|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke2007- 2.del
6.7.2009 7:10:48   
corfu
Dobro jutro

Ja, sem hotela še nekaj napisat...user posted image user posted image user posted image

Kako ste?

Naša Manco lepo spi na svoji postelji user posted image user posted image user posted image  edina stvar, ki pa ne vem, če je povezana s posteljo je ta, da se sedaj zbudi ob 6 uri user posted image , sem imela kr krizo, saj jo je bilo treba drugače za vrtec buditi ob cca 7.30-7.45, ampak bomo že pregurali.

Drugače vse po sterem, služba, otroci, sem pa tja kakšen čvek in dring s prijatelji, zvečer branje dobre knjige ali sladek sen v moževem objemu, to je to...

Pridne bodite user posted image

Uživaj življenje...

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 2201
6.7.2009 7:20:49   
Freycha
Dobro jutro!

Jaz sem pa prav vesela, ker je danes Dita prvo noč prespala brez dud user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image včeraj mi je počil film, ker je non stop težila za dude in sem jih prijela in kao vrgla v WC. Je bilo sicer hudo dretje, ampak se je pomirila in čez dan dobro prešla brez dud. Malo me je bilo strah, kako bo zvečer za zaspat, ampak je samo vprašala kje so dude, sem rekla, da sem jih vrgla v WC, je pogledala po postelji, če bo kje kako našla in ker jo ni, je zaspala čisto normalno brez user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ponoči je malo jokcala, pa slišala sem, da jo išče z rokico, ampak enkrat ni bilo potrebno posredovati. V glavnem, tamala je huda carica, mamica pa danes dejansko zmeče dude v smeti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 2202
6.7.2009 8:05:10   
bačko
Jutro!
Freycha dobra si da si dudo kar v Wc vrga.Vsaka ti čast..Čestitam Diti!user posted image user posted image user posted image
No midva sva včeraj Žani za rojstni dan kupila Nodija velikega 55 cm.Tako ga je bila vesela.Včeraj se je tako igrala z njim in ga objemala.Zvečer jo je moj probal naštimati da bi šla spat brez dude in mu je celo uspelo.Nodi ima pa vse zasluge.Bomo videli kako bo danes.
Lora je pridna in zelo navihana.Zelo rada je po rokah.Če jo dam v ležalnik zdrži ene 20 minut potem pa konec.Tudi v lupinici in vozičku ni kaj preveč rada.Včeraj ko je bila v vozičku je po ene 20 minutah začela jokati in jo je moj kar pustil da se je zjokala in ko je videla da s tem ne bo uspela je nehala jokati in je potem kaj kmalu zaspala.Je zelo drugačna kot Žana ampak vizualno pa sta si čisto podobne.
Ajvy obljubim da bom napisala porodno zgodbo.Moram jo najprej na list napisati, ker sem bolj slaba pri pisanju.user posted image user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2203
6.7.2009 12:13:16   
Ajvy
Bačko..hitro mi povej kje sta kupila NOdija.....user posted image

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2204
6.7.2009 15:01:35   
Češnca
Heeeeeeeeeeej! user posted image

Sem spet mal take čudne volje, pa pridem sem samo pokukat... Saj me bo minilo!

Dita user posted image user posted image user posted image le tako naprej!

corfu fajn za Mančino spanje! Mogoče bo pa sčasoma spet spala po starem urniku.

bačko sej mi nismo ne vem kako zahtevne glede stila pisanja...smo pa firbčne! user posted image user posted image

Ajvy včasih sem Nodije videla na vsakem vogalu, vem da so jih meli v Mercatorju, pa BC, zdej pa ne vem...Naj bačko pove... user posted image

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 2205
6.7.2009 15:08:40   
bačko
Ajvy v City parku v Intersparu.Ampak je bil zadnji.user posted image Bo pa zdaj 23.7 ob 18 uri Nodi otroška prireditev v Mercator centru v Ljubljani.In lahko da bodo tudi tam imeli kakšnega Nodija

< Sporočilo je popravil bačko -- 6.7.2009 15:10:27 >

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 2206
6.7.2009 19:37:49   
Češnca
No, pa sem mal boljše volje. user posted image Smo previjalno preselili v spalnico (me je ful skrbel, kako bo Anžej to prenesel, ker ful rad skače iz nje v svojo posteljo...), pa je šlo zelo lepo, je sodeloval 100 na uro, pol sva mu pa še medvedke s stene snela in smo napopali Mojstra Miha - mali čisto navdušen, jupiiiiiiiiiiii!!! user posted image user posted image user posted image Pa skoz je zraven govoru: user posted image bo pokakan, pa bo joku, jst bom pa lahko spal! user posted image

Če kje opazim Nodija, poročam!!! user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2207
6.7.2009 19:40:25   
Češnca
Tkole, mal pisano, ampak sem lepila po Anžejevih navodilih. user posted image

user posted image

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 2208
6.7.2009 21:04:28   
Ajvy
Rumba....vse najboljše.....zdravja zdravja in milion srečnih trenutkov z družinico....user posted image

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 2209
6.7.2009 21:10:14   
Ajvy
Oi...Kako smo.....ta vročina nas ubija.....
Danes je bilo zelo zanimivo...itka je bila ta najhuj nevihta takrat ko je bilo treba v vrtec po Tarjo...in sedaj so še v enem drugem vrtcu, tko d aje malo dalj.....Tisa mi je pod tistim varovalom za dež zakuhala...sem ga odprla....pol je pa spet ena teta nekja nos not vtaknila..pa je začela jokat...in je jokala celo pot domov......potem pa se ji je še Tarja prdružla.....in deževalo, je da sem bila mokra do ...da ne rečm kam....je bil prizor..k v grozljivki......res....sam še klavir bi mi moral na glavo past,,,,adijo pamet....

Češnca...a se prirpavljaš na odhodd????
Sej to....mal smo pozni za Nodija....uh...hvala....

Full si se dobr spomnila ,da si ga vključla v delo.....to je pripomogla k temu ,da je vse ok...
Dobr je to on z aranžiral....user posted image

Bačko..a ha....bom probala pogledat kje drugje....daš slikico gor..da vidim ,kaj naj iščem....he he
Glede prireditve sem pa vidla ja......sam takrat je TArjin r.d. že mimo....bomo pa vseeno šli...no, bosta šla...

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 2210
6.7.2009 22:19:02   
SANEK1
Rumba, VSE NAJBOLJŠEuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 2211
6.7.2009 22:52:00   
SANEK1
Živa se vam zahvaljuje za četitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Meli smo se super, noo ati in mami sta se kar nadelala, glavno da so otročki uživaliuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Kaj vč pa naslednjič...
Lahko noč

(odgovor članu SANEK1)
Neposredna povezava do sporočila: 2212
7.7.2009 7:03:56   
bačko
Jutro!
Rumba vse najboljše!Veliko zdravja in predvsem še naprej veliko lepih trenutkov!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image
Ajvy pri nas bo Žana verjetno šla z dedijem in babico.
Jaz pa imam en problem.Ampak sama s seboj.Smo šli v nedeljo v Spara z Loro in Žano.Vse je bilo uredu dokler ni začela Lora jokati.Jaz ratam takrat nervozna in živčna.Začnem se obremenjevati kaj mislijo drugi ljudje.V sebi notri si začem predstavljati kaj drugi ljudje govorijo.Kao da sem nesposobna mama ker mi otrok joka ali pa da naj že utišam otroka.Kako naj naredim da ne bom nervozna in da se ne bom toliko obremenjevala z Lorinim jokom?Ker zaradi tega nikamor nočem in grem samo ven tukaj na Igu.In še to grem na polje, kjer ni nobenih ljudi.Nočem biti taka.user posted image user posted image user posted image user posted image Z mojim se potem samo kregava.

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 2213
7.7.2009 7:11:43   
Češnca
Dobro jutro! user posted image

bačko pa si mela pri Žani isti problem? Mislim, lahko da je samo obdobje...
Dojenčki pač jokajo in zato res nisi slaba mama!!! Ne se obremenjevat zaradi drugih! Sicer te popolnoma razumem, ker znam bit sama ista (recimo zaradi Anžejeve trme, kadar odhajamo od tašče), ampak potem kar sama s sabo razčistim. Možu pa tudi povej, kako čutiš, bo lažje, ko se bosta pomenila.

Jst mam pa dons pospravljalni dan - v Anžejevi sobi in spalnici še detajle za porihtat. Sem dobila nazaj gnezditveni nagon! user posted image

Jah, Ajvy, sej zdej bi lohk kadar kol šli proti P, jst sm kar za!!! user posted image
Upam, da dobite Nodija. A na spletno stran BC si že kej pogledala???

Sanek kako sta se ga pa ati in mami nadelala?!? user posted image user posted image user posted image Se mal hecam...samo da ste lepo praznovali!!! Pokaži nam kakšno slikico prosim! user posted image

rumba vse naj naj naj tudi tu!!! Uživaj s svojimi, pa tudi sicer naj ti vse gladko teče. user posted image

< Sporočilo je popravil Češnca -- 7.7.2009 7:15:22 >

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2214
7.7.2009 7:21:29   
Češnca
Ajvy na portalu Baby Centra sem našla samo Nodijeve knjigice, nahrbtnik in Nodija s priseski (za na šipo). Ampak v trgovini bi skor moral met tud kakšno igračo/lutko Nodija... po mojem, no.
http://b2c.baby-center.si/search.asp?srchString=Nodi&submit1=Najdi

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 2215
7.7.2009 9:48:52   
rumba
Punce, najlepša hvala za lepe želje!user posted image user posted image user posted image
Mi nismo nič kaj pretirano praznovali, se bolj pripravljamo za naslednji vikend, ko bomo praznovali Julijin rd. Sicer pa bo najverjetneje bolj družinsko praznovanje. :) Takole pa so meni napihnili balone:
user posted image

Ta teden je Julija prvič brez plenice v vrtcu.user posted image Ko sem jo včeraj oddala, sem bila sigurna, da bom dobila nazaj celo vrečo polulanih stvari, a me je prijetno presenetila. Niti enkrat se ni polulala, ljubica moja.user posted image user posted image

bačko, sej verjetno je brezveze, da ti napišem, da si čisto super mamica, sej ti to dobro veš, le slabe misli te najedajo. Poskusi, ko te začne kaj nervirati, pogledati vstran, mogoče si zapoj kako pesem, kr neki, tako za šalo, sprosti dih in s tem sprosti mišice in nervoza popusti. Kar zajemi sapo, pa si kaj zabrundaj in hkrati si reči, da itak vsi vedo, da dojenčki jokajo. Ja, ljudje pogledajo, sej veš, vsakemu pride jok do živega, verjetno tudi ti pogledaš, če otrok joka, pa si ziher ne misliš, da je z njegovo mamico kaj narobe.user posted image Enako pogledajo tudi drugi, o tebi pa ne mislijo kaj slabega.user posted image user posted image Seveda pa se najdejo cvetke s kako sočno pripombo, njih pa naj kar klinc gleda.user posted image
Češnca, a ti pa pospravljaš.... ali malo pospešuješ?user posted image Jaz sem Julijin porod takole pospešila, celi dan pucala, ok, še 5x gor in dol po stopnicah v 6. nadstropje (ja, dvigalo je delalo, pa sem nalašč hodilauser posted image ), ko pridem v P, pa babica najprej pripomni:" Vi ste pa danes malo pretiravali, a ne?"user posted image user posted image Nimam pojma, kako se je to videlo...user posted image Anže je pa dober dekorator.user posted image Lepa sobica.
Freycha, user posted image Diti, da je opustila dudo! Carica! Si že pometala vse dude? Jaz si jih nisem upala, jih še sedaj skrivam, sicer ne vem za koga, a jih.user posted image
Ajvy, pišuka, to pa je kriza je, takole po dežju.user posted image Imam kar nekaj takih neprijetnih izkušenj...

< Sporočilo je popravil rumba -- 7.7.2009 9:49:44 >

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 2216
7.7.2009 9:59:32   
Freycha
Rumba, čestitke še tu user posted image  kolk so tvoji trije luškani user posted image  tkole te kar prime, da bi še kakega imel user posted image

Dude so še lepo doma skrite, sicer tudi ne vem za koga ali kaj..... ampak bo že prišel čas, ko se bom opogumila in jih čisto stran vrgla user posted image  nekje sem si rekla, da če bo 10 dni brez, grejo stran....

Sicer pa, ko sem nehala kadit, sem imela še eno leto polno škatlico cigaret doma, da če me fejst zagrabi, da prižgeme enega, pa sem jo po točno enem letu vrgla stran user posted image user posted image  Sam pri dudah se pa bojim, da bi jo po bedariji Dita našla in bi bil kažin...... Je moral pa včeraj v.d. možek na kolena, da je preiskal vse kote in skrite kotičke doma, da ne bi še kje kakšna bila....

joj, danes je bila katastrofalna noč... sem tako zaspana, da komaj še gledam user posted image

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 2217
7.7.2009 10:02:09   
bačko
Rumba in Češnca hvala za lepe besede.Bom probala biti bolj mirna ko začne jokati.
Imava pa teževo ker bolj malo kaka.Danes je že tretji dan ko še ni kakala.Pa še takrat ko kaka je to samo enkrat na dan.A mislite da je mogoče Aptamil kriv?user posted image user posted image Ker se vidi da bi rada kakala na nikakor ne gre.

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 2218
7.7.2009 11:19:29   
Češnca
rumba čist si me prebrala! user posted image Ja, pospešujem, pa se nič ne premakne oz. tamalu še kar ornk brca! Po stopnicah pa še nisem šla...bom počakala še kak dan. user posted image
Joj, tile rumbčki so res tko cortkani! user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image Juliji za pridno nelulanje v pleničko. Res, super!!!

Ajvy sem čist spregledala tole deževno dogodivščino. Še dobro, da je poletje, pa ni mraz... Se pa to 1,2,3 zgodi! user posted image

Freycha res bravo Diti! Superca ji gre življenje po dudi. user posted image user posted image user posted image user posted image Jst mam tud še zmeri dude od Anžeja spravljene - tko po obdobjih (ta prvo, eno vmes in zadnjo, ki jo sploh ni cucljal), za spomin! Čeprov, kaj pa vem, enkrat bodo ziher romale v koš!

bačko za tako majhne ni nič nenavadnega, da tolk dni ne kakajo. A ma kej krčev? Ne vem, kaj bi ti svetovala...

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2219
7.7.2009 12:24:53   
bačko
Češnca ja malo jo muči.Po vsakem obroku podre lepo kupčka (to je zdaj po novem) malo joka potem pa zaspi.Sem malo brala po netu in sem marsikaj našla.Pred obrokom sem ji dala 5 žličk sladkane vode in bomo videli če bo kaj delovalo.Mi pa bo Jure prinesel še Aptamil comfort ki je za prebavo in ji bom dala pol tega in pol navadnega aptamila.Če pa tudi to ne bo pomagalo pa bom zamenjala hrano.bom ji raje dajala  Novalac tako kot sem ga pri Žani in nisem imela nobenih težav.

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 2220
7.7.2009 13:06:41   
madejka
Čau babike!

Kak je lepo brat o otročkih, ki lepo zaspijo brez dudke (BRAVO DITA!!!), kak fajn spijo v velikih posteljah (BRAVO MANCA!!!), kak ne lulajo več v pleničke (BRAVO JULIJA!!!).

Pa VSEM MALIM DVOLETNIKOM vse dobro, predvsem pa ZDRAVJAuser posted image in VESELJAuser posted image !

Aja pa seveda Ajvynem Neotu veliko lepih sprehodovuser posted image

soooonček je, soooonček

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2221
7.7.2009 13:13:23   
madejka
Bačko jaz tud ratam živčna ko se mi Tobija dere... sem se nekak odvadla že tega vmesuser posted image Ampak si pol kar rečem, da dojenčki pač jokajo... tak ko Maju razlagam, da Tobija pač drugač ne zna povedat, da mu kaj ni pravuser posted image Pa gre nekak skoz. Je pa res, da mi poči, ko se mi zvečer Tobija dere pol pa se začne še Maj poleg afnat pa se kao joče in se pač oba dereta... za popenit, polna ušesa ju mamuser posted image
Za kakanje se pa nič ne sekiraj, če nima krčkov zarad tega. Tobija je bil bolj miren, ko dva dni ni kakal... zdaj pa spet kaka 4x na dan in se samo zvija revčekuser posted image Poka pa tak, da misliš, da bombe padajouser posted image

Babike...jaz sem tak utrujena...user posted image Dete mi sicer zvečer zdaj lepo zaspi, ampak spi samo prvo rundo (do kakih 1., 2.) potem pa nič prav več... in to je že kak tedenuser posted image Čez dan pa zaspi samo ene 2x za dalj časa, ostalo pa mrda al pa samo malo drema... Mah kdo pravi, da dojenčki spijo 20 ur na danuser posted image user posted image user posted image

soooonček je, soooonček

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 2222
7.7.2009 13:18:29   
Freycha
bačko primer od  včeraj v trgovini. Prideva z Dito v trgovino in jo posadim v nakupovalni voziček. Začne protestirati, da ne bo notri sedela. Ji rečem, da naj notri počaka, da je ne bom nosila po rokah in da vedno rada notri sedi. Začne histerirat in vstajat, da sem samo čakala, da dol pade. Sem stopila še pol koraka stran in ji rekla, da naj se vsede notri, da je ne bom nosila, da bo dol padla in se fejst udarila in da bova na hitro nakupili in bo šla lahko ven iz vozička. Pa še kar histerira, jaz pa roke ob bok in ji non stop ena in isto ponavljala. Je tako stala, da je imela eno nogo na sedalu, drugo je dajala na držalo vozička, me je bilo res strah ko svinja, da dol pade, ampak ni mi bilo pa nerodno, da se dere....... Je prišla še prodajalka mimo in ji je rekla, naj se raje vsede, da ne bo padla pa da bo imela potem veeelliikkkoo buško na glavi. No, ene 5 minut se je drla, da jo je cela štacuna slišala, jaz sem ji pa samo tiho govorila, naj se vsede. Na koncu se je vsedla in sva brez problema nakupili, kar sva imeli. Za nagrado sem ji potem še kupila sok, pa ji prej nisem obljubila, da ga bo dobila. Ker to je podkupovanje, jaz pa želim, da otrok nekaj naredi, ker jaz tako želim in ne zato, ker ve, da bo nekaj dobila.

Ampak bottom line je, da mi DOL VISI, kaj si ostali mislijo...... ravno zaradi takega obremenjevanja starši popuščajo v štacunah otrokom, ti pa izkoriščajo to na veliko. OK Lora je še mala, pa tega verjetno ne dela, ampak vseeno se ne bi smela sekirati, kaj bodo drugi rekli. Pomoje bi se jaz bolj sekirala, kaj jo daje, da se tako joka oz. bi ocenila, da ji štacuna ne paše in bi pohitela z nakupom in šla ven. Pa ne zaradi drugih ljud, ampak zaradi lastnega otroka.

Ker kaj boš pa naredila, ko se ti bo Žana fliknila na tla in se drla, ker bo nekaj hotela? Ji boš tisto hitro dala, da bo mir? Mislim lej... sej lahko ane... sam ni pa to baš vzgojno....

res, ne obremenjuj se z drugimi......

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 2223
7.7.2009 13:38:19   
Češnca
madejka to, da dojenček tolk spi, mam tud jst bol slabe izkušnje. Anžej čez dan ni ravno neki spal, šele pri 9m se je to nekako porihtalo, ko sva ga začela 1x dnevno dajat spat. Je pa vedno lepo spal ponoči, kar je meni zakon! To me najbolj skrbi, da mi ga bo user posted image feštalo!!!
Upam, da ujame Tobija kakšen "okolju prijazen" nočni ritem, da se spočiješ! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Freycha ful si fajn napisala! Se povsem strinjam, čeprav bi sama kdaj že skoraj popustila. Samo bi se kaj kmalu po glavi tepla!

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2224
7.7.2009 14:32:31   
madejka
Joj tega izsiljevanja pa jaz tud ne pustim... če je ne, je ne, kjerkoli pač smo... Iščejo pač meje potrpežljivosti... in mamamia, jaz si je morm še malo nabavituser posted image

Češnca Maj je bil tud zlatek glede nočnega spanja... smo pa meli z uspavanjem probleme, kar pri tem nimamo večuser posted image user posted image
Saj bo...

Aja naj tu napišem, čeprav ne vem kaj dost.... naša GabiW je rodila punčko Lizo!!!!

soooonček je, soooonček

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 2225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
To otroci MORAJO slišati od svojih staršev!
Preverite, katera so tista pozitivna sporočila, ki bi jih vsak otrok moral slišati od svojih staršev. Zbrali smo jih kar...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?