|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: partner obup
10.2.2009 21:01:06   
lotty4
Vedela sem da me boste zasule z nasveti, dožna pa sem vam še odgovor na vprašnje, ki ste mi ga zastavile. Za drugega otroka sva se odločila zato tako kmalu, da bi bilo čim manj razlike. Ampak dokler nisem bila noseča in nisem bila tako hitro utrujena sploh nisemopazila, da nardim vse jaz in to čisto spontano, brez da bi pomislila da bi lahko to naredil on. Še povem kaj je bilo danes, Dopoldne smo bili zunaj, pa so me tako bolele mišice, pomoje bom mogla spet piti Magnesol, ker imam krče, tako je bilo tudi prvič, pa sem rekla, da se bom malo ulegla. Ja ni bilo bolj čudnega, pristavila sem juho da se pogreje,in šla počivat, on pa se je vsedel za šank v kuhinji in reševal sudoku, pa je šla juha fajn po celem štedilniku. Potem mi ni povedal, da je tamala bruhala, mi je ata in da je v sobi pobruhan brezrokavnik, in že ves prisušen. Lahko bi mi vsaj rekel, da bi ga namočila, če ga že on ni. Ko slači tamalo vrže žabice sem, hlače tja,.... Potem pridem jaz in vse to pospravim.... Ah ja in potem misli da bom zvečer od vsega veslja dala narazen noge........... Ha ha ha, zaspim kot top še preden se uspe uležt zraven mene.

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 26
11.2.2009 13:06:52   
zoja5
Hudo, res. Jaz ne vem, kako bi to preživela, še posebej sedaj, ko imam, tako kot ti majhnega otroka, drugega pa na poti. Ja nič, nekaj bosta morala ukreniti, če pogovor ne bo pomagal pa kaj radikalnejšega.
Drugače pa se popolnoma strinjam z brisačkarico. Mislim, da je največja napaka večine žensk, da imajo nekje globoko v sebi vsidrano prepričanje, da so gospodinjska opravila njihova domena, moški so pa lahko samo tako "v redu", da jim pri tem pomagajo, ali pa ne.  Ko pa enkrat vidijo, da niso superženske, da bi lahko vse postorile same, je pa dostikrat že zelo težko kaj spremeniti.
Ženske, nismo več v srednjem veku, in ko bomo to me doumele, bodo tudi moški drugačni, ker jim kaj drugega tudi ne bo preostalo. Zadnjič sem bila prav žalostna, ko mi je kolegica razlagala, kako "lena" je ena njena znanka, da JI mora mož likati cunje. Naj dodam, da gre za žensko, ki ima doma navihana 1-letna dvojčka, hodi v službo, poleg tega pa še študira ob delu. Pa mislim, da bi že brez te obrazložitve bila zgornja pripomba neumestna, kaj šele z ozirom na okoliščine in še zlasti glede na to, da je izjava prišla iz ust 28-letnice.

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 27
11.2.2009 13:28:20   
Anonimen
Tako kot imamo ženske globoko v sebi vsidrano "gospodinjsko domeno", tako imajo moški globoko v sebi zasidrano "lovsko domeno" v smislu jaz delam, nosim domov denar, ti žena se pa daj na pol zarad mene.

Jaz se ne bom trudila prav dolgo, če bo kdaj prišlo do zanemarjanja opravil z njegove strani. Pač ne bo kosila (ker sem šla pokosit vrt, ki ga on ni), ne bo opranih cunj (ker sem sestavljala omarico, ki je on ni), posodo že zdaj puščam tam kjer jo sam pusti in po celem dnevu mu svane, da je to fino dat v stroj (ampak bo dal v stroj samo svoj krožnik, bog ne daj še krožnik od tamalga).

Mah, če dobro premislim se mi ne da več razmišljat o tem kaj mož ne naredi. Sem samo slabe volje.

Tebi pa želim, da boš še naprej tako trpežna kot si bila do zdaj ali pa da narediš revolucijo doma.

(odgovor članu zoja5)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
13.2.2009 18:34:35   
slovenka
Če bo kaj boljše? Verjetno ni vprašanje za nas, ampak zanj. Vprašaj ga. Pa naj razmisli en dan in ti odgovori. Pa ne samo z ja ali ne. 

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 29
13.2.2009 18:37:15   
slovenka
Midva imava 7 mesečno pupo, svojo hišo, ki jo sama rihtava, okolico za urediti, jaz hodim enkrat tedensko v službo, vsak dan telovadim, pišem knjigo. Sigurno ne bi tega mogla, če mi ne bi moj ful pomagal. Si sploh ne predstavljam, da imam kakega lenuha pri hiši. Pa bova šele čez 2 leti imela naslednjega otroka, a se že sedaj pogovarjava, kako bova to zmogla...

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
14.2.2009 20:07:57   
Anonimen
Evo, kot bi gledala sebe nekaj mesecev nazaj...

Prvo moraš priznat, da se je to kopičilo v tebi že od rojstva prvega user posted image , kajne? Pač si delala kot si bila navajena, svojega moža pa pustila pri miru. Skrbela si za malo po najboljših močeh, tvoj je pač priskočil kadar je. In ti je bilo kar dovolj... Ko to postane rutina z enim malčkom, je pač tako in na tak način živiš... Do enega leta starosti otroka tako še gre, potem pa ne več. Do neke mere itak vsak potrpi, potem pa mu začne presedat. Itak.

Potem pa drugi otroček. Jaz sem šele takrat resnično videla situacijo in zahtevala svoje življenje nazaj. Nisem želela biti le mama in gospodinja ampak tudi prijateljica, žena, ljubica svojemu možu... Šele takrat lahko svojim otrokom nudiš maksimalno, kar lahko.

Pri nama je bilo kar težko, saj ni razumel kaj mu želim povedat. V začetku druge nosečnosti sem imela več mesecev očitne znake depresije, zaradi katerih sva šla na pogovor k terapevtu. Šele tam se je zamislil in stvari so se začele obračati na bolje.

Da se razumemo- nikakor niso bila problem gospodinjska opravila, pobruhane majčke, župa na štedilniku, neizlita voda v lavorju,... To so samo malenkosti, ki dodajo kapljo čez rob.
Problem je v komunikaciji, ki je NI BILO! Nezanimanje zame, za moja čustva in moje potrebe. Nehote me je porival na mesto mame, jaz se temu nisem uprla takoj na začetku in stvari so se kopičile. Na koncu mi je prekipelo, kot je tebi.

Ti pa moram povedat, da imata upanje. Če te ima res rad, potem bo pripravljen na pogovor in bosta probleme rešila. Tudi midva sva jih, čeprav je bilo res zelo težko... Držim pesti za vaju, pa javi kako napredujeta user posted image

(odgovor članu slovenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
14.2.2009 20:20:30   
Anonimen
Mater...jaz mam občutek, da tvojemu dragemu rahlo dol visi za vse. Ne vem, kolko bi sploh pogovor pomagal, ker ni očitno v njemu nobenga interesa, ne samo za skupno gospodinjstvo, ampak niti za otroka. Sploh ne vem, kaj ti svetovat...res...
Mogoče res družinska terapija, če ne drugega, se bo moral vsaj izjasniti glede svojega odnosa, pa veliko boljše je eno nepristransko osebo prositi za mediacijo in pomoč.
Veliko sreče ti želim! Pa navadi svoja otroka da mama ni hlapec za vse., Če se bosta zgledovala po očetu, ti pa to dopuščala, boš na koncu res suženj vseh...če boš to zdržala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
17.2.2009 22:47:49   
anabanana1981
Pošl ga nekam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OTROKE JE FAJN DELAT,ZA NJIH JE PA MAL TEŽI POL SKRBET a ne očitno!!!
Te čist razumem in dost žalosten da je tak.Ni treba nič več nardit zanjga,nč kosila,oper sam svoje cunje... pa bo dojel da neki ne štima.
Mogoče bo pol dojel kaj vse nardiš in bo pokazu mal spoštvanja...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
17.2.2009 23:30:09   
Marogica
Jaz imam pač občutek, da boš kmalu imela tri otroke. S tem, da enega si je izbralo tvoje srce, pamet bolj malo. In se najbolj približujem mnenju brisačkarice, moški niso, da nam pomagajo, temveč, da sodeljujejo. Mhm...od kod prihaja besededa "partner"? Že sam izraz partnerstvo (SODELOVANJE) bi moralo povedati dovolj. V vezi se sodeluje, ne pa "pomaga".

In odkrito povedano, to egoistično, pootročeno rit bi jaz v rit brcnila, ne pa da bi ji vse k riti tiščala. No, nekam dosti riti v tem zadnjem stavku...user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu anabanana1981)
Neposredna povezava do sporočila: 34
18.2.2009 9:37:15   
cupacups
kar je brisacka napisala - tabela? hmmm..ce ima ze otroka pred ocmi pa se mu neda ukvarjat z njem, potem mu tudi tabela nebo padla v oci, bo sel mimo nje kot da je ni, samo ti se bos matrala z pisanjem.
ni to anglija kjer otroske varuske hodjo po domovih pa sestavljajo skupaj druzine in starse.je pa zalostno da se partner ne potrudi niti toliko da razbremeni drugega partnerja.
ampak dejstvo je da za vse to kar se ti dogaja si sama kriva!na zacetku kot si rekla ti ni bilo tezko, nisi opazila, verjetno te je tudi motilo ce je kaj naredil , ker je naredil narobe oziroma ne tako kot ti naredis, si raje ti , da bo tako kot se zagre, ko si imela moci si ti otroka zrihtala, saj ga sama znas najbolje...in tako dalje in tako dalje...to pa pripelje do samoumevnega, da zenska naredi vse sama.
je pa tud nekaj, ce se da psa zdresirat da stoji na zadnjih dveh nogah, da prosi, da pokaze kaj bi rad...potem se da tud desca.samo treba je vec kot ocitno pokazat in povedat.
te kdaj pohvali kako si lepo pospravila? torej se pohvali sama pred njem...glej kako sem lepo pospravila....te kdaj pohvali kako si dobro skuhala? pohvali se sama.ko te kaj boli povej, ko si zmatrana povej.
in je res, pogovor resi vse....kaksen psiholog neki....prvo se sama probajta pogovort saj sta dovol zrela....vse se da ce se hoce.in ne obupat pri prvem pogovoru.tud s kreganjem in slabo voljo se nic ne resi, to pa vsaka od nas ve.
upam da bos resila to zadevo....
lpuser posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 35
19.3.2009 12:27:19   
niwaj
Hmm...jaz se ne morem odločit kam bi dala svojega dragega. user posted image
Imava najemnisko stanovanje (75m2) in noseca sem 20tednov.
On ima službo, jaz ne. Dopoldne mu skuham malico in pride domov jest, včasih pospravi kroznik za sabo, vcasih ne. Vedno pohvali kako dobro sem skuhala. Ko pride iz sluzbe, ima še popoldanski s.p. in dela se tisto.
Jaz kuham, pomivam in pospravljam posodo, perem cote, zlagam in pospravljam, pometem in pobrisem tla, zalivam roze, spucam kopalnico in vc, preoblacim pojstlo, pa nevem kaj se vse. Edino kar res naredi je, da odnese smeti (novo vrecko namontiram jaz).
Glede na to, da sem vbistvu brezposelna in da me on vzdrzuje,....se mi zdi fer, da se ne rabi poleg sluzbe in s.p.-ja obremenjevat še z gospodinjskimi deli. Vbistvu res dela cel dan in sluzi denarje za NAS.
Poskusla sem tudi tisto z tabelo, ne iz razloga da bi mu lahko metala pod nos, češ da nic ne dela, ampak zato, da se sama prepricam ali naredim dovolj oz. da nima časa, da bi pomagal.
Ko sem še hodila v sluzbo, je ostajalo enako. Nic več ni naredil. Res da je vcasih kaj skuhal, ampak pomil za sabo zihr ni. Recimo. Brisat tla ga se tudi nisem vidla, ampak se je zadnjic ko me je bolel kriz, ponudil da bo on dokoncal, ampak sem potem vseeno jaz vztrajala in dokoncala sama.
Kaj pa vem...res ne vem al dovolj pomaga ali ne. Po eni strani ga razumem, po drugi me je pa strah kako bo v prihodnje. Aja, pa tak kot vecina moskih tudi on ponavadi ne vidi kaj je treba naredit..
Je moj ded dober ali ne?? user posted image user posted image

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 36
19.3.2009 13:22:36   
mayuri
IZVIRNO SPOROČILO: niwaj

Hmm...jaz se ne morem odločit kam bi dala svojega dragega. user posted image
Imava najemnisko stanovanje (75m2) in noseca sem 20tednov.
On ima službo, jaz ne. Dopoldne mu skuham malico in pride domov jest, včasih pospravi kroznik za sabo, vcasih ne. Vedno pohvali kako dobro sem skuhala. Ko pride iz sluzbe, ima še popoldanski s.p. in dela se tisto.
Jaz kuham, pomivam in pospravljam posodo, perem cote, zlagam in pospravljam, pometem in pobrisem tla, zalivam roze, spucam kopalnico in vc, preoblacim pojstlo, pa nevem kaj se vse. Edino kar res naredi je, da odnese smeti (novo vrecko namontiram jaz).
Glede na to, da sem vbistvu brezposelna in da me on vzdrzuje,....se mi zdi fer, da se ne rabi poleg sluzbe in s.p.-ja obremenjevat še z gospodinjskimi deli. Vbistvu res dela cel dan in sluzi denarje za NAS.
Poskusla sem tudi tisto z tabelo, ne iz razloga da bi mu lahko metala pod nos, češ da nic ne dela, ampak zato, da se sama prepricam ali naredim dovolj oz. da nima časa, da bi pomagal.
Ko sem še hodila v sluzbo, je ostajalo enako. Nic več ni naredil. Res da je vcasih kaj skuhal, ampak pomil za sabo zihr ni. Recimo. Brisat tla ga se tudi nisem vidla, ampak se je zadnjic ko me je bolel kriz, ponudil da bo on dokoncal, ampak sem potem vseeno jaz vztrajala in dokoncala sama.
Kaj pa vem...res ne vem al dovolj pomaga ali ne. Po eni strani ga razumem, po drugi me je pa strah kako bo v prihodnje. Aja, pa tak kot vecina moskih tudi on ponavadi ne vidi kaj je treba naredit..
Je moj ded dober ali ne?? user posted image user posted image

naj ti povem svojo izkušno...z mojim skupaj živiva 8 let, na začetku sva si delo delila, vsak je počel pač nekaj in glede na to, da moški doma neradi pospravljajo, sem mu dala možnost, da si sam izbere svoja opravila in jih je (na mojo srečo takšna, ki jih sama ne maram opravljati...bravo možek user posted image ), potem je zamenjal službo in bil eno leto tako obremenjen, da je vsak dan nosil delo domov, jaz pa sem ravno v tistem času ostala brez zaposlitve in sem vsa gospodinjska dela prevzela nase, pa mi ni bilo težko, ker sem imela časa več kot dovolj in se mi je zdelo nefer do njega, da ga obremenjujem še s tem....vendar danes vem, da sem storila napako...sčasoma je imel v službi vedno manj dela, ni ga več nosil domov, imel je dovolj časa, da bi opravil kakšno gospodinjsko opravilo ampak je bil navajen, da vse naredim sama....in dolgo, dolgo je trajalo (do pred par meseci, ko sva izvedela, da bova postala starša) da je spet začel vsaj malo pomagati...pred nosečnostjo sem mu dostikrat vrgla pod nos, da sem za vse sama, pa ni bilo učinka, ko pa je videl kako me prvi meseci zdelujejo, je začel pomagati, in zadnjič je celo priznal, da sploh ni težko....

ne glede na to, da sem bila jaz doma, bi morala zahtevati od njega, da opravi tudi svoj del nalog v gospodinjstvu, mogoče v manjšem obsegu, ampak neko dolžnost vseeno mora imeti, drugače se hitro znajdeš v situaciji, ko si za vse sama user posted image

(odgovor članu niwaj)
Neposredna povezava do sporočila: 37
19.3.2009 13:23:43   
AnciM
Moj tudi dela cele dneve. Al v službi al pa doma okoli hiše. Zato imava delitev dela narejeno tako: ko delaš ti, delam jaz. Ne pa kdo koliko naredi v stanovanju, pri otroku... pomembno je le, da oba delava, ne pa da se kregava glede tega.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu niwaj)
Neposredna povezava do sporočila: 38
24.3.2009 14:41:57   
niwaj
Torej mayuri, kaj predlagas?? Kako naj zdaj...ko imava vbistvu pošlihtano tako, naredim spremembo?? Zelo, res zelo rad se obeša na to, da dosti dela. Tak da morem nekak taktično izpeljat zadevo... user posted image

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?