sazi
|
Čestitke vsem novopečenim mamicam. Danes se po nekaj dneh prvič spet počutim malo bolje - lažje hodim naokrog in nimam ves čas občutka, da bom rodila (le 3/4 časa ) IZVIRNO SPOROČILO: Ajvy Sazi,,...lepo da si se javila.....uf...pol si pa ti že z eno nogo v P držim pesti, da bo čimprej.... Joj, hvala za lepe želje, ampak se mi čisto nikamor ne mudi. Malega navajam na zgodnejše vstajanje, danes je prvič prišel v vrtec za zajtrk (upam, da je kaj pojedel), da ga malo navadim na očkov jutranji urnik, ker ne bo imel toliko časa za domači zajtrk in branje knjigic, kot ga ima zdaj mamica. Da ne govorim o tem, da imamo naslednji teden kočno (mogoče) po skoraj treh meseceih končno montažo/reklamacijo kuhinje in se potem lahko preselimo. Pač če rodim prej, ne bo šlo, če pa zdržim do naslednjega vikenda, pa toliko bolje - tudi za otročka, saj vsak zadovoljen dan v maternici šteje - res ne bi rada, da bi zaradi prezgodnjega poroda kot prvič morala biti v P 9 dni, ker je imel mali tako zlatenico . NAša Tisa tudi ne zna kupčka podret..in potem jamra in jamra....samo kaj čem....enostavno ne znave to narest.....tko da te čist razumem..... Podiranje kupčka - joj, kakšne "žalostne" spomine imam jaz na to. Naš mali ga ni znal podreti, ko/če ga je podrl, je pa še bruhnil zraven in to precej, s tem, da sva se prej celo večnost mučila, da je sploh kaj pojedel - ni znal sesati, ni imel moči... Itak je šlo vse narobe. V P mi je ena sestra rekla, naj se ne sekiram, naj po dojenju dam otroka na svoj prsni koš ležat, da bo nagnjen in da nič hudega, če kupčka ne podre. No, problem je bil v tem, da jaz 24 ur na dan nisem mogla bit v polležečem položaju, 2 meseca nisem spala nič, mali pa ali ni podiral kupčka, ali je bruhal ali pa je ležal na meni - tudi po cele noči - še zdaj ne vem, kako sem zdržala. In se spomnim, da sem se enkrat, ko je šel mož zjutraj v službo prav zjokala, da kako je to hudo. Da edina stvar, ki bi jo morqal narediti je to, da podre kupček, pa nama še to ne gre. Čisto sem bila obupana - no, pa je minilo. Upam, da bo zdaj v 2. lažje. Vsem želim obilo cartanja doma, tistim pa, ki še pričakujete pa čim krajše porodne in nobenih zapletov.
|