RE: Lidl - da ali ne? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


Anonimen -> RE: Lidl - da ali ne? (21.2.2009 21:33:30)

Ja, res. Je sodelavka komaj čakala, da se Lidl odpre tudi pri nas, ker je velikokrat zavila v sosednjo državo.Njena ugotovitev je, da se roba kupljena pri nas niti približno ne more primerjati s tisto, kupljeno v Avstriji.




5ra8 -> RE: Lidl - da ali ne? (3.3.2009 10:43:33)

Jaz načeloma kupujem v Šparu, Mercatorju in Tušu, to pa zato ker imam Lidl, Hofer skor 30 km od mojega doma, ampak ko pa grem kaj v tisto smer, pa grem zmeraj v Lidl, sploh ker tam dobim kakšne stvari ki jih v druhi trgovinah ni, in ja, sem zadovoljna s stvarmi...in še bom šla :)




Anonimen -> RE: Lidl - da ali ne? (4.3.2009 15:49:53)

Največkrat kupujem v Merkatorju, ker je najbližji.
Če bi bil Interspar bližji, bi tam, ker mi je bolj simpatičen in cenejši.
V Hoferju  veliko kupujem
mlečne izdelke(jogurte, namaze..),
salame (niso zdrave nikjer, naj bojo vsaj pocen in dobre;)),
zmrznjeno zelenjavo,
svežo zelenjavo (samo njihov paradižnik ima pozimi okus, pa kaj potem če je iz Maroka, važn da ima pravi okus, tudi solata, ki jo tam kupim, se mi najdlje obdrži v hladilniku)
kruh
moje drsalke so od tam in so špica, moji starši so tudi ogromno oblačil nabavili tam in so super
V Lidlu sem redkeje, ker mi je najbolj od rok, ampak tudi ta mi je super (njihovi mali zelenjavno-mesni polpetki so mmmmm)
Oba zmagata glede tega koliko hrane prineseš domov za 20 evrov.
Leclerc mi je super zaradi kartice. Lani smo par mesecev kupovali izključno stvari iz kataloga, ki smo jih rabili in tako dobili tolko bonusa, da je bil prednovoletni nakup skoraj zastonj (delali smo pa žurko za 10 ljudi)
V Tušu nisem pa nikoli.
Bi rekla, da sta Hofer in Lidl res KVALITETNA diskonta s hrano. Je poceni, je pa tudi zelo okusno, ni neka škart roba. Imajo pa pač manj izbire in kdor je res vegetarijanec, ima več izbire sojinih izdelkov, jogurtov, namazov...v Merkatorju, pa tudi biohrane je v Hoferju malo (ampak je!)




ZmajTolovaj -> RE: Lidl - da ali ne? (8.3.2009 18:04:55)

Jaz kupujem pri sosedu. Mi je najbližji tako in drugač. V Hoferju mi ni všeč ureditev, vse je kr neki nametano, ne vem, mene to odbija. V Lidlu še nisem bila. Spar mi je drugače ful fajn, samo je predalec. Tuš mi je pa tud čist mim.
Ne gledam lih pretirano na cene, bolj probam upoštevat kakovost. Kupujem pa s piko in se mi potem vsake kvatre šteje zastonj nabava.





Primoza -> RE: Lidl - da ali ne? (8.3.2009 18:52:19)

V Lidlu kupujemo kakih 80% vseh živil, ostalih 20% pa v Sparu. Delež se je Mercatorju zmanjšal od 10% v prejšnjih letih pod 1%. Vzrok je, da isti izdelki v Mercatorju stanejo več kot v Sparu. To je povsem nerazumljiva logika.

Kar se tiče nekaterih izdelkov, ki so cenovno izredno ugodni so v Lidlu neprimerno kakovostnejši. Primer je npr. pakirana pripravljena jušna zelenjava, ki jo uporabljam pri obarah. V Lidlu je notri zelena, por, peteršilj, belo in navadno korenje. V Mercatorju dajo zraven cvetačo, ki je povsem neprimerna, pa še dražje je vse skupaj. Tudi omenjene čokolade z velikim deležem kakava iz Lidla so odlične.

Če primerjam čas, ki ga porabim za nakup v Lidlu ali v kakem večjem centru, je tudi v prid Lidla. Ko se potem še dodatno navadiš razporeda, lahko ogromne nakupe v Lidlu opraviš v izjemno kratkem času.

Prednost Lidla je tudi relativno skromen asortma izdelkov, kar veliko prispeva k racionalnem trošenju proračuna.

Neživilski artikli so v Lidlu tudi vredni zanimanja, ker imajo zvečine garancijski rok tri leta in se mi za zdaj ni še nobeden pokvaril.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]