kapica
|
Uh, punce hvala vam za cestitke in taksen odziv. Morem priznat, da sem prva dva tedna bila prepricana, da otrocka ne bom obdrzqala, ker ne bom zmogla. Potem sem pa zacela premlevat in smo se skupaj odlocili, da ga bomo obdrzali. sAJ vem, morem biti hvalezna, da glede na preteklost, da sem sploh noseca. Ampak a to pomeni da se morem pravzaprav vsemu odrect? Ze sedaj vidim, kako mi zivci pojenjajo, volja, ko me otroka ne poslusata, ko se kr naprej cofata, ko je treba rect 100krat eno ta isto in se vedno ne zaleze. Zjutraj morem nas vse tri porihtat, da gre lahko Dino v vrtec. Potem ob 12h spet po njega. Pol noce en spat, pa drugi spat. Zjutraj sta tako zgodnja, da se mi blede. Eden je vsekakor ob 5-5.30 pokonci in zbudi drugega. Potem pa cel dan do vecera, ko gresta spat. Nias se vedno zbuja ponoci najmanj 2krat, najveckrat po 4krat. Ce ga ne mucijo zobje, ga muci koza, ki ga se vedno srbi, on pa coha in coha. Saj ne recem, je ogromno lepih trenutkov in lepih dni. Ampak vseeno razmisljam, kako naj se poleg teh dveh, imam se dojencka? Res ne vem ce bom lahko to zdrzala. Moz me podpira in mi pomaga, ko je doma, vendar smo vecino dneva sami. Plus tega sem bila tako vesela, ko sem koncno prisla nazaj na svoje kile, da sem lahko nosla vse od prej, da sem lahko kaj spila, kaksnega pokadila. Sedaj pa spet nic, sirit sem se ze zacela, ker bi najraje samo jedla. Tako da, res me samo dvomi obdajajo, ker me je strah kako bo. Pa vem, da na koncu se vse dobro iztece, 2 leti hitro mineta in pol bo tud dojencek ze skoraj na nogah.... Rumba, ja, samo Dino je v vrtcu, Nias lahko gre komaj cez eno leto, ker dokler niso stari 2 leti, jih ne vzamejo. Tak je to tu na vasi, ko je samo en vrtec. Jaz hodim v sluzbo, polovicni cas, kar pomeni da delam med vikendi in ob torkih, ko je moz doma. Te cisto razumem, kaj mislis s tem ko pravis, da bi bil drui vrstni red boljsi. Pa verjetno ne bi bilo boljse, ker bi te vse neprespane noci, nosenje dojencka in vse kar zraven spada, se cakalo. Kar pa traja dlje casa, kot ucenje za ta izpit . Zvesta, obup, ob taki uri biti pokonci, te pa cisto cisto razumem. Jaz opazam, da me to dela pocasi ze agresivno, da enostavno vsako jutro ob isti uri, ocke odpret in takoj v akcijo. Pop..dim. Sem naredila ta siru, ga ze pridno pijeta. Dala sem pa malo vode zraven, ker ocitno nisem dovolj dobra kuharca, da bi toliko cebule na medu zakuhala, brez da bi se kaj zacelo zgati.