Ursi2
|
Živjo, punce! Pa se spet mal oglašam!Vidim, da je ta teden bolj zatišje. Počitnice in delo in vse skupaj nardi svoje. No, jz si vsak dan rečem, da se mal oglasim, pa na koncu ne pridem do tega. V službi je noro in ej gužva, včeraj sem bila cel dan v delavnici, razen, kolikor sem šla vmes k zdravniku. Jutri pa v petek pa bom spet. In ker mi delo iz pisarne ostaja, ga morem naredit zvečer, tako da dobivajo ponudbe ob vseh mogočih urah, tudi ob enih zjutraj. Vmes morem še ene 3x k Lukanu it, ker so naše noči zdej kake 14 dni spet katastrofa. Jok, dretje, tolčenje, vdelavanje,.... Ne vem, kaj se bo prej zlomilo, postelja ali Luka. Pa sploh nič ne pomaga. Ga mirim, vzamem k sebi, še bolj znori in brca pa se meče in tolče, tako da ga ne morem držat pa še mal me je strah, da bi me preveč v trebuh brcnil. Tud če ga moj vzame, ni nič boljši. Če prižgem luč, ne pomaga, .....!NIČ. Potem pa, ko se zbudi, se vsede v postelji in čudno gleda, kaj se dogaja in kaj delama pri njemu. Seveda potem spet traja, da zaspi nazaj. To se je ponovilo tudi 2x-3x na noč. No, danes je celospal, se je zbudil samo 3x, ampak se je kr hitr umiril in zaspal. Sam pa zdej težko diha, ker ima zadelan nos in tud mal kašlja in se še od tega zbudi. Pol pa mu delam inhalacije. POčakam, da zaspi nazaj in potem mu ene 5-10 min inhaliram. Tako da se nakup inhalatorja že obrestuje. Sicer si buden ne pusti inhalirat, pa zato potem ponoči malo izkoristim, pa nadoknadim. Sam včeri sem bila pa že tako utrujena, da sem zdravniku skor na postelji zaspala. aMPAK NI PANIKE, sem dans celo spala ene 2-3 ure v kosu in je že luksuz. Drgač pa sma z Lukanom že pravila vse knjige in vse stvari iz Juretove sobe, pa police sma dol odšravfala, ....včeri sta moj dragi in dedi nesla omaro ven, tako da se danes lotimo beljenja. Komi čakam. Tudi Luka uživa, sploh, ko lahko šravfa, pa ko je vse mogoče orodje. Komi čakam, da bo danes pomagal belit. Res je posrečen, vse ga zanima, povsod bi rad pomagal, sploh ne pusti, da bi še jz kuhala. Se je včeri mojmu pohanega zluštalo. Pa sma mu ga nardila. Je Luka takoj šel po stol, ga potisnil do pulta, vzel desko in kladivo in čakal, da sem mu dala meso. Ga je tolkel ko zmešan, pa mi pokazal, da ga lahko obrnem in ga spet tolkel. Je bil tak, da sma na koncu iz enga zrezka 3 ven dobla. Potem je bilo treba paniran in sma vse pripravila pa ravno pride moj zraven, ko sem dala Lukanu jajco, da jo naj stere not. LUka jo je primel in jo vrgel v krožnik. Moj je mal stal, pol pa sam rekel, če lahk ima še eno željo. Pa jz, seveda, kr povej. In je rekel, če lahko dobi pohano brez lupin. Sem se smejala in rekla, da naj se z LUkanom zmeni. In potem je vse on nardil Pa morem rečt, da je bilo res zlo dobro. Edino, ko sem pohala, ga pa nisem pustila zraven. Drgač pa uživamo kolikor se da. pREJŠNJI TEDEN,NA pREŠERNOV DAN sma šla z Lukanom v Bumbar park v MB. Res je super. Otroci do 2 let imajo zastonj in odrasli tudi. Not imaš vsa mogoča igrala, trampoline, avte,.... res je super pa zelo varno. Tud če pade, mu nima kaj bit. Pa fajn je tudi, ker nimaš enega, ki bi ti skoz za vratom svetil, kako se igraš. Seveda se je treba lepo igrat, sam je vseen fajn tk. Pa vse je narejeno tako, da lahko starši zraven grejo. Ker naš brez mene ne bi šel nikamor. Tako da sma bila not 4 ure in je užival 100/h, jz pa tudi. Sicer je bila kr konkretna telovadba, ampak je pasalo. NO, v nedeljo smo šli pa še skupaj, da sma še atiju pokazala, kako je. Se mi zdi, da je on še bolj užival! Imaš pa tudi bar tam, kjer imajo pijačo, hrano,.... Pa čez leto je tudi zunanje igrišče. Res super stvar. Bomo še šli. Lukanu so se kr učke zasvetile, ko sem mu v soboto povedala, da bomo šli tja. V soboto smo bili na RD od nečaka (4 leta). Kaj naj rečem, res je bilo noro. bILO nas je 14 odraslih in 20 otrok, od 6 mesecev, večina tam okorg 2-6 let in še dva okrog 10 let. Tudi Lukanu je bilo všeč, seveda, če sem bila zraven. Torej,s koz zraven na vseh 4-ih. Ma, moja kolena so že bolj utrjena ko komolci!! V soboto pa nas čaka praznovanje. Upam, da bo LUka zdrav. Povabljenih imamo približno 30 ljudi. Včeraj sem šla torto naročit. Seveda bojo gor telebajski, kaj pa drugega. DRgač pa bo bolj na izi, domače klobase, francoska, ......, pecivo in torta. Sma mislila najprej kosilo nardit, pa nima smisla že zarad prostora. Za darilo sma se pa odločila da mu boma kupila kao traktor, sam da je tak traktor prekucnik. Mojmu je bil ful všeč in sem ga naročila, sam ga trenutno ni na zalogi, tako da ga dobimo 1.3. Pa sej bo zdej itak dobil več kot dost stvari. Zgleda pa takole: http://www.kinder-spielzeug.net/product_info.php/info/p137_DumperKid-CAT.html Sam cena tu ni prava, ker sem drugje naročila. Tudi na pregledu je bilo vse ok. Juretu lulek še ni odpadel, pridno raste ima okorg 2800g, kar je že precej več, kot je imel Luka, ko se j erodil. Sem mu pa rekla, da bi jz šla rodit 15.3. ko je on dežuren. Pa je rekel, da ni pa nike, da se boma zmenla, da lahk, če ne bo že prej kaj. Zdej imam 2.3. pregled in že CTG, pa bomo vidli, kaj bo kaj rekel. Aja, imela bi pa eno prošnjo. Tiste, ki ste imele slinge. Ali imate kaj na rač, kk se to nardi, vzorc ali kaj podobnega. Ker mislim, da ga bom pri Juretu kar precej uporabljala, nad kengurujčkom pa nisem preveč navdušena. Tudi mi nismo bili maškare, ker mi preveč kašlja in smrka, pa skoz je na meji z vročino. Pa itak mislim, da se ne bi pustil oblečt v kako tako stvar. Za vse bolanček en kup pikapok, da bi se pozdravili in lahko kaj šli ven, ko so že kr prijetne temperature. Zofy, upam, da Mateja ne matrajo preveč krči!!!!!!! Pa ful lepe slikice od tvojih dveh sončkov!!!! Joj, tole glede tašč in joka vnukov pa meni tud kr dvigne pritisk. Zdej me sicer pusti pri miru, sam včasih pa je bila takoj na vratih, pa mi delila nasvete. Kk je bilo pa na začetku, ko se je LUka res veeelikooo dojil. Pa seveda nisem imela kvalitetnega mleka, da imam samo vodo, pa je hotla, da si ven spumpam, da bo ona vidla, kolko maščobe se bo na vrhu nabralo. Seveda sem se tudi malo pazila, kaj jem, ker je imel še kr občutljiv trebušček in potem je bilo to krivo, da itak ne morem imet vredu mleka, če pa nič poštenega ne jem (kislega zelja, mastnega mesa, .....) No, to, da je LUka imel pri dveh mesecih že več kot 5 kg, ob rojstvu pa malo več kot 2kg, ni pomagalo, da bi vidla, da zlo lepo napreduje. Pa vse mogoče variante je hotla, pa da bi mu na skrivnem dala dodatek zraven.....pA NI POMAGALO, da je patronažna rekla, da naj ne dodajam, če imam dovolj (imela sem ga res veliko), tudi par P ji je isto povedalo,.... Ampak drugi niso imeli pojma, ona obvlada. Enkrat mi ga ni hotla dat, Luka je jokal, tk da je bilo res grozno, pa glih tolk da ga ni moj iz rok ji ga hotel spipat. Luka je bil star ene 3 mesece. No, na koncu je od joka in utrujenosti zaspal. Takrat je pa meni počil film in je bila pika na i. Takrat mi je vklopilo, da tako ne gre, da bom spakirala, če bo še tako naprej in sem ji povedala, predvsem pa se od takrat postavim za nas, pa še tudi zaradi tega povesi nos do Kitajske. Me je pa kr pošten zdelalo in me spravlo na konc živcev in sem bila obupana. Enkrat smo bili v posvetovalnici in je bil že tam lačen, pa sem rekla, boma počakala, da pridemo do doma, da se vmiru naje, pa ravno vrečko je dobil gor in sem mislila, da bo ravno vmes se nalulal. Pa je v avtu zaspal in še spal, ko smo prišli domov. Potem je bil pa že zadnji čas, da sem vrečko dol vzela. In seveda je bil jok, ker po njegovem bi pa mogla prej jest. Seveda sem jz hitr ga hotla previt, pa oblečt, ampak je že bila tašča gor in mi težila, da kk lahk tk matram otroka, da naj ga malo k sebi vzamem pa ga potolažim, da ga bo fras zagrabil, če se bo jokal,..... Pa sem ji rekla, da je lačen in ne bo nič pomagalo, eč ga bom k sebi stiskala, da je važno da ga hitr previjem, da se bo najedel. Pa mi je še kr neki žnarala, pa se je nisem več poslušala. POl je pa šla dol k mojemu in mu rekla, da naj neki nardi, ker je mali lačen, jz pa mu nočem dat za jest, pa se rae igram z njim na previjalni pa se crtlam z njim. MIslim, čist adijo. To je sam en konček vsega, kar je imela ideje. Zdej pa je ne upoštevam več, večino ne slišim ali ji dam vedet, da je naša stvar, kk nardimo. No, sej me še vedno zna piknat, da se potem obremenjujem, vendar veliko manj. Na srečo moja mama ni taka. Čeprav tud poskuša posredovat, če se joče, ampak seveda tudi odvisno, za kako stVAR gre. Če vidi, da sma sam oba sitrna in je zaradi tega jok, potem ga odnese in se lepo poštimata, pa je vse ok, če pa je zakaj, ker trmari ali pa bi rad dosegel, pa naju pusti, da se zmenima. Dinki,super, da je TIt boljši, upam, da bo tudi tvoj dragi kmal ok. Joži, super da so izvidi ok. Te pa čist zastopim,kar se tašče tiče. Ti se ji ne pustit in bodi močna. Važni ste ti in tvoja družina. Itak pa ti njabolj poznaš svojga otroka, in se ne smeš pustit. Čestitke za vse prvošolčke. Ja res je, hiter gre čas. NO, zdej pa grem še kaj nardit. Upam, da mi uspe še slike dat gor.
|