ronja
|
Oba sta se strinjala, da bosta brez otrok. Se je zgodilo in moški verjame, da se bo ženska držala dogovora, ona pa si premisli in si želi otroka obdržati. Tu je izdan on ne ona. 1. še100tič: OBA SKUPAJ sta se odločila, da bosta otroka obdržala. On si je premislil NAKNADNO! Kaj naj bi ona po vašem naredila - ko sta se odločila, da bi otroka imela - naredila splav za vsak slučaj, če si premisli? 2. Če rečeš, da si ne želiš otrok, to še ne pomeni, da si želiš splava! In to še ne pomeni, da si podpisala, da boš v primeru, da se zgodi, šla delat splav! Samo da si takrat pač ne želiš otrok! Se pa želja navadno hitro spremeni, ko se dvigne progesteron . 3. Tebi se res zdi prav, da ženska splavi na partnerjevo željo - čeprav si (zdaj, ne prej) želi tega otroka? rečeš mu, da maš diafragmo, mireno, spiralo,... a mislš da bo on vedu če jo dejansko maš? mireno mogoče, če ve da ma štrikce. ostalo? no way in hell. Se strinjam, lahko mu lažeš o tabletkah. Ampak ONA MU NI! Diafragmo mora bit pa res butec, če misli, da jo skoz maš not - kolikor vem, se jo da not pred odnosom - to bi nekak moral opazit - al pa misli, da jo ma ona ves čas not za vsak slučaj, če bosta glihkar seksala? No, s takim butcem pa tudi ne bi bila;) Od kod ti to, da je ona to naredila namerno? Pa saj ne moreš namerno zanosit prvi mesec! Nikakor ne moreš računat, da bo pri 38ih prvi mesec ratalo! Nikoli nisem uporabljala dvojne kontracepcije, ampak vedno samo kondom - če je počil pa PKK. Bogi fantje, a ne, reveži so morali uporabljat kondome! Zanimivo, da se pa noben ni nikoli pritoževal! Se strinjam, da je najboljše, če ima otrok mamo in očeta, ki sta zrela in odgovorna in sploh in oh krasna. Ampak se pač včasih ne izzide tako. To še ne pomeni, da bo otrok nesrečen! Jaz sem prekleto srečna, da sem na svetu, čeprav moja starša nista bila ravno zrela ko hruški, no sta se pa vsaj skup odločila, to je tudi nekaj . Mam par prijateljev in prijateljic, ki bi mi jih bilo hudo škoda, čeprav nimajo očetov (eni ga ne poznajo, eni ga rajši ne bi poznali, en je pa župnik - tuki je sploh mama grozna, a ne - ker zanj je pa ziher vedela, da noče otrok, torej bi se morala zaščitit, baba hudičeva, a ne? Župnika zapeljuje, potem si pa drzne še otroka obdržat...) Anja, ko si že glih pri naravi, ne morem, da ne bi: naravno je tudi, da medved UBIJE mladičke - ne ve, ali so njegovi ali ne, on jih ubije za vsak slučaj, ker bi se rad še 1x paril z medvedko... Ok, nismo medvedi, gremo bližje, opice: recimo pavijani posiljujejo (sicer so posilstva pri vseh živalskih vrstah manj učinkovita pri oploditvi, ker pač malo prispeva tudi to, ali je ženska za), bonobi imajo seks za umirajanje napetosti (to tudi veliko ljudi dela )... Tak da to, kaj je naravno je zelo tak - treba malo širše pogledat... Da si oče ne želi otroka, sploh ni naravno, se strinjam: ampak v naravi bi si vsi spolno dozoreli samci moralil želet otroka, pa nobena samica ne bi nikoli prekinila nosečnosti, mi lahko verjameš! Tak da če se sklicuješ na naravo: to, da si oče ne želi otroka, ne more bit razlog za še bolj nenaravno dejanje: splav! Pa ona mogoče tega otroka (upam) ne bo gledala kot na njegov spomin (saj sta bila komaj 1 mesec skupaj, no!), ampak ga bo imela rada, ker je pač njen otrok. To je naravno . Mama si ga želi, oče ne in tako mama ne gre na splav: mami!!! Oče si ga želi, mama ne in mama gre na splav: mami!!! Kje pa je tu pravica obeh? A ni to malo diskriminatorno? Če sta oba kriva in oba odgovorna, zakaj ne moreta oba odločati enakopravno? Lalica,zato, ker je to samo njeno telo, ne pa od obeh! Ker ni fer, da te kdo prisili, da boš 9 mesecev bruhala in tudi ni fer, da te nekdo prepriča, da ti iz maternice spraskajo zarodek! Sori, ampak ni. NI fer, da fantje nimajo nobenega prava glasanja, ampak tega ne moreš naredit fer, ker pač nekdo vedno nasrka. Saj ona od njega nič ne zahteva, samo da jo pusti pri miru in ji neha težit, da naj naredi splav. A je to za vas res tudi preveč???
|