMA GLEDE GENETSKEGA POSVETA IN AMNIOCENTEZE. NAMREČ STARA SEM 26 LET IN SEM  ŠLA NA PREGLED NS, KER IMAM SLAB IZVID SO ME NAPOTILI NA OSTALE PREISKAVE. SEDAJ ME PA ZANIMA VSE,KI STE ŠLE ŠE NAPREJ NA TE POSVETE IN ODVZEM PLODOVNICE, KAKŠNO NASPROTJE STE IMELE ( 1:500, 1:38...) KO STE BILE NA PREGLEDU NS. KER JAZ IMAM OČITNO ZELO VISOKOuser posted image  ,GLEDE NA TO KO VAS PA POSLUŠAM DA JE POL VSE OK JE MALO OLAJŠANJE, AMPAK NE DOSTI. user posted image

LP,SILVESTRA

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Amniocinteza
17.5.2006 22:26:57   
maya28
Zdravo Silvestra!
Tudi jaz sem ena izmed revic,ki čaka na AC,in sicer jo imam 23.5.
Izvid NS sem imela 2,7 in rizik 1:12; potem sem naredila še izvid DHT in rizik se je znižal na 1:883...
Vsa sem na trnih....
Kdaj imaš pa ti AC? kakšen pa rizik?

(odgovor članu silvestra)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?