|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bombažni vložki
14.2.2009 20:51:14   
valči
Najprej,moderatorji,če ta tema ne sodi sem,me mirno prestavite,ne vem kam,zato sem tu odprlauser posted image

Eno vprašanje za ženske.
Namen imam kupit pralne vložke-bombažne.Zanima me,če jih katera dejansko uporablja in kako je zadovoljna in koliko jih ima?

Pač sem se odločila,da poskusim,ker pač otroku perem plenice,zakaj pa še sebi ne bi vložkov enkrat mesečno.Pa ne se mi smejat,ker čisto resno mislim.

Za vsak odgovor bom hvaležna,oziroma pomoč.

L.p.Valči

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bombažni vložki
14.2.2009 21:13:11   
Anonimen
jst sem razmišljala o tem tudi....ker teh plastičnih vložkov tud vidt ne morem, sem vedno uporabljala al tampne al pa dobri, stari viruser posted image se pa odločam med temi vložki, pa med lunetkouser posted image samo ker sem zadnjo menstro mela enga aprila 2006 in je ne pričakujem prej kot enkrat 2010, ta dilema ostaja nerešenauser posted image

(odgovor članu valči)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
14.2.2009 21:22:52   
maca m
Kje se pa to sploh kupi?  Jaz prvič slišim za te vložke (pa se smejte), ampak se sploh ne sliši slabo. Men gre tud ta plastika na živce.

V sanjah in ljubezni ni nič nemogoče.
(J.Arony)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.2.2009 21:30:31   
Rožica I
Drugače pa pri men šiba NATRA CARE user posted image . Ni sicer pralna zadeva, ampak vse pure nature user posted image ! Dobiš od tamponov do vložkov, takšnih in drugačnih ( v Mercatorju, Sanolaborju..)

ROŽICA

(odgovor članu maca m)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.2.2009 21:45:25   
ribica.
Jaz jim imam. Sem zadovoljna. Uporabljam jih samo za čez noč, ker podnevi imam tampone. Mislim da jih imam 6 komadov, sepravi 6 tistih ki se na hlačke pripnejo pa po dve vložka za v vsakega. POtem pa po potrebi lahko daš not en ali dva vložka. Jaz si dam na začetku not dva, potem je dovolj eden.
Vložek potek na roko sperem pod hladno vodo in dam v pranje. Zadeva funkcionira.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.2.2009 22:49:54   
valči
Jaz imam naročene preko Skuštrane in sicer nekje na Hrvaškem,ogromno lepih modelov imajo,pa različnih matrialov.Sem naročila 20 komadov,od nočnih,dnevnih in mini.Javim,ko dobim,se pa veselim.Stalo bo pa okroh 450 kun-60 evrov približno.
Še katera ima?

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.2.2009 9:03:49   
evi28
Se mi zdi, da je vseeno menstrualna skodela mogoče še bolj praktična in dolgoročno tudi cenejša,kot pralni vložki.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.2.2009 10:43:20   
karamela
Ja, se pridružujem tvojemu razmišljanju.

No toliko daleč še nisem, da bi si kupila bombažne za večkratno uporabo.

Kupujem pa navadne vložke natur, bombažne brez dodatkov, brez beljenja s klorom.

Sporoči, kako se obnesejo.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.2.2009 10:48:21   
mala zirafa
Prisegam na vir 80.Da bi jih pa prala, niti pod razno.

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.2.2009 13:23:29   
muška
jaz jih skorajda ne rabim. M je "močna" samo prvi dan, potem pa vložkov praktičnio skoraj da ne rabim več . Uporabljam pa samo Libresse, in nobenih drugih. Koliko pa stanejo ti pralni in kje se jih kupi?

< Sporočilo je popravil muška -- 15.2.2009 13:24:04 >

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.2.2009 16:12:08   
Ancy
A pol ko jih na roke operes jih das se v pralni stroj na 100 al kako ? 

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.2.2009 17:21:28   
NAJBOLJŠA
Ej, sem že 2 x napisala post, pa ne poegne.... user posted image user posted image
Sem staromodna in prisegam na Vir 80.
Pralne?Ne hvala, kri je zame iz higienskih in estetskih razlogov , za  v smeti.

Life is short..enjoy it.
N.

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.2.2009 19:30:06   
Alfabeta
IZVIRNO SPOROČILO: evi28

Se mi zdi, da je vseeno menstrualna skodela mogoče še bolj praktična in dolgoročno tudi cenejša,kot pralni vložki.

Mah jaz jo imam, pa mi nekako ne gre. Najprej mi ne gre vstavljanje. Pa mi je zadnjič mami rekla:" Dej se ulež na tla, pa jo vstav, tko gre laži"user posted image
Ja, pa ja de. Ko jo imam pa notri, pa jo preveč čutim, pa sem odrezala tisti repek.
Poleg vsega, pa jo še tako zelo težko dobim ven, ker vakuum zagrabi. Mah ne vem...mislim, da se bi je morala navaditi

Sem pa potem vstavila tampon in glej ga user posted image ....spet sem dobila glivice!user posted image user posted image

Sem si pa kupila v Sanolaborju tiste naravne, ampak jih še nisem uporabila

Se pa strinjam s predhodnicami, da jih ne bi prala. Zame je to za v koš

(odgovor članu evi28)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.2.2009 19:49:14   
BAMBINA_
No, meni je tudi malo mimo tale s pralnimi vložki. Da bi jih prala na roke, pa potem v pralni stroj, itaq jih moraš še speglati.. nop. Jaz sicer za ven uporabljam tampone, doma pa Vir NATURE, ki so 100% bombažni.
Da pa zaradi tamponov dobiš glivice je pa tudi bosa. Tamponi so sterilni in če si jih redno menjuješ in pravilno vstavljaš (umite in razkužene roke), bi ne smelo prihajati do takšnih težav..

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu NAJBOLJŠA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.2.2009 19:53:20   
ribica.
jaz sperem na roke, zjutraj, ko si pač slečem hlačke. Perem na 90. Glede likanja pa, nekega dela ravno ni. Sam če se hočte na to obesit se pač dajte. POvsod se najdejo minusi, če tako želiš.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.2.2009 20:55:40   
Zamima
IZVIRNO SPOROČILO: muška

Libresse

sem jih tudi jaz nazadnje nabavila, tiste, ki imajo po celem natisnjene zelene rožice user posted image , so mehki in niti malo ne delujejo plastično.

Prala jih pa niti slučajno ne bi user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
16.2.2009 9:49:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Zamima)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
16.2.2009 10:02:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

Da pa zaradi tamponov dobiš glivice je pa tudi bosa. Tamponi so sterilni in če si jih redno menjuješ in pravilno vstavljaš (umite in razkužene roke), bi ne smelo prihajati do takšnih težav..

Ja, pa prihaja. Pa ne zaradi higiene ali nesterilnosti, temveč čisto zaradi fizioloških vzrokov.

Glivice (ki jih imamo itak vsi v telesu, samo eni več, drugi manj, pri enih se hitreje razširjajo, pri drugih manj) ljubijo toplo, vlažno in bazično ozračje. Sluznica nožnice je sicer običajno kisla in polna dobrih organizmov, ki kislost sluznice ohranjajo. Pod določenimi pogoji pa se ta kislost podre - npr. veliko sperme zmanjša kislost, enako veliko krvi (menstruacija), antibiotiki, presladka hrana, odsotnost kisika (uporaba tamponov, najlonk, ozkih oblačil, nebombažnih oblačil).
Tamponi so tako idealni za razmah glivic. Zapirajo vhod v nožnico, torej ni kisika, ohranjajo temperaturo - torej je toplo, kri pa zastaja v telesu, namesto da bi odtekala (in z njo tudi glivice), vse, kar glivicam paše, zato se pri bolj občutljivih glivice lahko hitro razširijo.

Jaz zato tamponov ne uporabljam, ker takoj dobim beli tok. Pa če imam oblečene najlonke tudi. Sem med tistimi bolj občutljivimi in tamponi so bili prva stvar, ki mi jih je G. prepovedala zaradi pogostih vnetij.

Za pralne bombažne vložke prvič slišim. Uporabljam Vir 80, so mi fajn, mehki in udobni.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 16.2.2009 10:03:51 >

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
16.2.2009 11:40:51   
koala
BAMBINA_ to da se vnetij zaradi tamponov ne dobi,če je higiena rok dobra nebo držlao, jaz si že po poklicni deformaciji roke vedno umijem in razkužim, pa sem z tamponi imela fude težave.  Pa še sluznico so mi totalno izsušili.

Zdaj pa prisegam na lunette.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
18.2.2009 23:22:56   
ribica.
nobenih madežev ni, vse gre dol.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.2.2009 6:32:55   
Anonimen
Nebi hvala tega probala.Sem zadovoljna z always.

(odgovor članu ribica.)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
2.4.2010 15:09:00   
MoonEve
Uporabljam pralne vložke + mooncup in ne zamenjam več za nič plastičnega. Tamponi čisto preveč izsušijo sluznico. Je pa res, da je moralo miniti nekaj časa od poroda, da je skodelica ostala na svojem mestu (mišice so morale priti nazaj v formo).

Otrok vesolja si, nič manj, kot so to drevesa in zvezde.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 22
2.4.2010 15:35:22   
Lajči
IZVIRNO SPOROČILO: Alfabeta

IZVIRNO SPOROČILO: evi28

Mah jaz jo imam, pa mi nekako ne gre. Najprej mi ne gre vstavljanje. Pa mi je zadnjič mami rekla:" Dej se ulež na tla, pa jo vstav, tko gre laži"user posted image
Ja, pa ja de. Ko jo imam pa notri, pa jo preveč čutim, pa sem odrezala tisti repek.
Poleg vsega, pa jo še tako zelo težko dobim ven, ker vakuum zagrabi. Mah ne vem...mislim, da se bi je morala navaditi

Sem pa potem vstavila tampon in glej ga user posted image ....spet sem dobila glivice!user posted image user posted image

Sem si pa kupila v Sanolaborju tiste naravne, ampak jih še nisem uporabila

Se pa strinjam s predhodnicami, da jih ne bi prala. Zame je to za v koš

Sama se strinjam, da jih tudi sama ne bi prala. Imam srečo, da nimam poplav krvi, zdej ko je tako kot je, pa celo dobim za vzorec, pa skoraj nič ne rabim. user posted image  Ni smešno, ampak kaj čem, smeh je tudi pol zdravja. user posted image

...

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 23
2.4.2010 15:42:15   
Lajči
IZVIRNO SPOROČILO: MoonEve

Uporabljam pralne vložke + mooncup in ne zamenjam več za nič plastičnega. Tamponi čisto preveč izsušijo sluznico. Je pa res, da je moralo miniti nekaj časa od poroda, da je skodelica ostala na svojem mestu (mišice so morale priti nazaj v formo).

Za tampone je drugač značilno, da izsušijo nožnico, če se jih uporablja proti koncu menstruacije, zato jih ginekologi ne priporočajo proti koncu menstruacije, temveč samo takrat, ko je močnejša. Si pa s to skodelo ne predstavljam, da jo nosim v sebi, za nožnico imam samo nekaj uporabnega rezerviranega, drugega pa ne. user posted image

Dejte mi povedat, kaki so sploh občutki s to skodelo. Meni se zdi, da če imaš vložek ali tampon, da se kri vsaj nekam posrka in ob redni menjavi skoraj ne bi smelo biti težav, čeprav je različno od posameznice in ni za vse enako. Nekako se mi zdi, če bi pogledala na kak drug primer organizma, recimo dren, ki ti v njega odvaja odvečne stvari iz telesa, da bi to imela v telesu, ne vem, se ne bi dobro počutila. Tako sem kar vesela, da imam tu kar vredu.

...

(odgovor članu MoonEve)
Neposredna povezava do sporočila: 24
2.4.2010 15:50:18   
pety78
Mene pa zanima, s katerim perilom potem perete te vložke? Jaz recimo kuham brisače, kuhinjske serviete in tetra plenice, ki se uporabljajo zgolj kot ninica in to vse skupaj. Si ne predstavljam, da bi dala zraven prati še te vložke. Verjetno jih pa ni dovolj za en stroj.

(odgovor članu Lajči)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?