|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2009 - 6.del
3.2.2009 22:48:19   
felix7

Seznam za v/iz porodnišnice

user posted image  v porodnišnico - mame user posted image

- potrjeno zdravstveno izkaznico,
- materinsko knjižico,
- napotnico od ginekologa,
- fotokopijo poročnega lista,

- potrdilo za očete iz MŠ in potrdilo o plačilu prisotnosti pri porodu
- toaletne potrebščine (pasto in ščetko za zobe, glavnik, kremo za roke in obraz, gel za tuširanje, ščipalko za lase....)
- copate (z gumo spodaj, da ti ne zdrsne v koplanici)
- bombažne nogavice (včasih zna zebst v noge),
- brisačo (za rezervo; v izoli so ti jih zjutraj prinesli 3kom),
- vložke VIR 80 (pri nas jih sicer dobiš v porodnišnici ampak za razervo)
- spodnje perilo (lih da imaš sicer dobiš v P spodnjice za enkratno uporabo)
- modrček za dojenje (za odhod domov)
- lanolin mazilo za prsa,
- piškote (če rodiš zvečer, ponoči se zna zgodit da si lačna)
- vodo, sokec
- telefon in polnilec
- oblačila za odhod iz bolnišnice (tista v katerih si prišla oziroma ti partner prinese druga) 

fotoaparat
plavalni obroč
zamaški za ušesa

user posted image  Seznam za dojenčka user posted image
(ko gre iz porodnišnice)

- 4-5tetra pleni,

- 1povijalno plenico,

- nogavičke + copatke

- kapico za na glavo (bombažno, volneno)

- 2xbenkico (oz. 2x body na preklop)

- 1x majčko

- bombažni kompletek (majčka + hlače = trenirkica)

- bundica,

- dekica,

- lupinica,

- duda (mi smo jo pri Žigcu potrebovali, ker je kričal kot sraka ko smo odhajali domov)

Baby kozmetika in potrebščine

user posted image

*****pripomočki za nego otroka*****

1 banjica
2 skledici za umivanje
1 steklenička mandljevega olja
1 steklenička 70% alkohola
10-15 kom 5x5cm sterilne gazice
1 otroško trdo milo
1 škarjice za striženje nohtov
1 glavnik + 1 mehka ščetka za laske
1 zavitek palčk za ušesa
1 hladilno mazilo
1 praško pasto
fiziološko raztopino
1zavitek vate
1 telesni termometer
pumpica za nosek
micropore trak
termometer za v vodo
čistilni robčki
koš za smeti
***** pribor*****

1 steklenička
1 duda
2 mali silikonski žlički
1 steklen strgalnik
1 čaj za krčke
sterilizator
posoda za shranjevanje flašk

***** postelja in posteljnina *****

1 otroško posteljico
1 obroba za posteljico
3 kompletki rjuhic (jogi)
2 odejici
nepremočljiva podloga za posteljo
kovterček

**** ostali pripomočki *****

1 otroški voziček
1 lupinico
1 ležalnik
1 banjico ali čerbriček za kopanje
1 stajico - kasneje
1 ščetko za čiščenje stekleničk
1 flaško sterilne vode za flaške in dude
pumpico za nosek

***** perilo *****

30 tetra plenic
10 povijalnih plenic
5 hlačk ali pajackov
5 kapic triko
1 bombažna debelejša kapica
5 parov nogavičk
3 pare copatk
paket ali sva plenic za enkratno uporabo
2 kvadratni brisači
bombažne krpice za umivanje
2-3 pajacka z dolgimi rokavi
hlače do pasu
majčke na preklop - benkica
bodiji na preklop - body benkica
bundico (za iz porodnišnice)
slinček

***** za mamo *****

2-3 modrček za dojenje
blazinice za prsi
lanolin mazilo
nastavek za dojenje
vložki
čaj za dojenje

user posted image  

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
3.2.2009 22:51:28   
helimaša
jst sm še tle.....sm se stuširala pa glavo umila če bi se slućajn kej zgodiluser posted image ......trenutno se je mal umiril.....tko da upam da je blo vse sam lažno.....
felix za v petek načeloma velja.....upam da bom še 2v1......tko da se slišve in me pobereš......

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 1252
3.2.2009 22:59:55   
felix7
IZVIRNO SPOROČILO: helimaša

jst sm še tle.....sm se stuširala pa glavo umila če bi se slućajn kej zgodiluser posted image ......trenutno se je mal umiril.....tko da upam da je blo vse sam lažno.....
felix za v petek načeloma velja.....upam da bom še 2v1......tko da se slišve in me pobereš......

no, me veseli, jaz sem kar vprašaj k tebi dala, če nas slučajno presenetiš user posted image

(odgovor članu helimaša)
Neposredna povezava do sporočila: 1253
3.2.2009 23:07:47   
felix7
ja nič pol... grem tudi jaz počasi spat, spps, sem poskrbela za sezname na 50. strani, čeprav so mi malo ušli na 51. stran user posted image user posted image user posted image

Lahko noč user posted image user posted image

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 1254
3.2.2009 23:15:32   
yania
Lahko noč punce moje tudi od mene...evo moj je prišel z rekreacije, in mi ravo razlaga kako so potem šli na kebab....pa kaj so smotani...najprej se matrajo, potem pa nabijanje kalorij user posted image user posted image user posted image  no ja...je bilo pa druženje, a ne..haha

nič, grema še malo pred tv.....potem pa borba s spanjem....ne vem zakaj, ampak še vedno upam, da mi bo vseeno kakšna noč pa naklonjena., čeprav jih že več kot 30 ni....haha..

TIMon je bil tako neučakan kot mamica, zato je malo pohitel....in zapel: ne čakaj na marec, na praznik ženaaaa

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 1255
4.2.2009 6:59:52   
tasa_m
dobro jutro punce..

vsem lepo jutro, upam,da ste se naspalale?

Za začetek in dobro jutro pa vsem eno kavico..

user posted image   ter seveda
nekaj malega za pod zob user posted image
user posted image

pa dober tek vsem skupaj.

(odgovor članu yania)
Neposredna povezava do sporočila: 1256
4.2.2009 7:07:54   
Dali*
Dobro jutro!

tasa...Ecco...jabolko sem že pojedla... tvojo kavico si bom pa privoščila po zajtrku.

A ti tud ne moreš spat user posted image . No, jst grem nazaj v posteljo. Moj user posted image   je šel v službo...mi2 z malčkom si pa lahko privoščiva še malo spanca...

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1257
4.2.2009 7:26:55   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: Dali*

Dobro jutro!

tasa...Ecco...jabolko sem že pojedla... tvojo kavico si bom pa privoščila po zajtrku.

A ti tud ne moreš spat user posted image . No, jst grem nazaj v posteljo. Moj user posted image   je šel v službo...mi2 z malčkom si pa lahko privoščiva še malo spanca...
dobro jutro..
joj, še kako bi rada spala pa grem v Lenart in via proti Primorski. Grem mal pogledat kakšen je njihov zrak doli..user posted image  če bom kaj lažje pol dihala, ko pravijo da primorski zrak pomaga user posted image .

Nič, punce,..moram se it oblečt. Lepo čvekajte in se tipkamo v četrtek user posted image  (samo prosim ne mi načvekat 20 strani ali pa več, ker vam kr zdaj povem, da ne bom bralauser posted image ) .. aja pa da nebom ki v čet. zvedela, da je katera naša že v P. in čaka na akcijo. Ni še naš čas, tak da punce noge skup držat!! user posted image

Lepo bodite vse skupaj.

user posted image

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 1258
4.2.2009 8:39:03   
spps
IZVIRNO SPOROČILO: felix7

ja nič pol... grem tudi jaz počasi spat, spps, sem poskrbela za sezname na 50. strani, čeprav so mi malo ušli na 51. stran user posted image user posted image user posted image

Lahko noč user posted image user posted image
user posted image  

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 1259
4.2.2009 8:39:06   
spps
ojla in dobro jutro vsem!
včeraj zvečer sem še prebrala vašo debato preden sem šla sat-in bi blo boljš,da je ne biuser posted image user posted image user posted image user posted image

ker sem sanjala,da sem rodila ,kar v domači postelji,rešilc je pa prišel kasnej in odpeljaj sam otrokauser posted image

no,v glavnem tako sem spet mela čudno nočuser posted image user posted image user posted image

Grahec,na raport,da vidimo kako je s tabo?
helimaša,ti tudi,da javiš kakšna je bila tvoja nočuser posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1260
4.2.2009 8:40:08   
buksi
dobro jutro!!!!!
No,danes sem se malo bolje naspala. sem se pa zbudila s takim krčem v trebuhu. samo po moje je to samo prebava, ker zdaj je pa v redu. A se to tudi vam dogaja? malo bolim samo potem je pa spustilo, ko greš na stranišče. jaz grem na dva dni na wc tako ,da mora biti samo to.

Sem vas mal prebrala.
odtekla voda: nasm so rekli v MŠ, da je najbolje čimprej v avto, sedež vležeč položaj in gremo v P.
Sam mene pa zanima, kaj pa če voda odteka po kapljicahh, kako pa to veš, da ti je odtekla? Še posebej, če imaš skoz kakšen izcedek, za katerega ti rečejo, da je to normalno.

rešilec: Jaz sem dobila napotnico samo za v porodnišnico.

porodniška: Zanima me ali moraš vmes med porodniško tudi kaj urejat ali je že vse odločeno z odločbo, ki jo dobiš? Mislim na to, da moraš kao vsak mesec nosit kake papirje v službo ali kaj podobnega kot bolniško?

gibi: a tud ve čutite, ksko otroček "boksa# čisto tam spodaj? Oa jaz sem šele zdaj začela čutiti kolcanje.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1261
4.2.2009 8:51:06   
spps
ojla buksi!
prebava-jaz sem zaprta,ko arestant v čuziuser posted image user posted image user posted image  grem ponavad,na 3 dni al kasnej-za to,sem si nabavila glicerinske svečke,da če ne morem na wc več kot 3 dni,da mal pospešimo zadeve-da ne bo prišloo do tega,da bom dobla kak klistir v P,sa bom pol sam na wcju 3 dniuser posted image user posted image user posted image user posted image

odtekanje po kapljicah:pri men je blo tako prvič,sem pa imela vložek not,ker se mi je zdelo,da imam nek izcedek-barva moje plodovnice je bila čisto,čisto rahlo roza obarvana.

porodniška - potem ne rabiš več hodit s papirji v službo,ker imaš z odločbo urejeno vseuser posted image

gibi-pri nas so aktualne moje rebre in spodnji del trebuha,čist odvisnouser posted image user posted image kolcamo pa že nekaj časauser posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu buksi)
Neposredna povezava do sporočila: 1262
4.2.2009 8:54:35   
buksi
spps: pa si takoj odšla v P? Kdajse ti je pa to zgodilo, koliko pred rokom? jaz imam tudi dnevni vložek notri. samo kadar je izcedek je rumeno, če me zastopiš.

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 1263
4.2.2009 8:56:47   
Najaa
spps, so ti vsaj otroka oskrbeli - v sanjah, mislim. user posted image user posted image

buksi, če boš sumila, da ti odteka voda po kapljicah, se greš pokazat v P, kjer naredijo test, če je to res plodovnica. Jaz sem tudi to sumila taprvič, sam ni bila plodovnica.

Kar se tiče gibov - naš mali razgrajač je včeraj počel take notri! user posted image  Ene parkrat me je prav močno zabolelo spodaj, kot da me v nekaj brca in hoče tisto raztegnit. user posted image  user posted image
In ja, buksi, mene je tud včeraj en tak čuden krč tam spodaj zategoval. Ko sem šla na wc, je bilo pa boljše, sam ne čisto. user posted image

Aja, pa dobro jutro! user posted image

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 1264
4.2.2009 8:57:45   
KOKICA32
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

joj, še kako bi rada spala pa grem v Lenart in via proti Primorski. Grem mal pogledat kakšen je njihov zrak doli..user posted image  če bom kaj lažje pol dihala, ko pravijo da primorski zrak pomaga user posted image .

Nič, punce,..moram se it oblečt. Lepo čvekajte in se tipkamo v četrtek user posted image  (samo prosim ne mi načvekat 20 strani ali pa več, ker vam kr zdaj povem, da ne bom bralauser posted image ) .. aja pa da nebom ki v čet. zvedela, da je katera naša že v P. in čaka na akcijo. Ni še naš čas, tak da punce noge skup držat!! user posted image

Lepo bodite vse skupaj.

Lepo potuj...še dobro, da je snežiti nehalo! Papauser posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1265
4.2.2009 8:59:14   
KOKICA32
Jaz sem tudi pozabila DOBRO JUTRO rečt! Se opravičujem... user posted image Kak ste?

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 1266
4.2.2009 9:00:19   
spps
IZVIRNO SPOROČILO: buksi

spps: pa si takoj odšla v P? Kdajse ti je pa to zgodilo, koliko pred rokom? jaz imam tudi dnevni vložek notri. samo kadar je izcedek je rumeno, če me zastopiš.
jaz sem takrat bila 5.dan čez rok in nisem šla takoj,sem počakala še na popadke na 5min.
rumen izcedek-to je verjetn rahlo vnetje-jaz ga mam občasno tud,grem pa itak v petek h G,pa da vidimo kaj bo rekel.

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu buksi)
Neposredna povezava do sporočila: 1267
4.2.2009 9:00:31   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32

Jaz sem tudi pozabila DOBRO JUTRO rečt! Se opravičujem... user posted image Kak ste?

user posted image user posted image
Jaz sem dobro. Da sem slabo spala, ne bom omenjala... user posted image  Moj dragi ima pa angino tak da kuham čaj in letam okol njega. user posted image

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 1268
4.2.2009 9:00:56   
spps

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  bo,bouser posted image user posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
4.2.2009 9:01:21   
spps
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Jaz sem dobro. Da sem slabo spala, ne bom omenjala... user posted image  Moj dragi ima pa angino tak da kuham čaj in letam okol njega. user posted image
srečna tiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1270
4.2.2009 9:05:36   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: spps

srečna tiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ne ne, sej je priden. Spi. Tak da se bom izmuznila na kofe.user posted image

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 1271
4.2.2009 9:07:57   
spps

IZVIRNO SPOROČILO: spps

Ne ne, sej je priden. Spi. Tak da se bom izmuznila na kofe.user posted image

hehe.te tak ok,ko se spomnim,ko je moj imel angino....slabš,ko malauser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil spps -- 4.2.2009 9:08:23 >

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1272
4.2.2009 9:14:16   
Najaa
Ja itak. Zdaj si pa predstavljaj imet oba bolana! Tamalo in njega! user posted image

user posted image

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 1273
4.2.2009 9:17:20   
KOKICA32

Ja itak. Zdaj si pa predstavljaj imet oba bolana! Tamalo in njega! user posted image

user posted image

Uffffffffffffffff!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1274
4.2.2009 9:19:59   
KOKICA32
Jaz sem tudi sedaj tak tak...mislim, da bolj tečna kot pa dobre volje...user posted image user posted image user posted image Pa saj bom kmalu bolje...moram biti, da me ne bo moj spet po strani gledal in samo z glavo skomigoval, ko mi hormončki tak nagajajo....user posted image Bom šla malo na zrak...HB ni več tak mrzlo, pa se da tudi dalj časa zunaj biti...no, dokler ne rabim it lulat...user posted image

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.