|
RE: Bi povedale, da ste bili na umetni oplodi... 27.1.2009 12:49:24
|
|
|
|
Matejčika
|
Joj joj! Groza! Kako nebi bila ponosna nato, da je zanosila po 5ih, 6ih ali več letih (čeprav) s pomočjo IVFja??? Jaz bi/bom skakala do stropa! IZVIRNO SPOROČILO: kajsica Ko sem prvič brala to temo, sem jo samo izklopila, sedaj pa morem dati svojo repliko. UMETNA OPLODITEV NE OBSTAJA, amak je izventelesna oploditev. Pikola pa saj ne bomo tiste, ki damo te postopke skoz imele umetne otroke....mislim. Saj je vse popolnoma enako kot pri naravni oploditvi, celice zrastejo v nas, spermo da partner, samo zmešajo nam jih v epruetkah, potem pa jih dobimo nazaj in čakamo peklenskih 14 dni ali bo ali ne bo. Res je na vsaki posameznici ali pove ali ne. Jaz tega osebno ne skrivam, niti neuspelih postopkov ne, ker meni to ni noben tabu in nobena sramota. Pač imava z dragim eno težavo, ki se jo da s pomočjo medicine obhodit. Res pa je tudi, da mi ne piše na čelu, da sem v postopkih za izventelesno oploditev in tudi ne razlagam vsepovprek. Ni mi pa groza, če kateri vpraša ali želi kaj več vedeti o tem. Malo neumno primerjavo bom dala ampak vseeno, kaj pa ko zbolite in dobite angino ali pa recimo pljučnico.....skrivate pred celim svetom???? Izhajam pa tudi sama iz majhnega kraja, kjer se skoraj vsi med seboj poznajo in spet bom rekla da me malo briga, kdo ve in kdo ne, ker res živimo v 21. stoletju, važno mi je samo, da midva z dragim prideva do izpolnitve svoje dolgoletne želje. Pa so tudi padale besede, če ne bi bilo bolje da greva vsak svojo pot in imava z drugim otroke. Hja hudiča, kaj ko je težava pri meni, ne pri njemu.....pa želiva si najinega otroka, ne pa z nekom drugim in te stvari jaz jasno in glasno povem, če me kdo dreza tam kjer ni potrebe. Bom pa še samo enkrat poudarila to, da spoštujem mnenje posameznice, da te zadeve pove ali pa tudi ne. Vsaka je drugačna. Jezi me le to, ker imajo nekatere odgovor na to temo, da ne povedo, ker jih je sram in da se zaradi tega bojijo povedati okolici, da so tukaj pristale. Jaz se v celoti strinjam s kajsico! Še najbolj pa sva si podobne v tem kar je potemnjeno. IZVIRNO SPOROČILO: lotoska Prav tako postopek zanositve ne more bit primerljiv z estetskimi operacijami (ja pa se jim tud reče plastične operacije pa nima veze s plastiko, kajne ?), razen v smislu približati se popolnosti. Je pa res, da se ljudje tudi s tem postavljajo. Ergo? Naslov teme se glasi: Bi povedale? Hipotetično vprašanje, tak je bil tudi moj odgovor. Ja, imajo plastične operacije kar veliko vezo s plastiko!!! Morda res ne s takšno kot jo ti poznaš, ampak gre se za plastiko! IZVIRNO SPOROČILO: kajsica IZVIRNO SPOROČILO: lotoska Pa se, za nekatere si upam trditi. Ko sem hodila v materinsko šolo smo sedele v čakalnici. Pa pride ena gospa, se usede med nas njen prvi stavek je bil da je noseča iz epruvete. Točno tako je rekla in se mi je zdelo ful neprimerno. Ravno v družini imamo primer, ko nas oseba, ki sploh ni za otroke (sekundarna neplodnost) seznanja s postopki in procesi, ki sodijo h umetni o., samo zato da izstopa s tem. Mene pa tule bodejo v oči te tvoje besede......kako lahko sodiš nekoga da ni za otroke? Po čem lahko to sklepaš? kaj pa če ta oseba o tebi meni enako in ti njej nisi primerna oseba za otroke?????? Kaj pa če si jih ta oseba neznansko želi in bo zlata mamica, se pač noče s tujimi ukvarjat, ker jo to prebeč boli, da njej ne uspe po naravni poti. In v čem je problem, če pove kako potekajo postopki???? Misliš da je vse to tako lahko, da damo noge narazen in to je to....Nekatere pač morejo govorit o tem, da so razumljene, da imajo podporo. Poleg tega pa ne verjemem, da je v MŠ prišla ena in se vsedla direkt med vas in takoj povedla, da ima otroka iz epruetke. Ma daj no....pa kaj si ljubosumna, alergična na nas, ki si pomagamo z medicino? To je bilo retorično vprašanje! Verjemi, da bi zamenjala s teboj takoj!!!! Mene tudi to muči! Kako lahko sodiš nekoga da ni za otroke?! Jaz imam grozno rada otroke in se znam zelo dobro z njimi ukvarjat, ampak še zdaleč ne z vsemi ki mi pridejo na pot. Veliko se ukvarjam z nečkinjama in nečakom, s mojo malo sestrici sem se veliko ukvarjala in še morda s kako sestrično in bratrancem. Ampak v vsakega otroka pa ne silim! In z vsakim se tudi nena enako ukvarjam. Če zaradi tega nisem za otroke, potem pa tudi nevem kdo je!? Poleg tega, ko imaš enkrat svoje otroke, je čisto drugače, kot pa če imaš neke druge, ki se te niti ne tičejo.
|