lučka 25
|
Ojla, ste se pa kar razpisale. Zdaj pa je čas, da se še jaz. bit, kako žal mi je, da se moraš obremenjevat s tako novico. Kot so ti že rekle punce, ne obupat, probaj razmišljat pozitivno, me bomo s pozitivnimi mislimi pomagale, da bo vse v redu. Čez en teden pa naj bo novica z UZ prelepa. Kar se pa tiče nosečniških znakova, pa so pri meni nastopili manjši nakako okoli 9 tedna, malo močnejši pa šele po nuhalni (slabost, napihnjenost). Sem pa tudi jaz krvavela in sicer 5,4 in 3 dni pred testompred testom, ter pri 9t5d. Pa je vse v redu. Kar pozitivno. Saj vem, da je težko, ampak poskusi. Kicsi, vidim da se datum poroda približuje in ti je primarij Cerar določil datum. Tako, da do takrat poskusi še zdržati. Je pa imel moj nečak okoli 2400g pri rojstvu in je sedaj po 6m pravi korenjak. Ni bil nič v inkubatorju, je bil že borec od samega začetka, celo nosečnost. Zdaj pa je naš največji sonček. Reby, ja sta mi v nedeljo rekla svak in svakinja, da glede na obliko trebuha, da bo fantek. Tako, da sta enakega mnenja kot ti. Pravita, da če pričakuješ fantka, da se trebuh počasi veča od prsi, če pa pričakuješ punčko, pa je bolj špičast oz. je se trebuh veča hitro navzven. Nekako tako. Ja za fantka mava pa izbrano ime Ambrož. Prej sta nama bila všeč še Juš in Gašper. Sta še vedno v rezervi. Tašča, ki si zelo želi punčko (ma že 2 vnuka), pa ves čas sprašuje kako je kaj Katarinca in zdaj se vsi hecamo na ta račun. Pa še glede keglovih vaj. Jaz, ko se spomnim jih delam. Jaz mam od 19 leta občasne težave z uhajanjem urina, ko sem imela 4 dni kateter (zaradi ginekolokih težav, ko sem imela za pest veliko cisto na jajčniku in sem morala do M samo ležat, pa se je k sreči z M ščistila), pa pri lapao so mi tudi kateter odstranili šele en dan po operaciji. Še največkrat jih delam, ko sem za računalnikom, ko sedim. sapi, nič se ne oziraj na to, da raje vidijo, da niso dvojčki. To kar lepo presliši. Moja svakinja ima G, ki naj bi kao žele malo več znati o neplodnosti, pa vseh terapijah, ko pa je zanosila s pomočjo IVF in prišla k njemu pa je rekel, da zakaj je kar v LJ ne spremljajo, da zakaj nas pošiljajo k svojemu G. Še posebej zato, ker je imela ves čas težave (krvavitve, zmehčan maternični vrat od znotraj že od nekako 15t,.... Ampak se je potem umiril, ko je na vse preglede, tudi ginekološke z njo hodil moj brat, včasih za bolniško urejal kar sam pri njemu, mu povedal par besed, p se je potem umiril. Moj G pa je ves navdušen nad tem, da mi je uspelo z IVF postopkom, takoj ko stopim notri kot iz topa iztreli, da so mi vstavili 2 zarodka, da se je en obdržal, vse kar je bilo do zdaj in to iz glčave. Drugače je pa tako zelo redkobeseden. Ti samo uživaj v nosečnosti, ker bo itak vse v redu. Goldy, lepo da si doma. Če so te poslali domov, pomeni da tudi če se pupa rodi ne bo kritično. Naj pa kar lepo še naprej počaka, da bo pravi čas za njen prihod. špelka, super za odločbo. Ti pa bodo sproti podaljševali brez težav, boš videla. Za izcedek pa tako, kar pusti pri miru, nič stiskat ker to baje ni dobro. Mene zadnje dni tudi zopet bolijo prsa, pa mlo so se opvečala, pa bradavice so sedaj res postale temne in bog ne daj da se jih dotikam. A pri tebi je pa sedaj potrebno, da si daješ 2 inekciji na dan. Mater, pa saj to si že vsa prešpikana. Ampak, da pomaga boš itak potrpela, to ni dvoma. Naj bo vse lepo in prav, kot je treba. mismis, samo da magnesol pomaga. meni je to svetovala shuki. Ja, jaz pa kar že v 30.tednu. Tudi sama ne vrjamem, kako gre hitro. Semprevivum, vidim da si tudi ti prava pisateljica dolgih postov. jaz že spet pišem enega. Si pridna in hodiš v MŠ. Midva bova šla pa v začetku junija, da bo šel lahko moj zraven, ko bo imel malo manj treningov. Ma saj moram še poklicat, da naju prijavim. Še dobro, da si me spomnila. Glede lulanja pa sem jaz tudi sedaj nočna polulanka , sem skoraj več na WC-ju kot pa v postelji. Pa itak sem ponoči sedaj tako žejna, da vsakič še pijem in potem spet lulat, pa pit, pa.... Začaran krog. Sem pa zadnje čase tudi tako zeloooo nerodna, da moj samo zmajuje z glavo. Vsa sem plava, ker se zadanem ob vsak rob, vse mi leti iz rok,...pravi moj če vadim za v cirkus za smešnega klovna, ker zganjam take akrobacije. mojsonček, a takle mate vi. Pupi se kar mudi. Pa naj res še ene dva tedna zdrži. Veš, moj se je pa včeraj čudežno zmehčal, je kar takoj rekel da sedaj pa mu je tudi Neža všeč in, če bo punčka ji je lahko tudi tako ime. Zdaj naj pa samo pri tem ostane. Ne vem kakšno čarovniško moč sem mela včeraj nad njim, da je kar sam od sebe načel to temo in se strinjal s predlogom. No vidiš, mojega pa tako zelo skrbi, da ne bom prej rodila. Gre 4 tedne pred rokom za 5 dni na košarkaški tabor (na morje), je rekel, da bo šel kar s svojim avtom, da bo takoj doma, če bo kaj. je rekel, da naj kar lepo zdržim do 10.7., da bo bolj miren. Ker tabor z reprezentanco (ki je po "morskem" taboru) je pa odpovedal, ker to bi bil pa že prevelik stres za njega. Kruce, to otrdevanje tudi že mene malo skrbi. Ker jaz mam tudi včasih tak občutek, kot da mi bo trebuh razneslo, tako se mi napne, otrdi, še posebej spodnji del. Ampak se potem takoj vležem ali spremenim pozo ležanja, pa probam čim bolj sprostit. Čeprav se mi največkrat zgodi, ko sva na sprehodu, pa tako merkam, da hodiva samo po ravnem. A s čim lahko to oblažiš, a je edina rešitev ležanje, počivanje,...? Lisica, ja sedaj smo že toliko noseče, da se nam ponavlja lulanje iz začetka nosečnosti. Zdaj se je maternica toliko povečala, da tišči na vse organe. Mene pa še otrok tako rad brcne v mehur ali pa se obpre nanj, da kar zvezde štejem. blanč, sem videla tvojo majčko in bušija, kako je že lep. Prav lepo napredujete. Saj za imena je pa še čas, saj ko bosta enkrat začela, mata lahko kmalu izbrana imena. BarbiG, no samo da si pomirila našo Glody s svojima izkušnjama. Res je tako, da vsak otroček je drugačen in da vse ne pomeni slabo. Bo s pupo od Goldy tudi vse v redu. Pri nas pa nič novega. Gremo počasi, dan za dnevom, čeprav kar hitijo. Danes grem še malo nečaka pomerkat, no bom dediju pomagala merkat, ker ma babi danes še ene opravke, da gresta brat in svakinja malo na lepše. Komaj čakam. Zdajle pa počasi moj pride domov za kako urco, ko ma ravno malo frej med treningi, da greva malo na sončka. Dopoldan sem pa kar mami pohopsala, da sva šli mal pohajkovat. No, pa sem spet napisala cel roman.
|