|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke2007- 2.del
16.7.2009 20:54:17   
madejka
Nedosegljiva sem bla??? Kdaj si pa klicala to? Sem bla cel pop. doma, pa nič na tel user posted image
No, jaz nisem nič dobila... tak da Češnca ziher niuser posted image user posted image user posted image

soooonček je, soooonček

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2326
16.7.2009 21:07:09   
Ajvy

rojstvo....

user posted image

1. leto

user posted image

2. leti....

user posted image

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 2327
16.7.2009 21:31:16   
Ajvy

TARJA

user posted image

KLARA

user posted image

PATRICK

user posted image

VSE NAJBOLJŠE.....VSEM želim veliko zdravja, zdravja......

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 2328
16.7.2009 21:37:01   
kapica
Sedaj sem se pa prav nasmejala, kako ugotvljate, katera je rodilauser posted image .
Vse slikice so krasneuser posted image .
Rumba, cudiovito torto si naredila. Uzivajte na dopustuuser posted image .
Cesnca, mislim nate ves, da bo takrat ko ti bo najbolje ustrezalouser posted image .
Mi imamo praznovanje za nami, vceraj in danes smo praznovali, ampak bila je samo ena torta. Zelo dobra, smo jo doma naredili, visnjeva.
Tud od nas cestitke vsem slavljencem in seveda tudi mamicamuser posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 2329
16.7.2009 22:02:17   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: madejka

Nedosegljiva sem bla??? Kdaj si pa klicala to? Sem bla cel pop. doma, pa nič na tel user posted image
No, jaz nisem nič dobila... tak da Češnca ziher niuser posted image user posted image user posted image

ob ene 9h sem te klicala, da bi te vprašala, če si ti tudi dobila sms......

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 2330
16.7.2009 22:22:45   
madejka
Aja eh Freycha, takrat pa mi še spimouser posted image Sem misla, da si pop. klicala...

Daj napiši ta sms no, da bomo vsaj vedle, kam vpisat tega Ažbetauser posted image

soooonček je, soooonček

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2331
17.7.2009 19:03:11   
zvesta
Punce, bom vprašanje postavila še pri vas, ker ste mi dale že marsikateri nasvet:

Naš Izak že zalo veliko časa lepo, ampak res lepo govori. V stavkih, loči spol, sklon, število. Lepo izgovarja čisto vse črke oz. glasove, razen R. Govori zelo veliko zelo veliko sprašuje in ves čas postavlja vprašanja.

Se pa nam sedaj tri tedne pojavlja vedno bolj pogosto pojavlja, da jeclja.
Prvič smo to opazili, ko je ves vznemirjen želel vprašati: Kaj je to? Zvenelo je kot: Kakakakaj pa je to?

Nič ga ne opozarjamo, ne kregamo, ampak samo z žalostjo ugotavljamo, da se zadeva stopnjuje in je prerasla že v skoraj vsak stavek.

Pravkar poslušam malega pri večerji:

I: Mamamamamalo vodice bi.
I: Kikikikiki pa je to?
I: Kakakakaj delam mamica?
I: Papapapam.

Lahko karkoli storim? Bo to prenehalo kot se je začelo? Za logopeda je verjetno še premajhen. Bi morala k pediatru?

Ma, ni mi vseeno.

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 2332
17.7.2009 20:07:34   
Ajvy
ULA
user posted image

ZALA

user posted image

VSE NAJBOLJŠE ZA VAJIN 2. ROJSTNI DAN....

zdravja, zdravja in veliko zdravja

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 2333
17.7.2009 20:09:34   
Ajvy
oi...kje ste punce---

a smo že ugotovile katera je rodila????

Zvesta....uf...mislim, da bi bilo dobro da pokličeš pediatra in kar povprašaš.....ress....mogoče se pa da sedaj kakšne vaje delat al pa kej.....matr...ne vem...lahko pa jutr vprašam ko bomo imeli praznovanje. ko bo nekdo ki malo več ve o tem tam...

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 2334
17.7.2009 20:24:01   
SANEK1
Dober dan...

Vroče, vroče, vroče, vroče, vroče, vroče...............................................................................................................

Niče se mi ne da, ker sem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  (pa ne od joka, ampak od švicauser posted image )

Zato samo, vse fotke so ful luštne user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Za vse ki ste oz. boste praznovali user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Seveda pa ne gre brez:

VSE NAJBOLJŠE  VSEM SLAVLJENCEM TEGA TEDNAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/Thumbs.db">

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 2335
17.7.2009 20:25:48   
SANEK1
Kaj pa ko mi noče več vseh smajlijev prikazatuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Toti RR pa ga sere zadnje cajte user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu SANEK1)
Neposredna povezava do sporočila: 2336
18.7.2009 10:16:08   
bačko
Vsem slavljencem vse najboljše!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu SANEK1)
Neposredna povezava do sporočila: 2337
18.7.2009 15:53:03   
Freycha
Ku, ku! Ime mi je Jus, na svet sem pokukala ob 13.20, imam 3430g in 52cm. Komaj čakam, da spoznam svojega bratca, ki me je tako nežno božal, ko sem bil se v trebuščku. Češnica

evo, tole sem ravnokar dobila po sms-u user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

čestitke Češnci za novega družinskega člana. Čestitke tudi velikemu bratcu in očiju user posted image user posted image

vsem vam pa prav prelepe pozdrave iz Krvavca, kjer maksimalno uživamo. Škoda, da gremo jutri že domov user posted image

zvesta, možno je, da je doživel kak šok. Ali doma ali v vrtcu. Mogoče ima tudi kako stisko, pa se to izraža na tak način. Sosed je vsakič začel ali jecljati, ali z očmi žmigati, ali trzati, ko je bil v stresu ali ko je bil v situaciji, ki mu ni bila všeč. Vsekakor bi šla k pediatru....

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2338
18.7.2009 15:56:55   
bačko
Češnca iskrene čestitke!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2339
18.7.2009 16:58:37   
zvesta
Čestitke Češnci, družinici in novemu članu! user posted image user posted image user posted image user posted image

Punce, hvala vsem za odgovore. Sem se že malo pomirila, ko sem odkrila tole stran : http://www.jecljanje.si/

Kjer piše:

Moj otrok jeclja
Objave v medijihNi komentarjev
Verjetno se vam je že kdaj zgodilo, da ste zaradi treme kakšno besedo (ali pa del besede) ponovili ali pa ste v iskanju primerne besede v svojem pripovedovanju naredili krajši premor. V teh primerih je bil vaš govor manj tekoč kot običajno. Pri osebah, ki jecljajo, pa je takšnih situacij veliko več. Zaradi zatikanja (npr. ma-ma-mama) in podaljševanja glasov (mmmm-mama) govor jecljajočega postaja netekoč, neritmičen in neusklajen ter s tem ovira njegovo komunikacijo.

Jecljanje je najbolj znana, a ne tudi najbolj pogosta govorna motnja.
Jeclja od dva do tri odstotke otrok in okoli en odstotek odraslih.
Jecljanje je pogostejše pri dečkih.
Jecljajo (oziroma so jecljali) tudi princ Albert, Rowan Atkinson, Samuel L. Jackson, Bruce Willis,Aristotel, Ezop, Demosten, Lewis Carroll in Winston Churchill.
Jecljanje je motnja ritma, tempa in tekočnosti govora, ki nastane zaradi krajših ali daljših krčev mišic govornih in dihalnih organov (npr. ustnic, jezika, glasilk, trebušne prepone itd.). Navzven se jecljanje prepozna po večkratnem ponavljanju glasov, delov besed ali stavkov, podaljševanju glasov, premorih in različnih kombinacijah teh simptomov.
Jecljanje je zelo kompleksna govorna motnja, ki se lahko odraža tudi na ostalih področjih človekovega življenja. Čim močnejše in intenzivnejše je jecljanje, tem bolj so prisotni tudi znaki na telesnem (npr. dihalne težave, znojenje, rdečica, povečan utrip, tiki), psihološkem, (npr. izogibanje govora), čustvenem (npr. pretirana občutljivost) in socialnem (npr. izogibanje družbe) področju.
ZASILNE REŠITVE
V želji, da bi se jecljavec izognil napetosti ali jo ublažil ter izboljšal govor, uporablja različne »zasilne« rešitve, npr. spreminja vrstni red besed v stavku, v govor vstavlja različne besede, uporablja krajše stavke ali pa se napetosti poskuša znebiti z določenimi gibi telesa (npr. z zmigovanjem z rameni) ipd. Pravzaprav jecljanje sestavlja vse, kar oseba, ki jeclja, dela, čuti in doživlja.
Ker si želijo govora, a se mu hkrati izogibajo, se jecljavci pogosto vrtijo v začaranem krogu. Intenzivnost jecljanja je odvisna od dane govorne situacije in sogovornika. Lahko se zgodi, da otrok mnogo bolj tekoče govori na primer pri logopedu kot v šoli, ali pa da kljub hudemu jecljanju nikoli ne jeclja pri petju.

VZROKI JECLJANJA
Čeprav o vzrokih jecljanja obstajajo različne teorije, natančnega vzroka še ne poznamo. Pri različnih ljudeh povzročijo jecljanje različni predispozicijski in vzpodbujevalni faktorji ter kombinacije le-teh. Predispozicijski vzroki, ki delujejo kot »ugodna tla za razvoj jecljanja«, so na primer slabša motorična gibljivost, splošno slabo zdravstveno stanje otroka, motorična nespretnost, pomanjkanje cerebralne kontrole nad govornimi funkcijami, hitrost razvoja govora, genetski dejavniki, nezrel živčni sistem, stres itd. Predispozicijski vzroki ustvarijo nagnjenost k jecljanju, ki se »sproži« ob ustreznih vzpodbujevalnih dejavnikih (npr. psihična travma, šok, povečan stres, dolgotrajna bolezen itd.).
Starši pogosto mislijo, da otrok začne jecljati nenadoma zaradi tega, ker se je na primer prestrašil, ali pa se je jecljanje razvilo brez posebnega vzroka. Jecljanje je zelo kompleksna govorna motnja, ki se ne pojavi kar iznenada. Prav tako pa ni nujno, da starši vzpodbujevalne dejavnike prepoznajo – lahko gre tudi za nekaj, kar vidi le otrok, mogoče se česa ustraši in si to na neki način zapomni.

NAJPOGOSTEJŠE JE RAZVOJNO JECLJANJE
Razvojno jecljanje je najpogostejša oblika jecljanja; razvije se v obdobju med poldrugim oziroma drugim in petim letom starosti.
Zatikanje, ki se pojavlja v tem obdobju, je pogosto posledica intenzivnega razvoja mišljenja, ki v tem času prehiteva otrokove govornomotorične sposobnosti. Otrokove misli prehitevajo njegovo govornomotorično spretnost, pogosto se otrok v govoru ustavi, ko na primer išče »pravo besedo« ali pa bi rad povedal kaj na hitro.
V tej starosti otrok pridobiva nove besede, se še uri v govornomotorični natančnosti in v izražanju svojih misli. Vsa njegova jezikovna dejavnost je prepletena s čustvenim vznemirjenjem.
Razvojno jecljanje še ni jecljanje v pravem pomenu besede, saj se otrok svojih zatikov ali težav ne zaveda, prav tako ni prisotna mišična napetost. Pri razvojnem jecljanju so pogosta ponavljanja besed ali dela stavka (npr. moja, moja žoga), manjša preoblikovanja v stavku (npr. ona je odletela – moja žoga je odletela), premori z vmesnimi besedami (npr. daj mi, mojo, oh – žogo) in manjši premori v stavku (npr. rad bi svojo (premor) žogo). Redkeje otrok ponavlja zlog (npr. da-daj mi žogo). Zatikanja so pogostejša, ko je otrok utrujen, vznemirjen ali razigran.

KAKO REAGIRATI?
Zaradi zorenja različnih funkcij se otrokov govor s časom osvobodi zatikanja. Razvojno jecljanje je prehodno in s časom popolnoma izzveni.
Seveda pa se moramo pri tem držati nekaterih pravil:

Otrokovemu govoru ne namenjajmo preveč pozornosti.
Ne popravljajmo njegovega govora in ne zahtevajmo, da popravi napake ali celo ponavlja za nami. Ne priganjajmo ga in ne bodimo nestrpni. Počakajmo, da otrok svojo misel dokonča. Poslušajmo, kaj otrok govori, in ne, kako govori. Naše – sicer naravne – reakcije bi otroka spravile v zadrego in ga obremenile, saj bi začel razmišljati, kaj je z njegovim govorom narobe. Opozorimo tudi vse, ki se z otrokom tako ali drugače srečujejo, da se držijo tega pravila.
Bodimo otroku dober govorni vzor.
Govor malce upočasnimo (a ne preveč) in uporabljajmo krajše, preproste stavke. Otroku ne postavljajmo preveč širokih vprašanj. Pod vtisom različnih dogodkov in v želji, da bi nam povedal čim več, se tako namreč povečuje možnost, da bo jecljanja več.
Poskrbimo za otroku prijetno družinsko ozračje.
Družinsko ozračje naj bo prijetno, brez razburjenja ali celo prepirov, tako da se bo otrok počutil varnega. Poskrbimo, da bo družinsko življenje potekalo po ustaljenem ritmu. Ne dovolimo, da bi otrok po televiziji gledal preveč razburljive filme. Poskrbimo, da bo primerno jedel in spal (po možnosti naj hodi spat ob isti uri). Zagotovimo mu čustveno oporo. Vzemimo si čas samo za otroka in skupaj z njim ustvarjajmo (spodbujajmo tudi aktivnosti, ki ne zahtevajo govora, npr. risanje, sestavljanje kock).
Pripravimo otroka na vznemirljive nevsakdanje dogodke (npr. rojstni dnevi, obisk restavracije itd.).
Takšni dogodki so polni vznemirjenja, ki ne ustreza običajni dnevni rutini, zato je dobro, da otroka pripravimo na to, kaj se bo dogajalo, kam gremo itd.
Vključimo v otrokovo življenje več glasbe.
Če nas otrokov govor skrbi ali jecljanje traja že dalj časa, se obrnimo na logopeda.
Pomoč logopeda poiščemo tudi, če opazimo, da se število ponovitev poveča (npr. prej je govoril ma-mamica, zdaj pa ma-ma-ma-mamica), ali če otrok začne ponavljati vedno krajše elemente (npr. če je najprej govoril mamica-mamica; potem ma-ma-mamica; zdaj pa m-m-m-mamica ali celo mmmmamica) in če nenehno spreminja višino glasu, če se pojavi napetost mišic obraza, lovi sapo ali zaradi krča govora ne more nadaljevati, zavestno želi obvladovati mišice obraza, ustnic in jezika ali se nakremži vsakič, ko zajeclja, ter se začne zavedati svojih težav in se govora začne izogibati.
Pomoč logopeda poiščimo tudi, če ima otrok poleg jecljanja še druge govorno-jezikovne težave (npr. nekaterih glasov ne izgovarja pravilno) ali če se jecljanje pri otroku, ki je že prenehal jecljati, ponovno pojavi. Logopedova pomoč bo potrebna tudi, če je otrok šolar ali najstnik, saj obstaja večja verjetnost, da se svoje motnje zaveda.
Ker je jecljanje zelo kompleksna motnja, logoped tesno sodeluje z drugimi strokovnjaki (npr. psihologom, zdravnikom). V Sloveniji obstajajo tudi logopedi, ki se ukvarjajo le z jecljanjem (najdete jih na Zavodu za gluhe in naglušne v Ljubljani in na Centru za sluh in govor v Mariboru).
Za jecljanje ni čarobnega zdravila – obstajajo pa terapije, ki ga pomagajo obvladovati, tako da ne preprečuje več normalne komunikacije…

Piše: Petra Tomc Šavora, prof. def., logopedinja

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2340
18.7.2009 17:05:18   
Freycha
no tko, misterij je rešen user posted image user posted image user posted image Češnca nima Jus punčko, ampak je dejansko fantek!!! O ja, presenečenje za vse, Češnca ima fantka Jusa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ta drug misterij, kdo je pa rodil Ažbeja pa še ni rešen user posted image

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 2341
18.7.2009 17:22:37   
zvesta
Potem domnevam, da je Juš, ne?

zdaj pa upam, da nas je imela za norca in da se ji niso že drugič zmotili pri napovedi.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2342
18.7.2009 17:39:23   
pupi
Češnca čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , zdaj pa imate oba lumpa na isti dan, to pa bojo fešte.

Čestitke tudi moji lumpi danes user posted image , pa ravno danes ta dežuser posted image , bo pa jutri čaga user posted image .

Vse naj, naj še Anžeju!!!!!!!!! 

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 2343
18.7.2009 18:39:49   
Freycha
A viš zvesta, na Juša pa še pomislila nisem, ker mi je Jus full lepo ime..... no, če je pa Juš, je pa Juš.... glavno je, da je poba zdrav user posted image

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 2344
18.7.2009 18:51:23   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

A viš zvesta, na Juša pa še pomislila nisem, ker mi je Jus full lepo ime..... no, če je pa Juš, je pa Juš.... glavno je, da je poba zdrav user posted image

ja, tudi meni sta obe varianti všeč. Pa res, oba rojena na današnji dan. Noro...

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2345
18.7.2009 20:31:43   
madejka
Peekola glih dans sem pustila tel. doma polnit in nas ni blo cel dan domauser posted image
Tud jaz sem dobila ta sms, ampak si nisem bla na jasnem al je fant al pupauser posted image

Kakorkoli: Češnca ČESTIIIIIIITKEEEE!!!!user posted image user posted image user posted image
Kak kul si tele datume zrihtala! user posted image

soooonček je, soooonček

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 2346
18.7.2009 20:36:39   
siskamiska
Češnca čestitke še od mene, pa seveda še Anžeju user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Še ostalim slavljencem čestitke za drugo svečko, pa še ostalim za nazaj tudi. Lupčke vsem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 2347
18.7.2009 20:45:53   
Ajvy
ČESTITKE ČEŠNCA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 2348
18.7.2009 20:46:57   
Ajvy

Julijčke in julijčki 2007:  

13.5. Afnica (2.8.1984) - Lan (6 zobkov)
rojstvo: 41 cm, 1750 g 
6m 2t 1d: 61 cm, 7300 g
1l 1d: 69,5 cm, 9500 g

13.5. Afnica (2.8.1984) - Lana (6 zobkov)
Rojstvo: 36,5 cm, 1140 g 
6m 2t 1d: 60 cm, 5990 g
1l 1d: 66,5 cm, 7440 g 

5.6. Baja* (28.5.1979) - Rene (12 zobkov)
rojstvo: 48 cm, 2780 g;
6m 0t 6d: 66,5 cm, 7600 g
9m 0t 6d: 70cm, 9000g 
1l 1m 1t: 77 cm, 10100 g
17 m: 80 cm, 10860 g

7.6. Siskamiska (31.1.1978) - David (16 zobkov)
Rojstvo: 40 cm, 1660 g
6. mesec: 61 cm, 5480 g 
9. mesec: ?   cm, 7060 g
18. mesec: 81 cm, 9300 g

7.6. Siskamiska (31.1.1978) - Domen (16 zobkov)
Rojstvo: 45 cm, 2105 g 
6. mesec: 65 cm, 7770 g 
9. mesec: ?   cm, 9410 g
18. mesec: 86 cm, 11700 g

26.6. NRMM (19.12.1977) – Maša (16 zobkov)
Rojstvo: 54 cm, 4260 g
5,5 meseca: 70 cm, 9100 g
10 mesecev: 74 cm, 11100 g
1,5 leta: 87 cm, 14 kg

27.6. Jelenche (7.4.1980) - Filip
rojstvo: 53 cm, 3750 g;
5,5 meseca: 70cm, 8980 g
8,5 meseca: 73cm, 9750 g

28.6. Majrim (3.4.1971) - Neža (16 zobkov)
rojstvo: 50 cm, 3325 g   
15.1.08: 68 cm, 8100 g
2.4.08: 73 cm, 9400 g
2.2.09: 84 cm, 13 kg

30.6. zvesta (24.10.1979) - Izak (8 zobkov)
rojstvo: 47 cm, 2690 g;
6. mesec: 65,5 cm, 6850 g 
9. mesec: 70 cm, 7740 g
1 leto: 74 cm, 8790 g
1,5 leta 80 cm, 10 kg

2.7. Freycha (29.3.1978) - Dita (11 zobkov)       
rojstvo: 48 cm, 3640 g
6. mesec: 70 cm, 7170 g
9. mesec: 76 cm, 8350 g
18. mesec: 85,5 cm, 10,6 kg

2.7. tejči77 (21.1.1977) – Larisa (10 zobkov)
Rojstvo: 51 cm, 3740 g
19.10.: 64 cm, 6630 g
2.1.09: 81 cm, 9500 g

3.7. Kristina_1 (3.5.1978) – Tara (12 zobkov)       
rojstvo: 51 cm, 3510 g 
6. mesec: 69 cm, 8500 g   
9. mesec: 75 cm, 9800 g
1 leto: 80 cm, 12 kg
1,5 leta: 82 cm, 13 kg  

4.7. SANEK1 (18.1.1978) - Živa (20 zobkov)
rojstvo: 52 cm, 4170 g 
6. mesec: 70 cm, 9180 g
9. mesec: 74 cm, 10300 g
1 leto: 79 cm, 11390 g
1,5 leta: 85 cm, 13,5 kg 

8.7. *maja (22.10.1981) - Mija (2 zobka)       
rojstvo: 50 cm, 3480 g
5. mesec: 61,5 cm, 6670 g
8. mesec: 68 cm, 7600 g 

9.7. julij (4.2.1982) - Ana (16 zobkov)
rojstvo: 51 cm, 3490 g
6. mesec: 70 cm, 7690 g
9. mesec: 74 cm, 9250 g
1,5 leta: 88 cm, 12 kg  

12.7. corfu (12.8.1982) - Manca (8 zobkov)          
rojstvo: 52 cm, 3040 g; 
6. mesec: 66 cm, 7310 g 
9. mesec: 69 cm, 7840 g
1 leto: 74 cm, 8610 g
1,5 leta: 80 cm, 10 kg

12.7. bačko (9.3.1979) - Žana (16 zobkov)                 
rojstvo: 54 cm, 4610 g;       
6 mesecev: 70 cm, 9210 g
9. mesec: 76 cm, 11150 g 
1 leto: 78 cm, 12300 g
1,5 leta: 84 cm, 15 kg

14.7. Rožica82 (18.9.1982) – Lana (16 zobkov)                    
rojstvo: 50 cm, 3370 g     
5. mesec: 66,5 cm, 7520 g 
8. mesec: 74 cm, 9500 g
1 leto: 77 cm, 10260 g
1,5 leta:  84 cm, 11540 g

14.7. rumba (6.7.1976) - Julija (12 zobkov)                    
rojstvo: 50 cm, 3280 g     
6. mesec: 67,5 cm, 7050 g 
9. mesec: 72 cm, 7920 g
1,5 leta: 82 cm, 11300 g   

15.7. Kapica (10.3.1980) - Dino (8 zobkov)
rojstvo: 50 cm, 3120 g; 
6. mesec: 69 cm, 7910 g  
9. mesec: 73 cm, 9800 g
10. mesec: 74 cm, 10,2 kg
18. mesec: 80 cm, 12,4 kg  

15.7. ksenjak (19.2.1973) – Kiara (12 zobkov)
rojstvo: 48 cm, 2640 g
1 leto: 73 cm, 8640 g  

16.7. Ajvy (24.9.1979) - Tarja (10 zobkov)
rojstvo: 50 cm, 2860 g  
6. mesec: 69,5 cm, 7400 g
9. mesec: 72 cm, 9000 g
1 leto: 81 cm, 10350 g 

16.7. Ronči - Klara (11 zobkov)
rojstvo: 52 cm, 3290 g 
7. mesec: 67 cm, 7260 g
8,5 meseca: 67 cm, 7460 g
11. mesec: 68,5 cm, 8100 g
18. mesec: 76 cm, 9500 g

16.7. Angel_Rebelde (24.12.1987)  - Patrick (8 zobkov)
rojstvo: 51 cm,  3400 g 
23.1.2008 - 72 cm, 8210 g
13.3.2008 – 74 cm, 10000 g

17.7. Ulla80 (30.5.1980) - Ula (10 zobkov)            
rojstvo: 48 cm, 2970 g;          
6.2.08 : 68 cm, 7560g
23.4.08: 73 cm, 8220 g
1 leto: 75 cm, 8800 g

17.7. mateya24 (20.11.1983) - Zala (14 zobkov)
rojstvo: 49 cm, 3590 g 
4. mesec: 64 cm, 5880 g
18. mesec: 88,5 cm, 10870 g 

17.7. tinispela (6.3.1979) - Špela (16 zobkov)
rojstvo: 51 cm, 3640g
6. mesec: 70 cm,  7780 g
9. mesec: 72,5 cm, 7320 g
1 leto: 76,5 cm, 9710 g
1,5 leta: 82 cm, 11400 g

18.7. Taši* (2.1.1979) - Jure (7 zobkov)
rojstvo: 56 cm, 4550 g;                       
6. mesec: 71 cm, 8580 g
9. mesec: 77 cm, 9700 g
1 leto: 77 cm, 11200 g             

18.7. Pupi (24. 8.1982) - Naja (16 zobkov)                    
rojstvo: 49 cm, 3240 g;    
6. mesec: 70 cm, 8000 g
9. mesec: 75 cm, 9120 g
1,5 leta: 85 cm, 12500 g

18.7. Češnca (3.10.1979) - Anžej (16 zobkov)
rojstvo: 54 cm, 3820 g 
8.1.08: 69 cm, 8990 g
22.4.08: 75,5 cm, 10135 g
26.8.08: 81 cm, 11250 g
18.1.09: 88 cm, 13040 g

20.7. Poldy (15.12.1979) - Urša (6 zobkov)                  
rojstvo: 56 cm, 4070 g;    
28.01.2008: 69 cm, 9160g
21.4.2008: 73 cm, 9670 g
20.7.2008: 79 cm, 11000 g   

21.7. arijana.. (13.11.1976) - Katja (12 zobkov)                          
rojstvo: 51 cm, 3700 g;     
5. mesec: 67 cm, 6780 g
8. mesec: 69,5 cm, 7750 g
15. mesec: 75 cm, 9500 g
18. mesec: 79 cm, 10,5 kg

23.7. GabiW (19.3.1977) - Neža                         
rojstvo: 52 cm, 3880 g; 
4,5 meseca: 64 cm, 7330 g    

24.7. madejka (16.4.1980) - Maj (19 zobkov)
rojstvo: 52 cm, 3760 g;  
6. mesec: 70 cm, 8310 g
9. mesec: 75 cm, 9200 g
1 leto: 77,5 cm, 10720 g
1,5 leta: 86 cm, 13100 g  

24.7. bojana2 (9.6.1980) - Jaša (4 zobki)
rojstvo: 53 cm, 3540 g 
6. mesec:  72 cm, 8700 g
8. mesec: 77 cm, 10000 g  

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 2349
18.7.2009 20:48:50   
Ajvy
ANŽEJ

user posted image

NAJA

user posted image

JURE

user posted image
VSE NAJBOLJŠE ZA VAŠ 2-ROJSTNI DAN user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 2350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?