Poka
|
Ja, koruza ima npr. visok glikemični indeks in bi se je naj izogibali. Pa npr. banane, korenček, kar velik vrst sadja, sadje je sploh potrebno omejit pri hujšanju... Ampak to je, kot sem že rekla, jedilnik za nekoga, ki še nikoli ni zdravo jedel. Predstavljaj si, da nekdo, ki mora shujšat - in to je dolgotrajen proces (20 kg bi naj trajalo nekje 10 mesecev), da 10 meseev ne dobi vitaminov iz sadja... No, tale recept za solato je, se mi zdi, celo prepisan iz mojtrener.com, verjetno poznaš stran. Nekoliko je prirejen, glede količin, ker kot sem že rekla, jedilnik je pisan za potrebe točno določene osebe. Ampak koruzo pa tudi tam vsebuje. Ti bom pa povedala nekaj - sama sem namreč pri prehrani ful pretiravala... In sem izločila čist vse, kar naj nebi bilo primerno za hujšanje. In to za več mesecev. Npr. sadja sploh nisem jedla, jedla sem samo določeno zelenjavo, meso sem jedla samo tuno iz konzerve, belo piščančje, nisem pa jedla npr. govedine, svinjskega, rib bolj malo... Govedine nisem jedla zato, ker ob toliko hrane, ki si jo moraš pripravit, je bilo to preveč kuhanja zame Na svinjsko sem itak alergična, pa to je še najmanj škode, rib sem pa jedla malo, ker so drage... No in pol mi ni kaj preveč velik ostalo... In kaj se je zgodilo? Moja krvna slika se je ful pokvarila, tako da še zdaj vsakič na pregledu dobim obvestilo od zdravnika domov... In ti povem, da ko se ti to zgodi, si pa v **** ker kri popravit brez hude discipline pri prehrani je pa hudič... Npr. da obnoviš zaloge železa v telesu, traja najmanj pol leta, sam pazi - vsak dan ješ pripravke z železom, pol leta, ali pa pol leta vsak dan paziš, da je v hrani zadost železa, toliko kot ga potrebuješ. A si lahko predstavljaš vsak dan jetrce jest? Zato čist vseh nasvetov, ki ti jih dajo trenerji ne poslušat. Forume je pa treba kritično brat - namreč, gor devajo nasvete taki, ki nimajo pojma, oni, ki ga pa imajo, pa jih velikokrat šparajo zase - zato, da kaj zaslužijo (v tem jih sicer čist razumem). Npr. dober portal zame je mojtrener.com. Tam je veliko dobrih nasvetov. Maxximum forum je pa tako tako - bolj za bodybuilderje, je dober portal sicer, ampak moraš vedet kaj je OK in kaj ne. Meni npr koristi, ker vem o tem res veliko - zdaj, prej sem si pa samo škodo naredila. To, da izločiš vso hrano, i ima visok GI, s tem se lahko špilaš maksimalno en mesec. To je v zadnji fazi hujšanja. Če si bolj suha, pa je tvoj način prehrane že zdaj OK, pa da rabiš shujšat samo še 2 kg, pol je OK. Če pa misliš, da boš potrebovala polleta do cilja, pol pa ne. Sam se mi zdi, da imaš OK dieto, ker si omenila sojine izdelke - namreč, eni, ki nimajo pojma, imajo nekaj proti - glede hormonov, ki jih soja povzroči, da se izločajo v telesu. Soja je ful OK. Tudi jaz jo vključujem vedno več v jedilnik - ker lajša PMS, ima antioksidativne učinke, manj raka torej... Sam v zadnji fazi pa spet ni za pretiravat. Aja, a si vegetarijanka drugače? Pa še recept za njoke: Dam pol kg skute z najmanj m.m. potem pa k temu mešam sojino in polnozrnato moko. Pa nič druga. No ja, sol. Pol to kuhaš v slani vreli vodi, dokler ne pripavajo. Sam moraš pazit, da se ne razkuha... ker pol maš njokovo juho... Za količine si moram pa spet preračunat... Imam v tabeli zapisane že kr pripravljene, pa zdaj ne vem, kam sem dala recept... Sem ga pa našla na kulinarična slovenija.com, s tem da sem ga priredil, s sojino moko... Obljubim, da bom dala točne količine gor, sam moram najt...
|