Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006 Oj! Sem reagirala napačno...mislim da ne!!! Pri naši hiši so meje tabu, vsek misli da lahko hodi kjer mu je. S partnerjem med tednom živiva pri meni, ker imava tako oba bližje do službe, med vikendi pa sva ali pri njemu ali pa greva naokrog. Kličem včeraj zvečer sestro, da malo počvekava, da mi pove kako se ima in mi pove da sta bila z njenim fantom doma in da je želel videti najino stanovanje in da mu je šla gor pokazat. Mi je dvignilo pritisk...niti toliko ni vredno da bi vprašala. Potem me pa nadere še moja mama, da kako se obnašam, da sem sebična, nepoštena, da je stanovanje, ki sem ga sama sprojetirala, sama opremila ravno toliko sestrino, oz. bratovo kot moje. HALO!!!!!Saj sta mi res pomagala narediti neke stvari, vendar...ne za ceno moje zasebnosti. Tudi jaz njima pomagam, če je potrebno, vendar...malo je pa tudi treba spoštovati meje, kaj mislite?!? Kot otrok sem prosto vstopala v bratovo sobo, v spalnico starsev v kuhinjo, dnevno sobo. Tudi sedaj, ko pridem domov, prosto vstopam povsod (ce vem, da je kdo doma, poklicem ali potrkam). Moji starsi, moj brat in njegova druzina so moja druzina in mi je povsem normalno, da se moj brat prosto giblje po mojem stanovanju ali jaz po njegovem, tudi, ko ga ni doma. Ni mi niti problem skuhati si kavo v njihovi kuhinji, kot njemu ni problem skuhati si kavo, pogledati v hladilnik, vzeti si za jest..., ko mene ni doma. Glede na to, da ste v "problem" vpleteni le domaci osebki.... ja morda rahlo pretiravas. Pravis - zasebnost. Fajn... a tako spostujes tudi zasebnost tistih, ki vec ne spadajo v "tvoje" stanovanje" ali se prosto gibljes po delih hise, ki ne spadajo v tvoje stanovanje. Resnicno, ti sama vedno prvo poklices in vprasas ce lahko stopis v te "ne tvoje" prostore hise ali se se vedno obnasas kot del druzine, ki skupaj zivi? Ce se sama tako obnasas ( da vedno prvo vprasas preden vstopis npr. k starsem, ali v sestrino sobo) potem morda v dogovoru z ostalimi lahko zahtevas, da prvo vprasajo. Ker pa mocno dvomim, da to tako je - zakaj zahtevas posebno obravnavo? Ti lahko prosto k drugemu, drug pa ne sme prosto k tebi.