Anonimen -> RE: DOMŽALSKE MAMICE (4.2.2009 13:20:17)
|
IZVIRNO SPOROČILO: anmp2601 sam maš pa prov Otika, iz vsepovsod ste mamice sam iz Domžal ne. Ampak to res ni ovira, se bomo pač malo fijakali okol. Sam da se mal pločniki spucajo. Kje pa je Bernardi? Se vidi da sem nova, ne? Mercator pa vem kje je. Otika: škoda ker nisem že prej odprla to temo, ker bi se že lahk dobile, če si že bla v naši soseski. Kam pa boste hodile na plavanje? Jst sem mela plan konec aprila-začetek maja. Moram mal poklicat naokoli (atlantis al pa dif). Kok pa kej pride? Dej če se odločim, a se vama s kolegico lahko pridružim? Če boš še kej v bližini, mi pošlji mail al pa ZS. To seveda velja za katerokoli mamico, če bo kej v naši bližini (Slamnikarska cesta). Itak da veš kje je Merkator, če ga imaš pa pred nosom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ... Bernardi je pa od tebe 20-30 minut peš ... ravno en tak lušten špancirček ... greš pa do makedamske potke za Bistrico (za Mercatorjem) in greš v smeri proti Kamniku. Ko prideš do mostu, kjer gre potka pod cesto greš še ravno in potem ko prideš do naslednjega mostu, ki je samo za pešce greš čez in v bistvu že vidiš še malo naprej eno tako gostilnico, ki ima zunaj igrala pa igrišča za tenis in odbojko na mivki ... no to je Bernardi. Drugače je pa za kasneje, ko bodo malčki že malo večji fina picerija Paparoti v Jaršah za cesto, ker imajo fino zunanjo in notranjo igralnico pa vse je ograjeno in pod videonadzorom. Za plavanje se pa še odločava ali bova hodile v Kamnik v ZUIM ali pa v Ljubljano na DIF ... v Atlantis jaz nebi šla, ker voda ni preveč vredu. V ZUIM-u in na DIF-u pa bazen ni namenjen za vsesplošno uporabo in je voda temu primerno čista in ne tako klorirana. Ti bova povedali kaj se bova midve odločili, pol boš pa povedala kako in kaj, ok? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] Drugače sem pa jaz obiskovala tečaj masaže za dojenčke in ful priporočam, tak da če katero zanima, naj si tole prebere (meil, ki sem ga dobila od vaditeljice): Živjo vsi! Eni že veste, eni boste pravkar zvedeli, se podajam v nove vode, delovne vode. Pravkar bom diplomirala za Instruktorico masaže za dojenčke ( CIMI- Certified Infant Massage Instructor) pri mednarodnem združenju IAIM- International Acossiation of Infant Massage in ker gre dober glas v deveto vas sem se obrnila tudi na vse, ki vas poznam, da pošljete ta mail naprej potencialnim tečajnikom. To so mamice in očki z dojenčki od 0-12m. Začela sem se ukvarjati z masažo za dojenčke, vendar je tukaj filozofija našega združenja malce drugačna; dojenčkov ne masiram jaz ampak starši sami. Tako imam tečaje v Ljubljani ( za 1x ) DEVI yoga CENTER Na Bobenčkovi ulici na Viču. Tečaji zajemajo 5x obisk 1x tedensko po 60-90 min. Na tečaju se učimo masirati otroka, spodbujamo primarni, negovalni dotik, odpravljamo oz. lajšamo krčke, pospešujemo prebavo, se pogovarjamo o različnih zanimivih temah, ki nam pestrijo življenje z dojenčkom. Zakaj masaža dojenčka: - prijeten način sporazumevanja z dojenčkom ter pristen DOTIK ( nurturing touch) - sprošča napetost in izboljša dojenčkovo počutje - otrok se počuti ljubljenega - pomaga pri boljšem spancu in vzpostavljanju bioritma - krepi imunski sistem - Izboljšuje imunski sistem, elastičnost koze, mišični tonus - uravnava dihalni sistem - olajša marsikatero bolečino pri rasti ( zobje...) - omogoča boljše spoznavanje dojenčka pred verbalnim sporazumevanjem - spodbuja in bogati starševstvo - spodbuja in poveča večje sproščanje hormona oksitocin ( hormon, ki pomirja in zvišuje bolečinski prag) ...in se mnogo drugih. Za 1x se nimam svojega marketinškega materiala, zato sem se obrnila na vas. Sem pa članica angleškega združenja IAIM, šolanje sem, diplomo bom opravila v Londonu na sedežu združenja. Več podrobnosti o masaži in združenju pa tule: http://www.iaim.org.uk/ Opravila sem že dva volunterska tečaja (14 tečajnikov dojenčkov s starši), ki sta bila med drugim tudi pogoj za pridobitev diplome. Če imate med poznanimi, kakšne dojenčke ali če jih imate sami, prosim če jim fwd-jate ta mail ali pa jih osvestite ;) . Vljudno vabljeni na tečaj. Cena tečaja je 85 €. Pričetek naslednjega tečaja je 23.02.2009 ob 11:30 uri v prostorih DEVI centra. Moj GSM je 041 790 415, mail pa tjasa.kocevar.d@fuga.si . Torej prijave na oba kontakta! Lep pozdrav in hvala! Tjaša
|
|
|
|