gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

oka -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 10:31:44)

Pozdravljene!
Veraj mi je naš šestletnik povedal, da so v šoli morali gledati Papežev pogreb. Opisal mi je vse od oblačil kardinalov, do igleda krste. Nekateri naj bi zraven tudi molili.
Meni se to ne zdi v redu, saj mislim, da gledanje pogrebov ni primerno za otroke, pa tudi staršev niso obvestili, da nameravajo gledati prenos po televiziji.
Zanima me, kakšno je vaše mnjenje o tem.

LP

Seven* -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 10:32:33)

Zelo cudno. Kaj bi se pa naj iz tega naucili?!?! :zmeden::zmeden::zmeden:

Aljakop -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 10:37:31)

oooo??

katastrofa!! od kdaj pa tole???:zmeden2: saj niso vsi verni..pa itak otrokom kazati pogreb:( tudi ni potrebno ali pač?

alja

Seven* -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 10:38:42)

Nas so v petem razredu peljali v klavnico na naravoslovni dan.. :((:((:((:((:((

borovnička -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 10:42:41)

Tača pa hodi vaš dečko v privat šolo al v navadno? To se mi pa res čudno zdi, da bi v šoli to spremljali :zmeden::zmeden::zmeden:

viv_ -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 10:49:04)

Verjetno so to gledali vsi - zgodovinski dogodek. Za 1. razred je res verjetno to bolj ali manj brez pomena... V končni fazi pa vidiš da si je precej zapomnil...

india -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 10:58:35)

Naša dekleta ( 3.r devet., 5.r./8 in 7 r./9 ) niso gledlai pogreba, le kot vsi ostali so imeli minutni molk.

Kar se pa tiče ekskurzij...nas so v 4. r. peljali v Begunje v zapore pa še tiste grozovite krike smo morali poslušat ( s trakov)...a je to kaj primerneje od pogreba?

Anonimen -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 11:01:09)

V prvem razredu je še čisto prezgodaj za morbidne dejavnosti po mojem... Sicer pa kot spremljanje zgodovinskega dogodka čisto OK, in tudi minutni molk se mi zdi OK, pa najsi bodo otroci verni ali ne.

oka -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 11:01:27)

Naš hodi v javno šolo. Najprej se je tudi meni to zdelo čudno, pa mi je vse tako opisal, da sem vedela, da govori po resnici. Jezi me to, da nam niso nič povedali, ker potem, bi šli po našega v šolo, ostali pa naj gledajo, če so starši za. Tako pa so namesto, da bi se učili o likih, naravi in številkah gledali pogreb, ki ga gotovo velika večina otrok ni razumela, pa še domišljija je naredila svoje (vsaj pri našem).

LP

viv_ -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 11:09:02)

tača... potem bi lahko vsak dan dajali seznam, kaj bodo naslednji dan počeli v šoli in bi starši glede na to otroke pripeljali ali pa ne bi pripeljali v šolo.

je to slabo vplivalo na tvojega sina? ima sedaj kakšne travne? če je tako, pač to povej učiteljici...

CUKRČEK -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 11:14:20)

Se popolnobma strinjam z Viv....a je to kaj slabega...gre za povsem življensko zadevo.
Daj povej ali te moti to, da je šlo za Papeža ali to da je gledal pogreb....ker imam občutek(pa ne mi zamerit), da te ne bi motilo, če bi recimo gledali pogreb kneza Rainerja ampak je problem, ker gre za Papeža.
Predvidevam, da če ti je razlagal, kake kape so imeli škofje, to ni nanj nikakor škodljivo vplivalo.

lp

modra -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 11:20:10)

Jaz se z gornjo popolnoma strinjam. Zanima me, če tvoj otrok nikoli ne gleda akcijskega flima, risank zjutraj v soboto ali nedeljo, TV dnevnika... V vseh teh stvareh je bistveno več nasilja in krvavih grozljivih stvari kakor pa pogreb Papeža. Malo razmisli o gornjem članku!

oka -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 11:27:32)

Ne, moti me, da so gledali pogreb. Za tako spoznavanje življenjskih zadev pa mislim, da smo pristojni starši, ki sami presodimo kaj, kdaj in kako bomo otroku obrazložili o smrti in pogrebu. Naš je v dveh letih izgubil dva dedka, s katerima si je bil zelo blizu in ga vsaka tema o smrti vznemiri, saj začne razmišljati kako bo, ko bova umrla midva z možem, tako, da ga drživa stran od takih tem.
In ne me narobe razumet, nič nimam proti veri in Papežu, vsak sam zase najbolje ve, gre pač zato, da so otroci pri šestih letih drugače dojemljivi, kot pa najstniki pri trinajstih.
Obvestili pa bi nas vseeno lahko, saj nas drugače tudi obveščajo o drugih dejavnostih. In mislim, da je razlika, ali vzameš otroka iz šole med gledanjem pogreba ali med športnim dnevom, ki je del učnega načrta.

LP

Seven* -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 11:31:56)

Meni se zdi, da se pa v soli lahko marsikaj drugega, mogoce pametnejsega naucijo, kot pa gledajo prenos papezevega pogreba. V prvem razredu so otroci stari 6 let in res ni potrebno, da jih filamo z pogrebi, ki se nam zdijo pomembni. Se mi bi zdelo smiselno kasneje, ko otrok ze ve kdo je sploh papez bil in kaksne so njegove zasluge. Pa se to se mi zdi, da je krsenje clovekovih pravic, ker so mogoce v razredu muslimani, adventisti, budisti.. A je potem smiselno da gledajo pogreb vsakega od pomembnih verskih predstavnikov?!? :zmeden::zmeden: Meni ta oseba smrdi iz obeh stalisc, iz tega, da je to bil papez (pa proti krscanstvu nimam popolnoma nic) in iz tega, da so gledali pogreb. Toliko star otrok se pogreba svojega svojca ne dojame cisto, kaj sele neke osebe, ki je za njo mogoce slisala 2x v zivljenju..

Blink1 -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 11:32:07)

Kaj pa vem no...A niso imeli kaj drugega delat??? Zdaj smo imeli srečo...V času mojega življenja je umrl le en papež in sem videla le en pogreb. Kaj pa bo?? Če bo novi papež star 70 let lahko že čez par let umre in spet bodo gledali pogreb, pa naslednji morda isto... A veste kolk pogrebov bi lahko videli v šoli???

Seven, Miska:zmeden2::zmeden2: Ja kaj za :hudicek: sta pa hodile v šolo?????Nas niso nič takega vozili gledat...Najbolj strašen je bil (recimo) jamski človek v Krapini;)

Seven* -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 11:33:45)

Sem se zmotila.. tam namesto, da mi smrdi oseba, mi smrdi zadeva.. :)-:)-:)-:)-

viv_ -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 11:36:16)

Mi smo v šoli spremljali Titov pogreb... pa smo bili tudi teh let.

Blink1 -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 11:36:28)

:)-:)-

Blink1 -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 11:37:22)

Uuuuu Tita pa smo oz. ste MORALI gledat. Jaz se ne spomnim:zmeden:

Dadi -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 11:40:20)

No mi je sosedov fantek(star 5 let) povedal da so oni gledali pogreb v vrtcu. Sicer pa kaj je to tako narobe če vidijo pogreb. To je pač del življenja. Na to smo obsojeni že ko se rodimo. Sicer upam da ga niso morali ves čas gledati ker je to predolgo za take male otročke.

Anonimen -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 11:42:40)

Kje so časi, ko smo v šoli vedno gledali naše smučarje :((
Pogreb v prvem razredu... nepotrebno.

CUKRČEK -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 11:44:25)

In, Viv, povej kake posledice imaš sedaj, ker si mogla gledat Titov pogreb?!?

CIPRESA -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 11:49:22)

Tudi jaz nevem kaj naj rečem, se mi pa zdi to ena čisto življenska zadeva. Če bomo pred našimi otroki skrivali te stvari, bo problem ko bodo večji. Ta strah da bo kdo umrl, pa je prisoten pri meni še sedaj, pa mi starši niso branili noben pogreb.

Ne dolgo nazaj - mislim da ste prebrali v časopisih - sta v prometni nesreči umrla otroka mojega bratranca, to je res tragično in žalostno in na bratrancu in njeni ženi je pustilo zelo velike travme, čez noč izgubiti oba otroka.
Kar sem hotla povedat je to da je bilo na pogrebu veliko otrok, in so se na svoj način poslavljali od njih.Res je bilo žalostno , ni besed da bi pomiril očija in mamico a otroci mislim da so dojeli najprej. Kljub tej grozi so vedeli, da sta pri angelčkih in s tem bodo rasli in bodo vedeli da bo enkrat to doletelo tudi njihove starše, pa njih,....
Zakaj bi prikrival to čisto življensko stvar. Tako kot ostale tudi jaz mislim da bi morali prej prekiniti z nasiljem in podobnimi stvarmi, ki se pojavljajo sedaj že v risankah kot pa s to stvarjo.
Veliko stvari se na žalost naučijo tudi v vrtcu ali šoli, pa nimamo vpliva nanje, ker delamo po cele dneve in se z njim lahko pogovarjamo le popoldne, pa še to ne za dolgo.

LP CIPRESA:nosecka:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.4.2005 11:50:15)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

bini -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 12:00:42)

ja, ok.. za prvčke je morda tole res mal nepotrebno, čeprav z vidika da je to res bil zgodovinski človek in zgodovinski dogodek se mi to ne zdi nič slabega... ker otroci si veliko zapomnijo in za splošno izobrazbo to ni tako slabo...

meni se zdi hujša skrajnost moje sestrične iz Nemčije, ki je stara 25 let prišla na pogreb sorodnika v SLO in je skup padla ko je vidla odprto krsto - starši so jo popolnoma izolirali od pogrebov in umiranja in ji je blo to čisto tuje in nekaj groznega :zmeden:...ne bi hotela da bi na tak neživljenski način odraščal moj otrok - tudi pogreb je del življenja :rozica:

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>