|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako jih dajete spat
25.1.2009 20:25:48   
boni25
Ojla
Kako date svoje malčke spat?Nas je star 8,5 mescev in je čedalje hujse za spat.Prej je vedno zaspal med dojenjem zdaj pa tudi to ne pomaga več.Mogoče sva ga mal razvadla ker sva se z njim pred spanjem igrala in je od utrujenosti zaspal ampak drugače ni slo.Zdaj sem pa rekla da ga bom kar polozila v postelco pa naj joka.In to zdaj delamo dva dni sam ni nobenga napredka,saj ga ne pustim da skoz joka ampak ga vzamem v naročje da se pomiri in ga spet polozim.Samo ni nobenga učinka in ne vem kaj naj se probam,ker ne morem se v nedogled igrat zvečer z njim eno uro da bo zaspal.Kako se ve spoprimete s tem?Hvala za odgovore.

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako jih dajete spat
25.1.2009 21:03:11   
TEJAR
lp
hja mi smo včasih zaspali brez problema v svoji posteljici, sedaj imamo pa tudi mi 3 mesece kar malo problemov, kakšen dan zaspi sama, drugače se pa skupaj uleževe na zakonsko posteljo in ko zaspi jo potem prenesem v njeno posteljo, stari smo 1 leto.
aja pa na postelji se nič ne igrave ali pogovarjave, dam ji malo čaja in zaspi po 20 minutah


(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako jih dajete spat
25.1.2009 21:03:20   
end1
ja no jaz sem se pri obeh mojih malih spalne navade lotila že ko sta bila stara nekaj tednov, tako, da bo v tvojem primeru rablo malo več vstrajnosti in potrplenja. Pusti ga malo jokat saj veš kdaj joka če je kaj narobe, al pa se sili. Upam da vam rata. meni je ful dobro, da ob 19.00 uri oba že spita in mam večer zase. SREČNO


(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako jih dajete spat
25.1.2009 21:04:30   
mamicaTaja
Tudi meni je prej mojuser posted image zaspal ob dojenju, ampak nič več. Zdaj ga dam v posteljico, mu dam enega plišastega medvedka zravn in mu zavrtim CD z uspavankami, ki sem ga pred kratkim kupila (ful dobr cd!!!user posted image ) in zaspi po 15-20 minutah kot angleček. user posted image Ful so lepe melodije (ga toplo priporočam):
http://www.mimovrste.com/artikel/1020988533/slavko-avsenik-ml-sladko-spanckaj-glasba-za-dojencke

Upam da ti bo kaj pomagalo. user posted image

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako jih dajete spat
25.1.2009 21:34:30   
pf
Naša zaspi sama ob 19.00 zvečer in to  že od treh tednov. Tri tedne sem jo pestovala na roki, da je zaspala, potem pa se uvidela, da tega ne želim več početi, ker to ni normalno, da moraš vsak večer ujčkati dojenčka, da zaspi. Pa ni mi je težko cartati, samo uspavanje na rokah pa ni najbolje. Enostavno sem jo dala v postljico, zaželela lahko noč in mirne sanje, pobožala po glavici, dala lubija in prižgala zvezdico zaspanko. Pet minut maksimalno in je že v krtkovi deželi. Sem vesela, da je tako.

(odgovor članu mamicaTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako jih dajete spat
25.1.2009 22:04:00   
mulan
Najprej večerni ritual: se gre umit, pogleda risanko (no, sestrica jo gleda, on pa se valja okrog nje), poje večerjo (no, prej jo je še spil na prsih, zdaj pa pač že je trdo hrano), umije zobe, obleče vrečo in mu začnemo delit ljubčke in objeme za lahko noč. Tako mu je zelo jasno, da gre spat (in ne igrat). V spalnici vklopimo še uspavanke, ga malo stisnemo, rečemo lahko noč, pa ven. Spat pa gre ob 7 - 7.30. To delamo že od rojstva (razen umivanja zobkov user posted image ) in nima težav.

Smo pa s prvo imeli bitke, 'ukrotili' smo jo šele pri 10. mesecih. Ona je rabila (in še vedno rabi) malo daljši ritual in sicer poleg vsega gor naštetega beremo tudi pravljice.
Kako smo jo navadili spat? Nesli smo jo v posteljo, povedali, da jo imamo radi in da je čas za spanje. In šli ven. Ona se je seveda drla. Smo počakali eno minuto, šli spet not in ji ponavljali, da jo imamo radi in je čas za spanje. Nismo je dvigovali, če je stala, smo jo samo polegli in dali malo roko na prsni koš. Pa spet ven iz sobe. In počakali 2 minute, šli nazaj not itd. Čas smo podaljševali na 3 minute, 4, 5, itd. Čez en teden je zaspala sama pa tudi ponoči je dala mir. Ampak vedi, da se je prvi večer več ur drla, drugi večer eno uro, tretji večer pa je končno dojela, da mislimo resno in da se nima smisla toliko bunit.
Priporočam pa, da ga uvaja mož. Jaz namreč nisem mogla poslušat joka, bi jo kar šla tolažit. Moški pa so ponavadi bolj trpežni. Ker pa dojiš, je tudi za otroka lažje, če ga daje spat nekdo, ki mu nima za ponudit toplega mleka...

Upam, da so ti naše izkušnje kaj v pomoč.

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako jih dajete spat
25.1.2009 22:05:34   
Janice1
ja mi smo tudi stari skoraj 9 mesecev in imamo "borbe" glede spanja. Jaz se z njim malo igram v posteljici, mu dam igračko, ko pa se začne premetavat, mencat očke, tečnarit, ga vzamem v naročje in mu povem, da greva "ajo ajo", ga položim v posteljico in ga potapkam po ritki, pa zaspi. Samo vedno pa mi ne rata, tako da je potrebno potrpljenje.

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako jih dajete spat
26.1.2009 8:01:03   
Naty*Taja
Pričakujemo tretjega, pa nimam pametnega odgovora zate! Pri nas je bil problem v tem, da sta oba skoz, dokler sta se dojila, zaspala na zizi in sem ju potem položla v postlo. To vse skup (zizanje +zaspanje) je trajalo kakih 10-15 min, tak da ni bilo pretirano. Sta pa tako silno vlekla, da sta zaspala od muk user posted image Ko sta se nehala dojit je pa nastopil problem. Prvi pri 7m druga pa pri 11. Še danes, ko sta stara 2,5 in 3,8 let nimam pojma, kaj točno bi pomagalo razen tega, da sta ravno prav utrujena. Zdej ju seveda damo po ritualu umivanja v postlo in jima na radio naštimam pesmice ali pravljice ali pa celo nič. Tamale kmalu zmanjka, tavečji se pa premetava včasih tudi do 22.. in tarna da ne more zaspat. Zjutraj je pa auf že ob 6 ali prej!  Očitno ne rabita vveliko spanca. Popoldan zaspita za kako urco in to je to. Res ne vem, kako taktiko bomo vžgali pri tretjem, sam če  bo tudi na zizi zaspal ni variante, da bo kej drugače. Jaz pravim, da ko bodo v šolo šli, jih pa zbudit ne bomo mogli. user posted image


_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Janice1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako jih dajete spat
26.1.2009 8:11:32   
Alenka_
pozdravljene!
moram povedat, da se močno strinjam z mulan- pri otročkih je važno to, da ima vsak dan pred spanjem isti ritual. pa če je le mogoče vsak dan isto uro. mi smo takoj začeli z vsakodnevnim kopanjem ob 17.00, nato sledi še papica potem pa smrčat. in se je kar kmalu navadla na ta ritual. mi smo stari skoraj 5 mesecev in naša mala že od 2. meseca spančka celo noč (18.00-6.00). res je tudi, da sva imela srečo, da je takrat tudi sama začela zavračat pestovanje in ujčkanje pred spanjem tako da jo samo položim v posteljico in zaspi. večinoma takoj zaspi, včasih pa tudi malo potarna. važno je to, da vedno, res vedno spi samo v svoji posteljici in nikjer drugje. posteljica naj bo samo za spanje in ne za igranje, prav tako pa naj ne spančka v zakonski postelji. res je, da bi jo tudi midva ničkolikokrat rada mal pocrkljala ampak če bova to začela prakticirat bo kaj kmalu ugotovila kolk je fajn u "taveliki" postli in vprašanje kako bo hotla naprej ajat v svoji postlci.
važno je tudi to, da ko je dan, naj bo spalnica svetla in ne zatemnjena- tako kaj kmalu začnejo razločati kaj je dan in kdaj se spančka. tako bo tudi podnevi imel dremež, ponoči pa ornk spančkanje. in soba naj ne bo topla- naj ne bo ogrevana. veliko bolje spančkajo, če je v spalnici svež zrak.

z večernimi rituali pa nikakor ne obupat prehitro. če hočeš otročka navaditi, da sam zaspi nikakor ne popusti! če bo ob joku dosegel to, da ga spet začneš ujčkati, bo ves trud zaman. vem da je to težko ampak moramo biti močni. seveda v primeru, da je otroček zdrav. tako se bo v nekaj dneh, lahko tudi tednih, mesecih privadil na samostojno spanje.
pri nas je to uspelo, upam da bo tudi pri vas!

_____________________________

"Ne moremo narediti Velikih stvari - le drobne stvari z veliko ljubezni." (mati Terezija)

(odgovor članu Janice1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako jih dajete spat
26.1.2009 8:18:01   
Naty*Taja
Ja, ALenka in potem svizec zavije čokolado.
Mi smo delali natanko tako, kot  pišeš ti, pa nam niti slučajno ni ratalo! Vedno isti ritual, vedno v svoji postli brez igrač...bla, bla...enostavno, če je otrok tak kot tvoj, ki praviš, da je celo zavračala ujčakanje, ja deluje, pri naših ni! Pa ker pišeš, da je stara 5m - takrat enkrat se zobki začnejo...le naj bo še naprej tako, ampak dvomim...user posted image


_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Alenka_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako jih dajete spat
26.1.2009 8:22:33   
bskrle
Otroci v tem obdobju težje zaspijo, ker jih gibanje, tako okupira, da se težje umirijo

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako jih dajete spat
26.1.2009 10:12:20   
Alenka_
sej sm samo napisala kaj pr moji deluje. nisem vseved, nihče ni, samo delila sm svojo izkušnjo, če bi mogoče katera še to probala. res je, da je vsak otrok zgodba zase, samo probat pa res ni greh ane?! !
in ja, tud zobki so se že začel in tud prehlajena je, pa še vedno zvečer lepo zaspi. (hvala za optimistične želje!)
res imava mogoče srečo, da je sama po sebi tko pridna in res sva tud zelo zgodaj začela z večernimi rituali.
kakorkoli že, mnenje pa ja lahko delim al kako?


_____________________________

"Ne moremo narediti Velikih stvari - le drobne stvari z veliko ljubezni." (mati Terezija)

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako jih dajete spat
26.1.2009 11:38:51   
komarka
za tsite ki vam jok ni sprejemljiv je veliko predlogov kako uspavat dojenčka(prilagojeno starosti) v knjigi "Otroško spanje, brez joka v sanje" Od E. Pently.

Mi smo našli svojo varjanto: večerja, kopanje z očkom, dojenje pri mamici in skupinsko cartanje dokler vsi ne zaspimo. MI imamo druzinsko posteljo.

(odgovor članu Alenka_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako jih dajete spat
26.1.2009 12:01:19   
mulan
Ni res, da mora bit otrok tak kot Alenkin, da lahko sam zaspi. Naša prva je rabila zvečer ene 10x joško, da je zaspala, pol pa čez dve uri spet in še ponoči na 1-2 uri. Kljub ritualom, to je res. Ampak, ko sem zanosila in se odločila, da tako ne bo šlo naprej, smo uvedli večerno 'dretje', kot sem zgoraj napisala. In zelo težaven otrok se je v enem tednu spremenil v nočnega angelčka. Tudi težavni otroci znajo zaspat, samo naučiti jih je treba, da ne rabijo mamice, ujčkanja, dojenja, treplanja po ritki... Vsaj pri nas je bilo tako.

(odgovor članu Alenka_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako jih dajete spat
26.1.2009 12:23:33   
xerox
A sem jaz edina, ki svojega 8,5 mesečnika vsak večer uspavam na rokahuser posted image

(odgovor članu mulan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kako jih dajete spat
26.1.2009 12:36:03   
boni25
Ne nisi edina ki ga tako uspavas.To sem tudi jaz počela samo to ne nuca več pri nas.Sem mu pa ukinila popoldanski spanec,ok če zaspi pred 4 je ok če pa kasnej se pa potem ukvarjam z jim tudi do enajstih zvečer.V glavnem ze dva dni prakticiram da ga polozim in če joka ga spet polagam nazaj čeprav ne vem kolk časa bom se ustrajala, upam da bo čim prej pokopčal da moram zaspat.Kar se pa popoldanskega spanca tiče pa sem dosegla to da ze pred 9 spi in mi spi do 5 se podojiva in spi do 8.

(odgovor članu xerox)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kako jih dajete spat
26.1.2009 12:47:22   
mala navihanka
Živjo!Jaz svojo 7.5m pikico najprej preoblečem, nahranim položim v posteljico dam dudo in grem ven iz spalnice tudi če se malo joka,če vrže dudo na tla jo v temi poberem in grem spet ven (to se včasih ponovi 5x),tako da mala sploh ne dojame da sem bila pri njej tudi ne pogovarja se nič z njo.Če pa preveč joka jo malo stisnem k sebi,da se pomiri in spet položim v posteljico...samo zdaj se je že tako navadila,da ko je čas za spat se obrne na trebušček in mirno zaspi brez joka od 18.30 do 5.00 user posted image  

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kako jih dajete spat
26.1.2009 12:56:32   
nia5
IZVIRNO SPOROČILO: xerox

A sem jaz edina, ki svojega 8,5 mesečnika vsak večer uspavam na rokahuser posted image





Ne nisi, tudi jaz svojo 8m staro vsakič uspavam na rokah user posted image

(odgovor članu xerox)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kako jih dajete spat
26.1.2009 14:27:00   
Sonnja
xerox jaz sem mojega do pred kratkim uspavala na rokah.
čez tri dni bo eno leto star, sem enkrat prej probala tak, da bi ga v posteljico položila pa da bi sam zaspal pa je bila groza. zdaj sem se malo zamislila do kdaj ga mislim tak uspavljat pa v vrtec gre tudi drug mesec.
položila sem ga v posteljico čajeka ali mleko malo božala pa je zaspal, še sama sem komaj verjela kako hitro je zaspal in zdaj je tako že tri dni.(če se je pa malo še čebljal pa se obračal z enega konca na drug sem ga pustila pa tudi dvigne se pa kuka čez rob če sem še tu)
večerne rituale imamo že od začetka.

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kako jih dajete spat
26.1.2009 16:03:44   
cursa
Jaz že od prvega dneva, ko sem jo prinesla iz porodnišnice delam enako. Čez dan spi v košari ali na blazini, v istem prostoru kjer se gibljemo ostali člani družine. Ko pa pride večer, utišamo radio, tv, pazimo, da se vse umiri, jo umijem, preoblečem, se podojimo in dodamo flaško in nato v sobo spat. Če čez dan zelo malo spi, potem jo vrže takoj, če ne pa traja kake pol urice. Vmes malce postoka, ker izgubi dudo in jo ji moram dat nazaj v usta in jo malo pobožat. Navadno je v pol urice uspavana. Probam pa tudi, da če se le da, da jo dam v posteljico budno in se lepo poslovim od nje. Zaenkrat pri nas to vžge, kaj pa bo, ko bo prvi zobek rastel ali, ko bo bolna, bomo pa videli. Verjetno jo bomo ujčkali in cartali. Ampak s tem se bom pa rajši kasneje ukvarjala.

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kako jih dajete spat
26.1.2009 17:04:22   
*Naja
Hmm.....jst si pa za ful uspeh štejem, da mi naša 11-mesečnica zadnji mesec na rokah zaspiuser posted image user posted image user posted image .

Prej je zaspala vedno samo med dojenjem in ko mi je prvič uspelo, da ni zaspala na dojki, ampak tako, da sem jo nosila, sem bila ful veselauser posted image . Tudi mi imamo že od rojstva dalje enak večerni ritual, pa si ne predstavljam, da bi sama zaspala, če bi jo budno odložila v posteljico. Eh, mi jo bomo verjetn še kr dolgo nosili, mi zaenkrat še čist ustreza.


_____________________________

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kako jih dajete spat
27.1.2009 13:37:32   
Mesečnica
Midva sva pri obeh ubrala enak postopek. Zvečer je obvezno kopanje (da ga vodi pomiri), potem hrana, v spalno vrečo in spat v njegovo posteljico. Pri starejšem sva s tem začela, ko je bil star 2 tedna, pri 1 mesecu je že brez problema sam zaspal, tudi če sva ga v posteljo položila še budnega. Samo glasbeni vrtiljak sva navila, pa je do takrat, ko je ta prenehal igrati (malo manj kot tri minute), običajno že spal. Najprej sva ga dajala spat okrog 21. ure, potem pa se je ura počasi pomaknila do 19. ure. Pri 3 mesecih je spal že celo noč, če se je ponoči zbudil, sva mu samo dala dudo, pa je spal naprej. Ko je bil star 6 tednov, sem ga začela navajati še na popoldansko spanje v spalnici. Nekje med 13. in 14. uro, ko je pojedel, sem ga nesla v zatemnjeno spalnico, ga dala v spalno vrečo in navila glasbeni vrtiljak. Sprva se je spanju malo upiral, čeprav je bil zaspan, a sem vztrajala. Po potrebi sem mu še nekajkrat navila glasbeni vrtiljak, nisem ga pa vzela iz postelje. Po kakšnem tednu ni bilo več težav z uspavanjem, spal je kakšno uro, potem pa se je zbudil. V roku enega meseca se mu je spanje podaljšalo na cele tri ure. Če se je vmes zbudil, sem naredila enako kot ponoči - dala sem mu dudo, ga pobožala, pa je spal naprej. Danes je mali star 20 mesecev, pa še vedno spi brez problemov, tako ponoči kot tudi podnevi. Imeli smo nekaj krajših obdobij, ko je bilo v njegovem spanju nekaj moten (zaradi zobkov, bolezni, prihoda malega bratca ipd.), a so se zadeve vedno po nekaj dneh umirile.

Pri mlajšem je navajanje na spanje malo bolj zapleteno, ker zaenkrat (dokler se ne preselimo) vsi spimo v isti sobi, zato sva z opisano večerno rutino začela malo kasneje, šele pri 2 mesecih, ko se je večji že malo navadil na bratca in ga njegov jok ni več zbujal (prej je bil mali z nama v dnevni sobi in je do najinega odhoda v posteljo spal v stajici). V roku enega meseca se je mali navadil brez problema sam zaspati, spal pa je po kakšnih 8 ur v enem kosu. V posteljo ga lahko položim povsem budnega, pa se samo nasmehne, gleda vrtiljak, malo cuclja dudo ali svojo rokico in zaspi. Zdaj je star 4 mesece in že kakšen teden ponoči spi po 10 do 12 ur. Od 3 mesecev naprej ga navajam na popoldansko spanje. Seveda je glavni problem usklajevanje spanja obeh otrok, ker starejši spi nekje od 11. do 13. ure, tako da mlajšega ne morem dati spat v spalnico pred 13. uro (da ne zbudim starejšega, ker je potem siten), zato se kakšen dan zgodi, da mi zaspi v stajici. Večino dni pa kar uspem izpeljati isti postopek, kot sem ga imela pri starejšem in po enem mesecu se že pozna napredek. Mali lepo zaspi, vendar se običajno kar hitro zbudi (že po 15 do 20 minutah), tako da ga hodim uspavat (duda, božanje, glasbeni vrtiljak). Ko le uspe trdno zaspati, spi vsaj eno uro, največkrat pa kar dve uri, tako da ima tudi 3-urni popoldanski spanec, kot ga je imel pri tej starosti njegov bratec.

Tako je to pri nas. Če bomo imeli še kakšnega otroka, bova z možem ravnala enako.

< Sporočilo je popravil Mesečnica -- 27.1.2009 13:39:58 >

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kako jih dajete spat
27.1.2009 14:44:38   
Amam
Mi imamo tudi zvečer okrog 19 - 20 kopanje, pa večerja, pa pravljica, crtanje, dojenje in spat. Nisem pa pristaš nekih strogih urnikov, zato ga ne silimo s spanjem. (star je skoraj leto)

Okrog 20h (ali prej, če se mu vidi, da je utrujen) ga nesemo spat in če vidim, da mu po 20min uspavanja ni do spanja, ga nesem nazaj ven, pa poskusimo spet čez pol ure itd. Ponavadi zaspi najkasneje ob 21.30. Včasih pa tudi že ob 19h spi.
Tudi popoldne hodi spat ob različnih urah (od 12.30 do 14h) in spi različno - od 1 do treh ur. Tudi glede na popoldansko spanje sklepamo koliko je utrujen in kdaj približno bo zaspal.

Jaz sem kot otrok sovražila popoldansko spanje in neke toge urnike spanja, zato sem pristaš tega, da otrok spi, ko je zaspan. Koliko je to po merilih strokovnjakov prav, ne vem, vem pa, da nam vsem tako ustreza.

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kako jih dajete spat
27.1.2009 21:21:36   
Tisana
Mi imamo pa že od rojstva striktno večerno rutino, večerno flaško ji ponudimo v temi, vse je tiho... bla bla bla. V glavnem, delamo vse potrebno, pa pri 13 mesecih niti slučajno ne zaspi sama - to pomeni, da jo odložimo budno v postelji, pa da bi zaspala brez histeričnega joka. Vse skupaj se je začelo pri slabih 6 mesecih. Do takrat je vedno brez problema zaspala sama. Torej:  
IZVIRNO SPOROČILO: nia5

IZVIRNO SPOROČILO: xerox

A sem jaz edina, ki svojega 8,5 mesečnika vsak večer uspavam na rokahuser posted image





Ne nisi, tudi jaz svojo 8m staro vsakič uspavam na rokah user posted image

 Nič sekirat, mi našo pupo še vedno nosimo, da zaspi (prej smo jo morali nositi zaradi refluksa, tako da je vedno zaspala med nošenjem). Sem poskušala že vse mogoče, tudi sem jo pustila, da se je drla (ker sem pač mislila, da je res že čas, da dobi izkušnjo, da zmore zaspati tudi sama, poleg tega je pa že precej težka), pa je dretje trajalo več ur, jaz sem jokala v sosednji sobi, potem je zaspala, seveda pokakana, ker se je toliko napenjala, spala pa je vsega pol ure...  Pri nas je spanje nasploh problem - tako podnevi, kot ponoči. Vsi tisti, ki imate podobno situacijo, naredite otroku in sebi uslugo in ga pač nosite, da zaspi, dokler ne bo dobil izkušnje, da spanje nekaj prijetnega.  PS: Jest sm ful nakvihtana user posted image

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu Amam)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kako jih dajete spat
27.1.2009 22:05:19   
Anonimen
Naša Neža je stara 7,5 mesecev in vedno sama zaspi v svoji posteljici.Ko je bil pa sin dojenček pa obvezno pri zizi,drugače ni šlo.Potem,ko je pa nehal zizat,sem pa mogla ležat poleg njega tako dolgo,dokler ni zaspal.Včasih sem zraven ležala tudi po dve uri preden je mrknu.Je pa to obdobje trajalo celih šest let.Groza.

(odgovor članu Tisana)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?