|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Umivanje zob
9.3.2009 13:49:18   
ronja
Z zobno ščetko in veliko humorja. Navadno si zelo lepo pusti očistit zobke, je pa kak dan, ko ne pusti in takrat ne siliva ne vem kako vanjo, pač si jih takrat sama "umiva" in grize ščetko. Lahko da jo takrat kak zob boli in zato ne pusti, lahko da samo ni razpoložena. Tako da dokler je to samo kak dan sem pa tja, recimo na 14 dni ali na 1 mesec, se mi ne zdi nič hudega. Boljše, da si jih 1x slabše umije, pa ne zasovraži umivanja, kot da ima bleščeče umite in je dretje vsak večer...
Mogoče probaš par dni dat mir, da si samo sama umiva zobe, potem pa jo prosiš, če dovoli še tebi, se ji malo spakuješ in potem res čisto na hitrco sščetkaš zobke. Ne bit preveč pedantna, ker dojenčki niso preveč potrpežljivi, glavno je, da se navadi umivat zobe, kako temeljito je pa to, pa ni tako zelooo važno zdaj... Sicer pa taka obdobja minejo, se mi zdi. Mogoče probata še to, da ji oči umije zobke, mogoče bo njemu pustila. (Ronja je nekaj časa pustila samo meni).

(odgovor članu maša2008)
Neposredna povezava do sporočila: 26
19.3.2009 11:17:06   
nincha
jaz ji umivam zobke od 7.meseca dalje,ko je dobila prvi zobek, seveda...in danes je stara 14 mesecev in imamo še vedno cele komedije,preden ji umijem vse zobe..kričanje se sliši do sosedov, se mi zdi...ampak vseeno vztrajam, počasi..ma se bo že navadla:)

(odgovor članu Niky7)
Neposredna povezava do sporočila: 27
21.3.2009 22:30:42   
frost
Če je z umivanjem zob res velik problem-da otrok joče, je histeričen, kaže izrazito nelagodje...
Prvo je rutina-vzpostavite jo-zjutraj, po kosilu, zvečer-kolikokrat se vam pač zdi potrebno-in se tega držite. Naj otrok ve, kaj lahko pričakuje in kdaj. Izmislite si nagrade za pridno umivanje-nalepke so super. Če je priden med umivanjem, dobi nalepko. Če zbere 10 nalepk, dobi nekaj, ni nujno da je materialno. Če ima velike težave s tem, ne zdrži celega umivanja zob, lahko uvedemo postopne nagrade-posebej za vsako vrsto, ali celo za vsak zobek-če jih ima veliko je to sicer bolj težko :) Ampak se mi zdi da je pomembna postopnost. Lahko si izmislimo zabavno pesmico o zobkih-ni nujno da se rima, glavno da je otroku zabavna in da jo razume-lahko je pesmica o njem in njegovih zobkih, lahko se zobki pogovarjajo kako so veseli ker so čisti...pač izmislimo si nekaj kreativnega :) Lahko izberemo eno pesem-tako dolgo kot traja pesem, traja tudi umivanje zobkov. To bo mlajši otrok lažje razumel, kot če mu povemo, da bomo umivali zobke pet minut. Če zna otrok šteti, pri vsakem potegu ščetke štejemo-povemo, da bomo nehali, ko preštejemo do x. Štejmo do take številke ki jo otrok pozna. Otrok naj se med umivanjem zob gleda v ogledalo-da se zamoti in da vidi kaj delamo. Ob tem pa tudi govorimo kaj delamo in kaj nameravamo-sedaj bova umila zgornje zobke, sedaj umivam ta zobek, priden si, pa še ta zobek...itd. Če imamo ogledalo previsoko, kupimo kakšno poličko da bo na njej stal ali pa eno ogledalo posebej zanj, ki ga obesimo nižje. Naj si tudi izbere svojo ščetko in zobno pasto.

lp

(odgovor članu nincha)
Neposredna povezava do sporočila: 28
24.3.2009 17:44:50   
metka_zone
Naš zahteva ščetko po vsakem obroku in mi je bilo to kar mučno na začetku ( star je dve leti), saj je nisem ravno za v trgovino in obiske jemala s seboj...potem pa sva se zmenila, da je dovolj, če si jih umije trikrat dnevno, ostalo pa kar z vodo spere. Nekako nam je uspelo in ne paničari več user posted image .
Poskusi umivanje z veliko humorja in igricami ( izštevanke )...morda ti bo uspelo.

LP

(odgovor članu frost)
Neposredna povezava do sporočila: 29
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?