Ursi2
|
Ups, mi je prehitro poslalo! Ne vem, kaj sem pritisnila! IZIDOR, VSE NAJBOLJŠE!!!!!!!! Bodi priden in vesel in v ponos svoji mamici in atiju še naprej!!!!!!!!!! Jz se končno spet mal oglašam. Sem bila te dni take volje, da nisem bila za nikamor. Res mi je vso energijo pobralo vse skupi, noči so bile pa tako zanič, da se mislim ni to zgodilo še nikoli. Ma, sej ni bilo nič tako hudega, sam kaj kos em smotana in se potem sekiram ful, pa se ubadam z vsem mogočim, ko bi pa že lahk spala, pa sanjam najbolj nemogoče sanje, in se mi odvrtijo najbolj črni scenariji.. Luka je v sredo zakuhal, začel se je slinit na polno. Še ko so mu 4-je zobki naenkrat ven šli, se ni tako slinil, skoz ima roke v ustih. In to tako da si spravi not skor celo roko. Ponoči je bilo še hujše in se je zbujal na 10-20 min. Pya ne lažem, skoz se je jokal in to tako, da sem ga komaj umirila. Poleg tega spet ne lula vredu in ne gre nič skoz zgornjo luknjico. Sem ga hotla peljat včeraj k zdravniku,pa ga ta teden ni, tako da grema v pon zjutraj najprej tja. No, potem sem mu opazila na vsaki strani jezička ene male razjedice in po nebu rdeče pike. Tudi jedel in pil je zelo malo in se je skoz jokal, pa če ni bilo tekoče ali spasirano je vse ven pljunil, ker ni mogel jest. Potem sem pa včeraj, ko sem ga previjala opazila po obeh nogicah ful malih rdečih pik. Sem klicala k zdravniku, (seveda kot zanalašč včeraj pri nas ni delala nobena P, samo popoldan dežurna zdravnica (šolski dispanzer). Sma imela uro ob 15, da pridema in ko sem ji povedala, da ima pikice, da bi lahko bile rdečke, je rekla, da to ne more bit, da je bil cepljen pri 18 mesecih. No, sem ji povedala, da ni bil, ker še kar nismo bili cepljeni. Po operaciji ga nisem, zdej njegove zdravnice ni bilo, no, zdej pa je še bolan. Ko sma prišla pa tje, pa ni bilo nobene pike več nikjer in tudi na v ustih ni opazila nič No, kolikor je lahko pogledala, ker ima zgleda strah pred vsemi zdravniki, ne samo urologom. Je tako vdelaval, da sem bila čist prešvicana zraven in ga drgač ni mogla pogledat, kot da sem ga jz z obema rokama močno v naročju držala. O tem, kako se je jokal, raje ne bom. No, ene 2 uri po tem, ko sem ga doma spet previjala, je bil pa spet čist pikčast po nogah in po roki. Sem mojga poklicala, a on tud vidi, al mam jz privide. Pa je tudi on videl. No, danes je že malo bolje, je tudi boljš volje, čeprav je še daleč od tega, kak je drgač, ko je res zdrav. Tudi mal pikic še ima po nogah, ampak vsaj pije in je boljš. Čeprav more bit vse hladno, če ne pa ne more jest. No, najbolj me jezi zaradi luleka, ker je vse to sranje. Delama mu luknjico skoz, pa spet ne lula skozi zgornjo luknjico, samo skoz ta spodnjo, ki je ne bi smelo bit. Sej mi ni jasno, kaj ga bo treba celo življenje pikat, al kaj. Prav jezna sem. Vem, da me bo vpon zdravnik nardil ven totalno nesposobno, pa zakaj mu nisma dilitirala, da more bit skoz prehodno,.... Luka bo spet čist adijo in se bo jokal, ko zmešan. ..... Mal me je bilo strah, da bi kako vnetje dobil, ko je tako kar naenkrat ful zakuhal v sredo, ampak na srečo vsaj to ni. Ampak zdej je tudi previjanje vsakič že prav projekt. Mu morem najprej 5 min govorit, da boma ritko previla in da ne bom nič luleka se dotikala, samo ritko umila,.... Pa še potem brca ko ta največji fuzbaler in vstaja, pa se suče in se drži za luleka in joka NE-NE. Poleg tega sem imela v čet in pet zjutraj še izpita in sem bila še za to živčna zraven, moj je itak pozabil in je sam debelo gledal, zakaj se mi mudi in sem že ob 6-ih zjutraj spravljena. GRRRRRR. O tem, da bi me vprašal, kk je šlo, sploh ne bom. Pa tudi skrbi me, kako bo, ko bota z LUkijem doma. SEj vem, da sem smotana in da se bota porihtala. Sam dans sta bila skupi ene pol ure dopoldan in je bilo skor samo dretje. Luka je še siten in ga boli in ima svoje, moj je mal zmatran pa kr znori,... Jz sem v tem sam pomila posodo, pa posprav ila mal po kuhinji in posesala. PObrisala sem pa po tleh raje potem, ko je spal. Ampak to ni bilo samo danes tako , ampak je zdej že kr pogosto tako. Kja naj jz, če je LUka na men enavezamn, če sem veliko z njim in ko sem z njim,s e z njim ukvarjam in igram, moj pa ppride iz službe, pa gre za rač, al pa bere časopis, gre dol k svojim. Sej se imata rada, pa uživata eden z drugim, sam ko pa sta oba ur+trujena, je pa noro. IN moj je res hitro utrujen. Eno noč ne spi vredu, pa je še tri dni siten. iN POL SE PO TAKEM TEDNU FUL NA luKANA, kk je lahk tk siten pa cmerav, pa nič mu ne paše. Sem mu sam rekla, pomisli na sebe, ko ti je modrostni zob rastel in eno noč nisi dve uri spal, kak si bil še skor cel teden. je pa seveda bil užaljen. KO pa me on kr neki komandira p apopravlja za mano, pa a se ti zdi pametno, da ga kopaš, če ima tako visoko sročino (zbijala sem mu vročino p aše malo preverjala zraven, kk lula),......., pol je pa vse ok. Za piko na i pa še mož in njegov ati zbijata ploščice dol v kopalnici od tasta in tašče in je vse umazano in prašno(lUKA Pa ima skoz roke v ustih), da o tem, da je seveda glasno do 19-20ih zvečer, raje ne bi. No, ampak danes sem že mal boljš, ko vidim, da je lUka mal boljši in da vsaj pije in je mal bolj normalno in se ne joka ob vsakem grižljaju. Skrbi sicer še ostajajo. Jezi me, ker ne morem mojmu mal pojamrat ali kaj rečt, ker je takoj užaljen. pA TUD DRGAČ SAM KAKO FORO NAZAJ REČE al pa reče, men se pa to nezdi in je za njega stvar rešena. Tako da ste me zdje spet ve mogle mal poslušat. Men je res zlo žal, sma je smotano, ko se mi skoz po glavi take misli vrtijo, pa razmišljam vse mogoče in razglabljam in postanem sam še bolj jezna. SEj vem, da se morem pogovorit z mojim oz mu vsaj povedat, kk je na stvari, pa morem nekak najt čas, ko bo še sposoben, kaj registrirat in ne bo že napol v komi. No, ampak če vse to odmislim, pa je prav fajn in uživam z Lukanom, ne glede na to, ali je siten ali ne. Tako je posrečen, ko mi začne potem sredi noči, ko se končno umiri in neha jokat, razlagat, kk sta ati in dedi balo potisnala na traktor pa jo peljala v hlev in dol vrgla. Pa da bomo zdej les na hodniku dol vrgli, pa stopnice menjali,...... vse mi razloži oz pokaže. Pa imama temo v sobi, ampak on to tako nazorno pokaže in spušča zraven zvoke, da mi je vse jasno. In ne morem, da se ne bi smejala zraven. rEs je posrečen. Pa kr naprej morma na podstrešje it, kjer je Juretova zibka in mi razlaga, kk bo Jure not ležal in ga bo on zibal. No, največ sma pa na kolenih in drajsama okrog traktorje in avte. Ma, ko še ni hodil, nisem bila tolko na kolenih. Se pa ta teden kr mal pozna pri jUretu oz mojem počutju. Križ me tako boli in me štiha not, da komi vstanem in hodim, pa tudi trebuh mi ful otrdeva in me boli. Tako da res poskusim izkoristit vsak trenutek, da lahk mal počijem. AMpak zanimivo, ko bi LUka čutil, da se bo neki spremenilo, skor nič noče bit pri dedijuin babici in tudi dopoldan, ko sma v službi, morta bit z dedijem večinoma pri nas gor. Tolko, da spodaj poje zajtrk in že leti gor. Je pa prav zanimiv, kako ne prenese nobene spremembe. Vse more bit tako, kot je navajen. Čist znori, če se ati vsede kao na moj kavč, jz pa na njegovega ali za stole velja isto. Pa sem mu hotla dat eno tako blazino v njegovi sobi na tla, ker sma veliko na tleh, zdej ko ni kavča, pa sploh ni bilo šans, jo je sam vstran odnesel. V soboto smo bili na praznovanju in iamjo nečaki v sobi tobogan in je bil čist vesel, ko se je lahk spušča po njem. Pa sem si rekla, da mu ga bom prinesla not. Zdej ga imamo itak pospravljenega in zakaj pa se ne bi not spuščal, če že zunaj ne morma bit. Tisti trenutek, ko ga je zagledal,sem ga mogla dat nazaj ven. Se ni umiril, dokler, da ga nisem dala. No, ker ga nisem takrat nezaj v uto nesla, ampaksem ga sam pred vhod dala, sem ga zvečer, ko je zaspal prinesla nazaj not in na galerijo. Sem si rekla, mogoč se ga bo pa počasi navadil. No, naslednji dan ga je potem videl gor in je bil spet jezen in je hotel, da ga nesem nazaj ven. Pa sem mu razložila, da ga sama ne morem in morma atija počakat. No, Luka je že spal ko je ati prišel in potem sem še oprala eno veliko plišasto pikapolonico, ki jo j enašel in sem jo dala na tobogan. IN potem, ko j enaslednji dan videl, da se pikapolonica spušča po toboganu, se mu je pa zdelo ful smešno inpotem sta se skupaj dol spuščala. AMpak res rabi en čas, da se navadi! Joži, za JUša en kup . Revček mali. Ma, jz pa jamram za LUkija. Ma, sem smotana. KK je zdej. Je že boljši? Kk pa herpes? Ne, meni je tudi rekla, da mu ne more kaj dat, tudi če bibile afte, edino eno kremico - Daktarin nama je dala, če bi bilo res nujno treba oz če ga bo ful bolelo. Pa se mi ne zdi, da bi mu bila kaj posebej pomagala. Nečakinja pa je imela tudi na jezičku take razjede in je baje P napisala zdravilo za eno kremo, ki so ga zmešali skupi in so ji to mazali z bebi palčko n ajeziček. Pa je baje pomagalo. In seveda čestitke za Dinki, se mi zdi, da imata naša dva nekak poodbne frizurce. Pa tud barvo las. No, sej tud naši postajajo malo temnejši. Pa vidim, da so tudi pri vas noči kr neki! , DA bi spet boljši spali! Joj, sem si kr predstavljala Tita, kk pride k vama. Res more bit lubano. Men je že ful luškan, ko grema med vikendom zjutraj atija zbudit. Pa se tako zašiba proti spalnici, da komi rido dobi in potem se spravi na posteljo in ga celga polubčka pa se crtlata. No, pa še jz hitr nazaj pod kovtr in pol se stiska mal k enmu, mal k drugmu. Mumu, tole za pitje leže in ušeska pa tudi jz prvič slišim. Zanimivo. Pa že! Sam se mi zdi to tk mal čudno! POmlad, super, da si že prebolela norice!!!!!!!!! Upam, da jih JOb hitr dobi in v čim bolj blagi obliki!!!!!!!! Lona, lepo da Taja tako super okreva!!!!!!! In pridni mama in tašči, da sta tako priskočili na pomoč!Res super!! NČK, sploh ne vem, kk je prišlo do tega, da že kako črko prepozna. Tk je kr ful zanimanje za črke pokazal, pa eno staro tipkovnico ima, po kateri lahko tolče in se igra z njo, pa te pene na tleh imajo črke in številke. Potem pa mi je pokazal kako črko pa zraven A-I. Pa sme mu jz povedala nazaj, katera črka je in zraven še besedo, ki se začne na to črko. Seveda sem poskušala se spomnat takih besed, ko so njemu blizu. Takoj si je zapomnil A kot ati in D kot dedi in Dejan pa S kot sladoled. Sploh ne sme videt kje kake slaščičarne ali sladoleda na vratih od trgovine. MI še potem cel dan govori oz kaže, da bi lizal sladoled. PA KR sam začne kake večje črke kao brat. Upam, da mu bo to veselje še doooooooooooooooolllllgoooooooo ostalo! Terida, revica!To pa je bil res en zahrbten mastitis. Še sreča, da ti je mama lahko pomagala!Ja, tale mastitis je res ful zahrbtn. No, važno da je mimo in da še imaš glavo! Za tebe , pa da bi imela zdej mir s tem! Držim pesti za odvajanje dude!!!! No, glede zobkov, da mu 6-ice ven grejo. To sem jz napisala, ker je imel zadaj tako vse zatečeno, da sploh nisem vedela, kera ven leze, pa še pri štetju sem se zmotila, ker ni bil pri miru. Ja, spanje na kolenih. To je pa res tako lubano!!!!!KO ene male žabice so!!!!!! Evo, se je LUka že spet zbudil!
|