Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Detece Ko si uredis stanovanje v starsevski hisi je prav to problem - ker je ta dom istocasno dom starsev. Zakaj?? Če je stanovanje ločeno, recimo v drugem nadstropju. Tudi mi imamo stanovanje urejenu pri mojemu doma, v drugem nadstropju. Jaz ne vidim razloga, da bi šla dol in se po taščinem stanovanju sprehajala. Kaj bi tam počela, ko pa imam zgoraj svoje stanovanje?? Razen če me prosi, da ji zalijem rože ali kaj podobnega. Če si urediš stanovanje doma s svojimi sredstvi, če enako prispevaš v skupno blagajno (popravila, investicije), potem si čisto enakopraven. Starši bodo pa tudi ostareli in bodo enkrat potrebovali našo pomoč, pa se potem zaradi tega ne bomo do njih obnašali manj spoštljivo, ali pač? Prav zato, ker je to se vedno njihova hisa in ker je iracionalno za vecino starsev, da v trenutku preklopi. Kolikor se spomnim, tema ni o nenehnem sprehajanju temvec o tem, da je mama pokazala/razkazala stanovanje nekomu. Verjamem, da je to naredila iz ponosa, da pove in pokaze kako lepo in lusno si je njen otrok uredil domovanje. Tebi, ki si prisla v hiso zadeva drugace izgleda - popolnoma verjamem, saj imam tudi sama podobne izkusnje. Ko gremo k mojim domov, sem popolnoma sproscena po celi hisi in niti ne pazim kaj in kako, saj poznam navade mojih starsev. Ko grem pa h tasci imam obcutek tujosti, saj mi je stanovanje tuje in sem enostavno na obisku - ne pocutim se tako sprosceno in domace kot v hisi kjer sem zrasla. O spostovanju necigar mnenja je v kontekstu spostovanja sinovega mnenja, ki si je v starsevski hisi uredil stanovanje. V tej hisi ne zivi sam, torej, sem za to, da se spostuje njegovo mnenje in volja, vendar sem tudi za to, da se spostuje mnenje in volja starsev, tako kot njegovo. In tukaj je trenutek kompromisa, ko nobena stran ne more reci : samo moje!