india -> gledanje pogreba v 1. razredu devetletke (18.4.2005 12:15:46)
|
No, po mojem smo res starši tisti,ki odločamo, ali bomo otroke izpostavljali takim dogodkom ali ne. Res je, da ko so v šoli,namesto nas o teh stvareh odločajo učitelji in drug kader, sicer pa, bodimo pošteni, nas ne vprašajo za mnenje za vsako stvar. Se spomnim, da so pred leti pri moji najstarejši v 3.r. pri naravoslovnem dnevu opazovali siciranje žabe in ribe...meni je to bolj grozno za takega otroka kot spremljanje ppogreba po TV. Pred letom in pol, ko sta bili ubiti deklici z naše šole, je bilo na pogrebu ogromno otrok iz njunih in tdu drugih razredov. Pa so to otroci, satari ( takrt ) 8 in 10 let, deklici so poznali, kar pomeni, da so bili čustveno dosti bolj prizadeti,kot pa recimo sedaj ob papeževem pogrebu. Tu se pa pojavi vprašanje: kdaj in na čigav pogreb vzeti s seboj otroka, če ga recimo nimaš kje pustiti??? Moja nečakinja vem, da je bila na prvem pogrebu šele pri 20 tih letih, ko ji je umrl dedek. Halo??? To pa je po mojem mnenju pretiravnje v drugo smer! Saj smrt je namreč čisto naravna stvar.
|
|
|
|