|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke2007- 2.del
30.1.2009 20:06:34   
siskamiska
Sanek verjetno si mislila Voltaren (svečke). To je pri nas edino kar nuca ko je res res visoka temperatura in ko druga stvar ne prime.

(odgovor članu SANEK1)
Neposredna povezava do sporočila: 176
30.1.2009 20:11:52   
baja*
ajvy čestitke še tukajuser posted image user posted image user posted image  Tisi pa lepo in zdravo otroštvo!
ulla lepo, da si se javila in da ste ok!user posted image  Ko bo kišta usposobljena pa le napiši porodno zgodbo... pa seveda ne pozabi na kako slikicouser posted image  Fajn se rihtajte in cartajte!user posted image
freycha, zvesta, pupi in ostale, ki imate bolančke user posted image user posted image user posted image user posted image  da se čimprej pozdravijo! Joj freycha tega je mene tud fuuuul strah. Sploh ne vem, kako odreagirat v takemuser posted image  Kako pa je zdaj z Dito?user posted image
No, naš Rene je tud zakuhaluser posted image  vročina, zabasan nosek, hripav glas, kašelj... verjetno se je od dragega nalezel.
freycha in ostale, katere svečke dajete vašim otrokom? Jaz je še nikoli nisem dala, ker ni bilo potrebe (TRKAM!!!!), mi je pa P za vsak slučaj napisala Voltaren in si nekak ne bi upala dat teh. So menda iber močne.

Pa še hvala vsem za spodbudne besede glede prezgodnjega poroda. Saj me (še) ne grabi taka panika... ste me malo narobe razumele... htela sem vam samo povedat, kaj mi je rekla G. No, res pa je, da čisto vseeno mi pa tud ni. Rumba sem se pa na tebe spomnila, da si po 2 prezg. porodih Julijo vendarle donosila.user posted image  Saj bo... kot pravim, treba je bit optimistuser posted image

< Sporočilo je popravil baja* -- 30.1.2009 20:12:00 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 177
30.1.2009 20:14:23   
baja*
aha no vidim, da ste se glih o teh svečkah menle...

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 178
30.1.2009 20:18:41   
SANEK1
IZVIRNO SPOROČILO: siskamiska

Sanek verjetno si mislila Voltaren (svečke). To je pri nas edino kar nuca ko je res res visoka temperatura in ko druga stvar ne prime.

Maš pravuser posted image

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 179
30.1.2009 20:28:02   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: SANEK1

IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

sej vem, da vas verjetno ne zanima, sam morm mal pojamrat.... malecka je začela spet kuhat, čisto mrzle roke je dobila, kar trese jo in me je današnje noči kar strah.... take temperature še ni imela in ker je sodelavki prejšnji teden tamala skupaj padla od vročinskega krča in bi se skoraj zadušila, da so jo komaj rešili me je zdej še bolj strah.......user posted image

Freycha, zakaj pa nas ne bi zanimalo...zato smo tu, da si tudi manj dobre stvari delimouser posted image

Boga malecka, kaj pa ventolin (mislim, da se tak rečeuser posted image ) sta ji dala? Enkrat vem da je imela Živa že 4 dan vročino, kljub Calpolu in pol ji je svakinja ventolin dala in je bilo ful hitro bolje.

voltaren... ja, saj ji dajeva, samo kaj ko tisto nekaj ur drži, potem pa ji spet nazaj na 39.6 uide.....

(odgovor članu SANEK1)
Neposredna povezava do sporočila: 180
30.1.2009 20:32:01   
Freycha
baja jaz dam Voltaren, ko je vročina krepko nad 38.5... recimo od 39. naprej... prej pa ne, ker so precej močne. Sem ji pa ob 5h zjutraj dala kar celo (je imela 39.1), pa je potem temp. padla na 36.4 v eni uri in držala kar nekaj ur... potem je pa spet zrastla na 39.6, pa sem ji dala vseeno samo pol..... zvečer je imela pa 38.7, sem ji pa dala samo dve žlički Calpola. Če bo šlo nad 39. pa spet dobi svečko (upam, da ne)

Ulla sorry, mal me zdele ta situacija z Dito daje. Sem vesela, da si se javila, pa res, ko bo PC poštiman pa kako slikco gor napopaj, mene itak vedno firbec daje user posted image user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 181
30.1.2009 20:35:10   
rumba
svečke: pri Voltarenu bodite pazljive. So dosti bolj močne, otrok je lahko podhlajen. Uporabljajo se pri zelo visoki vročini, po tem, ko paracetamol (sveške ali Calpol) ne prime. Je pa tu drugačna sestava kot pri paracetamolu, kar pomeni, da ko zbijate vročino s paracetamolom (to počnete na 4 ure eno svečko) in če vročina še ne pade oz. se prehitro spet dvigne, brez problema date Voltaren prej kot v 4 urah. Tudi tega dajete na 4ure. Pri nas, ko je kriza, kombiniram paracetamol, čez dve uri Voltaren, pa potlej spat paracetamol....  Med eno in drugo svečko Voltarena pa mora biti min. 8 ur razlike. Evo, tako nekako...user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za vse bolančke!!!!

Ulla, lepo te je spet brati. Ko boš bolj pri moči in imela urihrtan računalnik pa le malo napiši, kako je bilo.user posted image

Jao, mene pa tako glava boli, da mi jo bo kar razneslo.user posted image user posted image

(odgovor članu SANEK1)
Neposredna povezava do sporočila: 182
30.1.2009 20:36:28   
rumba

IZVIRNO SPOROČILO: SANEK1

sej vem, da vas verjetno ne zanima, sam morm mal pojamrat.... malecka je začela spet kuhat, čisto mrzle roke je dobila, kar trese jo in me je današnje noči kar strah.... take temperature še ni imela in ker je sodelavki prejšnji teden tamala skupaj padla od vročinskega krča in bi se skoraj zadušila, da so jo komaj rešili me je zdej še bolj strah.......user posted image

Freycha, zakaj pa nas ne bi zanimalo...zato smo tu, da si tudi manj dobre stvari delimouser posted image

Boga malecka, kaj pa ventolin (mislim, da se tak rečeuser posted image ) sta ji dala? Enkrat vem da je imela Živa že 4 dan vročino, kljub Calpolu in pol ji je svakinja ventolin dala in je bilo ful hitro bolje.

voltaren... ja, saj ji dajeva, samo kaj ko tisto nekaj ur drži, potem pa ji spet nazaj na 39.6 uide.....

Freycha, vmes ji dajaj še Calpol.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 183
30.1.2009 20:40:12   
Freycha
Diti Voltaren prime kot šus...... Torej Rumba, če lahko na 8. ur vzameš eno svečko, je maksimalno v 24. urah tri svečke, ne? No, ker midva se tega nekako drživa, da ne bi bilo preveč......

si mi pa tole dobro napisala, hvala. Sem prav rabila to!

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 184
30.1.2009 20:43:00   
rumba

Diti Voltaren prime kot šus...... Torej Rumba, če lahko na 8. ur vzameš eno svečko, je maksimalno v 24. urah tri svečke, ne? No, ker midva se tega nekako drživa, da ne bi bilo preveč......

si mi pa tole dobro napisala, hvala. Sem prav rabila to!

max 3 na dan, ja.user posted image
Držita se.user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 185
30.1.2009 20:46:07   
Freycha
zdej jo pustim na miru, ker dokaj mirno spi... ko pa pride dragi domov, jo bova pa pogledala v kakem stanju je in potem naprej ukrepala... sam nočem več, da bi bila taka, kot danes zjutraj, ko se ji je kar bledlo, pa tut glave ni mogla pokonc držat.... bogička je bila res....

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 186
30.1.2009 20:46:31   
baja*
hvala freycha in rumba za infouser posted image
Svečke Paracetamol so v bistvu ista zadeva kot Calpol, edino da malo prej primejo, ne? Jaz jih sploh doma nimamuser posted image . Mi je v lekarni rekla, da BV da jih kupujem, če mam doma Calpoluser posted image . Sicer pa Rene še ni mel tak visoke vročine (najvišjo je imel 38,8 danes) in sem mu dala kar 2 žlički sirupa. Jah, ko je vročina res visoka pa tak nimaš kaj drugega kot svečko dat. Madona, ne vem, kaj mam jaz tak proti tem svečkamuser posted image  prav bojim se jihuser posted image

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 187
30.1.2009 20:51:54   
zvesta
joj, punce... kako sem vam hvaležna za tole debato.... tudi mi smo dobili prejšnji teden predpisan Voltaren svečke, ker Izaku vročina ni in ni padla.... pa mu nisem upala dati, ker me je bilo strah obratnega šoka, ko temperatura takoj pade...

je pa zdaj Izak tudi na 38.8, ampak se lepo igra, zato mu nisem dala Calpola... je pa stankal 3 dcl soka rdeče pese, ki sem mu za okus primešala malo jabolčnega soka... in mu je v eni uri vročina padla za pol stopinje.... zdaj je pa zaspal...me pa zanima, kaj bo jutri... ali se ponavlja zgodba izpred 14. dni...

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 188
30.1.2009 21:21:46   
Freycha
no ravnokar je bila malecka pokonci, je imela 38.8 (a je to danes v modi, al kakouser posted image ), pa sem šla pod vodo dat nogavičke in hop na nogice, potem sem pa še ene parkrat kar pod tekočo vodo namočila nogice z nogavičkami, da so se nogavičke ohladile, ker so bile cele vroče.... ji je temp. padla na 38.1 kar je odlično, jo preoblekla in dala nazaj spat........user posted image user posted image

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 189
30.1.2009 22:04:44   
Češnca
Kaj je zdej s to vročino???
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za zdravje!!!

Vsekakor pa hvala za tole debato, ker jst bi bla brez glave, če bi mel Anžej zdele tko visoko vročino - baja sem na istem kot ti, doma samo Calpol...

ulla user posted image user posted image user posted image  za lepotca in nadvse pridnega Nea! user posted image  Komaj čakam, da nam ga pokažeš!

Lahko noč, naj bo mirna, brez visoke vročine, joka... user posted image user posted image user posted image  - da bo res prijelo.

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 190
31.1.2009 9:45:39   
Kristina_1
ČESTITKE Ajvy!!! Tisa tebi pa veliko zdravja!!!

Ulla
lepo da si se oglasila in da je sinko tako priden. Kako pa kej Ula, ga že kej dreza?

Freycha pa hlajenje (da jo slečeš, pa obkladki) tud fajn pomaga, seveda zraven Calpola ali Voltarena.
Naš tavečji je mel par mescev nazaj tako virozo, mu je v parih minutah zrasla vročina na 39,8 in mi je padu v šok, pa cel je plav ratal, še dobro da sem zraven sedela in sem takoj vidla. Takrat sem se res ful ustrašla.
Tud voltaten ni tko hito prjel, mu je prehitro zrasla vročina.
Tko da sem ga slekla in hladila pa dala v položaj za nezavestnega in dokler je rešilc pršu je že nazaj barvo dobil in se vsaj oči ni mel več okol obrnenih, še zmeri pa se ni zavedal. Groza.
Pa ponavadi sploh nima vročine al pa ma nizko, okol 38,5.

Da se Dita kmalu pozdravi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Pa za druge bolančke tudi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 191
31.1.2009 9:59:26   
Freycha
ja, meni so tiste mokre in mrzle nogavičke fajn pomagale, ker ji je temp. padla na 38.1 in je potem lepo zaspala..... ponoči je imela spet 39.3, pa sva ji dala Voltaren, danes ji je pa najvišje prišlo le na 37.8 (po merjenju).  Prej je bila sicer malo bolj topla, ampak dvomim, da ji je zrastlo do 38.5... sploh merila nisva....

bomo videli. Se je pa danes zjutraj zbudila in je imela učke čisto gnojne.... bomo šli k dežurnemu zdravniku, da ji da še nekaj za učke...

(odgovor članu Kristina_1)
Neposredna povezava do sporočila: 192
31.1.2009 12:12:13   
Češnca
Hej!

Freycha dobro se borite proti težavam! Upam, da bo Dita kmalu boljša. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jst pa svoje poročne čeveljce mal nosim - po stanovanju gor pa dol - v trenirki, seveda. user posted image  

Uživajte v vikendu, mene je ravnokar razveselilo ptičje petje pod oknom. user posted image

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 193
31.1.2009 13:13:46   
kapica
Ajvy, cestitke user posted image user posted image user posted image user posted image . Bravo, lepo ime sta izbarala[sm=smiley1.gif].

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 194
31.1.2009 13:32:43   
corfu
Pozdravljene

Najprej iskrene čestitke Ulli za sinkota in Ajvy za hčerkicouser posted image user posted image user posted image  Tisa mi je zelo všečno imeuser posted image user posted image user posted image

Za vse bolne, predvsem pa za Dito user posted image user posted image user posted image , da bi se čim prej boljše počutila.

Mene tudi danes glava boli, Manca je tudi prehlajena in kr fajn kašlja, pa nos, pa vročina...Aljaž se drži...mene danes noro glava boli, mož pa ima težave z prebavo...ah bo že...

Uživaj življenje...

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 195
31.1.2009 14:41:50   
Freycha
joj, morm pa skritizirat naše farmacevte. Včeraj zvečer je moj dragi klical v dežurno lekarno, ker se je hotel prepričati koliko svečk lahko otrok pri letu in pol dobi (šele potem je prebral od Rumbe post) in mu farmacevt ni hotel povedat user posted image user posted image je rekel, da naj vpraša tam, kjer je dobil svečke. Pa je rekel, da jih je dobil že pred časom in da bi se zdej rad prepričal in zakaj je tak problem povedat in mu tip kar ni hotel povedat.... je ko papiga ponavljal, da naj se pozanima tam, kjer jih je dobil. Pa je rekel, da je že vse zaprto, pa da je otrok doma bolan, pa se farmacevt sploh ni pustil prepričati in mu ni hotel povedatuser posted image user posted image .... mislim, jaz si tega ne morem predstavljati, da mu ni hotel povedat..... Sej je res, da so Voltaren zelo specifične svečke, samo pomoje je manj krize, če reče recimo max 2. na dan, kot pa da bi en na svojo pest dal recimo 5. svečk, pa se otroku kaj zgodi......user posted image

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 196
31.1.2009 14:54:12   
madejka
Freycha da ne bi ti ki vseh farmacevtov šimfalauser posted image Je moj bratec farmacevtuser posted image
Ste naleteli zgleda na enga kretenauser posted image Ma da bi mu nekaj nardil...
Pa saj bi naj v navodlilih tud pisalo al?

Da še jaz pripopam pikepoke za vse bolančke!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Joj, res vam želim, da čimprej minejo te zadeve!user posted image

Mi smo pa dans šli vseeno v Mercatoruser posted image Samo pač na družinsko kosilo v Totopizzo in je bla fuuuul dobra!user posted image Zarad mene lahko drugič jemo kar tam... samo problem je, ker nimajo (še-baje) stolčkov za malčke, tak da je treba voz met, če hočeš, da ti dete sedi... mi ga nismo meli in je bil kar problem... Ampak smo uspeli za silo pojest pa Maj je fuuuul užival na toboganu in letal skoz gor in doluser posted image
Zdaj greva pa z malim še na neke roj. dneve... zvečer bomo pa tak vsi skup v komo padliuser posted image

soooonček je, soooonček

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 197
31.1.2009 17:35:18   
baja*
joj, še dobro za našo debato o vročini... kot da bi vedla, da vas moram vprašat glede svečk...

Rene je namreč tudi ful zakuhal, ponoči je imel 39,9user posted image  me je skor kap! Dala sem mu 3/4 Voltarena. Čez cca 3 ure sem ga šla pogledat in je bil čisto mrzel. Pa nisem vedla kaj najuser posted image  sem ga dodatno pokrila in radiator malo povečala, pol je pa lepo spal do jutra. Danes pa spet, dopoldan se je dobro držal, ob 17-ih pa je že mel 39,5. Dala sem mu 2 žlički calpola in obkladke na nogice (freycha hvala za idejo) in je padlo na 37,7. Zdaj spi revček mali. Me je pa ful strah noči. Najbolj takega scenarija, kot je pisala kristinauser posted image .

freycha kako je z Dito? zvesta pa z Izakom?

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 198
31.1.2009 17:39:27   
baja*
aja, smo klicali dežurnega pa je rekel naj pridemo šele takrat, če mu vročine ne bomo mogli zbit v 3 dneh... ker ni mu pa čisto nič drugega, nima driske, ne kašlja, edino nosek ima malo zabasan... samo če bo ponoči spet kriza, ga jutri peljem naj ga pregleda.

< Sporočilo je popravil baja* -- 31.1.2009 17:40:09 >

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 199
31.1.2009 19:01:27   
Freycha
no, Dita je spet zakuhala na 39.1...... pa zdej ima še desni uček vnet..... smo klicali k dežurnemu, pa je rekla naj ne hodimo, ker je taka gužva, da bomo vsaj uro in pol čakali user posted image  da če ne bo boljše oz. bo slabše naj pridemo jutri, najboljše pa šele v ponedeljek ker vse kar je, imamo samo možnost, da v čakalnici še kaj faše....

zdej je pa še mene začelo spet neki dajat. Sem full kašljat začela, pa grlo me spet boli, pa pljuča me "bolijo"...... pa skoz imam feeling, da me duši...... user posted image user posted image  

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Kakšna je zdrava navezanost otroka in star...
Z dr. Gordonom Neufeldom, svetovno priznanim strokovnjakom na področju zgodnjega razvoja in otroške psihologije smo govo...

sindarin

Kolikšna je vsota, ki jo največkrat zapravite za eno igračo?

do 10 evrov (31%)

10- 20 evrov (46%)

20-30 evrov (15%)

30-40 evrov (3%)

40-50 evrov (3%)

nad 50 evrov (2%)

Število vseh glasov: 226

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!