partner obup (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

lotty4 -> partner obup (5.2.2009 16:42:46)

Ojla

Imam eno leto staro punčko, sem drugič noseča, v tretjem mesecu. Mal sem utrujena, nizek pritisk, drugih problemov nimam razen s partnerjem. Psihično me popolnoma utruja, pomaga mi pa iak ne dokler se ne skregava. Na koncu vedno jaz izpadem grda in tečna, primer: včeraj popoldne me ni bilo doma in ko se je tamala po kosilu, ki ga imamo ob enih zbudila, jo je napravil in dal atu v varstvo ( jaz sem mislila da je z njim in uživala prosto popoldne). Ko pa se vrnem ob šestih zvečer domov, on lepo sedi za računalnikom, tamale nikjer, pove da je z atom, vprašam, če sta kaj jedla, odgovori da ne, če jima je dal mogoče žemljico za sabo, ne tudi to ne. Že tako se stalno obremenjujem s hrano, ker noče vsega jesti, teža ne narašča ampak pada, ma borbe so. In ko mu rečem da naj pokliče ata je nedosgljiv, pokliče mamo, je šla noter, ker jo je zeblo. Predstavljajte si mene, odprla se mi  je glava, nevem, kje je moja hči, je z atom, ki je nedosegljiv, ura pol sedmih, tema, otrok nič jedel.  Ko je prišla domov je bila popolnoma sestradana, pa še zeblo jo je, ker ni hotla več hodit in jo je nosil. Aja jaz sem bila kriva da se je to zgodilo, mogla bi bit doma pa se ne bi.
Pomaga mi čist nč ne. Če mi pa že je pa to sveto kar naredi. Men se bo kar zmešal. pa ves folk okol mene misli kolk je dobr. O sej je do drugih, če pa jest kaj prosim pa ne. Cel dan je bila voda v lavorju v banji, kjer em namakal perilo, ker se je tamala polila z jogurtom. Perilo sem oprala, moža pa prosila, če lahko vodo zlije v školjko, ker se mi zdi da je pretežko da bi to dvigovala,ja ob pol osmih zvečer mu je uspelo. V desetih urah.
Bo vedno tako? Kaj naj naredim? Na poti imava drugega otročka? Bom vedno za vse sama?
Pomagajte mi, ker se mi bo utrgalo?

Anonimen -> RE: partner obup (5.2.2009 16:44:34)

To ni novo.
To se je dogajalo tudi prej,samo oči niso odprla.
Zdaj je že prepozno hmmm,drugi otrok na poti
Zmenita se,če ne gre je isto kot da si sama,pa še boljše ti bo

dreamhorse -> RE: partner obup (5.2.2009 16:48:42)

Ojej, to pa ni lepo od tvojega dragega. Težko je pametovat, če nisi v taki situaciji. Lahko ti le rečem, da se poskusi pogovorit z njim, pa mu povej, da se ti ne zdi prav in da si želiš malo več pomoči in pozornosti z njegove strani. želim ti, da dobro rešiš to stvar.

AnciM -> RE: partner obup (5.2.2009 16:53:51)

Kaj pa če bi poskusila z delitvijo dela, kot pri majhnih otrocih. Jaz to ti ono. In seveda vsako dejanje ima svojo posledico. Moj je imel tudi včasih par takih cvetk, da so mi šli lasje pokonci. Potem sem ga pa enkrat postavila pred dejstvo, ko delaš ti, delam jaz. Ko je bil hladilnik prazen, kosilo ni bilo skuhano (zase sem si že kaj naredila), cunje neoprane in ne zlikane...  je pa počasi uštekal, da neki ne štima.

Anonimen -> RE: partner obup (5.2.2009 17:03:11)

Naredi tabelo, pa en mesec piši vse kar delaš doma čez dan. Po dnevih lepo. Pa kaj on. Pač tabelo, zate in zanj. Pol mu jo pa pokaž pa ga vpraši če se mu zdi to normalno. Pr nas je palilo, pa nimava še otrok.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.2.2009 18:07:14)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

end1 -> RE: partner obup (5.2.2009 20:48:39)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

Naredi tabelo, pa en mesec piši vse kar delaš doma čez dan. Po dnevih lepo. Pa kaj on. Pač tabelo, zate in zanj. Pol mu jo pa pokaž pa ga vpraši če se mu zdi to normalno. Pr nas je palilo, pa nimava še otrok.

hehe, bravo brisackarca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] tole je fajn ideja za case, ko bo potrebno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

tud meni je ta ideja dobra, sicer jo zaenkarat ne rabim, ker mi pri dveh otrocih pomaga, sem se pa na začetku mal namatrala in vztrajala, ne vem mogoče je tudi to da živiva na svojem in ni nobenga okoli, da bi "pomagal", ker tako je moja tašča je rekla, da se ji smili, ker da nima svobode. Halo svobodo, zdaj so tu otroci. a jaz jo pa imam?
če se dogovoriva in mal razdeliva delo imava več časa drug za drugega in vsak zase. Ko pa otroci zrastejo bo lahko drugače, zato si bo idejco brisačkarce kar na trdi disk spravla.

Anonimen -> RE: partner obup (5.2.2009 21:17:54)

Tudi sama bom imela majhno razliko med otrokoma, sem že na koncu nosečnosti, pa sem vse postorila sama... do pred kratkim. Če nisem mogla ali me ni bilo, je bilo vse obrnjeno na glavo. Potem pa sva se vsedla in pogovorila; je bilo treba kar ene parkrat zapovrstjo in sva prišla do zaključka, da on ne vidi sam od sebe totalno nič kaj je potrebno narest. Sedaj imava dogovor, da mu naj kar sproti rečem kaj naj naredi. In tako mi v nulo pospravi kuhinjo ali posesa stanovanje ali odnele "le" smeti ali... samo rečt mu je pa treba in naredi vse brez ugovarjanja, slabe volje. Sčasoma pa upam, da bo kaj je potrebno naredit opazil tudi sam od sebe. Ampak tudi Rima niso ustvarili čez noč.

roberta -> RE: partner obup (6.2.2009 0:39:44)

samo en odgovor: družinska psihoterapija!

če je le možno. ker drugače ne vem, če bo šlo. tvoj partner mora dobiti uvid v situacijo, sicer ne bo nič. ker kot opisuješ zdaj, on niti ne vidi, da je kaj narobe oz. da če že je, je s tabo. tebi pa ne vem, če ga bo uspelo prepričati v nasprotno. to veš najbolje sama. če je to možno, pa seveda pogovor, pogovor, pogovor. zaupanje občutkov, čustev, doživljanja... šele ko se slišiš, so možne spremembe.

držim pesti, da se uredi.

april09 -> RE: partner obup (6.2.2009 7:42:21)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

In tako mi v nulo pospravi kuhinjo ali posesa stanovanje ali odnele "le" smeti ali...

Tebi to naredi??? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Gospodinjstvo je stvar obeh za moje pojme, ne da namesto mene zlika, pospravi, ali zame odnese smeti... Velikokrat pa so si zenske same krive, ker na zacetku je tako lustno razvajati mozeka, pa naj ima cel dan noge gor in zenkica ga streze... In ga navadi na tak rezim. In je pol sok za razvajenega mozek, kako to, da zdaj mora pa  tud on svojo rit dvignitv[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley23.gif[/image] 

Sem gledala tak scenarij doma, in ga na sreco nisem ponovila.

S prepri se ne pride dalec. lep pogovor, treba je razlozit, da enostavno ne zmores sama, pa tud ce 33x... In jasno povedat in se dogovorit, kaj bodo njegove zadolzitve in kaj tvoje v skupnem gospodinjstvu.  In ce se ne dojame, pa naj stoji posoda neumita, pa cunje neoprane, pa nezlikane, pa neposesano,... Ker sele pol morda zacnejo dojemat, da nekdo mora ornk migat, da je vse pod kontrolo.

lilka -> RE: partner obup (6.2.2009 7:57:21)

Hm, zelo težka je ta zadeva ni tako mimo grede in težko je kar koli rečt.

Jaz sem te stvari kar se medsebojne delitve dela pri gospodinjstvu tiče uredila takoj, ko sva začela skupaj živet in preden sva se odločila za otroka. Tudi pri otroku je zdej tako, da je vse pol pol, jaz nisem dojila, ker nisem mela mleka in sva že od začetka izmenično vstajala in tudi zdej si vse deliva. Če je on popoldanski mu je jasno kaj mora naredit, drugače mu pa še ponovim. Glede otroka mu popolnoma zaupam, ko sta sama, čeprav se to redko zgodi, ker opravi vse kot bi opravila jaz. Ne vem kako sem to dosegla, pač že od začetka sem mu dala vedet, da sva glede vseh stvari enakopravna in tu ni debate.

To pri tebi ni trenutno, amapak se že vleče, te stvvri bi morala razčistit že pri prvem otroku, že mene je strah, kako bo bova imela julija še enega, pa mi mož pri vsem pomaga, kako mora biti tebi si ne znam predstavljat. Ne vem kaj naj ti rečem, razčistita to zdaj, če boš mogla 100x ponovit pa dej, uredita to, prden pride drugi otrok, držim ti pesti. Moški so včasih takšni, da jim je pač treba povedat, ženske pa včasih mislimo, da nam vidijo v glavo kaj želimo...mogoče je pa pri tvojem to. Drži se in kar pogumno in jasno mu povej....

Anonimen -> RE: partner obup (6.2.2009 8:29:51)

no tole je pa težko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

moj mi ful pomaga, pa imava trletnega pamža drugi pa je napoti in bo prišel na svet maja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

jaz bi ga postavila pred dejsvo, al samo ti al pa vsi skupaj, vsi rabimo pomoč, aja pa še to za otroke delat sta potrebna dva, jih nisi mogla sama narest, to pomeni da je on OČKA in mora glih tako skrbet za svoje otroke kot ti, dediji in babice so samo za to če je res kaj da ne more otrok bit s tabo, da moraš kam letet da ga za kakšno urco pomirkajo, nič več, naj ne izkorišča dobrote staršev, ker bodo sami rekel da ne bodo mirkal vnukov, in to takrat ko bota najbolj rabila in to samo zato ker je OČKA ne more zrihtat tarat ko je doma!

postavi mu ultimat!!!!!!!!!!!

pa vso srečo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

annya -> RE: partner obup (6.2.2009 9:32:09)

Mene je bolj kot tole pospravljanje itd. bolj zmotilo to, da je dal otroka v varstvo, kljub temu da je imel čas in je raje bil za rač. kot pa s svojim otrokom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kriza!!!Tudi jaz svetujem konkreten pogovor ali celo ultimat, saj pa nisi mašina, pa tud njegova služkinja ne!!!!Saj pa ni tako težko dat perilo prat, mal posesat, pospravit, kaj skuhat...jaz bi na tvojem mestu naredila isto kot on (razen tega z otročičom ne), operi sam svoje cote, napravi sam sebi in bebiju za jest...sej ko mu bo sfalilo za oblečt in ko bo fajn lačn bo mogoče začel mal drugače razmišljat...vsaj upam no!!

anchika -> RE: partner obup (6.2.2009 9:51:21)

Živjo
Resno se morata pogovoriti ker jaz si ne bi predstavljala da bi morala prav vse narediti sama. Včasih sam vidi  da je treba posodo umit, posesat stanovanje in še marsikaj drugega. Včasih mu moram rečt vendar vedno naredi. Ko dela popoldan mi dostikrat sam reče "napiši mi kaj naj ti jutri naredim" in to naredi.
Le pranje perila in peglanje to je le moje delo. Zdaj ko  sem v 29 t nosečnosti mi da tudi cunje sušit. No to mi je tudi prej pomagal. Včasih tudi skuha. Res je priden in zdaj ko to pišem  in berem vas komaj vidim da je res zlat. Včasih mu res moram tudi pokazat s prstom kaj naj naredi vendar pole naredi to pa je važno.

Pat74 -> RE: partner obup (6.2.2009 9:51:27)

Tista ideja s tabelo je super, čeprav lahko da tudi ne bo pomagalo, ker se najdejo tud zelo neodgovorni tipi. Jest vem, da bi čist "popizdila", da mi kej takega naredi, čeprav najbrž ne bi nič pomagalo. Dobro maš neodgovornega tipa, pa še lenega povrhu in razvajenega (najbrž si kar sama kriva za to, pred tabo pa njegova draga mamica!) - upam, da mu boš lahko odprla oči, da naj se že enkrat izpolnjevati svoje očetovske dolžnosti. So pa tudi stari starši za moje pojme "čudni", da otroku ne dajo jest - ne vem, ali pa imamo samo me ženske občutek, kdaj je otrok lačen, ga zebe ... Mene take prigode čist vržejo na obrate, je tud moja tašča podoben kaliber, pa bratova sestra tud - sploh nimajo nobenga občutka za otroka in njegove najosnovnejše potrebe - čeprav, ko sem jima dala vedet, da jima ne bom več zaupala svojih otrok, je pa zaleglo. Zato mislim, da boš tudi ti morala narediti orenk rez - ultimat, kot so že rekle punce pred mano, mogoče tud kakšna terapija, če ne bo šlo - če pa pa sploh nič ne bo pomagalao, bi pa jest rekla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley27.gif[/image] adijo baby!

anchika -> RE: partner obup (6.2.2009 9:53:48)

Pozabila sem povedat da imam sina ki bo drugi mesec star 2 leti in aprila bomo imeli še enega otroka.
Mene bi zelo razjezilo če bi on bil na računalniku otrako pa dal v varstvo staršem.

elevitka -> RE: partner obup (6.2.2009 9:54:04)

lotty4 te popolnoma razumem... pri meni je podoben primer. Ok jaz še nimam otrok imam pa mačko in sem noseča 4 mesece.

Karkoli mu rečem da naj naredi bo... saj še maš čas, posodo pomijem jaz ker drugače bi za pomivanje posode enega kosila porabil 3 kubike vode [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] če že odnese smeti se moram skregat, bog vari da bi v kanto nastavil novo vrečko. Ko porabi ves wc papir ki je na stojalu... ne bo nastavil gor nove role. Pomita posoda namerno stoji zunaj od popoldneva do naslednjega jutra... cujne ležijo na sedežni namesto v košu za umazano perilo ...  npr. 5 kratkih majc in ko gre kam vzame svežo (kljub temu da reče da tiste niso umazane ki so nasedežni).V glavnem groza ...
in kaj naredim... popi*dim, dobi jezikovo župo, cote mu zbašem pod odejo v posteljo - jih bo moral pospravit vem če bo htel it spat, obljubim mu da bo tam pristala posoda če je ne pospravi da zjutrajne vidim zunaj žlice!, zravn se potrudim  da umažem in pomijem še več posode - da je kup ja večji (pa naj sred noči pred spanjem pospravlja posodo), tudi jaz mu iz principa ne nastavim nove wc role papirja -   naj leta zjutraj z posrano ritjo okoli... Sesanje je njegovo opravilo.

Porčičanara če ne zaleže 100 x rečt se pa bo iz dejanj nekaj naučil... ko začne brundat mu samo rečem ... sem te opozorila več kot 3 x, delo se deli, če ti kaj ne pače ... tam so vrata

Je pa res da sva se pred kratkim vselila skupaj in doma mu ni bilo treba početi nič... je za to imel mamico. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Zdaj pa bogemu revežu trda prede kolk sem jaz nehumana.

Anonimen -> RE: partner obup (6.2.2009 10:00:09)

Ampak punce jaz ko vas berem vse bolj razumem zakaj dedci ne delajo.

Zabijte si v glavo da:
-niste na svetu zato da skrbite za dedca
-edina vaša skrb ste ve in mladoletni otroci, dedca mislm da mate odraslega
-dedci ne pomagajo v gospodinjstvu, ker niso tam na obisku, lahko sodelujejo, ne pa pomagajo
-beseda partnerstvo ne pomeni da en dela vse drug pa nič, preberte si v SSKJ
-take stvari je treba reševat takoj ko se skupaj vseliš, ker kasneje je skoz težje
-delitev dela pol-pol ne obstaja, mislm težko je to tko delat, men osebno najbl logično je da se dela skupaj oz. da nardi tist k ma cajt
-pa vsest se in povedat kaj in kdaj kdo kaj nardi, ker dedci nč sami ne vidjo
-recimo pr nas je on zadolžen za smeti, mačje sekrete, kuhinjo, pojstlo preoblačt in sesat čez vikend(med tednom jst), papirje(položnice ipd.).....te stvari je treba povedat, ker sam od sebe se nihče ne bo spomnu

Pat74 -> RE: partner obup (6.2.2009 10:10:11)

Bratova sestra - napaka, moževa sestra!

Moj je bil vedno navajen skrbet zase, in sicer že od 14 leta naprej, zato mu skuhat, pospravljat, likat ni noben problem. To zadnje je moj problem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], saj ponavad še moje lika! Veliko krivdo za nesposobnost moških pri t.i. hišnih opravilih nosijo matere naših partnerjev, saj vsak od doma prinese svojo vizijo, kako izgleda partnerstvo, delitev vlog, dela ipd. (ja,tradicionalne katoliške familije - ženska bodi pokorna možu!) Drage moje, sploh tiste, ki imaste sinove/jih boste imele zavedajte se tega, zato vzgajajte sinove v tem duhu, v končni fazi gre za navadno spoštovanje do nasprotnega spola, saj smo si enakovredni, mar ne?

girly -> RE: partner obup (6.2.2009 12:49:48)

Ja, če je zdaj tak, ga rojstvo drugega otroka vsekakor ne bo spremenilo! če si mislila, da bo zdaj drugače, si si enostavno zatiskala oči! poskusi se z njim pogovoriti o tem, povej kaj pričakuješ od njega in on kaj od tebe. če ne najdeta skupnega jezika, si poiščita strokovno pomoč. če za to nista zainteresirana še vedno ostane ločitev. seveda pa lahko pustiš stvari take kot so, vendar ne pričakuj, da se bo sam od sebe spremenil. če se odločiš, da boš ostala z njim kljub temu, da je takšen kot je, potem ga pač sprejmi takšnega in se ne pritožuj. mogoče sem malo kruto napisala, a drugače ne gre. sama boš morala zbrati moč in se odločiti: ali boš z njim ali brez njega! odločitev je tvoja in samo tvoja!

pa srečno!

Lalica1 -> RE: partner obup (6.2.2009 13:02:40)

Moj mož včasih tudi zna cel dan presedeti pa ne nič pomagati [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Je pa potem spet dan, ko jaz bolj počivam in on dela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Vsekakor pa mi je zelo dobra ideja o tabeli, ki jo je predlagala brisačkarca. To bo eno tako oprijemljivo dejstvo ob katerem se mora zamisliti!!!

Pa naj njegova služba ne bo niti slučajno izgovor za to, da doma nič ne dela!!!Pa da si ti zato doma!!!

.soncek. -> RE: partner obup (6.2.2009 14:56:08)

Hudo, in ti se potem še odločiš za 2. otroka? Kdo bo pa otroka merkal in vštimal ko boš šla rodit?
Jaz hvala bogu nimam takšnih problemov, vsedita se in se konkretno pogovorita, kajti nisi ti njemu služabnica....
da je moj takšen, bi že vedel kje so mu vrata

Miška2006 -> RE: partner obup (6.2.2009 15:17:13)

Hudo je vse to kar prestajaš, vendar boš res mogla nekaj naredit, da ga malo "strezniš"! To, da ti ne pomaga doma, bi MOGOČE še preživela....vsaj jst. To, pa da ti da otroka drugim in presedi za računalnikom cel dan. Tega pa ne bi mogla pretrpet.....saj je otrok njegov....ne od drugih

Moram povedat, da imam tudi jst zlatega moža, ki mi sedaj, ko moram skoz ležat naredi skoraj vse (skuha, počisti, pospravi, da prat perilo,...). Ni mu treba nič rečt.
Ko sem bila brez zdravstvenih težav, mi je celo on reku, da je treba kaj počistit....s tem hočem rečt, da je na srečo videl kaj je treba nardit in je tudi naredu.

Sem mela pa prej enga tipa, ki ni naredu popolnoma nič. Samo čakal je, da se mu k riti prinese, pa sem ga poslala k ....no, ne samo zaradi tega, ampak tudi.

Primerjam jih zato, ker bivšega njegova mama ni doma nič naučila in je bil tudi navajen, da mu vse drugi nardijo. Moj možek pa je zmeraj rad pomagal mami kuhat (skuha tako dobro kosilo, da si obliznem vse prste pa še krožnik zraven. Zmeraj je pomagal doma očetu in mami. Očetu okoli hiše, mami pa pri gospodinjskih delih.

Odvisno je res od tega kako je bil prej pri mamici navajen. Seveda niso vsi taki in se tudi spremenijo v + ali -.

rija -> RE: partner obup (6.2.2009 15:22:16)

IZVIRNO SPOROČILO: .soncek.

Hudo, in ti se potem še odločiš za 2. otroka? Kdo bo pa otroka merkal in vštimal ko boš šla rodit?
Jaz hvala bogu nimam takšnih problemov, vsedita se in se konkretno pogovorita, kajti nisi ti njemu služabnica....
da je moj takšen, bi že vedel kje so mu vrata

tak nekak bi jaz rekla......

Pikicapokica6 -> RE: partner obup (8.2.2009 10:54:59)

Uf, tole mi je pa znano [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Ker živimo pri njegovih tastarih (še vedno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]), doživljam take stvari vsak dan, saj je njegova mamica bolno obsedena s pedenanjem njega in mojega otroka, kadar me ni. Za pop.....Zdaj je sicer malo boljš, ampak mu moram tud za vsako stvar rečt, da kaj nardi. Dobesedno s prstom pokazat. Kot da ne bi živel v istem stanovanju z mano ampak da bi bil le na obisku in zato nima pojma, kje je npr. metla, krpa za prah in ostale stvari.
Tole s tabelo je pa zakon[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>