rj1808
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lenck Zanimivo je tole branje. Me pa strašansko moti nekaj. Logično je, da imamo različna mnenja, izkušnje, prepričanja in posledično različno odreagiramo, prepričana pa sem, da vsaka v veri, da dela najboljše. In zoprno je brati odzive tistih, ki ti trkajo na vest, kakšno škodo da delaš otroku, če se ne odločiš tako kot one, da je to neodgovorno in nevemkajševse. Hvalabogu, da smo ljudje različni, ampak tole o neodgovornosti pa se mi zdi zelo trapasto. Sama recimo podpiram avtorico teme, ki bi rada šla domov - če je to njena želja, in če verjame, da ji bo to koristilo (in posledično tudi njenemu otroku), hvalabogu, če ji uspe. Hkrati nimam nič proti nobeni, ki želi ostati dlje v porodnišnici, ker ji pač tam bolj paše. Super, da ima to možnost. Da pa začne kdo koga obkladati, da je to neodgovorno do otroka in koliko škode lahko s tem narediš, pa me kar razjezi. Prvič, ker kljub vsemu ni ravno tako zelo strokovno, kot bi vsi radi prikazali (verjetno ne bi šla domov nobena, katere otrok ima težave! - če pa jih ni, pa se lahko pojavijo ravno dan po "rednem" odpustu, to je pač ruleta) in ker je poleg vsega to, vsaj zame, nizkotno. Kajti tudi, če se samo na stroko obrnemo, so mnenja deljena, in dokler so taka, ni nobena stran upravičena do obkladanja druge z neodgovornostjo. Zatorej - še sreča, da imamo možnost izbire. Le ne sodimo drugih le zato, ker se odločijo drugače, če nimamo dokazov, da se res odločijo v škodo otroka. P. S. O škodi otroka... če je mati v porodnišnici nesproščena, živčna, utrujena... to škodi tudi otroku. Če doma taka ni in otrok ne potrebuje zdravniške nege, kaj je torej ravnanje v škodo otroka???