|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kemikalije v hrani
5.2.2009 22:59:10   
metka_zone
Koliko ste obveščene o konzervansih, emulgatorjih, barvilih? Sinu sicer ne dajem piščančje posebne, hrenovk v vakumskem pakiranju, ne uporabljam vegete in kock, sokov za redčenje-samo domače,otroško argeto,...Zanima me če je to dovolj, kaj ve upoštevate v prehrani otrok in če katera slučajno ve posledice nezdrave-umetne prehrane?S taščo ne najdem skupnega jezka, saj včasih ni bilo takšnih umetnih proizvodov in ji je težko kaj dopovedati in sva s svakinjo ,,upaleni babi,,.Zato ji bom pokazala, kaj mi boste napisale, da ji pokažem, da me nisva edini.

hvala za pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kemikalije v hrani
6.2.2009 7:13:30   
Volga
Eno mero zdrave pameti pri prehranjevanju pa bo šlo.

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kemikalije v hrani
6.2.2009 7:30:10   
kepa*
Ne kompliciram.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kemikalije v hrani
6.2.2009 7:47:41   
lenca1
To je zelo pereč problem in vse bi nas moralo skrbeti. Za vse tiste, ki včeraj niste gledale prispevek na 24ur, si ga lahko ponovno pogledate: http://24ur.com/novice/slovenija/vnovicna-uporaba-pesticidov-razburja.html - Zaskrbjujočeuser posted image !!!

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kemikalije v hrani
6.2.2009 9:00:49   
lilka
Hm, jaz ne kompliciram, samo naša enostavno ne mara paštete-nobene(jaz jo pa ful rada jemuser posted image ), nobenih salam, razrdečen sok sploh ne kupujemo,ker ga noben ne pije, pijemo vodo ali izstisnemo pomarančko včasih kak fructalov juice, ne vem mi smo tako navajeni, da bi pa jaz gor gledalakaj živila vsebujejo pa sploh ne, če bi naša hotla jest kdaj hrenovko, jaz bi ji jo dala, če pa noče.Tako da jaz ti težko glede tag kaj pomagam, zgleda smo jo tako navadili, ker sem od uvajanja GH skos vztrajala na domačem, sveže kuhanem, naravnem, zdej pa nič takega noče pa bo aprila že 2 leti....

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu lenca1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kemikalije v hrani
6.2.2009 22:21:23   
picola1
Kompliciranje je zelo relativen pojem...Za nekatere je to že, če morajo skuhat polnozrnate špagete namesto navadnih. Za nekatere je to še daleč za tem...in jim je to, da pogledajo na deklaracijo, kaj kupujejo čista rutina in osnovna skrb za zdravje, katerega btw tako zelo želimo sebi in drugim in paradoksalno tako zelo malo naredimo zanj (btw, ste se mogoče že kdaj vprašali, zakaj tako veliko ljudi, ki resno zbolijo, popolnoma spremenijo način svojega življenja-vključno s prehrano?)

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kemikalije v hrani
6.2.2009 22:39:49   
Petr_a
Sem obveščena kot praviš
Posledice neposledice -uporabi google pa beri ;)
ne upoštevam nič,vse v mejah normale

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kemikalije v hrani
6.2.2009 22:45:05   
katra55
Koliko ste obveščene o konzervansih, emulgatorjih, barvilih?

Zelo dobro sem obveščena, saj je to moj poklic.
V mejah normale ne škoduje.

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kemikalije v hrani
7.2.2009 9:54:11   
kaya2007
ja, ampak vprašanje je, če jih dajejo v hrano v mejah normale ali pa to prav vedno presega..

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kemikalije v hrani
7.2.2009 15:26:07   
valči
Mi doma se vsi tega zavedamo,sploh,ker je srednja hči alergik in kupljena hrana ji škodi,sploh barvila in sladila.
Torej sokov za mešanje ne kupujemo,niti ne paštet in vseh bonbonov,niti skutk in jogurtov,ker jih sama delam.Tisto,kar dobijo od obiskov seveda ne mečem stran,vendar malo dobi,ne pretiravam.
Poskušamo čimveč doma pridelat-neškropljenega in čimbolj domače in sezonsko kuhat.

To pomeni,da pozimi ne kupimo jagod in grozdja,to jemo,ko imamo doma poleti in jeseni.Tudi dekleracijo večkrat preverjam,sploh nekatere nevarne E-je.


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kemikalije v hrani
7.2.2009 17:13:35   
loncica
Sem precej obsedena s tem. Preberem vsako etiketo. To sem začela, ker so pri sinu sumili alergijo in sem bila zaradi dojenja na dieti jaz. Naš zaenkrat ne dobi skoraj nič, kar bi imelo E-je. Zelenjavo imamo domačo, sadje skušam kupovati eko oz. pridno porabljam domača jabolka, čeprav so grda za pogledat. Kruh pečemo sami, nakupujemo pa tudi veliko od dm - alnature. Pač skušamo se prehranjevati čimbolj zdravo, kar pa ne uspe vedno.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kemikalije v hrani
7.2.2009 20:21:44   
Tisana
Pazimo, a le do te mere, da si zaradi tega ne zakompliciramo življenja. Npr. sedaj ni sezona grozdja, ampak če je grozdje edino sadje, ki ga bo pojedla, ji pač kupim grozdje. Makarone npr. mi je vseeno, ali kuham vedno žitne, ali pa gledam na to, da so enkrat kamutovi, drugič koruzni... Sokov itak ne pije - ne sirupov, ne natur variant, samo vodo. Kruh tudi nikoli ne kupujemo bel, ker ima pač alergijo na KML in ker je meni osebno najmanj okusen. Kupljenih kašic ne jé, ker so pasirane. Jogurtov, skutk ne sme, soje ne prenaša. Torej, ostane, da skuham. Ker npr. jé ukisano cvetačo, brokoli... gledam pač na to, da skuham in ukisam, namesto da pripravim kako drugače. Torej, če tako pogledam, jemo ful zdravo, ampak si zaradi tega nismo prav nič bolj zakomplicirali življenja, kot ga je pač že zakomplicirala alergija, izbirčnost in neješčost naše pupe.user posted image

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kemikalije v hrani
8.2.2009 16:38:45   
ThinkPink
Jaz ne kompliciram, res pa je da ravno juh iz vrečke ne kuham, pač pa se potrudim, da čimveč "domačega" in "neinstant" poje. Kar še ne pomeni, da vsake toliko ne poje kakšne piščančje hrenovke ipd. Vse v mejah normale, res pa je da etiket skoraj nikoli ne preberem.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kemikalije v hrani
8.2.2009 16:50:22   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: katra55

Koliko ste obveščene o konzervansih, emulgatorjih, barvilih?

Zelo dobro sem obveščena, saj je to moj poklic.
V mejah normale ne škoduje.



To povsem drži. Npr. nekaj vitamina C (askorbinske kisline) v pašteti oznaka E 300 , če je ne ješ na kile, ne more prav škoditi.

Vakuumsko pakirane hrenovke so definitivno bolj zdrave od običajnih, ker se z vakuumskim pakiranjem v kontrolirani atmosferi izognejo dodatku kemikalij.

Če ješ pa same suhomesne izdelke, se pa lahko zgodi, da se preneješ nitrata(IV).

Nekatere rumeno obarvane gazirane pijače uporabljajo za obarvanje karotene, ki so precej zdravi.

Se pravi preveč se razburjati zaradi hrane ni potrebno - bolj lahko zboliš od razburjanja oz. skrbi.

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 8.2.2009 16:51:45 >

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kemikalije v hrani
8.2.2009 18:45:09   
kjava
IZVIRNO SPOROČILO: Primoza RR


Če ješ pa same suhomesne izdelke, se pa lahko zgodi, da se preneješ nitrata(IV).



Težko, ker npr. špinača vsebuje neprimerno več nitratov, kot jih pa dajejo v suhomesnate izdelke.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kemikalije v hrani
8.2.2009 19:53:02   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: kjava

IZVIRNO SPOROČILO: Primoza RR


Če ješ pa same suhomesne izdelke, se pa lahko zgodi, da se preneješ nitrata(III).



Težko, ker npr. špinača vsebuje neprimerno več nitratov, kot jih pa dajejo v suhomesnate izdelke.


Zatipkal se mi je neobstoječ nitrat (IV)user posted image , mislil sme nitrat (III) to je "nitrit".

Za nitrat(V) je pa to kar pišeš čisto res.

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kemikalije v hrani
8.2.2009 20:54:46   
Olivija
Imam svoje finte:
- npr. raje jima dam navadno Coca-colo kot pa Zero (ker nisem pristaš umetnih sladil), enako velja za vse "light" izdelke. Pa to zdaj ne pomeni, da pijeta Coca-Colo vsak dan - ponavadi samo, če gremo ven ali pa na kakšnih žurih.
- izogibamo se E621, se pa lahko zgodi, da tudi kaj takega pojemo.
- vsak E mi tudi ni sumljiv, saj so velikokrat neškodljive sestavine označene z E.
- pri sladoledu raje vzamem Mövenpick ali Häagen-Dazs, ker sta manj umetna.

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kemikalije v hrani
8.2.2009 21:13:37   
Dashenka
Ne spadam v skupino blaznežev, ki paranoično berejo deklaracije, vendar pa v naši družini ne uživamo:
- nobenih barvastih napitkov
- argo, knorr in ostalih kock in umetnih žup iz vrečk ter raznih veget in začink
- smokijev in ostale packarije
- nobenih prehrambenih izdelkov tipa "light" oz "low calories" in "low fat" če se le da, s tudi v loku izogibam izdelkov slajenih z umetnimi sladili



(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kemikalije v hrani
11.2.2009 23:21:53   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Ne spadam v skupino blaznežev, ki paranoično berejo deklaracije



Hehe, kako različno gledamo na stvari...user posted image Jaz preberem večino deklaracij pa se sama sebi ne zdim niti blazna niti paranoična...(je pa res, da če jih preberem pa ugotovim, da ma kakšen E noter, še ne pomeni, da tega ne bom kupila...čist odvisno kateri in koliko jih je...) Meni se pa ljudje, ki ne berejo dekalracij zdijo čist preveč brezbrižni do sebe in svojega telesa...user posted image In sem mnenja, da si niti ne 'zaslužimo' bolj zdrave hrane, ker večini ljudem dol visi, kaj dajo vase...Torej, če se mi ne obremenjujemo s tem, zakaj bi se pa potem tisti, ki hrano pri(e)delujejo??? Vsi se bunijo da je hrana že čist zastrupljena, istočasno se pa tem istim ljudem niti ne da pogledat na deklaracijo in izbrat manj strupeno alternativo... user posted image Ne štekam...

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kemikalije v hrani
11.2.2009 23:47:20   
Marogica
Tudi sama spadam med tiste, ki se držijo pravila, da kar je v meji normale, gre skozi, kar se hrane tiče. In nam nič ne manjka. Marsikatere snovi so škodljive samo v res velikih količinah, kar jih ljudje sploh ne  pojemo.

In prepovedane stvari se najbrž ne bi nahajale na policah v trgovini, mar ne? TOrej, so dovolj "užitne".

In na koncu svojega življenja bi si rada rekla, da nisem umrla, ker sem izstradana(saj skoraj vsako živilo vsebuje vsaj eno škodljivo snov, če ne več) in pa da sem za časa življenja uživala...tudi v hrani.

p.s. In ste se kdaj vprašale, kako zdravo je dihati zrak in kaj vse vsebuje? Raje ne, ker bo naenkrat poplava nakupa mask za vse tiste, ki pretiravajo.user posted image



_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kemikalije v hrani
12.2.2009 0:01:47   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Tudi sama spadam med tiste, ki se držijo pravila, da kar je v meji normale, gre skozi, kar se hrane tiče. In nam nič ne manjka. Marsikatere snovi so škodljive samo v res velikih količinah, kar jih ljudje sploh ne  pojemo.

In prepovedane stvari se najbrž ne bi nahajale na policah v trgovini, mar ne? TOrej, so dovolj "užitne".

In na koncu svojega življenja bi si rada rekla, da nisem umrla, ker sem izstradana(saj skoraj vsako živilo vsebuje vsaj eno škodljivo snov, če ne več) in pa da sem za časa življenja uživala...tudi v hrani.

p.s. In ste se kdaj vprašale, kako zdravo je dihati zrak in kaj vse vsebuje? Raje ne, ker bo naenkrat poplava nakupa mask za vse tiste, ki pretiravajo.user posted image




Kaj pa sploh je meja normale? To je ful težko določit...Pa tut nekaj je blo v mejah normale včasih, definitivno pa ni več danes...
Glede tega, da so snovi škodljive samo v velikih količinah: strupi se v telesu kopičijo...in ko je telo prenasičeno strupov, potem zboli. Leta in leta zastrupljanja po malem...(si že opazila, da je današnje dni čedalje več mladih, ki hudo zbolijo?)
Glede tega, da se prepovedane stvari ne bi nahajale v trgovinah...Se deloma strinjam...Tiste, za katere je ugotovljeno da so res strupene že v majhnih količinah, tiste grejo s polic oz. sploh ne grejo gor...Je pa tut res to, da gre čedalje več kemikalij dol s zenama dovoljenih...Kar pomeni, da so bile narejene določene raziskave, ki so potrdile strupenost...Kaj še vse ni dovolj raziskano...

Ja, se večkrat vprašam, kakšen zrak diham...zato se pa tut poskušam čimmanj vozit z avtom, sam tist, kar menim, da je nujno potrebno...In upam, da bomo čimprej vozil avtomobile prijaznejše okolju in nam samim...

Drugače pa jaz, čeprav poskušam mal gledat na to, kaj jem, ne stradam...


(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kemikalije v hrani
12.2.2009 8:24:26   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Kaj pa sploh je meja normale? To je ful težko določit...Pa tut nekaj je blo v mejah normale včasih, definitivno pa ni več danes...



Zame je meja normale tam, kjer se ne pretirava, ne levo ne desno in da se upošteva želje, kaj imamo radi in to uskladimo pri naših prehranjevalnih  navadah.

Se pa spomnim enega primera, ki mi ga je navedla moja sestra, ki se s tem ukvarja. "Škodljivost" belega sladkorja.....Ko so bile narejen študije, koliko bolj je škodljiv beli sladkor od rjavega, so prišli do zaključka, da je le-ta škodljiv, če bi ga pojedli nekaj kilogramov na dan. Teh nekaj žličk na dan, kar ga uporabimo npr. za kavo/čaj, je pa zanemarljiva, mislim da v tisočinkah, če se prav spomnim, oz. ni omembe vredna.

Prav tako mislim, da je za telo škodljivo, če prejema premalo maščob, ki so za telo prav tako potrebne.......

TOrej o takšnih mejah normale govorim.

SEveda se najbrž vsi zavedamo, da pojemo dnevno kar nekaj stvari, ki vsebujejo "kemikalije", celo škodljive, ampak kaj naj? Če bi se spravili k temeljiti analizi vseh izdelkov, bi nas najbrž kap.user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kemikalije v hrani
12.2.2009 18:08:50   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: metka_zone

Koliko ste obveščene o konzervansih, emulgatorjih, barvilih? Sinu sicer ne dajem piščančje posebne, hrenovk v vakumskem pakiranju, ne uporabljam vegete in kock, sokov za redčenje-samo domače,otroško argeto,...Zanima me če je to dovolj, kaj ve upoštevate v prehrani otrok in če katera slučajno ve posledice nezdrave-umetne prehrane?S taščo ne najdem skupnega jezka, saj včasih ni bilo takšnih umetnih proizvodov in ji je težko kaj dopovedati in sva s svakinjo ,,upaleni babi,,.Zato ji bom pokazala, kaj mi boste napisale, da ji pokažem, da me nisva edini.

hvala za pomoč.


vse kar je odebeljeno tudi moj otrok ne je, ampak ne zato ker bi komplicirala, ampak ker tudi sama tega ne jem (razen piščančjih prsi v ovoju, hrenovke pa samo telečje, drugače lahko 2 dni ležim z groznimi bolečinami v želodcu). od kock za juho uporabljam bio dm-ove, piše da so brez  E-jev,  upam, da resuser posted image user posted image , pa še to samo 1/2 ali 1/3 za 2 litra juhe. od sokov za mešanje z vodo sem pa v lidlu našla enega brez konzervansov.

drugače pa mali pije večinoma vodo ali omega-3 olje od medexa.

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kemikalije v hrani
12.2.2009 23:13:20   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Kaj pa sploh je meja normale? To je ful težko določit...Pa tut nekaj je blo v mejah normale včasih, definitivno pa ni več danes...



Zame je meja normale tam, kjer se ne pretirava, ne levo ne desno in da se upošteva želje, kaj imamo radi in to uskladimo pri naših prehranjevalnih  navadah.



Kdo pa določa, kje se ne pretirava ne levo ne desno? A je to večina? Ker, če je to večina, potem je ta najina debata čist brezpredmetna. Ker mal se ozri naokrog pa poglej, kaj počne večina...(potrošništvo, nekajurno sedenje pred tv in rač., prevelike količine junk fooda, lahko naštevam v nedogled...)

Glede belega sladkorja pa to...Lej, jaz mislim, da ni tolk problem v tem...itak da vsak dan pojemo kar nekaj kemikalij...Štos je bolj v tem, da je tega na vsakem koraku nekaj...in potem se nabere. Pa mal tukaj malo tam, to počnemo n-let in dobimo rezultat. Ob tem se pa še bolj malo gibamo, smo stalno v stresu, se nič ne sproščamo...Dokler ne zboliš, misliš, da ni alternative, samo skomigneš z rameni in rečeš itak nimam kej naredit...Verjemi mi, da pa če oz. ko zboliš pa hitr najdeš energijo in čas in velikokrat tudi denar za to, da se pozanimaš, kaj je bolj zdravo od tega, kar uživaš danes in začneš delat na tem, da izboljšaš in ohraniš svoje zdravje (pa spet ne vsi, veliko pa). A je to takrat tudi pretiravanje, ko rešuješ svoje življenje? Mene so učili bolje preventiva kot kurativa in tega se poskušam držat...Dejansko naredim nekaj za svoje zdravje,veliko drugih pa samo govori o tem. In zato včasih izpadem kot čudak, kot nekdo, ki pretirava...
Pa to velikokrat pomeni, da se je treba kdaj pa kdaj tudi čemu, kar imaš rad, odpovedat...

Glede maščob se pa strinjam.user posted image (pa spet je treba gledat, da živalske ne prevladujejo)

Sicer smo pa že mal off topic in brezveze, da tukej nekej 'težim', ker itak bo vsak sam pri sebi stvari spremenil takrat, ko bo sam želel...user posted image






(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kemikalije v hrani
12.2.2009 23:35:38   
Marogica
Samo tebe sem še čakala, potem pa grem spat.user posted image

Ne...kar sem hotela s primerom na sladkorju podvedati, je to, da včasih ljudje enostavno živimo tudi v zmoti, ker se pač določena stvar posploši.Torej rjavi sladkor je bolj zdrav, kot beli (če bi ga človek pojedel na dan nekaj kilogramov) To v oklepaju izpustimo in stavek ima seveda čisto drug pomen, zaradi obsežnosti.

Druga zmota zame je, npr. paradižnik(zelenjava) je zdrav.  Ja, dokler pozimi ne ješ tistega, ki ga proizvajajo v Holandiji in ga gojijo v stekleni volni, ne pa v zemlji!!!! Ko sem to videla, me je skoraj kap. Najbrž je z ostalo zelenjavo pozimi podobno...Vendar še vedno v osnovi govorimo, da je zelenjava zdrava, mar ne?

Cookije, ki jih kupujemo(torej narejene) delajo iz parkljev, ščetin in ostalega, seveda predelanega, da ne bo pomote...kemično in okusa so fantastičnega.

Enako je s kupljenimi "mousse au chocolat", ki je narejena iz živalske krvi, seveda zopet predelane, dodatka čokolade je minimalno.

To seveda ni nič tako groznega, živimo pa v zmoti, da je npr. čokoladni mus narejen samo iz čokolade, smetane in ostalih dodatkov, mar ne? In najbolj nas motijo E-ji...Če sem odkrita, bi me v tem primerju bolj motila predstava živalske krvi, kot pa E-ji, čeprav so najbrž ali skoraj zagotovo bolj škodljivi.

p.s. In svojo mejo normale sem opisala v prejšnjem postu. Se pa strinjam, da je za vsakega ta meja kje drugje.

In odkrito...jaz se takoooooo težkoooooo odpovem dobri hrani, ki je ponavadi tudi manj zdrava....( s tem seveda ne mislim Mc Donaldsov in podobnega, temveč hrano, ki jo kuhamo doma)

Tako...sedaj pa še ena nezdrava cigareta, potem pa...lahko nočuser posted image


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?