|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Napačna reakcija?
2.2.2009 17:26:49   
tweety83
polho3006

glede teh zadev bi se dalo komentirat na dolgo in široko.... Načeloma se strinjam s tabo - tvoje stanovanje je tvoja intima in red je da vsak ki si ga želi ogledati, ko tebe ni doma - da vpraša.
Mi2 živiva v hiši, kjer živita še njegov brat in svakinja - če imam kaj njunega (in ju ni doma) lepo odložim na kuhinjsko mizo pri njiju in grem ven iz stanovanja. Enako pričakujem tudi od svakinje - čeprav ma ona oči vsepovsod in ji nič ne uide. In to me pizdi - kaj njo briga kaj mam jaz, kaj sem kupila in kaj sem dobila in kaj kuham itd. Jaz pač mam rada svojo intimo in če mi je sama povem kaj imam in česa nimam - ne pa da vsi vejo takoj. Ampak ji ne potegne. Ker imamo skupni vhod je problem vse skupaj ločit - tako da čakam na še en vhod.

Upam.....da ga dočakam.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
2.2.2009 18:07:23   
Lenck

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ah dej nehi, babici?! a ti resno, da je bil užaljen zato, ker je njegova babi hotela videt kako si je vnuk postlal? ne morem verjet.. user posted image user posted image

tole se mi tako brezsrčno bere..

zakaj brezsrčno? kje piše, da sam ne bi želel razkazati stanovanja babici? jaz bi ga svoji že, mi pa ne bi bilo všeč, če bi to storila moja mati, ne da bi me vsaj poklicala in me vprašala, če je ok, če gresta v moje stanovanje... in to ne pomeni, da katere od njiju nimam srčno rada.

misliš, da bi bilo taisti materi všeč, če bi njen sin z njeno materjo hodil po njeni spalnici, ko nje ne bi bilo zraven?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
2.2.2009 23:46:17   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: tweed

hja, vzamem telefon in pokličem svojega brata in ga vprašam: Čuj, a lahko peljem tega in tega v tvojo sobo, ker bi jo res rad videl. Jaz izpadem kulturen in normalen, brat pa lahko odkloni (kar v primeru lepega vprašanja ne bo storil) ali pa reče seveda...

Kot sem zapisala, lahko razmisli o nagibih in obcutkih.

Dejstvo pa je - ce zahtevas doloceno obnasanje poves vnaprej. Skoraj povsod, kjer obstojajo zamere zaradi podobnih stvari je to zato, ker tisti, ki pricakuje doloceno obnasanje ne pove vnaprej. Potem je pa stala, pa so drugi enspostljivi itn.. Morda ne, morda samo nimajo parapsiholoskih sposobnosti... pa ravnajo po lastnem obcutku - izbire niti nimajo.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 28
2.2.2009 23:50:01   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Pravno gledano ima avtorica prvega posta, posestno pravico in njena mama nima pravice do vstopa,kljub temu, da je lastnica.
Sam pol vse skupaj nima več nobenega smisla in je najbolje, da se odseliš.

Ne bo drzalo. Za priposestvovanje mora miniti 20 let ob pogoju - dobrovernosti. Dobrovornost pa pomeni, da posestnik ne ve in ne more vedeti, da stvar, ki jo ima v posesti ni njegova. Tako da..... ni sans.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 29
3.2.2009 0:08:28   
Marogica
Kaj naj rečem? Vedno berem o problemih, ko stari in mladi stanujejo skupaj. Če to ni "čudna" tašča ali pa snaha, potem je svakinja ali pa kidanje snega, košnja trave, plačilo stroškov, lastnina, poseganje v intimo drugega.....pa še bi se kaj našlo....

Moje mnenje je, da je najmanj problemov takrat, ko so mladi in stari vsak zase. Takrat se imamo najbolj radi in takrat se najbolj spoštujemo...pa vidimo se tudi takrat, ko si to želimo in tako, kot si to želimo.

Tebi pa samo majhen nasvet....ali se malo prilagodi temu, da ne stanuješ sama, ali pa se bosta morala odseliti. Druge možnosti za mirno skupno življenje ne vidim.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 30
3.2.2009 0:14:37   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Kaj naj rečem? Vedno berem o problemih, ko stari in mladi stanujejo skupaj. Če to ni "čudna" tašča ali pa snaha, potem je svakinja ali pa kidanje snega, košnja trave, plačilo stroškov, lastnina, poseganje v intimo drugega.....pa še bi se kaj našlo....

Moje mnenje je, da je najmanj problemov takrat, ko so mladi in stari vsak zase. Takrat se imamo najbolj radi in takrat se najbolj spoštujemo...pa vidimo se tudi takrat, ko si to želimo in tako, kot si to želimo.

Tebi pa samo majhen nasvet....ali se malo prilagodi temu, da ne stanuješ sama, ali pa se bosta morala odseliti. Druge možnosti za mirno skupno življenje ne vidim.

Kar podpisem! Saj lahko Maroga darling, mar ne ? user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 31
3.2.2009 0:32:43   
Marogica
Misek..ni problema, saj se jaz tudi pod tvoje podpisujemuser posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 32
3.2.2009 7:09:48   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Pravno gledano ima avtorica prvega posta, posestno pravico in njena mama nima pravice do vstopa,kljub temu, da je lastnica.
Sam pol vse skupaj nima več nobenega smisla in je najbolje, da se odseliš.

Ne bo drzalo. Za priposestvovanje mora miniti 20 let ob pogoju - dobrovernosti. Dobrovornost pa pomeni, da posestnik ne ve in ne more vedeti, da stvar, ki jo ima v posesti ni njegova. Tako da..... ni sans.

Ko sta se moj tast in tašča ločevala je odvetnik rekel, da ima ona posestno pravico do stanovanja, čeprav je bilo tastov stanovanje, ki ga je dedoval po svojih starših. tako da je tašča dobro vedela, da ni njeno....če sem te prav razumela.

Mi živimo s tastom. On ima svoje stanovanje spodaj in je tudi pokazal celo hišo(naše stanovanje) svojim prijateljem in mi ni na kraj pameti prišlo, da bi se razburjala. Pa ne živim jaz v njegovi hiši, ampak on v 'moji'- drugače je vse skupaj naše- da ne bo pomoteuser posted image

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 33
3.2.2009 8:03:13   
Misek
Ko sta se moj tast in tašča ločevala je odvetnik rekel, da ima ona posestno pravico do stanovanja, čeprav je bilo tastov stanovanje, ki ga je dedoval po svojih starših. tako da je tašča dobro vedela, da ni njeno....če sem te prav razumela.

Posestna pravica se lahko pridobi tudi drugace kot zgolj s priposestvovanjem.

Mi živimo s tastom. On ima svoje stanovanje spodaj in je tudi pokazal celo hišo(naše stanovanje) svojim prijateljem in mi ni na kraj pameti prišlo, da bi se razburjala. Pa ne živim jaz v njegovi hiši, ampak on v 'moji'- drugače je vse skupaj naše- da ne bo pomoteuser posted image

To mi je povsem sprejemljiv nacin razmisljanja, z veliko mero razumevanja in tolerance. IMO samo na taksen nacin lahko ustvaris prijetno sobivanje in sozivljenje. Mika, izgleda, da si ena redkih user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 34
3.2.2009 16:22:08   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Lenck
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
ah dej nehi, babici?! a ti resno, da je bil užaljen zato, ker je njegova babi hotela videt kako si je vnuk postlal? ne morem verjet.. user posted image user posted image

tole se mi tako brezsrčno bere..

zakaj brezsrčno? kje piše, da sam ne bi želel razkazati stanovanja babici? jaz bi ga svoji že, mi pa ne bi bilo všeč, če bi to storila moja mati, ne da bi me vsaj poklicala in me vprašala, če je ok, če gresta v moje stanovanje... in to ne pomeni, da katere od njiju nimam srčno rada.

misliš, da bi bilo taisti materi všeč, če bi njen sin z njeno materjo hodil po njeni spalnici, ko nje ne bi bilo zraven?

ma ne vem Lenck, jaz sem do starejših popustljiva v stvareh, ki jim veliko pomenijo. itak ne veš če jih boš čez pol leta še imel ob sebi..
evo npr. če je slučajno babi tam na obisku in je res zainteresirana videt stanovanje in mama vsa navdušena pokazat in se v tej vnemi ne spomni poklicat sina - ne vem, ne bi delala big deal.
meni se zdi iz tega delat slona malo dlakocepsko. če bi te res tako motilo vstopanje v tvoje stanovanje, bi sigurno imela ključ in zaklenjeno. in tvoja mama ključa ne bi mela, a ni tako?

(odgovor članu Lenck)
Neposredna povezava do sporočila: 35
9.2.2009 12:11:05   
komarka
kolikor jaz razumem take zbrke, so problem odnosi ne pa kdo kje hodi. in odnos sestre, da na lastno pobudo hodi po tvojem delu je ponizujoč in posesiven.

Moja mama ima tud manijo "kazanja"..ampak to je eno samo primerjanje in favsarija odzadi.

In zato midva tud nisva doma. Ze daljši obisk je problem.

Skratka, žal mi je da moraš zvet s takimi ljudmi!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
9.2.2009 12:22:09   
karmy
ljubo doma kdor ga ima, 10000 km stran od staršev user posted image user posted image si točno vedela kaj so bo zgodilo ko si urediš stanovanje pri svojih starših, mogoče si pa mislila po tiho da se ja ne bo to zgodilo ker maš zdaj partnerja, kar je naivno,ampak ok, zdaj ko maš to, ti ostanejo dve možnosti : odseli se, ali pa jih prenašaj

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
9.2.2009 13:14:45   
bamoocham
To zgleda, da je problem pri večini.
Zato sva z mojim za sebe, ker js sem še zmeraj prepričanja, da stari in mladi ne grejo skupaj. Prevelike razlike na pogled na svet.

Mene  bi ful motilo, da bi  hodili drugi po mojem stanovanju, ki bi si ga uredila v hiši mojih  staršev. Me ne briga, starši gor/dol, njihova hiša...nekaj intime in zasebnosti pa MOREŠ imet. Ne more kar vsak uletet v stanovanje in jemat stvari, ki jih kupim s svojim  denarjem, na koncu pa še hvala ne bi  rekli.
Bi me jezilo, da bi razkazovali moje stanovanje, ..dobro pokliči prej, ni problema, bom dovolila. Ne pa brez, da vpraša, druge vabi na ogled. Pa naj bo to oma ali kdo drug.
Zato popolnoma razumem mojo sestro, ki si je s fantom naredila stanovanje na vrhu. Ji preseda že vse. Mama kar naprej šnofa po stvareh, jemlje stvari (hrano), vse prečekira, se vtikuje v vzgojo njunega sina, ...uh velik je tega..

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 38
12.2.2009 17:24:51   
mikica01
ja čist zares. bil je užaljen ker je mama pokazala njegovi babici stanovanje in ga ni poklicala in ga vprašala ali lahko gre noter, če ga ni doma. tak pač je. treba ga je razumet. ima svoje mišljenje, ki ga je potrebno spoštovat. pa če je še tako brezsrčno (pa je zelo "srčen" dečko, da ne bo pomote)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
12.2.2009 21:00:24   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: mikica01

ja čist zares. bil je užaljen ker je mama pokazala njegovi babici stanovanje in ga ni poklicala in ga vprašala ali lahko gre noter, če ga ni doma. tak pač je. treba ga je razumet. ima svoje mišljenje, ki ga je potrebno spoštovat. pa če je še tako brezsrčno (pa je zelo "srčen" dečko, da ne bo pomote)

V katerem nadaljevanju se pa pride do spostovanja maminega mnenja?

(odgovor članu mikica01)
Neposredna povezava do sporočila: 40
12.2.2009 22:21:58   
bodoča
Nekatere od vas ne moti, če vam kdo hodi po stanovanju (v hiši staršev,...), ko vas ni doma. Kaj pa če bi naprimer imele stanovanje v bloku, vi v službi, pa bi se naprimer mama ali sestra ali pač nek družinski član, pripeljal od doma in šel v vaše stanovanje?

Ni važno kje je stanovanje, zasebnost mora bit. Mi zaeenkrat še živimo v istem gospodinjstvu z mojimi in v skupnih prostorih se prosto gibljemo, v sobe si pa ne hodimo kar tako za brez veze in jih kažemo drugim.

mojeustvarjanje

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 41
12.2.2009 22:47:36   
Detece
Popolnoma pravilno si reagirala. V tvojo zasebnost (kar meni predstvalja moj dom) nima pravice brez tvojega privoljenja vstopati nihče. In zasebnost vsakega posameznika je potrebno spoštovati.

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 42
12.2.2009 22:50:31   
Detece
IZVIRNO SPOROČILO: mikica01

Ja kako bi pa zgledalo, da bi mama recimo tebi (predvidevam da živiš drugje) vstopila v stanovanje, ko te nebi bilo doma in ga razkazovala komurkoli že??
Meni je to čisto mimo, ne glede ali imaš stanovanje urejeno doma ali izven doma.

(odgovor članu mikica01)
Neposredna povezava do sporočila: 43
13.2.2009 6:40:23   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: bodoča

Nekatere od vas ne moti, če vam kdo hodi po stanovanju (v hiši staršev,...), ko vas ni doma. Kaj pa če bi naprimer imele stanovanje v bloku, vi v službi, pa bi se naprimer mama ali sestra ali pač nek družinski član, pripeljal od doma in šel v vaše stanovanje?

Tisti, ki ima kljuce od mojega stanovanja, ze s tem, da ima kljuce ima dovoljenje, da se prosto giblje po mojem stanovanju tudi, ko mene ni doma.
Ce zivis v isti enoti s starsi se ze s tem, da si si uredil/-a stanovanje doma pri starsih, strinjas z zivljenjem v skupnosti.

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 44
13.2.2009 6:45:35   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Detece

Popolnoma pravilno si reagirala. V tvojo zasebnost (kar meni predstvalja moj dom) nima pravice brez tvojega privoljenja vstopati nihče. ...

Ko si uredis stanovanje v starsevski hisi je prav to problem - ker je ta dom istocasno dom starsev.

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 45
13.2.2009 8:03:36   
Detece

IZVIRNO SPOROČILO: Detece

Popolnoma pravilno si reagirala. V tvojo zasebnost (kar meni predstvalja moj dom) nima pravice brez tvojega privoljenja vstopati nihče. ...

Ko si uredis stanovanje v starsevski hisi je prav to problem - ker je ta dom istocasno dom starsev.

Zakaj?? Če je stanovanje ločeno, recimo v drugem nadstropju. Tudi mi imamo stanovanje urejenu pri mojemu doma, v drugem nadstropju. Jaz ne vidim razloga, da bi šla dol in se po taščinem stanovanju sprehajala. Kaj bi tam počela, ko pa imam zgoraj svoje stanovanje?? Razen če me prosi, da ji zalijem rože ali kaj podobnega.
Če si urediš stanovanje doma s svojimi sredstvi, če enako prispevaš v skupno blagajno (popravila, investicije), potem si čisto enakopraven. Starši bodo pa tudi ostareli in bodo enkrat potrebovali našo pomoč, pa se potem zaradi tega ne bomo do njih obnašali manj spoštljivo, ali pač?

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 46
13.2.2009 9:21:06   
mika
Men pa si je s tem resnično nepotrebno grenit življenje.
A ste pomislile, da so vaše mame, tašče al kdorkoli pač s katerim živite v isti hiši s ponosom pokazali, kako ste si vi-njihovi otroci- uredili lepo stanovanje.

Mišek, v najini družbi sploh ni šinfanja čez starše. ravno včeraj sta se prijatelja selila v novo hišo in zraven se je selil prijateljev oče.
Nekateri pač ne kompliciramo za vsako malenkost...tašča je prala v mojem pralnem strojuuser posted image  ipd...
In tako kot je napisala mateyka, tudi jaz gledam na najine starše. srečna sem da se dobro razumemo. Oba z možem se lahko zaneseva na njih in oni na naju.

Mišek, a mi prosim razložiš kratico IMOuser posted image

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 47
13.2.2009 10:28:55   
Mala koala

Tisti, ki ima kljuce od mojega stanovanja, ze s tem, da ima kljuce ima dovoljenje, da se prosto giblje po mojem stanovanju tudi, ko mene ni doma.
Ce zivis v isti enoti s starsi se ze s tem, da si si uredil/-a stanovanje doma pri starsih, strinjas z zivljenjem v skupnosti.

To sicer načeloma drži. Je pa še vseeno stvar dogovora in navade. Pri nas recimo imamo ključe drug od drugega, pa nikomur ne pade na misel šetat po stanovanju, kadar ni nikogar doma. Razen ob predhodnem dogovoru, če gre za kaj konkretnega. Pa na to temo nikoli nismo kaj dosti razpravljali. Enostavno nam je to normalno. Obojim. Pravzaprav ključev sploh ne rabimo. Stopnišče imamo skupno, stanovanja pa sploh ne zaklepamo.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 48
13.2.2009 11:18:20   
tweed

V spletnem jeziku naj bi to pomenilo In my opinion...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 49
13.2.2009 14:17:00   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: tweed

V spletnem jeziku naj bi to pomenilo In my opinion...

Hvala Tweeduser posted image

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?