hedviga
|
IZVIRNO SPOROČILO: 4pikice PIRČEK, evo mene, jest se že menim.zame drugi teden idealen, razen torka, možno pa tudi že ta vikend, če kateri bolj odgovarja. Pe ve? Vrtec zakon,če ga le dobiš, možnosti dedkov, babic nimam. Sem jim dala datum vključitve 1.12., pa sem jim že mesec prej težila kako kaže. So mi rekli, da ni šans do septembra, da je vse polno,pol sem pred 14 dnevi spet klicala, pa je rekla, da imajo samo eno mesto prosto, sedaj pa me je klicala, da sta se sicer v drugi enoti (v občini jih je 6) sprostila 2 mesta. Valda, da sem zgrabila, ker takrat, ko bom pa rabila pa ne bo frej. Glede bolezni je pa tako. Zdej jih mam doma pa je ena zbolela. Ana je mela tudi polet že ušeska.Moja ta velka je šla z dvemi in pol v vrtec pa je bla doma kar naprej bolna, ta srednja je šla v vrtec z enim letom pa ni blo panike, da bi posebno obolevala. Pa še to. Ta, ki je šla z enim letom ni imela problemov z uvajanjem, že 1.dan je tam spala in jedla, za ta veliko so me pa 1. teden kar naprej klicali, 2. dan sem morala ponjo, ker ni hotla spat, tko, da sem jih kar napiz…a, da je to njihovo delo, da otroka u red spravijo in da jest ne bom mogla kar iz službe priletet. Mlinčka-tko pač mora bit, naša Ana je bila tud taka, sem se ji smejala hedi citiram- Eto, vse sem mela napisan, pa zdej spet ta ku.rčev timeout je.be..... GRRRRRRR Pa SPLOOOH ni dolg trajal da napišem... jest po ta novem kar v word pišem, mam oba oknčka odprta, k končam pa nardim sam kopipejst dodam smajlije pa je najbol ziher Ja, sej kopirat je treba Kar se vrtca tiče, se mi zdi da je Noki mislila posebaj zdaj ta čas, ko je povsod kriza zarad gripe. Ko sem med študijem delala tri leta v jaslih in potem tudi z malo večjimi je bilo kar običajno da so otroci, ki so bili do takrat večinoma samo z mamicami doma, obolevali. Jaz sem na to kar pripravljena da bo pač na začetku več tega. Jaz sicer mislim, da je od otroka do otroka odvisno kako se uvede v vrtec. Seveda tudi od iznajdljivosti vzgojiteljic Uvajanje pa smo peljali vedno postopoma. Starši so si vzeli ali dopust ali pa so mame izkoristile zadnje dni porodniške za uvajanje v vrtec- Res malo je bilo otrok, ki bi že takoj brez težav sprejeli ločenost od mame, tuje okolje in običajno drug red hranjenja in spanja. Pa saj ni čudno, saj otrok do takrat pravzaprav odkar je na svetu pozna samo mamico. Meni je bilo vsakič posebaj hudo za otroke, ki so jih (zaradi službe, kaj pa naj) prehitro puščali v vrtcih. Pa to so otroške travme, res. Postopno uvajanje ni zarad komotnosti vzgojiteljic, zaradi otroka je. Pa tudi zaradi mamic. Izjeme sicer so, ampak zase in za mojo takratno kolegico lahko zatrdim, da kadar smo klicale starše je bilo vedno z razlogom, nikoli za brezveze, ker se nam ne bi ljubilo otroka uspavat. Sicer se ni velikokrat zgodolo, ampak, otroka ki joka iz stiske tudi danes ne bi pustila da trpi. Pikica brez zamere, to so pač moje izkušnje iz druge strani. ****xPx