kosilo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


Nani-nani -> kosilo (24.4.2005 9:38:33)

Kuham zelenjavno juho (brokoli, cvetačo, korenček, krompir) za malčka, pa me zanima, če se to mora oz. sme kaj soliti ali dodati vegeto? Kaj pa pelate?
To mu je prva zelenjavna juha, star 5 mesecev.
A to vse skupaj zmiksam ali česa nesmem?

Rabla bi še ene dober, zelo dober recept za pecivo.
Nesme biti preveč zahteven in dolgotrajen postpoek, ker naš sonček spi samo 20 minut na dan x.....
Blo bi fajn, če bi bil kak s skuto ali kako vanilijevo kremo, ni pa nujno.
Joj se mi že lušta.

hvala




Ajsha -> kosilo (24.4.2005 9:47:20)

V zelenjavo nič soli ali pa zelo zelo malo in nikakor ne vegete. Vegeta je sama sol in Na-glutaminat. Pelati so okej, samo nekateri dojenčki imajo po paradižniku rdečo rito. Zmiksaš seveda tudi lahko, sej ima bejbi šele 5 mesecev!!

LP!




Nani-nani -> kosilo (24.4.2005 9:49:24)

MISLA SEM, ČE LAHKO JE VSO TO ZELENJAVO IN JO POTEM ZMIKSAM.

KAJ PA RECEPT ZA PECIVO?
ODGOVOR NI BIL POPOLN, DOBIŠ SAMO 5 TOČK.
SE HECAM.
HVALA




Ajsha -> kosilo (24.4.2005 9:52:58)

Ok, tud 5 točk bo kul.

Ja, vso zelenjavo, ki jo boš skuhala zmiksaj skupaj. Seveda v primeru, da je tvoj otrok že jedel vso to zelenjavo. Če pa šele uvajaš pa dej eno naenkrat, da boš vedela, če so težave. Se pravi vsako posebej skuhat pa zmiksat.

Recept mi pa zdele noben pmeten ne pade.




Nani-nani -> kosilo (24.4.2005 9:56:13)

TUDI DOBRO.




Anonimen -> kosilo (24.4.2005 9:56:15)

Vanilijev puding.




Nani-nani -> kosilo (24.4.2005 10:00:28)

AL BINA SE JE LAKO MALO BOLJ ZAHTEVNO.
TI GA ZNAŠ MIMO PIHNIT, PA PREŽIVETI. HA-HA
VSEENO HVALA ZA TRUD.




Anonimen -> kosilo (24.4.2005 10:00:57)

Pijana nevesta:

temni biskvit, ko je pečen, preliješ z mešanico ruma in mleka;
skuhan vanili puding namažeš povrhu;
ko se puding ohladi, namaži s stepeno smetano, ni pa nujno;

Mnjam.......

Veliko preprostih receptov boš našla pod

http://www.kulinarika.net/portal.asp




Anonimen -> kosilo (24.4.2005 10:02:30)

Evo, bolj zahtevno. Najprej vprašam, da ne bom brez veze pisala na dolgo in široko. Bi mogoče kremne rezine oz. kremšnite?




Anonimen -> kosilo (24.4.2005 10:10:34)

Muca jezička papala? :zmeden2:

Evo, kremšnite:

2 blazinici listanega testa
2 litra mleka
5 jajc
pol kile sladkorja
25 dag moke
zavitek pecilnega
zavitek vanilijevega sladkorja
žlico limominega soka
pol lirta smetane
mleti sladkor

za prvo maso stepemo sneg iz petih beljakov in 25 dag sladkorja, za drugo pa pet rumenjakov, 25 dag sladkorja, 25 dag mke, dva deci mleka, pecilni prašek, vanilijev sladkor, limonin sok.

Zavremo 1,8 litra mleka, vanj vlijemo rumenjakovo maso in mešamo dve minuti. Dodamo sneg in kuhamo še cca pet minut. nato vlijemo v pekač na že položeno polovico listnatega testa.
Ko se ohladi, premažemo s stepeno smetano, pokrijemo z drugo polovico pečenega testa in posujemo z mletim sladkorje.

Buh žegnej!

P.S. Pa ne reci, da je prezahtevno ;)




Baldi -> kosilo (24.4.2005 10:23:51)

Nani-nani, a se hecaš, da vegeto omenjaš:(
Ojačevalci okusa še nam škodjo, kaj šele takmu malemu :duda:. Mu jih bo čist razžrlo:(
Prosim ne ga prikrajšat za vse okuse tega sveta. Njegove brbončice bodo kar pokale od veselja, če bo okušal naravne okuse. V nasprotnem primeru bo imela pa vsaka hrana vedno enak okus - po vegeti seveda:(
Malo pa lahko posoliš. Če boš pa kuhala na sopari, kar priporočam, pa še solit ni potrebno (ali pa zelo malo)

LP:pujs:




HuAnita -> kosilo (24.4.2005 10:25:38)

Al Bina, katero listnato testo - tisto za razvaljat? (zmrznnjeno) - pa kako spečeš drugo polovico testa - samo?




Anonimen -> kosilo (24.4.2005 10:31:15)

Ej, pojma nimam, sem ga prepisala iz današnjega Nedela. Po moje drugo polovico pač posebej spečeš istočasno, kot prvo polovico z nadevom, samo v drugem pekaču. Listnato testo pa res ne vem kakšno. A jih je več vrst :(




Nani-nani -> kosilo (24.4.2005 10:42:16)

Ni mi muca popala jezika, samo moja muca se je zbudila.
Glede kremšnit pa tako: listnato testo kupiš zmrznjeno razvaljeno ali ne. Odtališ, razvaljaš, daš v pekač in spečeš samo listnato testo vsako posebaj.
Ko se ohladi listnato testo, daš gor skuhano, ohlajeno kremo in potem še gor drugih del listnatega testa. Posipaš lahko s sladkorjem v prahu. Listnato testo potem jaz malo obrežem, da so lepši kosi.
Tako jaz delam kremšnite.
Potem pa v hladilnik za par ur. Ne dajem smetane, ker jo moji junaki ne marajo.




Nani-nani -> kosilo (24.4.2005 10:43:00)

Bog ne daj, da bi kremo pekle, kog sta napisale.




Anonimen -> kosilo (24.4.2005 10:49:12)

Joj, pa res, spustila besedo na "že pečeno" polovico testa. Hvala, jani nani, da se ne bo katera zafrklna.

ja no, pa sej ti pol znaš pečt, nisi kot jst. ;)

Dober tek.




Nani-nani -> kosilo (24.4.2005 10:50:59)

Blacky ta spletna stran pa je dobra, samo če bom vse te sladice pogledala mislim, da je danes ne bomo jedli.
Boma probala, kar ta tvoj recept.
Al bina nekaj pa te že vem spečti.




Gina -> kosilo (24.4.2005 11:25:34)

Jaz bi mu za prvič dala samo korenček in krompir ali pa samo cvetačo in krompir, pa pretlačila ali zmiksala, mogoče bi žličko adaptiranega mleka zraven, če ga imaš doma, da je bolj podoben okus, včasih sem dala kar malo svojega mleka zraven, ko nismo imeli adaptiranega še. Jaz sem mojim vedno malo solila, mi je pediatrinja rekla, da naj kar malo solim, da je neslano vsem, tudi otrokom zanič. Seveda pa ne pretiravat. Če bo jedel neslano, pa probaj. Moji niso - niti eden od njih - hoteli tako jest.




Gina -> kosilo (24.4.2005 11:26:20)

Nani-nani, pa javi,. kako so ratale kremšnite. :bravo:




Baldi -> kosilo (24.4.2005 12:57:16)

Gina, jasno. Tudi jaz ne zagovarjam neslane hrane. Je pa razlika v načinu priprave. Mi kuhamo pretežno v AMC posodi, v sopari tako, da zelenjava zadrži več okusa in vitaminov. Solimo pa po potrebi. To pa je zagotovo veliko manj kot, če kuhaš v vodi.

Še to. Sem zeloooooo proti vegeti ip. Nimam pa nič proti kremšnitam:)-

Veliko kulinaričnih užitkov:sloncek:




Gina -> kosilo (24.4.2005 13:21:48)

V vegeti pa ni nič strupenega. Natrijev glutaminat tudi ni nek bav bav, ki bi ljudi moril. Drugače pa vsebuje vegeta še posušena zelišča in začimbe. Jaz jo uporabljam in jo še bom. Mi je fajn. Pa tudi domača zelišča zelo na veliko uporabljam. Druga stvar so vsi konzervansi, pa ostali strupi.

No, a so kremšnite ratale?:)




Gina -> kosilo (24.4.2005 13:25:49)

Aja, amc posodo sem pa imela, pa mi ni bila fajn...niti slučajno ni vredna svojega denarja. Sem jo bivšemu z veseljem pustila in je še danes nič ne pogrešam.:bravo: V kakšnih drugih posodah ravno tako lahko kuhaš brez olja in ravno tako v sopari, samo se zdajle ne spomnim, kako se imenujejo (aeternum, se mi zdi). Imam doma, držijo pa leta in leta, pa nikoli se ne umažejo, kot amc, ni nikoli treba tako hudo čistit. :)-:bravo:




Baldi -> kosilo (24.4.2005 13:45:14)

O vegeti ne bom več izgubljal besed. Vsak pač po svoje. Hrana brez ojačevalcev okusa je zame boljša. Mogoče rabiš kakšnih 14 dni, da se navadiš in da se ti razžrte brbončice zacelijo, potem pa uživaš v naravnih okusih:sloncek: Meni ima z vegeto vsaka hrana enak okus, pa brez zamere:(

Za AMC mi ni žal niti tolarja. Kombinacija AMC in steklokeramika je v našem primeru zakon. Lahko tudi utemeljim, če želiš.
Če si zadovoljna s kako drugo posodo je vse OK. Ne trdim, da je dobra samo naša. Prednosti pa sigurno so, tudi te lahko utemeljim.
A da se AMC umaže. Prvič slišim. Mogoče zato, ker jo uporabljamo šele štiri leta:ups:. Pa po možnosti vsak dan, da ne bo pomote:)-






Nani-nani -> kosilo (24.4.2005 13:59:07)

Trebuški so polni. Zmagal je recept od Blacky (pijana nevesta). Pecivo je zelo, zelo dobro, zelo je izpalo tudi po obliki, tako, da priporočam. Edino zgoraj nisem dala smetane, tako, da bi verjetno lahko skuhala dva pudinga. Glavno bilo je odlično. Za kremšnite pa tako, da jih tako ali tako obvladam.
malo hvale ne škodi




Anonimen -> kosilo (24.4.2005 14:19:15)

Juhu!!!:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Samo da ste vsi zadovoljni in trebuščki polni. A je ostalo še kaj za nas?:zmeden::zmeden::zmeden:




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>