|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nosečke po IVF/ICSI
26.3.2009 6:25:11   
Naska
Hojla,

jaz sem tudi včeraj bila pri svoj g. Mali/a je zdaj velik/a že osem mm in pol user posted image . Drugače pa kar se nje tiče sploh ni vprašanj, da imam bolniško do konca, so me pa od mojega splošnega klicali, ker se sploh ne znajdejo s temi bolniškimi in sem dojela, da je to res spet kup ene zauser posted image birokracije,tako da me čudovita vojna s papirji še čaka. Menda moram vsak mesec pošiljat nekam izvide ipd, no bom preverila, takoj ko utegnem. Nov pregled imam pa v aprilu - 15-ega...

vsem želim dobro jutro pa vse naj za materinski dan včeraj. Jaz grem pa jesti, ker mi kruli po želocduuser posted image

Naska

(odgovor članu obayifo)
Neposredna povezava do sporočila: 1101
26.3.2009 6:33:54   
Naska
Zdajle sem še zasebna sporočila prebrala - ženske res najlepša hvala, ker ste tako prijazne in mi zdaj utrogestan kar dežuje, da ne rečem sneži user posted image . No moja g. je tudi rekla, da zdaj lahko zmanjšam dozo, tako da bom po mojem kar kmalu imela dovolj škatlic, imam pa zdaj še recept od nje za vsak slučaj, če bo treba še v Mariboru iti v lekarno, ko tako ali tako grem v torek tja. Ampak do torka je bilo treba zdržati.To je res čudovito, kako si pomagamo in kako držimo skupaj! Hvala vam!

Dobro jutrouser posted image

(odgovor članu Naska)
Neposredna povezava do sporočila: 1102
26.3.2009 6:48:39   
Reby
Dobro jutro! user posted image

user posted image

(odgovor članu Naska)
Neposredna povezava do sporočila: 1103
26.3.2009 6:53:17   
mlinčka
Dobro jutro!

Si me glih za mal prehitela, Reby. Ja, glih treba mi je najprej žehto it obesit user posted image .

In vendarle so bile štorklje...

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 1104
26.3.2009 6:55:25   
Reby
Naska in Špelka - bravo za preglede, pikice pa bojo še kako hitro rasle, zdej si še tikerčke narihtita
Obi - ti si pa res bogica, vem, tudi meni je šef rekel, naj si zrihtam, pa sem rekla, da če mi komisija odobri, mi bo, če ne, pa ne, ne morem pomagat. Sem mu rekla, da naj gre pa on tja in mi zrihta. Drugače je bil pa zelo fer (si nisem mislila) in je resno zaposlil eno punco namesto mene 1 teden preden sem začela postopek. Saj ga razumem, da ima raje, da sem na bolniški, kot da plačuje 2, dela pa ni toliko. Samo ne vem, kako bo še z dopustom,  (sem brala vaju Kicsi in Goldy), se morm še pozanimat, ne bi ga rada pustila...

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 1105
26.3.2009 6:56:12   
Reby
IZVIRNO SPOROČILO: mlinčka

Dobro jutro!

Si me glih za mal prehitela, Reby. Ja, glih treba mi je najprej žehto it obesit user posted image .

Sej jaz sem pa nahranila najprej živali, potem možu zajtrk nardila in še Ajko peljala ven, tako da žehta ni zgovor, prej je treba vstat user posted image

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 1106
26.3.2009 6:57:58   
mojsonček
IZVIRNO SPOROČILO: obayifo

user posted image user posted image user posted image  nisem še niti očesa zatisnla... user posted image user posted image user posted image
skos mam u glavi, da sem bla neupravičeno 7 delovnih dni doma in kaj me zdej čaka... kaj lahko šef nardi...
pa se mal stisnem k user posted image  pa tut to ne pomaga, on pa tako sladko smrči...
grem si nardit čaj, pol pa še mal k njemu smuknem, preden mi spet pobegne user posted image

Jutrčka..

booooga OBIKAuser posted image user posted image k da ti je treba še takih skrbi... mah qrc tale naš sistem res zatrokira, ko bi človek najbolj rabil... jst čist razumem tvojega šefa, da je razpištoljen, da bo spet plačeval prispevke in davke in to po vsej verjetnosti čisto neupravičeno, ne razumem pa, da krivi za to tebe... bi mu blo lahko že jasno, da imamo v zdravstvu bogove v belem, nezmotljive, ki čičajo na stolčkih in se praskajo po riti vmes pa brezskrbno vzamejo življenje človeka v svoje roke in se poigravajo z njim... žal Obi, tko je... sej bi ti rekla, da se ne sekiraj pa k vem, da človek ne more iz svoje kože... povrh vsega še taka kriza, tisti s službo smo lahko samo srečni, da se ne borimo za golo preživetje... ti želim, da se vse uredi čim bolje kar se lahko ti pa misli predvsem na vajino pikico, ki tako lepo raste v tvojem bušiju, veseli se temu, da vama je bila narava in sreča naklonjena in bo vajino življene izpolnil prekrasen otroček...

no, zdej pa preberem  do konca kar ste naklofali...

Moja sreča sta moja sončka...

(odgovor članu obayifo)
Neposredna povezava do sporočila: 1107
26.3.2009 7:02:13   
mlinčka
IZVIRNO SPOROČILO: Reby

Dobro jutro!

Sej jaz sem pa nahranila najprej živali, potem možu zajtrk nardila in še Ajko peljala ven, tako da žehta ni zgovor, prej je treba vstat user posted image

Ooo, si bla že pridna! Maš prav, nimam šans. Žehta gor al dol, tebi pripada otvoritveni kofetek user posted image .

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 1108
26.3.2009 7:03:32   
mojsonček

Dobro jutro!

Bemtiš REBY ti pa aufaš še pred sončkom... pridna... jst ne morem kolovratit po stanovanju, bi moja dva fantina prezgodaj zbudila in pol kr mal poležavam in premišljujem o milijon stvareh... btw hvala za kofico... jo že srkam

MLINČE ste se naspale češple?

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 1109
26.3.2009 7:03:35   
Reby
Danes navijamo za:
user posted image user posted image

Četrtek, 26.03.
mojsonček - pregled

Fajn zrihtaj pupa in lep pogled na svojo škratolinko!

(odgovor članu mojsonček)
Neposredna povezava do sporočila: 1110
26.3.2009 7:08:31   
mlinčka
IZVIRNO SPOROČILO: mojsonček

Mislim, da bo, za prvo silo, hvala user posted image . Sem zadnje čase kar uspela do 8h potegnit, no dans pa spet malo bolj zgodnja. In ti, sonči? Kako rita? Uboga user posted image ?

Neposredna povezava do sporočila: 1111
26.3.2009 7:16:14   
Bumo

Danes navijamo za:

Četrtek, 26.03.
mojsonček - pregled

še navijanje od mene!!

Jutro punce!

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 1112
26.3.2009 7:24:46   
mojsonček

IZVIRNO SPOROČILO: mojsonček

Mislim, da bo, za prvo silo, hvala user posted image . Sem zadnje čase kar uspela do 8h potegnit, no dans pa spet malo bolj zgodnja. In ti, sonči? Kako rita? Uboga user posted image ?

Rita? Uf... sej ne upam nč rečt... se počutim, k da bi mi petardo v riti raznesl.... amapak, če ne bo nč slabše kot je zdej pol se s tem ne bom obremenjevala... nardila sem vse kar je možno od prehrane do prebave, rednega odvajanja, higiene, kremice, svečke, robčki... nč več ni v moji moči... sem pa nekaj definitivno prepričana, da mi ne gine epiduralna... prvič se je vse začelo pri porodu, zdej sem v še slabšem stanju kot sem bla takrat in jasno mi je, da je po vseh teh kozlarijah nekam izginila moja toleranca za bolečino... ampak o tem, ko bo čas za to...

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 1113
26.3.2009 7:53:40   
blanč
Boga ritkica od mojsončkauser posted image Jaz sem tudi pristašica epiduralne. Le zakaj bi tako trpele bolečine, če so pa iznašli stvari, da si jih lahko lajšamo.

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

Neposredna povezava do sporočila: 1114
26.3.2009 8:24:45   
mojsonček
IZVIRNO SPOROČILO: blanč

Boga ritkica od mojsončkauser posted image Jaz sem tudi pristašica epiduralne. Le zakaj bi tako trpele bolečine, če so pa iznašli stvari, da si jih lahko lajšamo.

O BLANČICA... kako? cerklaža že za tabo a ne... boš še nekaj časa v bolnici pa pol domov al kako... mah s tole epiduralno ... jst sem pač prvič rodila naravno, takrat epiduralne sploh blo ni... sem preživela a ne... je blo hudo dve uri ampak je šlo takoj v pozabo, sem stisnila zobe in niti tulila nisem samo mal stokala, ko nikogar ni blo v bližini pa mencala z nogami, da sem se mal pomirila (jah, umetni so svoje nardili), ker kao nisem mevža... zdej po več ko 10 letih pa... vsakomesečno mučenje s peklenskimi bolečinami ob menstrah zaradi težke endometrioze (ja, tut zavest smo izgubljali...) pa famozni H (v manj kot letu dni sem bla 4 x pri kirurgu...) ja haloooo, robot pa nisem... če me boli me pač boli in tut jst ne vidim smisla zakaj trpeti, če to ni potrebno... ne pametujem nobeni, vsaka zase ve kaj in kako, jst pa tut zase, ker sem razčistila sama s sabo in to mi je najpomembnejše... a ni tko...

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1115
26.3.2009 8:42:29   
Lsica
Dobro jutro lepe user posted image ,

dans ste pa zgodnje...

pa nč zaspane, kr čvekaveuser posted image user posted image user posted image ...

Luna?

Neposredna povezava do sporočila: 1116
26.3.2009 8:50:39   
mismis
Dobro jutro vsem nosečkam user posted image user posted image user posted image
Pa še tele seksice si bom spodila od Reby

Četrtek, 26.03.
mojsonček - pregled

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1117
26.3.2009 10:05:41   
Goldy
naska - imaš zs

Pozdrav vsem , se javim kaj popoldne, zdaj grem pa k zobozdravniku! Lep dan!

Pa smo 4!!!

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 1118
26.3.2009 15:39:53   
mojsonček
Aloha babe žabe...

dons sem bla samo 2 uri v čakalnici pa dobrih 5 min pri G user posted image  je na brzino pogledala našo pupo, nobenih mer nikjer, nč... ne vem a je to praksa, da se po MF pol kontrolira rast ploda al kako user posted image  naslednji pregled 23.4.

leži pa naša pupa prečno user posted image  ampak je rekla G da kao zdej še ni panike čeprav jutri dopolnim 29 tednov in imam naslenji pregled šele pri 34-ih tednih... mah... sm kr mal razočarana, sem mislila, da bom dons kej več zvedla vsaj kar se napredka rasti in teže ploda tiče... drgač pa voda ok, da bi kej druzga kontroliral (cukr) to nobenmu ne pade na pamet...  dolga bo spet en mesec čakat...

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 1119
26.3.2009 16:42:26   
Kicsi
Ojla.
Mojsonček,pa si jo kaj vprašala?
Jaz zmeri težim za vse podatke,tako da Cerar nima spasa pred mano user posted image .Kar se pa tiče lege,je pa meni en 19.3 bil še na ritko obrnjen,25.3.,se pravi zdaj pa imata oba že glavično vstavo,tako da se to po moje lahko hitro obrne.Tako da nič skrbet.

Obi
,vem da ti je težko,da se sekiraš,ampak probi se postavit zase,pa se čim manj sekirat.Si ne zaslužiš stres,sploh pa ne zdaj ko si noseča.Vem pa da je lahko govorit in težko izpeljat. user posted image
Tudi jaz sem bila na začetku nosečnosti v kočljivi situaciji kar se tiče odnosa moje šefica,pa sem se presekirala in prejokala še pa još,dokler ni moj znoru in me prisilil,da se postavim zase.
Hvala ti dragi user posted image .

Sem pa klicala na inšpektorat in so mi tako rekli.Dan danes ,ko prevladuje recesija imajo zasebniki malo bolj odvezane roke,kot doslej user posted image .
To pomeni,da če ti odobrijo dopust je čisto njihova volja (do sedaj je bilo to po zakonu dosegljivo),tako da je vse v njihovih rokah.Je pa še nekaj.Tiste,ki smo zaposlene za nedoločen čas nam pa po zakonu pripada regres.Tu se pa lahko pritožimo,če bi nas delodajalec hotu okol prinest.

Neposredna povezava do sporočila: 1120
26.3.2009 17:04:17   
mojsonček
IZVIRNO SPOROČILO: Kicsi

Ojla.
Mojsonček,pa si jo kaj vprašala?
Jaz zmeri težim za vse podatke,tako da Cerar nima spasa pred mano user posted image .Kar se pa tiče lege,je pa meni en 19.3 bil še na ritko obrnjen,25.3.,se pravi zdaj pa imata oba že glavično vstavo,tako da se to po moje lahko hitro obrne.Tako da nič skrbet.

mah kokr je fajn, k mi na vsakmu pregledu nardi UZ si po eni strani mislim, da bi blo boljš, če bi mi manjkrat pogledala, če bije srček pa bla bolj pozorna na napredek ploda v rasti in razvoju... k mi je ona delala MF jo je že v 19. tednu in niti ene mere nisem vidla nikjer zavedene niti v materinski in niti v kartonu... sej sem šla pol itak na samoplačniško še enkrat k mi noben niti omenu ni, da to je pa kao že kr MF (ponavadi jo delajo od 21. do 23. tedna)... ker pač nismo tega foha eni mislijo, da nimamo kaj početi z vsemi temi merami... no, sej... če o tem premislim po dolgem in počez pol je to do neke mere čist res, ker vem, da nas je polno kur, ki pol preko neta primerjamo svoje mere... priznam... sicer pa vidim, da mi dons tut matematika ne gre, ker če zdaj napolnim 29 tednov jih bom na naslednjem pregledu napolnila 33 in ne 34...user posted image  eh... sej res, kdaj pa pol začnejo naročat na bolj pogoste preglede?
glede lege pa... sej nimam kej kot pa čakat kdaj se bo damica odločila, da je čist luštn bit mal na glavouser posted image  ... ma, samo da bo vse ok, da bo lepo rastla pa da bo zdrava... vse ostalo je, če se izrazim kot naš stric Turk - drugorazredna tema...

(odgovor članu Kicsi)
Neposredna povezava do sporočila: 1121
26.3.2009 17:07:02   
anci banci
IZVIRNO SPOROČILO: Sempervivum

Anci banci, tole sem si jest že pred časom shranila, da sem se malo seznanila z nosečniško sladkorno. Upam, da ti maj pomaga, ostale pa upam, da ne moti, ker je kar precej besedila user posted image . Drugače pa dej v googla nosečniški diabetes ali nosečniška sladkorna, pa dobiš še veliko več.

No, jaz sem bila še nedolgo tega na dieti zaradi sladkorja (nosečniška sladkorna). V bistvu gre pri tej "dieti" za načela zdravega prehranjevanja: 5x na dan MAJHNE obroke. Čim manj izdelkov iz bele moke (velja tudi za testenine; naj je graham ali pirine) ter izogibanje sladkorju vseh vrst (bel, rjav sladkor med, javorjev sirup ...) in pa seveda maščobam (ribje in oljčno olje sta najbolj primerna). Od ogljikovih hidratov je fino, če zaužije tiste, ki so kompleksno sestavljeni, kot polnozrnati izdelki, neoluščen riž itd. Krompir tudi zelo viša sladkor (sploh pire, tega odsvetujejo, še najbolje je krompir v kosih), tako da je mogoče bolje, da je namesto krompirja topinambur (ampak niso vsi navdušeni nad njim). Super je, če pri vsakem obroku zaužije en sadež ali zelenjavo, ker tovrstne vlaknine zavirajo hitro sproščanje inzulina. Od sadja naj se izogiba meloni, lubenici, banani, ananas v majhnih količinah. Priporočajo nemastne ribe, morske sadeže odsvetujejo, ker vsebujejo veliko maščob ... Neomejeno lahko je kumare in kumarice ;) Pijače: voda, nesladkani čaji. Kaj še ...? Hm... Mogoče "primer" mojega jedilnika (ampak jaz sem bila že na taki dieti, ko sem morala tehtat živila ... Če prav razumem, njemu še ni treba):
Zajtrk: srednje veliko jabolko, 2 dcl jogurta, 4 žlice rženih kosmičev/2 žlici ovsenih kosmičev, čaj
Malica: pomaranča, 2 dcl mleka (oz. jaz sem pila Nescafe), 60g črnega kruha (to je ena kupljena mala črna žemlja)
Kosilo: 75 dag špagetov, paradižnikova polivka, skleda solate (pri kosilu se nisem nevemkoliko omejevala; sem pač pojedla toliko, da sem bila potem "udobno" sita)
Malica: jabolko, črna žemljica
Večerja: skleda solate, kosmiči z mlekom ali žemlja z nemastnimi piščančjimi prsmi (ne vem več točno, koliko sem lahko pojedla za večerjo, mislim, da sem vedno manj pojedla, kot je bilo dovoljeno; če te zanima, povej)
Povečerek: 2dcl mleka, pol črne žemlje (tega sem ponavadi izpustila, ker nisem bila lačna in sem šla že zgodaj spat)

Med nosečnostjo velja upoštevati naslednja navodila, da bo nivo sladkorja v krvi uravnotežen:
·      nikakor ni potrebno jesti za dva, energijska vrednost naj znaša od 30 do 35 kalorij na kg telesne teže,
·      pri jutranji slabosti na tešče ne pijte tekočine, temveč pojejte polnozrnati preprečenec,
·      nosečnica naj bi zaužila 6 obrokov na dan (povečerek),
·      beljakovine naj bodo živalskega izvora (1 krat tedensko jejte ribe),
·      jejte veliko sveže zelenjave in približno 300g sadja (zelene solate lahko pojeste neomejeno),
·      hrana naj bo malo slana (opustite suhomesnate izdelke, slani siri),
·      pijte dovolj tekočine (navadno vodo, negazirane mineralne vode, sadne čaje),
·      umetna sladila omejite (kajti umetna sladila so dokazana, kot kancerogena),
·      ne pijte alkoholnih pijač (občasno lahko kozarec rdečega vina, kavo in pravi čaj pa le enkrat dnevno),
·      če se vam kislo spahuje in vas "peče zgaga” potrebujete zdravila, ki nevtralizirajo želodčno kislino (Rupurut, Gastal).

Hvala za nasvete. Sedaj mi prov vse pride...:)

(odgovor članu Sempervivum)
Neposredna povezava do sporočila: 1122
26.3.2009 17:47:36   
Kruce Fiks
Sem pa klicala na inšpektorat in so mi tako rekli.Dan danes ,ko prevladuje recesija imajo zasebniki malo bolj odvezane roke,kot doslej user posted image .
To pomeni,da če ti odobrijo dopust je čisto njihova volja (do sedaj je bilo to po zakonu dosegljivo),tako da je vse v njihovih rokah.Je pa še nekaj.Tiste,ki smo zaposlene za nedoločen čas nam pa po zakonu pripada regres.Tu se pa lahko pritožimo,če bi nas delodajalec hotu okol prinest.

Draga moja! Zakoni v času recesije prav tako veljajo in ta čas jih nobeden ni spreminjal! Torej se onim na inšpekciji ne da delat....
Regres ti pripada procentualno glede na porabljen opust. Torej če nisi porabla dopusta ti tud regres ne pripada. Tak so pa meni pred časom razložiliuser posted image

NISAM GINEKOLOG, ALI MOGU DA POGLEDAM :)

(odgovor članu Kicsi)
Neposredna povezava do sporočila: 1123
26.3.2009 19:10:04   
Bumo
Kruce ,se bojim , da so tebi to napak razložili, predvsem pa ni v skladu z zakonom ZDR ki pravi,
da je delodajalec dolžan delavcu, ki ima pravico do letnega dopusta, izplačatire gres za letni dopust najmanj v višini minimalne plače. Določba o procentualnem izplačilu se veže na tiste, ki so zaposleni za krajši delovni čas oz. za tiste, ki imajo pravico do sorazmernega dela dopusta - npr. pripravniki.
To pravi zakon, praksa mojega sodelavca, ki je bil 2 leti na bolniski pa ravnotako, saj je dobil regres izplacani
kljub niti 1 delovnemu dnevu in s tem niti 1 dnevu izrabljenega dopusta.
Bi rekla, da so ti to razlozili v sluzbi?? 

(odgovor članu Kruce Fiks)
Neposredna povezava do sporočila: 1124
26.3.2009 19:19:14   
Kicsi
IZVIRNO SPOROČILO: Kruce Fiks

Draga moja! Zakoni v času recesije prav tako veljajo in ta čas jih nobeden ni spreminjal! Torej se onim na inšpekciji ne da delat....
Regres ti pripada procentualno glede na porabljen opust. Torej če nisi porabla dopusta ti tud regres ne pripada. Tak so pa meni pred časom razložiliuser posted image

Tudi jaz sem mislila,da se regres izplaca glede na porabo dopusta,pa so mi rekli,da če si upravičeno dalj časa v neprekinjeni bolniški,se ne gleda na porabo dopusta,ampak ti pripada minimalni regres in to naj bi bilo okol 400 eurov neto.Evro manj ali več,mi ni točno povedala.Mi je pa gospa poslala pravilnik o zakonih in imajo tudi pisno napisano to kar mi je rekla.
Žal je tako,da imamo delavci vedno manj pravic user posted image .

Mojsonček,saj vem,da se ti vse skupaj neumno zdi,ampak vseeno gre za tvojo princesko in imaš vso pravico težit kokr češ.
Ne vem sicer od kje si,ampak lahko ti ,če se boš odločila za kak pregled samoplačniško svetujem mojo G,ki se vživi v vsak UZ in pogleda podrobno,ti odgovori na vsa vprašanja in nič ne komplicira.Je tudi GOLDY bila pri njej na 3D,pa je bila zadovoljna.Ima sprejemljive cene.Mislim da je navaden UZ okoli 20 eurov,3D 40 eurov. Je pa v ZD Litija,dr Kežar,tel.:01/890 04 10

< Sporočilo je popravil Kicsi -- 26.3.2009 19:20:19 >

(odgovor članu Kruce Fiks)
Neposredna povezava do sporočila: 1125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.