blaža -> RE: Vročinski krči! (5.2.2009 19:36:21)
|
IZVIRNO SPOROČILO: TinaUros Ojla Pri vročinskih krčih so pravila, da se vročino prične zbivati že pri 37.6-37.7 C, ker na žalost je prav pri teh otrocih značilno, da vročina zelo hitro narašča. Ko mu damo svečko ( Voltaren ), ga pričnemo še hladiti v kopeli. V primeru, da pride do krča in če imamo pri sebi, mu damo v ritko takoj ampulo Stesolida in kličemo reševalce.Ko vročina pade, mu jo nato zelo pogosto kontroliramo. Na uro ali pol ure. ( ker vročina res hitro narašča ) Lep pozdrav to me je spodbudilo, da še jaz napišem svojo zgodbo. No Naš ta starejši je imel vročinski krč pri letu in pol oz skoraj dve leti je imel. Nihče v družini nima tega in nikoli do takrat nisem slišala za to. No mož kje bil sam doma, me je klical v službo, da ne dobi reševalce, pa sem morala klicat na policijo, da so jih priklicali in se pol po telefonu menli naprej z mojim, da kaj naj nardi. Ko me je klical, daje z Matijo nekaj hudo narobe, pa po naravi je zelo miren človek, daleč od paničarja, sem se tako ustrašla, da sem zaklenla trovino, tekla proti avtu, vmes klicala poslicijo in dajala podatke med vožnjo. vozla sem tako, da če se takrat nisem z avtom ubila, se ne bom nikoli. ko sem prišla domov, se je Matija še vedno tresel, ma ne več od krča, ampak je bil vidno vznemirjen, verjetno tudi zaadi tega, ker se je mož ustrašil, pa pol v hladno kopel,... In ka mislite, da ga je kdo prišel pogledat, al pa da je prišla reševalna?! so nam rekli, da mi spadamo pod Kozino, in da naj ga tam peljemo. Smo pa skoraj bliže Postojni al pa Sežani. No ma v glavnem, ko smo prišli na kozino, so imeli svečke s pretečenim rokom uporabe in nam praktično niso mogli pomagat!!!! No pol je imel krč še enkrat in HB nikoli več. No upam, da ta mali ne bo imel teh krčev, čeprav zdej vemo kako in kaj, je pa grozljivo za videt. Takrat sva z možem resnično mislila, da je nekaj tako hudega, da nam bo umrl na rokah.
|
|
|
|