|
RE: Bivsi partner, otrok...pa se kaj! 27.1.2009 18:14:50
|
|
|
|
Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: **** gina: Lej saj imas na nek nacin prav v opisu tega oceta. Toda jaz se ne upam njega uciti odgovornosti na hrbtu najinega sina... Plus tega sem ze na zacetku povedala da sva v prijateljskih odnosih in tako se mi zdi prav. Nikdar se nisva kregala pa tud sedaj se ne bi rada, ker bo samo za otroka slabo... Poleg tega vem, da je tesko razumet toda Patrick odrasca v drugacnem okolju in bi bil zanj lahko marsi kater dogodek neprijeten... Zakaj misliš, da je to na hrbtu vajinega sina? Ti sina itak ne moreš zaščitit pred očetom. On je njegov oče in slej ko prej bo tudi sin pogruntal da je tak ali drugačen. In kaj mu je lahko hujšega, kot ko pogrunta enkrat pri dvajsetih, da si mu ti delala utvare in rihtala reči namesto fotra, ali še hujše, če se bo naučil, da je to način reševanja reči in bo fotra zagovarjal v njegovih dejanjih in boš ti kriva vsakič, ko ne boš namesto njegovega očeta vse naredila. Ni res, da rešuješ na hrbtu otroka reči. Ravno obratno. Omogočaš očetu, da je tak, kot je. Pa matr, saj najbrž ni glih en nemogoč tiran, vsaj glede na prejšnje opise. je pa neodgovoren in ti se mu ne upaš preložiti bremena, enostavno ne upaš. S tem otroku dolgoročno narediš škodo, samo za en dan rešiš stvar. To je glih tako, kot če otroka ne spustiš v vodo učit plavat, ker je nevarno, da se utopi. En dan mu je luštno na bregu gledat ostale, pa morda z obročem plavat, dolgoročno bo pa en dan not padel, ap se utopil. Oprosti moji iskrenosti, ampak res tako vidim in se ne strinjam z razmišljanjem po neki tako enostranski poti, kot jo tanja omenja. Pa se mi ne da zdaj vsakega stavka analizirat zakaj, ampak če boš hotela, pa lahko tudi to. Pa še to, kakšen dogodek bi mu bil neprijeten v slo? Ne štekam. Pa še to? Zakaj meniš, da se bosta skregala, če boš vljudno in prijazno rekla, da ga otrok rabi in da si ga želi videt in da računaš, da gresta nekam čez počitnice skup? Zakaj? A se ti bojiš tega moža, da se mu ne upaš reči normalno prijazno, a se ne upaš od njega zahtevat, da se drži svojega dela dogovora, a se zato skregata (jaz se zaradi tega še nikdar nisem skregala, pa je moj ex tudi včasih imel podobne reči, pa ni imel glih nekega strašnega interesa ne vem koliko časa preživljat z otrokoma, ko sta bila majhna, pa tudi svoje ženske ni "izpostavljal" otrokom lep čas, je imel isti problem kot tvoj - pa je vendar z leti z vztrajnostjo in s tem, da so vendarle bili dosti skupaj, premagal vse to, tako da ti povem, da se te reči da izpeljat, in to popolnoma brez kreganja)? Meni se zdi samo to, da ti je pač najlažje nase prevzet, kot je recimo meni lažje pospravljat za ta malimi, kot vsak dan zahtevat, da pomijejo umivalnik in pospravijo cote iz kopalnice. Isto je to, samo da gre pri tebi za mnogo bolj življenjsko pomembno zadevo. Ma kaj pa vem, jaz to tako vidim. Naredit moraš itak po svoje, ampak povedat sem ti morala pa vseeno, če ne zameriš. Absolutno se strinjam z natašo77, od prve do zadnje pikice. Najbrž je povedala bolj ljudsko kot jaz, ampak bistvo je enako.
|
|
|