Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanchy Sama sem ugotovila, da grem še vseeno raje v Mercator kot katero drugo trgovino - četudi grem. Tudi v službi se veliko pogovarjamo o teh zadevah in sem po dolgem času tudi šla malo počekirat v Lidla... ja cene so kar o.k., vendar jaz ne zaupam hrani, ki je ne poznam . Kar ena čudna imena iz ne vem kje.... priznam poskusila še nisem, zato prosim, upoštevajte, da je to samo moje mnenje. Se podpišem pod tole, samo s to razliko, da jaz hodim v Spar, ne v Mercator. IZVIRNO SPOROČILO: Mišni Jaz drugače v Lidla ne hodim, ker vedno ful zapravim, to pa zato, ker kar mečem v voziček vse tisto, vau, kar še nismo probali (in veliko je tega), od sirov, salam, raznih tistih solat, pa sladkarij ... Tudi sama imam podobne nakupovalne navade , ampak tega ne povezujem z določeno trgovino. Drugače pa... sem pristašica Spar-a. Najbrž zato, ker sem ga navajena, zagotovo pa zato, ker ima nekatere izdelke, brez katerih "ne morem", najcenejše. Zadnje pol leta imam rada tudi Leclerc - po eni strani zato, ker imajo tam nekaj izdelkov, ki so mi všeč in ki jih drugje ni (uvoz iz Francije), po drugi pa mi je všeč kartični bonus - pri mojem načinu nakupovanja (ne pazim na to, da kupujem izključno izdelke z bonusom) v 14-ih dnevih zberem dovolj za en gratis nakup. V Tuš in Mercator grem samo, ko je kaj zanimivega v akciji (cenejši akciji, kakor drugje) ali po kaj, kar po kakšnem čudežu drugje nimajo - ali pa, ko mi je to mimogrede nakup, ker se mi ne da iti drugam. Lidl in Hofer pa - tja zavijem, ko mi je dolgčas. Dobesedno. Grem pogledat, kaj je novega od izpred nekaj mesecev, ko sem bila nazadnje tam. Vzdušje trgovine mi ni všeč, poleg tega pa opažam, da še zdaleč nista najcenejša. Dva litra gazirane pijače kupim v Spar-u po 0,29€, pri njih pa je tudi po še 1x dražje. Tako, da tam kupim tisto, od česar mi je všeč embalaža (izgleda dobro) in kar je morda res napol zastonj - znamk tako ali tako ne poznam (kakor npr. Meta.). Kadar in kar je nujno, pa kupim v lokalnem zasebnem marketu, ne glede na ceno - je pač nujno, da je takoj. Ali mimogrede na Petrol-u.
|