|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bi povedale?
25.1.2009 19:47:40   
zarja1
ma ja teta Grethy sem koza k se s takimi sploh obremenjujem.....
bi se najraj user posted image .............user posted image user posted image user posted image

Horny Teddy

(odgovor članu Grethy)
Neposredna povezava do sporočila: 76
25.1.2009 19:48:30   
blanč
Grethi, boš dobila kozo po ritiuser posted image user posted image
seveda smo zapele, sej moramo nekje hormončke sproščat, ko jih imamo pa tolk "umetno" viška...
A bo danes kaj potresa??? Da vem, če se moram v postlji privezatuser posted image

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu Grethy)
Neposredna povezava do sporočila: 77
25.1.2009 19:50:19   
Vitaebella
bravo, punce!!!user posted image

(odgovor članu Grethy)
Neposredna povezava do sporočila: 78
25.1.2009 19:51:12   
Grethy
IZVIRNO SPOROČILO: blanč

Grethi, boš dobila kozo po ritiuser posted image user posted image
seveda smo zapele, sej moramo nekje hormončke sproščat, ko jih imamo pa tolk "umetno" viška...
A bo danes kaj potresa??? Da vem, če se moram v postlji privezatuser posted image

Opa opa ... to so kozice v pozitivnem smislu ... ja pa tud tko kot pravi Zarjica, ker se ubadamo s takimi stvarmi, po drugi strani je pa to res sproščanje viška hormonov, maš prav ...

ma kje pa upam potrese delat, zdej dokler si ti nosečka, te ne upam strašit ... bom čist nežno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

... in spet iščemo dalje, zavedajoč se, da je šlo že prevečkrat mimo nas ... (G.D.M.)

''Ne se nikoli predat, četudi smo večkrat na kolenih. Čudeži se dogajajo.' '(Petra Majdič)

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 79
25.1.2009 19:55:09   
Grethy
user posted image

Punce, lahko noč !!!!!!!!!

... in spet iščemo dalje, zavedajoč se, da je šlo že prevečkrat mimo nas ... (G.D.M.)

''Ne se nikoli predat, četudi smo večkrat na kolenih. Čudeži se dogajajo.' '(Petra Majdič)

(odgovor članu Grethy)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Bi povedale, da ste bili na umetni oplodi...
25.1.2009 20:01:12   
cukica
Tudi jaz sem takega mnenja da ni to nič takega če poveš.Jaz sem povedala v službi direktorju in sodelavkam in vsi me podpirajo,upajo z menoj in so tudi žalostni,ko vidijo da ne ratalo.V tem imam podporo in vidim,da ko mi je težko je tam še nekaj ljudi,ki me spodbujava.
Tudi najini prijatelji vedo.
Mislim,da bi ljudje o tem morali vedeti kaj več,sama imava velik prijateljev,ko so izvedeli so potem želeli kaj več zvedeti o umetni oploditvi.
Za naju ni to nobena tabu tema.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 81
25.1.2009 21:45:33   
lotoska
IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia

o za kozlat ej...lotoska....škoda besed...

Vse te koze ja, se strinjam, da gre za slikovit samoprikaz.

Strokovno pomoč v smislu premagovanja samopomilovanja mislim. Jaz tega ne občutim zarja pa. Meni niti na kraj pameti ne pride, da bi koga pomilovala. Vsakemu je v življenju poleg težav dana tudi moč, da jih premaga. To je moj vidik. Zarjin je očitno pomilovanje drugih. Verjetno  izhaja iz sebe pri tem.  Sej bo.  Ni treba zadušit vsakega mnenja, ki ni enako tvojemu zarja ali vašemu, ker kot vidim imate kolektivno identiteto, oziroma močan nagib po njej. Če se tako bolje počutite -kar.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 82
25.1.2009 22:07:40   
Grethy
IZVIRNO SPOROČILO: lotoska

IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia

o za kozlat ej...lotoska....škoda besed...

Vse te koze ja, se strinjam, da gre za slikovit samoprikaz.

Strokovno pomoč v smislu premagovanja samopomilovanja mislim. Jaz tega ne občutim zarja pa. Meni niti na kraj pameti ne pride, da bi koga pomilovala. Vsakemu je v življenju poleg težav dana tudi moč, da jih premaga. To je moj vidik. Zarjin je očitno pomilovanje drugih. Verjetno  izhaja iz sebe pri tem.  Sej bo.  Ni treba zadušit vsakega mnenja, ki ni enako tvojemu zarja ali vašemu, ker kot vidim imate kolektivno identiteto, oziroma močan nagib po njej. Če se tako bolje počutite -kar.

Hvala lotoska user posted image user posted image user posted image ...
dobro da smo si že same nadele simpatični naziv kozic user posted image user posted image ...
le zakaj ga že prej nismo dobile od tebe user posted image user posted image ...

Bodrenje in vspodbudne besede so daleč od pomilovanja ... nobena od nas ni pomilovanja vredna, ker smo vse borke in to čemur ti praviš kolektivna identiteta ... to je kolektivno poznavanje zadeve in JA kolektivni duh ... kot čebele recimo , če se lotiš ene, jo bo branil cel roj ...

Veseli me, da si po naravni poti uspela zanositi (saj si, kajne?) in še bolj me veseli, če ti nikdar ne bo potrebno it niti skozi en tak postopek, zaradi tebe, ne zaradi nas, kozic & čebel ... želim ti le lepo in mirno nosečnost ( se opravičujem, če je to že mimo)  in pa zdravega otročka, ki naj ti bo v veliko veselje ...

< Sporočilo je popravil Grethy -- 25.1.2009 22:08:23 >

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 83
25.1.2009 22:08:57   
zarja1
sorry Lotoska sam ti res nisi normalna....

Horny Teddy

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 84
25.1.2009 22:11:39   
zarja1
IZVIRNO SPOROČILO: Grethy
in to čemur ti praviš kolektivna identiteta ... to je kolektivno poznavanje zadeve in JA kolektivni duh ... kot čebele recimo , če se lotiš ene, jo bo branil cel roj ...

nikdar ne bom pozabla, ker enako čutim......user posted image user posted image user posted image

Horny Teddy

(odgovor članu Grethy)
Neposredna povezava do sporočila: 85
25.1.2009 22:18:30   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: zarja1

IZVIRNO SPOROČILO: Grethy
in to čemur ti praviš kolektivna identiteta ... to je kolektivno poznavanje zadeve in JA kolektivni duh ... kot čebele recimo , če se lotiš ene, jo bo branil cel roj ...

nikdar ne bom pozabla, ker enako čutim......user posted image user posted image user posted image

podpis!!!!

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 86
25.1.2009 22:19:46   
lotoska

Zarja si že slišala za svobodo govora? Pa človeško dostojanstvo? Razmisli še o tem.

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 87
25.1.2009 22:24:25   
zarja1

Zarja si že slišala za svobodo govora? Pa človeško dostojanstvo? Razmisli še o tem.

o sem, mogoče bi te morala kaj naučit o tem. Zdaj pa res zapuščam to temo. Sem preveč pozitivna in samozavestna, močna, tudi sočutna (če si to prej hotela povedati) žženska, da bi se pustila taki kot ti iztiriti.
Lotoska vse lepo ti želim.

Horny Teddy

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 88
25.1.2009 22:40:33   
bambi75
Ah sem si rekla , da sploh ne bom več odpirala te teme. Pa kaj ko pa se mi nonstop na vrhu kaže, zraven naše teme IVF.
Jaz pa potem moram pritisniti in prebrati.

Punce zdaj se pa jaz počutim, kot da sem največja prpa med vami,ker ne govorim pri nas o tem.user posted image
Ampak meni se res ne da ubadati z zlobnimi jeziki pri nas. Saj če kdo vpraša, tako dobronamerno, mu pač odgovorim, da ne gre po načrtih, in ponavadi zaleže, ampak na veliko pa ne govorim, kaj se dogaja. Jaz res nočem da bi me nonstop gledali v trebuh, če že kaj raste, tako kot so kolegico.
Ampak to sem pač jaz.
Hvala pa vsem vam, ki ste bolj glasne in imate moč in voljo, da jih vcepljate v glavo kako vse skupaj poteka.

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 89
25.1.2009 22:57:00   
bambi75
IZVIRNO SPOROČILO: kajsica

Pa se, za nekatere si upam trditi. Ko sem hodila v materinsko šolo smo sedele v čakalnici. Pa pride ena gospa, se usede med nas njen prvi stavek je bil da je noseča iz epruvete. Točno tako je rekla in se mi je zdelo ful neprimerno.  Ravno v družini imamo primer, ko nas oseba, ki sploh ni za otroke (sekundarna neplodnost) seznanja s postopki in procesi, ki sodijo h umetni o.,  samo zato da izstopa s tem

Mene pa tule bodejo v oči te tvoje besede......kako lahko sodiš nekoga da ni za otroke?user posted image  Po čem lahko to sklepaš? kaj pa če ta oseba o tebi meni enako in ti njej nisi primerna oseba za otroke?????? Kaj pa če si jih ta oseba neznansko želi in bo zlata mamica, se pač noče s tujimi ukvarjat, ker jo to prebeč boli, da njej ne uspe po naravni poti. In v čem je problem, če pove kako potekajo postopki???? Misliš da je vse to tako lahko, da damo noge narazen in to je to....Nekatere pač morejo govorit o tem, da so razumljene, da imajo podporo.

Poleg tega pa ne verjemem, da je v MŠ prišla ena in se vsedla direkt med vas in takoj povedla, da ima otroka iz epruetke. Ma daj no....pa kaj si ljubosumna, alergična na nas, ki si pomagamo z medicino? To je bilo retorično vprašanje! Verjemi, da bi zamenjala s teboj takoj!!!!

Sem rekla, da lotuski sploh ne bom odgovarjala, ampak je Kajsi tako lepo napisala, da ne morem, da se nebi še jaz pod to podpisala.

Jaz imam pač dve, tri kolegice,ki vedo vse in se pač lahko z njimi pogovorim in pa seveda RR, ta sorodnica pa mogoče nima te možnosti in išče oporo v družini.

In pa ja tudi meni so že rekli, pa saj ti sploh nisi za otroke, kaj jih ne maraš, ko nisem hotela it pogledat bratrančevo punčko, ki se je rodila teden dni po mojem neuspelem postopku in ne veš kako je bolelo.Ampak takrat nisem hotela in mogla govoriti zakaj je tako.

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 90
25.1.2009 23:06:15   
Zvezdica
BI in SEM povedala.

Lotuska... ne sodi kdo je za starša in kdo ne, ker nisi tu da sodiš!

< Sporočilo je popravil Zvezdica -- 25.1.2009 23:08:09 >

i belive i can fly....

(odgovor članu bambi75)
Neposredna povezava do sporočila: 91
26.1.2009 10:28:18   
lučka 25
lotoska, vidiš kam si prišla. Ker se nekdo ne strinja s teboj, kot je zarja in še katera od nas, si padla na tako nizek nivo. Me te ne obsojamo zaradi tega, ker ti recimo v našem primeru ne bi povedala. Ampak predvsem zato, ker obsojaš nekoga po tem, da se s tem postavlja, išče pozornost, pomilovanje,...pa sploh ne veš kašno je ozadje vsega tega. Kot ti je povedala bambi, še nisi za otroka, če slučajno v času svoje največje žalosti neuspeha nisi zmožen crkljati drugega otroka na tisti dan , ko to želijo drugi. Težko je govoriti o vsem tem in pametovati nekomu, ki ni šel skozi vse to, kar je čisto razumljivo. Vendar nekoga obsojati, da ni dober starš, da se postavlja s tem se mi pa zdi skrajno neprimerno.

bambi, ne imeti slabe vesti in občutka, da si prpa. Glej, vsak za sebe najbolje ve, če je pripravljen govoriti o tem ali ne. Vsak si izbere svojo pot, kako bo vse to premagoval. In ta pot, ki si si jo izbrala ti, je za tebe najboljša. To si zapomni. Ker vsak ima pravico, da sam odloča kaj in koliko bo povedal. Prav je, da se o tem govori, vendar tu pa lahko naredi vsak svojo mejo, komu bo povedal, če sploh bo. Zato pojdi še naprej svojo pt, brez slabe vesti. Kot si rekla, smo si različne in tako je tudi prav. Tako je bolj zanimivo. user posted image

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 92
26.1.2009 16:18:45   
liza.p
Punce, moram reči da sem žalostna in presenečena, da se sploh omenja ta tema - kot da smo v praveku - da govorimo o zunajtelesni oploditvi kot o tabu temi. Kot da se je treba sramovat ali skrivat.
Imam veliko prijateljev, ki so si in si še pomagajo na ta način priti do otroka. Ne vem no, samo okolica jih ne gleda postrani, Se mi zdi to danes nekaj povsem vsakdanjega. Seveda ni tako, da bi o oploditvi govoril z vsakim kot o tem, kakšno bo vreme.

LP in držite se. Sončki na nebu čakajo, da pridejo k vam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 93
26.1.2009 16:36:19   
Grethy
IZVIRNO SPOROČILO: liza.p

Punce, moram reči da sem žalostna in presenečena, da se sploh omenja ta tema - kot da smo v praveku - da govorimo o zunajtelesni oploditvi kot o tabu temi. Kot da se je treba sramovat ali skrivat.
Imam veliko prijateljev, ki so si in si še pomagajo na ta način priti do otroka. Ne vem no, samo okolica jih ne gleda postrani, Se mi zdi to danes nekaj povsem vsakdanjega. Seveda ni tako, da bi o oploditvi govoril z vsakim kot o tem, kakšno bo vreme.

LP in držite se. Sončki na nebu čakajo, da pridejo k vam.

Hvala Liza ... lepo si napisala tole ... pa ravno tako je  in kot pravi naša Lučkica, smo si res tako različni, da mora obstajat možnost odločitve za ja ali ne ... v vseh pogledih, ne samo pri tem ...

(odgovor članu liza.p)
Neposredna povezava do sporočila: 94
26.1.2009 16:43:35   
Anonimen
Ne nebi če me neb nihče vprašal. Tud če bi naravno zanosila neb kar sama od sebe razlagala v kerem položaju sm zanosila.
Če bi pa koga zanimalo bi pa povedala ja.

(odgovor članu Grethy)
  Neposredna povezava do sporočila: 95
26.1.2009 16:52:30   
Pikapolonica_
Ne, ne bi povedala, razen, če bi mi bilo zastavljeno takšno vprašanje.
Sicer pa sama nisem nikogar še vprašala ali je zanosil naravno ali umetno...user posted image

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 96
26.1.2009 18:34:37   
IVYY
Svojim domačim bom povedala, pa tudi najboljši kolegici in po dolgem premisleku sem se odločila,
da povem tudi v službi direktorici in mojemu šefu, ker bom bolj tako bolj mirna, ko bom morala na preiskave in se mi ne bo treba vsakič kaj novega izmislit.
Je pa res, da je to zelo osebna stvar, ki jo eni iz takih ali drugačnih razlogov ne želijo deliti z nobenim. Jaz spoštujem vsako odločitev.

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 97
26.1.2009 18:43:49   
IVYY
Sem ravnokar prebrala sporočilo od Lotoske in bi rada dodala samo to, da od kar sem izvedela, da v drugo ne bo možno zanositi razen z icsi, rada prisluhnem vsakemu, ki govori o umetnih oploditvah in kar je najlepše toliko bolj sem rada v družbi novorojenčkov/dojenčkov/otrok, jih stisnem k sebi in takrat začutim neizmerno srečo...tudi z mojim sinom se dosti bolj crkljava....
v tebi je preveč jeze, ki zagotovo ne vpliva dobro, še posebej ne nate.
drži se in pozitivno misli

(odgovor članu IVYY)
Neposredna povezava do sporočila: 98
26.1.2009 19:32:59   
punčkica
Jaz sem povedala par ljudem tistim ki so mi najbližje pa mi je po eni strani žal saj ko ti ne uspe pa te vsi pomiljujejo in joj škoda, boga....., pa tisti pogledi, pa tisti značilen stavek SAJ BO!!!! Ja bo ja itak da bo. Njim je to lahko govorit ko ne vejo kaki mučni postopki so in ko potem čez 14 dni zagledaš tisti - na testu!!

še vedno čakamo na pikico.....

(odgovor članu IVYY)
Neposredna povezava do sporočila: 99
26.1.2009 20:54:15   
koala
Sem povedala, če je pogovor nanesel nato. O svojih oz. najinih težavah pa sem govorila le z osebami ki sem injim še zaupam, pa ne zato ker bi me bilo sram, ampak enostavno zato, ker jim (nekaterim)nisem hotela dati tistega zadovoljstva da lahko nekomu privoščijo žalost, trpljenje, nesrečp. Ja, žal so tudi takšni med nami.

Lotuska glede na tvoje poste pa sem razmišljala o dveh stvareh: Prva je ta da si šla skozi to torturo, vendar sama in zdaj zavidaš vsem ki si o tem upajo(mo) spregovoriti, to mi je sicer malo manj vrjetno, druga pa je ta da si zanosila ruk-cuk in ne moreš vedeti kako se počutimo tisti, ki smo to dali oz, še dajajo skozi. In ja jaz sem ponosna da sem tako zanosilča, saj se nama je uresničila dolgoletna želja, če je pa ponos na rezultat upravičen, pa lahko sama presodiš, ga vidiš v avatarjuuser posted image .

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?