|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kako jih dajete spat
28.1.2009 12:12:14   
Mesečnica
IZVIRNO SPOROČILO: Amam

Nisem pa pristaš nekih strogih urnikov, zato ga ne silimo s spanjem. (star je skoraj leto)

Jaz sem kot otrok sovražila popoldansko spanje in neke toge urnike spanja, zato sem pristaš tega, da otrok spi, ko je zaspan.


Saj mi tudi ne forsiramo urnika spanja. Otroka sta oba sama pokazala, kdaj jima najbolj ustreza spati, pa smo se temu prilagodili. Ko smo starejšemu začeli uvajati popoldansko spanje v spalnici, je bilo to ob uri, za katero se je pred tem izkazalo, da sam ob njej zaspi. Na začetku je bilo to nekje med 13. in 14. uro, jaz sem temu zgolj sledila. Edino, kar sva z možem forsirala, je bilo to, da otrok spi v spalnici, da se navadi, da je njegova postelja prostor za spanje, da se mu tako lažje vzpostavi rutina. Kakšen dan je šel spat ob 13., kakšen dan šele ob 14. uri, kakšen dan pa tudi že ob 12.30. Pri mlajšem se je pokazalo zelo podobno, ko se mu je uredil dnevni ritem in je bil podnevi večino časa buden, je za daljši čas zaspal okrog 13. ure, pa sem pač sledila tej njegovi uri. Glavni problem navajanja na spanje v spalnici jaz pri našemu mlajšemu vidim v tem, da je v spalnici tiho, v dnevni sobi, kjer je čez dan spal do 3 mesecev, pa je stalno nek šunder, ker je večji pri svoji igri zelo glasen. Zato se mali, ko ga dam popoldan spat v spalnico, dokaj hitro zbudi, ga pa vidim, da je še utrujen, zato ga ne odnesem v dnevno sobo, ampak ga hodim uspavat, da zaspi nazaj in se mu popoldansko spanje podaljša. Če prehitro "vstane", je še cel popoldan siten. Tudi v dnevni sobi je popolda spal po 2 do 3 ure naenkrat, seveda pa ga je včasih vmes zbudil bratec s kakšnim glasnim ropotom, pa sem ga tudi morala malo pobožati in mu dati dudo, da je lahko spal naprej user posted image .

Pri starejšem še vedno sledimo njegovemu počutju in spremembam, ki se dogajajo z rastjo. V zadnjem letu in pol se mu je tako dnevno/popoldansko spanje večkrat spremenilo, prestavljalo se je po urah navzgor in navzdol, nekaj časa je spal v dveh kosih (dopoldan in popoldan), zdaj spet v enem (čez opoldne), včasih gre za kakšno uro spat tudi popoldan, če ga vidiva, da je zelo utrujen, pa je potem zvečer kakšno uro dlje pokonci, če vidiva, da zaradi popoldanskega spanja še ni zaspan. Pa se nam dobro obnese. Celo tako dobro, da sredi dneva sam pokaže, da hoče v posteljo - prime me za roko (še ne govori) in me odpelje v spalnico, do svoje postelje user posted image .  Mlajši pa je itak še mali zaspanko in ni govora, da bi šel spat kasneje kot ob 20. uri, se začne najkasneje ob 19. uri dreti od utrujenosti in je nujno treba izpeljati celoten ritual, pa je posledično ob 20. uri že v deželi sanj user posted image .

(odgovor članu Amam)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   [Brisano sporočilo]
28.1.2009 12:28:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mulan)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
28.1.2009 12:36:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tisana)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: kako jih dajete spat
28.1.2009 12:37:07   
Amam
Moj post se ni nanašal nate Mesečnica. Kot si napisala, se mi zdi, da imate kar dobre metode uspavanja.

Sem pa proti temu, da se otroke pušča, da jočejo, ker je takrat ura za spanje. Daš pač otroka spat ob 21h namesto ob 20h, če mu tako bolj ustreza. Je pa res, da naš ni bil nikoli težaven in bogsigavedi, kaj bi storila v nasprotnem primeru.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: kako jih dajete spat
28.1.2009 12:47:57   
tosja
Večerni ritual je od začetka enak, do 7 meseca je uspevalo samouspavanje. Pri 7ih m pa je začel vstajat v posteljici...Tako, da od takrat zaspi v zakonski postelji. Pa mogoče par pesmic več zapojem... user posted image In potem spi v svoji posteljci do 6ih zjutraj.

_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: kako jih dajete spat
28.1.2009 13:06:16   
Amam
IZVIRNO SPOROČILO: mojcek1

IZVIRNO SPOROČILO: Tisana

Mi imamo pa že od rojstva striktno večerno rutino, večerno flaško ji ponudimo v temi, vse je tiho... bla bla bla. V glavnem, delamo vse potrebno, pa pri 13 mesecih niti slučajno ne zaspi sama - to pomeni, da jo odložimo budno v postelji, pa da bi zaspala brez histeričnega joka. Vse skupaj se je začelo pri slabih 6 mesecih. Do takrat je vedno brez problema zaspala sama. Torej:  
IZVIRNO SPOROČILO: nia5

IZVIRNO SPOROČILO: xerox

A sem jaz edina, ki svojega 8,5 mesečnika vsak večer uspavam na rokahuser posted image





Ne nisi, tudi jaz svojo 8m staro vsakič uspavam na rokah user posted image

 Nič sekirat, mi našo pupo še vedno nosimo, da zaspi (prej smo jo morali nositi zaradi refluksa, tako da je vedno zaspala med nošenjem). Sem poskušala že vse mogoče, tudi sem jo pustila, da se je drla (ker sem pač mislila, da je res že čas, da dobi izkušnjo, da zmore zaspati tudi sama, poleg tega je pa že precej težka), pa je dretje trajalo več ur, jaz sem jokala v sosednji sobi, potem je zaspala, seveda pokakana, ker se je toliko napenjala, spala pa je vsega pol ure...  Pri nas je spanje nasploh problem - tako podnevi, kot ponoči. Vsi tisti, ki imate podobno situacijo, naredite otroku in sebi uslugo in ga pač nosite, da zaspi, dokler ne bo dobil izkušnje, da spanje nekaj prijetnega.  PS: Jest sm ful nakvihtana user posted image


enako. naša je stara 6 mesecev, od rojstva imamo rutino zvečer - kopanje, hrana , spanje - vednar je uspeh pri nas to, da zaspi na roki BREZ hoje in zibanja.
tudi čez dan spi izredno izredno malo, 3x po 20 ali 30 min, tudi to jo moram uspavat, ker drugače bruha od jokanja.
veliko se prebuja in nasploh zelo nemirno spi, tudi ponoči.
3 mesece je spala celo noč, potem se je pa začelo in še vedno traja - zbujanje na 2 uri ponoči.
spanje z jokom pri nas ne pride v poštev, ker se VEDNO pobruha od joka - potem je treba preoblečt, spet nahranit - ampak še vedno NE zaspi sama.
včasih nam uspe zaspat tako, da se uležem, poleg - ampak redko.

tako da pri nas ne pomagajo ne rutine ne nič. ker je ne moremo pustit jokat kak nasvet za to? če jo v posteljici samo ožam, dobi skoraj histerični napad, dokler je ne dvignem.


Jaz je ne bi pustila jokat. Pač nosiš, ziblješ, karkoli, samo da se otrok počuti v redu. Tako majhen otrok te rabi in ne joče zaradi trme. Verjetno je naporno, a enkrat bo že minilo. 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: kako jih dajete spat
29.1.2009 9:25:48   
babyboooom
IZVIRNO SPOROČILO: end1

ja no jaz sem se pri obeh mojih malih spalne navade lotila že ko sta bila stara nekaj tednov, tako, da bo v tvojem primeru rablo malo več vstrajnosti in potrplenja. Pusti ga malo jokat saj veš kdaj joka če je kaj narobe, al pa se sili. Upam da vam rata. meni je ful dobro, da ob 19.00 uri oba že spita in mam večer zase. SREČNO





pri nas je isto. a ni full dobr??

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: kako jih dajete spat
29.1.2009 12:35:18   
mulan
Jaz sem tudi vedno bila proti joku, vedno sem prihitela k hčerkici, ko je zajokala. Ko pa smo bili vedno manj naspani in sem prečitala že več knjig, s pomočjo katerih še vedno nismo spali, mi je kolegica posodila knjigo 'Spi dete spi', kjer otroka kontrolirano pustiš jokat. Knjigo sem pustila res za hudo silo, ta pa je prišla, ko sem skoraj cele noči samo še dojila, zraven ponovno zanosila. In tako sem bila izčrpana, da sem imela po več dni dolge migrene, ki so se ponavljale 2x na teden (recimo, da sem vsak 3. ali 4. dan funkcionirala).
Ko pa je mož uvedel spanje s kontroliranim jokom (jaz sem bila preveč izčrpana, pa še vedela sem, da me bo njen jok preveč prizadel, da bi lahko speljala zadevo do konca), smo že čez par noči spali, dojila se je samo še zjutraj in migrene so magično izginile. Čez kašen mesec, ko je res že brez problemov spala celo noč, sem jo na isti način naučila zaspat tudi čez dan (prej pa joška in nošenje po sobi tudi več kot eno uro - bila ful zaspana, pa se ni dala...).
Seveda pa mora bit otrok zdrav, moraš bit 100%, da joka zaradi trme in ne zaradi težav.

Nisem pristaš jokanja, ma ravno to nas je rešilo.

Kar pa se bruhanja tiče: baje je tudi to (poleg joka, trme) nek način, da dobi pozornost. Dejansko jim nič ni, pa bruhajo, ko jim zmanjka druge 'municije'. Nimam pa osebnih izkušenj s tem.

Zdaj pa grem. Mali se je zbudil.

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: kako jih dajete spat
29.1.2009 14:11:57   
pizamca
Tudi jaz bi en dober recept, kako narediti, da bo tamala bolj spala. Ko bi bila bolj po atiju user posted image

Včasih sem jo podojila in je zaspala na joški ali pa v posteljici, mogoče se je še malo premetavala in zaspala v kakšnem čudnem položaju, ampak zaspala je pa le. In to obvezno tam ob polosmih do osmih.

Zdaj pa je jok in stok, odkar stoji v posteljici, se takoj ko jo odložim v njeno posteljico začne kregat, maha z nogami in rokami, takoj vstane, se prime za ograjo, skače in se dere. Tako, da prižgem kakšno nežno glasbo in jo nosim po rokah, potem mi kakšne pol ure spi na rokah in potem jo odložim v mojo posteljo - če jo dam v njeno je spet jok in stok. Vse skupaj me izčrpava psihično in fizično. Ker nerada vidim, da joka se pa tudi ne bom posluževala metode joka.... sem enkrat, pa je bilo obupno in nič bolje :( Jokala in skakala po postelji je eno celo uro (seveda z vmesnimi prekinitvami, saj ko jo vzamem ven in je pri meni, je takoj bolje.

Sem se že kar navadila, da je tako, saj bo bolje. Motijo me edino očitki moje mame, da smo vsi njeni otroci pridno spali v posteljici celo noč in ne ve, kaj delam z otrokom, da mi ne spi...

(odgovor članu mulan)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: kako jih dajete spat
30.1.2009 15:02:15   
mamica1

tudi naš zaspi na rokah od 7 meseca naprej oz., ko se je začel postavljati na noge zdaj je star 10. Nikoli ga ne bi pustila kar jokat in da v joku zaspi, ker bi ga tako učila zaspat user posted image .

(odgovor članu pizamca)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: kako jih dajete spat
31.1.2009 12:19:30   
žab*ca
Imam 2,5mesečnega sinčka in tudi počasi poskušam doseči da bi otrok imel neko rutino in hodil zvečer ob približno isti uri spat. Zaenkrat nam uspeva tako tako,je pa meni grozno slišati,da bi otroka pustila se dreti ure,čeprav nikoli se ne ve kaj bom čez čas počela.
Trenutno mi zaspi samo na prsih,čez dan mi včasih uspe v košari z dudo,ki jo drugače sploh ne mara,ampak včasih se ga da pretentat.
Trenutno berem tudi jaz knjigo OTROŠKO SPANJE BREZ JOKA V SPANJE,katere avtorica je zelo proti puščanju otroka jokati,dokler ne zaspi.
Saj pravim,ne vem kaj bo čez pol leta,ampak trenutno rajši eno uro ležim z njim,da zaspi in se ponoči vsako uro ali dve zbujam,za dojit ali samo cartat,kot pa da bi mi jokal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: kako jih dajete spat
31.1.2009 17:38:09   
Paštetka
tako kot dojenčka naučiš spati, tako bo zaspal. Če si ga 7 mesecev učila spati med hranjenjem potem bo tako želel zaspati naprej. Če si na učila zaspati med igro, potem se je tako naučil...

Vedno, ko boš želela otroka naučiti kako drugače zaspati (zate lažji varianti), bo trajalo dalj časa, saj bo dojenček želel zaspati, kot je njemu najbolj ugodno in najlažje.

Tako kot zdaj počneš, da ga daš budnega v posteljo, malo pustiš in se vrneš, ga potolažiš in spet daš v posteljo, je po moje pravilno. Samo vztrajna moraš biti. Lahko traja na začetku 2 uri tako usopvanje, vendar bo vsak dan krajše, ker bo vedel, da bo pa zdaj moral tako zaspati. To navajanje pa lahko traja tudi do 3 mesece ali več da se bo navadil novega načina uspavanja.

Pri nas je pri 22. mesečnem trajalo pol leta, samo zato, ker smo šli vmes na dopust in se je navadil spati med nama.

Vztrajnost. Otroka je potrebno naučiti kako zaspi sam!

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: kako jih dajete spat
2.2.2009 16:49:18   
aniram
Moja pikica je stara 10 mesecev in že od vsega začetka zaspi v naročju, ko jo pozibavam na gimnastično žogi, tako ne rabim hodit in je zibat, nato jo položim v posteljo in v primeru, da se zbudi, ji dam dudo in vztrajam, če se vstane jo položim nazaj tudi do 10x če je potrebno. Malo joka ni hudega. Otroci poskušajo koliko so starši vztrajni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: kako jih dajete spat
2.2.2009 18:19:21   
josephine27
mi imamo isti ritual ze skoraj od rojstva pa mi vseeno vedno zaspi samo na rokahuser posted image

(odgovor članu aniram)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?