picola1 -> RE: Kemikalije v hrani (12.2.2009 23:13:20)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica IZVIRNO SPOROČILO: picola1 Kaj pa sploh je meja normale? To je ful težko določit...Pa tut nekaj je blo v mejah normale včasih, definitivno pa ni več danes... Zame je meja normale tam, kjer se ne pretirava, ne levo ne desno in da se upošteva želje, kaj imamo radi in to uskladimo pri naših prehranjevalnih navadah. Kdo pa določa, kje se ne pretirava ne levo ne desno? A je to večina? Ker, če je to večina, potem je ta najina debata čist brezpredmetna. Ker mal se ozri naokrog pa poglej, kaj počne večina...(potrošništvo, nekajurno sedenje pred tv in rač., prevelike količine junk fooda, lahko naštevam v nedogled...) Glede belega sladkorja pa to...Lej, jaz mislim, da ni tolk problem v tem...itak da vsak dan pojemo kar nekaj kemikalij...Štos je bolj v tem, da je tega na vsakem koraku nekaj...in potem se nabere. Pa mal tukaj malo tam, to počnemo n-let in dobimo rezultat. Ob tem se pa še bolj malo gibamo, smo stalno v stresu, se nič ne sproščamo...Dokler ne zboliš, misliš, da ni alternative, samo skomigneš z rameni in rečeš itak nimam kej naredit...Verjemi mi, da pa če oz. ko zboliš pa hitr najdeš energijo in čas in velikokrat tudi denar za to, da se pozanimaš, kaj je bolj zdravo od tega, kar uživaš danes in začneš delat na tem, da izboljšaš in ohraniš svoje zdravje (pa spet ne vsi, veliko pa). A je to takrat tudi pretiravanje, ko rešuješ svoje življenje? Mene so učili bolje preventiva kot kurativa in tega se poskušam držat...Dejansko naredim nekaj za svoje zdravje,veliko drugih pa samo govori o tem. In zato včasih izpadem kot čudak, kot nekdo, ki pretirava... Pa to velikokrat pomeni, da se je treba kdaj pa kdaj tudi čemu, kar imaš rad, odpovedat... Glede maščob se pa strinjam.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] (pa spet je treba gledat, da živalske ne prevladujejo) Sicer smo pa že mal off topic in brezveze, da tukej nekej 'težim', ker itak bo vsak sam pri sebi stvari spremenil takrat, ko bo sam želel...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|