Anonimen -> RE: Bombažni vložki (16.2.2009 10:02:28)
|
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_ Da pa zaradi tamponov dobiš glivice je pa tudi bosa. Tamponi so sterilni in če si jih redno menjuješ in pravilno vstavljaš (umite in razkužene roke), bi ne smelo prihajati do takšnih težav.. Ja, pa prihaja. Pa ne zaradi higiene ali nesterilnosti, temveč čisto zaradi fizioloških vzrokov. Glivice (ki jih imamo itak vsi v telesu, samo eni več, drugi manj, pri enih se hitreje razširjajo, pri drugih manj) ljubijo toplo, vlažno in bazično ozračje. Sluznica nožnice je sicer običajno kisla in polna dobrih organizmov, ki kislost sluznice ohranjajo. Pod določenimi pogoji pa se ta kislost podre - npr. veliko sperme zmanjša kislost, enako veliko krvi (menstruacija), antibiotiki, presladka hrana, odsotnost kisika (uporaba tamponov, najlonk, ozkih oblačil, nebombažnih oblačil). Tamponi so tako idealni za razmah glivic. Zapirajo vhod v nožnico, torej ni kisika, ohranjajo temperaturo - torej je toplo, kri pa zastaja v telesu, namesto da bi odtekala (in z njo tudi glivice), vse, kar glivicam paše, zato se pri bolj občutljivih glivice lahko hitro razširijo. Jaz zato tamponov ne uporabljam, ker takoj dobim beli tok. Pa če imam oblečene najlonke tudi. Sem med tistimi bolj občutljivimi in tamponi so bili prva stvar, ki mi jih je G. prepovedala zaradi pogostih vnetij. Za pralne bombažne vložke prvič slišim. Uporabljam Vir 80, so mi fajn, mehki in udobni.
|
|
|
|