boma2
|
IZVIRNO SPOROČILO: izidora hoj, še enkrat. da odgovorim na vprašanja: erik je bil velik 49 cm, težek 2900 g. kar se pa tiče porodnišnice ljubljana, intenzivne in odd. A, je pa prava katastrofa. jaz sem bila tam 4 in 2 leti nazaj. takrat je bilo vse superca, res nobenih pripomb nisem imela. zdaj so pa precej spremenili ekipo in je prava polomija. prijazne sestre so ene tri ali štiri. ostale so vse za luno: nič se jim ne da, osorne so, se jim ne da pomagat. če jim potožiš, da te boli (da ti dajo kaj proti bolečinam) te tako vzvišeno: ja, kaj ste pa misnli, da bo?!?! ma, jaz sem bila čist zgrožena. nobenega nasmeha, prijazne besede, če jih pokličeš, samo osorno stopijo v sobo in zahrulijo: "PROSIM?!" zavijajo z očmi, zaradi tebe ali pa zaradi kolegic. očitno so vse skregane med seboj in vse prelagajo ena na drugo. res, če ne bi bila tretjič tam, bi bila čist zgublena. tako imam pa že malo izkušenj in sem vedela kako boli, kaj lahko pričakujem, kako se neguje otroka in toliko pomoči nisem potrebovala. prvorodke so bile pa čist zmešane. enkrat so jokale, čist zasekirane, enkrat se niso upali klicati za pomoč in nasvet, da jih ne bi slišale,... če bo imela katera CR v lj., ji svetuem, da se na to ne ozira in zahteva svoje. če vidijo, da se ne daš kar tako odslovit al pa da celo kaj zdravniku omeniš (npr., da je otrok lačen, ker še nimaš dovolj mleka), se pol malo drugače obnašajo. bodite zahtevne in se ne ozirat na neprijaznost. vztrajajte, one morajo poskrbet za vas, pa čeprav s kislim ksihtom. mislite na svoje otročke in se smejte novemu življenju. ne se sekirat zaradi enih lenih zateženih bab. srečno vsem! :( jaz sem zdaj pa čist preplašena... :)