Ursi2
|
Evo mene punce. Pa mi je uspelo. Začuda me ni zmanjkalo zraven mojih sončkov. JUtri ima Luka psihologa pri 3 letih pa posvetovalnico in zobozdravnika, pa bom obenem še kar Jureta zraven peljala, ker ima nizko železo in bo dobil kapljice za železo, pa sem mogla počakat na izvide iz bolnice. Pa še cepljen ni bil pri 6-ih mesecih in mogoče pa boma jutri. Mam spakirano celo torbo, igrač in rezervnih oblek za Lukana. Ko bi šla kam na počitnice za kak dan. Pa ker je kr zgodi zjutraj mam še za jest zraven, ker ne morta jest tako hitro. No, novo je tudi to, da s ponedeljkom nisem več na porodniški. Se mi zdi, da je ful bolj hitro minilo, kot pri LUkanu. Imam pa zdej še en mesec lanskega dopusta, no, pa dobila sem odpoved, tako da grem potem na zavod, potem pa bom najbrž odprla s.p. in upam, da bo šlo. Joj, imam eno tako željo, sej vem, da je mogoč mal čudna, ampak kr ne morem nehat mislim na njo. Želim si odpret trgovino s samimi otroškimi čevlji. In to z vsemi oz veliko različnimi znamkami. Ker meni je to vedno znanost in mi gre na živce, ker je zlo slaba izbira, prek neta pa ne naročam rada za njiju. No, bomo vidli, a bo kaj iz tega al ne. Ja, Jure in vodene koze. Res je bil bogi. Mislim, zadnjič, ko je imel alergijo, se mi je smilil, ampak tist je bilo ene 3 proti temu, kolk ga je zdej bolelo in srbelo in peklo. Kr gorel je. Se mi je zdelo, da ima čez 40 vročine, ko sem mu pa zmerila je pa imel tk med 37,5-38. Sam enkrat mu je zrasla do 39, ampak vroč je bil pa tk, da sem ga komi držala. Ampak bil je pa skoz na meni, ko klop. En teden se me je držal in sem ga komi iz rok lahk dala. Spal je samo na rokah, tudi ponoči, čeprav 3 noči ni skor nič spal samo jokal in se zvijal in se poskušal praskat. No, zdravnic ni vedela, kaj naj reče,a li so vodene koze ali ne. Je rekla, da ne verjame in da je to ena huda alergija ali še kaj hujšega. Pa sem ji jz govorila, da vidim mehurčke in potem jih je tudi ona okrog popka vidla. Ampak nama je potem rekla, da naj spet drug dan pridema, da vidi. Dokler pa samo fenistil kaplic in svečke po potrebi. No, naslednji d n je bilo še hujše,ampak bilo pa je več mehurčkov. Pa nas je nazaj domov poslala in je rekla, naj pridemo čez 2 uri, ko bota še drugi dve zdravnici, da bota povedli mnenje. Pa smo pršli in so ga vse tri gledale, pa še sestre, na koncu nas pa je poslala v Celje na infekcijsko in je rekla, če niso vodene, da gremo pa v KC. mENE JE KR ZVILO. nO, MOREM REČt, da je bil Jure že čist znerviran in se je kr tresel, ko sem ga kr naprej sem pa tja, pa v avto in ven,, pa oblačit in slačit. Luka pa je bil priden in je že skor namesto mene zdravnicam odgovarjal, pa eno sestavljanko z enimi 60-imi kosi je znal že sam sestavit, tolkokrat smo bili že tam. POtem je pa Luka ostal pri babici, naju z Juretom je pa dedi(tast) peljal, ker se v Celju ne znajdem posebej, pa še čist adijo sem bila. Tam smo pa tudi letali z enga konca na drugega, pa spet polno zdravnikov, pa predrli so mu mehurje, vzeli bris, pa kri, da so poslali v LJ. Ampak važno je, da smo lahko šli domov. No, tam ga je še en zdravnik slikal, za primer atipičnih vodenih koz. In so rekli, da ima vodene koze, da pa je še alergija na Hiconcil ven vdarla, kar pa se baje tudi lahko zgodi. No, naslednji dan je šlo še mal na slabš, potem pa so se počasi začele sušit in celo kake 4 ure na noč je že spal. Zdej pa se mu šepozna, da je tak pikasto flekast, pa tudi nekaj krastic še ima, ampak je že spet skor čist sebi podoben. Ampak morem rečt, da je Jure kr frajer, vredu prenesel. Edino kar pa je, da noče spat v svoji postelji. Bi kr na rokah. Tk na uro se zbuja in ga komi uspavam nazaj, da ga lahk spet v posteljo dam. Včasih sem tk adijo, da ne morem več, pa pol od kakih 3 ali 4-ih na meni spi, čeprav vem, da ni prav. Pa še tist je tk,da se ful zbujja, ker ga še srbi in se čoha. POl p< grem raje v dnevno, da še mojga ne zbudim, pa je pol nenaspan in pač siten, sej veste, kk je. Pa še ful dela zdej, skor vsak dan do ene 20-ih zvečer. sE PA jURETU FUL POZNA, da smo bili od božiča doma in da nismo imeli kaj posebej obiskov, ker j eful sramežljiv.Kamorkoli pridemo, se mi skrije not za vrat, pol pa tk kuka ven. Pol počasi se že navadi in se začne smejat drugim, ampak od mene pa ne gre k nobenemu. Je pa prav posrečen, gre povsod, če se le lahk česa drži, noče pa sploh, da bi ga za roke držal in bi šel. Se kr na vse 4 vrže in se spuza do nečesa, da se lahk dvogne in spet hodi. pa če se zamoti, da gleda kako igračo, lepo sam stoji, ko se pa zaveda, se pa hiter prime ali vsede. Res je luškan, pa ful se rad skriva pa lovi. No, ta teden je malzgubljen, ko LUkana dopoldan ni doma, pol popoldan sta pa čist v elementu in se prav lepo že skupi igrata. No, Lukana sem včeri vprašala, kaj bo za pusta in je rekel, da Tiger. In sem bila ful vesela, ko sem dans dobila tak pončo Tiger s kapuco. MI je všeč, da ni tist cel pajac, ker ne verjamem, da bi ga hotel oblečt, pa še če bi se polulal, bi bila kriza. Jure pa bo Medvedek Pu,ki ga imam še od LUkana, ko ga je moja mama sešila. Dejte mi povedat, kolikokrat kaj pridejo vaši starši na obisk, če ne živite skupaj. Zanima me zato, ker je moj mal jezen na moje, ker jih ni bilo niti, ko je imel Luka RD, ampak so mu dali darilo, ko je šel k njim, ko je imel nečak praznovanje. Seveda jim je to tudi povedal. No pol me je pa mamca vprašala, če sem jz tudi užaljena, ker ju ni bilo, pa sem jima povedala, da ne, ker niti nisem pričakovala, ker je soboto popoldan prišla sestra domov s svojimi in bi ji ne bilo prav, da bi mamce ne bilo doma, v nedeljo so imeli pa praznovanje. Sem ji pa povedala, da mi pa ni čist vseeno, da je ni bilo nič na obisk, ko sta bila Luka in Jure bolana. Prišla je sam enkrat, ko je nečake pripeljala na obisk, preden je Luka imel vodene koze. prej pa nič in tudi po tistem nič, pa sma govorile in je vedela, da sem že čist adijo od utrujenosti oz nespanja in od skrbi. Priznam, da sem mal upala, pa ji vsakič, ko sma govorile rekla, da bomo veseli, če bota kaj prišla, da ju Luka in Jure pogrešata. Pa nista tako daleč, manj kot 20 km. Pri sestri, ki je pa 150 km vstran sta pa vsak teden vsaj 2x. Pa sej ne mislim bit užaljena, ker sem vbistvu že dolgo nazaj to nekak sprejela, sam zdej sem pa res upala, pa sploh ko je LUka odkar sma šla z Juretom v bolnico res čist zmešan na bico in dedeka in bi bil čist srečen, če bi pri njih živeli. No, po tistem, ko sem ji to povedala, je pa naslednji dan prišla na obisk, pa nečaki so bili na počitnicah pri njej in smo se imeli ful fajn. Potem pa se je Luka kr naenkrat spomnil, da bi on tudi prespal pri bici in jo je prijel za roko in je hotel, da greta. Pasem mu rekla, da ne more kr tk in, da rabi še kake hlačke pa pižamo. Je šel v svojo sobo, vzel hlačke, pižamo, dal bici v torbico inrekel, Bica, gremo. No, na koncu je res šel, jz sem potem peljala še enga nečaka gor, ker ni imela prostora v avtu in potem so spali akupaj sestrini trije pa LUka in bica v eni postelji. Baje, da je bilo fajn, sam naslednji dan so bili že ob 6-ih pokonci in so imeli 6.15 že piknik sredi dnevne sobe. :) San, a veš, da se ne spomnem točno, kdaj se je Jure prvič vsedel. Sej, ko je na hrbtu je naš čist adijo. Moj pravi, da je ko en ščurek, se komi nekak spravi pa obrne in se potem vsede, ko pa je na trebuhu, se pa takoj vsede, pa zasuče. Na noge se je začel postavljat, ko je bil malo več kot 8 mesecev star. nekje pri 9-ih je pa začel hodit ob opori. S tem, da se je ful smešno na začetku postavljal na noge. Se je z roko prijel in se potegnil gor, ni si nič z nogami pomagal, tk ko zdej, ko z eno poklekne, pa se potem postavi. Sam zdej pa se mu nikamor ne mudi in je čist srečen, da lahk hodi ob opori ali gre po vseh 4-ih. Tako da mislim, da še ne bo tako hitro shodil, ker itak povsod pride. Zakon so pa itak stopnice:) Ampak ne se sekirat, sej bo. Vse ob svojem času.Ne ga primerjat, ker sam sebi živce kravžlaš, še prehitro ga boš komi dohajala ;) San, dobri ste, res kako vse splanirate in potem se poštimate. Pa da vam uspe it vsako leto na smučanje in na morje. Bravo. Midva si vsako leto to rečema, pa nakoncu nama nikakor ne gre skoz časovno.Ampak zdej ko bota pa večja, pa se boma mogla v roke vzet, ker je za njiju fajn, pa za tiste, ko še bojo. Perp, držim pesti, da vam bo šlo res vse po planu, pa da bote čimprej v svoji hiški!!!!!!!!!!!!Pridni ste!Jz tud skoz na tihem upam, da enkrat pa bomo tudi mi šli na svoje. Je moj že mislil, da sem mal pozabla na to, pa mu dam vsake tolko vedet, da nisem. Ravno danes mi je govoril, da je gledal en nov avto, ki je itak še prevelik trenutno, pa itak preeedraaaag. PA sem mu nazaj rekla, vavs uper. Ej jz sem tud dans vidla oglas za ene dve ful svetovni hiši,pa super lokacija. Se je kr obrnil, pa začel o nečem drugem. Sej sem ga mal hecala, sam sanje pa želja pa je, da boma enkrat na svojem. Edin ena dobra stran pa je, če si takole skupaj. Se ne moreš zaspat, ko se ponoči pa že navsezgodaj na polno kregata. Tako da, če že otroka spita, pa zaradi drugih stvari ne moreš spat. Terida, super si nagrunatla, da bote prej praznovali. Sej Eriki je važno, da bote skupaj, ko bo torta, pa da bote skupaj pihali in darilo odpirali. A je na njen RD ali en dan prej pa se sploh ne bo sekirala. Ti pa tudi poskušaj čim manj na to mislit in imet slabo vest. Pač pride včasih, da ne gre, pa kakorkoli si že želiš. Važno je, da bote skupi praznovali.Sej Erika bo še bolj vesela, ko bo še en dan prej dobila darilo, pa še dva dni se bo praznovalo, naprej doma, potem pa naslednji dan še v vrtcu. JA, VLOGE IN VŽIVLJANJE V RAZNE DRUGE LJUDI. Luka ni skor nikoli kak pravljični lik ali lik iz risank. Je pa zelo rad smetar ali pa poštar ali delavec(gradbinec), strojevodja. Bolj se vživi v poklic. In to ful opazuje npr smetarje, kk peljejo kante, kk dajo na smetarskega, kks topijo gor in se primejo, ali imajo bundo al jakno a imajo kape,.... in potem ko se doma igra točno tk pelje kanto kot smetarji in zraven razlaga, kk delajo smetarji in kk ne. Pa isto za poštarja ali za delavce ki jih zdej vsak dan po uro ali več opazuje, ko gremo iz vrtca. Kr stoji pa gleda, pa komentira zraven. Vse kr požira. Je danes potem že en delavec prišel do njega pa mu dal ene klešče, da se j elahk mal igral, potem sta pa skupaj žico tam neki cvikala narazen.Ga potem komi pregovorim, da gremo domov, ker more spat. Tudi to, da je mrzlo in da piha ga ne moti. Aja, zdej ko smo bili doma, je kdaj tudi za kako risanko prosil in je zadnjič gledal Nodija in sta una škrata Din pa Don ukradla Nodiju avto. In zdej ga tk skrbi, da bi prišla pa njemu tudi kaj ukradla. Je zadnjič z enimi 10 servetami pokril traktor Nič, zdej pa spat, sicer se je JUre že 2x zbudil, tako da grem hitr mal odremat, dokler da se spet ne zbudi. Lpeo se imejte pa se beremo
< Sporočilo je popravil Ursi2 -- 4.3.2011 0:07:26 >
|