|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obala ICSI - dr.Ravnikar
21.1.2009 14:32:16   
IVYY
Pozdravljene punce,
včeraj sem se po dolgem času odločila prijaviti na forumu, čeprav že kar nekaj časa pridno berem, kar pišete na forumu.
Zdaj bo tri leta, od kar se z možem trudiva v drugo zanositi....mene so novembra lani končno pozdravili
(hormonska disfunkcija,pa še pco sindrom) in zdaj, ko bi morala veselo na delo, so ugotovili
pri partnerju hujšo stopnjo oligospermije, mu dali za pit E vitamin in Koencim Q10 in sredina februarja je naročen na kontrolni spermiogram v upanju, da bodo našli vsaj kakšno dobro semenčico, da bodo lahko naredili ICSI.
Drugače sem iz Kopra, s partnerjem se zdraviva pri dr. Ravnikarju v Izolski bolnici, pa me zanima, če ima kdo izkušnje z obale, kako je s tem: h komu te dr. ravnikar napoti na ICSI, ali je mogoče izbirati med Postojno in Ljubljano, pa koliko se čaka...

hvala za karšenkoli odgovor in vsem želim čimprej velik user posted image

ivy

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 30.1.2009 12:41:16 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar
21.1.2009 14:39:48   
Shuka
Če ti tvoj g. da napotnico za neplodnostno IVF/ICSI lahko sama izbirata kam bosta šla. Nisem sicer ziher ali vse klinike tako delajo ali samo Ljubljanska ampak pri tehj klinikah PO,LJ,MB, je pravilo da se najprej ponucajo postopki na zavarovalnico šele nato se lahko plačajo. Kako to poteka ne vem, ker sem sama šla prvič v Dravlje na OBMP k dr. Rešu in sva plačala prvi postopek, ker nisva hotela čakati na čakalno vrsto na LJ kliniki. Pri Rešu v Dravljah je prvi postopek plačljiv a že drugega, če potrebuješ prideš na vrsto že čez 3 mesece na zavarovalnico(brezplačno), naslednji je spet plačljiv in tako naprej. Postopki so na klinikah različni in tudi obseg preiskav je različen, tako da se je za pozanimati kako pa kaj kje delujejo.
Lahko pa se oglasiš v temi na TEM linku in ti bodo dekleta iz vseh konce Slovenije povedale kako delajo na različnih klinikah.

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu IVYY)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.1.2009 14:44:48   
IVYY
Hvala Shuka,
bom pokukala na linku, ki si mi ga dala.
koliko pa stane umetna oploditev'

hvala
ivy

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.1.2009 15:53:51   
Shuka
IZVIRNO SPOROČILO: IVYY

Hvala Shuka,
bom pokukala na linku, ki si mi ga dala.
koliko pa stane umetna oploditev'

hvala
ivy
Odvisno od postopka IVF je v Dravljan npr 1100 €, 300 zdravila 800 postopek, ICSI pa ne vem, ker sem ga imela na zavarovalnico. Bi mogla pogledat na račun.

(odgovor članu IVYY)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.1.2009 8:39:00   
anci banci
Postopek ICSI stane 1010 Eur+350 EUR zdravila (pri dr.REšU)

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.1.2009 10:54:22   
IVYY
Anci banci, hvala za info pa lep dan ti želim

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.1.2009 11:35:41   
jona3
oj zakaj pa greš samoplačniško. sej ti pripada šest postopkov zastonj. Pa zagotovo ti lahko povem da so v mb daleč najboljši.

(odgovor članu IVYY)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.1.2009 14:46:54   
Shuka
IZVIRNO SPOROČILO: jona3

oj zakaj pa greš samoplačniško. sej ti pripada šest postopkov zastonj. Pa zagotovo ti lahko povem da so v mb daleč najboljši.
Ja samo vprašanje je koliko časa čakaš da se postopek začne.
Jaz npr nisem hotela čakati, ker me leta prehitevajo in ker sem po pravici povedano že odlašala predolgo, da bi pa še leto dni čakala da pridem na vrsto se mi je pa absurdno zdelo. Vzela kredit in smo šli, res da ni bil prvi uspešen a upanje umre zadnje.

(odgovor članu jona3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.1.2009 15:01:47   
anci banci
IZVIRNO SPOROČILO: jona3

ker se načakaš ko hudič in ker leta bežijo tako kot pri shuki, sva plačala postopek in je v prvo uspelo

IVYY enako:)

< Sporočilo je popravil anci banci -- 22.1.2009 15:02:12 >

(odgovor članu jona3)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.1.2009 15:54:45   
mucomuc
Zdravo,

tudi jaz sem iz Kopra, moj ginekolog je DR Lovšin, in on je super, sem bila pa prejšni teden na HSG-ju in mi je preiskavo delal Dr Ravnikar in je bil u redu. Jaz se trudim že 21 mesecev in tudi v drugo, doma imam 3,5 letno punčko. Nimam snoje ovulacije niti po Klomifenu, pa tudi po HSGju mi svetujejo laparoskopijo.
Povej mi, kako je potekalo pri tebi, ker jaz sem šele na začetku, 4 mesece klomifena, naslednji ciklus jih imam 2 tableti 3-12 dan, potem pa naprej.

(odgovor članu IVYY)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.1.2009 16:30:46   
IVYY
Čav mucomuc, še ena koprčanka user posted image user posted image user posted image ....upam, da bomo kmalu skupaj vozičke porivaleuser posted image user posted image

Jaz sem HSG delala lani 19. februarja in je bil čisto ok, jajcevodi lepo prehodni. Potem so mi dali 2 terapiji klomifena, potem pa pauza do septembra lani, potem pa se je začelo: hormonske preiskave - ugotovili zelo povišan DHAES horom (moški hormon), pa sem dobila zdravila in ta hormon spravila v normalo...zaradi tega hormona sploh nisem imela ovulacij....zdaj sem spet 2 meseca na klomifenu....medtem pa ugotovili hujšo stopnjo oligospermije pri mojem in edina rešitev je icsi.
Bova na liniji in ti bom sporočala, kako potekajo stvari

lep dan
ed.

(odgovor članu mucomuc)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.1.2009 16:33:59   
IVYY
a ja, mucomuc, a je s tvoji dragim vse v redu. So njegovi plavalci dobri? Ker če ga niso še pogledali,
vztrajaj, da ga čimprej, ker mojega so pogledali šele po 30 mesecih!!! Če bi ga prej, mogoče bi bila lažje stopnja oligospermije in bi se dalo kaj rešit...ali pa neuser posted image
Niso ga hoteli namreč prej pregledat, čerpav sem vztrajala...češ isti partner, nikoli kadil, nikoli pil in prvič zanosili po naravni poti brez večjih težav.

sem vesela, da imaš že enega otroka.

lp

(odgovor članu IVYY)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.1.2009 8:08:31   
IVYY
punce, za enkrat ne razmišljam, da bi šla samoplačniško...če pa se bo vse skupaj preveč dolgo vleklo bi poskusla vsaj en postopek samoplačniško, zato me zanimalo, koliko stane....

lep vikend vam želimuser posted image

(odgovor članu IVYY)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.1.2009 13:31:20   
Rakica_80
Ti lepo hodi do tvojega G in zahtevaj naj ti da napotnico za IVF/ICSI!!!user posted image
Joooj, kot si gor omenila za HSG-to je bil zame najbolj boleč dan v življenjuuser posted image user posted image user posted image user posted image
Sem mislila da bom razpočila, moji jajcevodi 100% zamašeni on pa kr sili z uno tekočino vameuser posted image !!!

Pozdravljena MUCOMUC, dobrodošla med namiuser posted image user posted image user posted image user posted image
Evo še LINK, kjer smo se družile enkrat vse iz Obaleuser posted image
http://www.ringaraja.net/forum/Obala/m_2638266/tm.htm
Lahko bi ponovile in zbudile temouser posted image
Lep vikend vsem skupaj!!!

(odgovor članu IVYY)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.1.2009 13:50:08   
IVYY
Joj BEBII, veš da je tudi meni bil HSG najbolj boleč dan v življenju...težji od popadkovuser posted image user posted image user posted image , pa niti nisem imela nič zamašenega, bolelo pa me je grozno...

Ja, se strinjam, da bi se lahko ponovno obalčanke začele družiti. Kaj praviš MUCOMUC?user posted image

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.1.2009 11:57:54   
mucomuc
Zdravo,

še posebaj obalčanke, Ivyy, hvala za dobrodošlici in izčrpne podatke, mojemu niso še pogledali plavalce, mi je pa Lovšin rekel, da bomo to kmalu , trenutno se je osredotočil name. Kar se tiče HSG-ja je pa groza, sploh istrumenti, ko sem vidla tisto dolgo reč, me je kar minilo, pa tudi  ni ravno prijetno. Moji jajcevodi so prehodni, vendar je kontrast po njih potoval z zamudo - spazem ali krč je pisalo v oklepaju in da mi svetujejo laparoskopijo, če ne zanosim v par naslednih ciklih.
Je pa kar zoprno tole čakanje. Jaz sem za svojo prvo zanosila niti ne vem kdaj, še sva pazila, sicer nisva bila zaščitena, ampak nisva še načrtovala. Bla sva pa blažena, ko sva izvedela. Zdaj bo pa maja 2 leti odkar se trudiva, računava in ... Pa nič. Kar je najhuje, po klomifenu sploh nimam ovulacije in folikel mi sploh ne raste.
Je pa res, da je velik dejavnik stres. Računam it tudi na jogo pilates, k Maji na ogrlico, da se razbremenim . A katera hodi na kaj podobnega. Pa še eno vprašanje, a si katera pomaga s kakšno alternativno zadevo?

Lep pozdravčekuser posted image

(odgovor članu IVYY)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.1.2009 13:44:30   
IVYY
Čav mucomuc, meni se že prav meša od tega računanja, zapisovanja bazalne temperature...se mi zdi, da tega ne bo in ne bo konec...Vidiš, jaz pa sploh ne vem, ali mi klomifen pomaga, ker me niti 1x ni ne ravnikar ne moj ginekolog spremljal, ko sem pila. Edino, na kar se lahko zanesem, da imam ovulacijo, je graf bazalne temperature, iz katerega je ravzidno, da se nekje od 18 dne naprej temperatura dvigne tudi za 1 stopinjo.
Po mojem bi morali spremljati z ultrazvokom moje folikleuser posted image  Včasih se mi zdi, da samo zgubljam čas....drug teden grem do mojega ginekologa in mu povem, kako stvari stojijo in da mi da napotnico za ivf/icsi (bom poslušala nasvet bebii-nimam kaj zgubiti)

Jaz pridno hodim že 7 mesecev na telovadbo v balinarsko dvorano (vaje z utežmi-mi paše, ker je precej statično, ni tistega pretiranega skakanja) in ti moram povedat, da mi to ful pomaga...psihično sem dosti bolj
močna...lani februarja me je po HSG-ju zgrabila taka kriza...in sem našla rešitev najprej v teku, potem pa v telovadbi...tako, da ti ful priporočam, da začneš hodit. Za Majo sem slišala same pohvale. Tudi jaz sem hotela najprej na pilates, a mi urnik ni odovarjal (nimam varstva takrat)...

če kaj rabiš, samo vprašaj!!!

lep dan ti želimuser posted image

(odgovor članu mucomuc)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.1.2009 15:46:33   
Rakica_80
IZVIRNO SPOROČILO: IVYY

Vidiš, jaz pa sploh ne vem, ali mi klomifen pomaga, ker me niti 1x ni ne ravnikar ne moj ginekolog spremljal, ko sem pila.

Hjaaa, kaj za reč, tudi jaz ko sem jemala klomifen, me ni niti enkrat pogledal in to ni prav, ker ene ženske ne reagirajo na te tablete in tako nemoreš vedet-
GROZA!!!
Punce kr pogumno naprejuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu IVYY)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.1.2009 15:54:26   
IVYY
Čav Bebii, a si imela že danes posvet za icsi? kako je šlo?

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.1.2009 22:54:51   
Rakica_80
Ne, imam v četrtek 29.1user posted image
Ti javim, ko bodo novostiuser posted image

(odgovor članu IVYY)
Neposredna povezava do sporočila: 20
27.1.2009 7:28:39   
mucomuc
Živijo punce!!

Ivvy, žal mi je ko slišim, da te ginekolog ne spremlja, meni je Lovšin dal 3 mesece klomifen brez spremljanja, nato pa 4 mesec 2 tabletki , in me je naročil na ultrazvok v petek ko sem še jedla klomifen in nato še v ponedeljek, da bi opazoval folikel, kako raste. Meni ni žal zrastel nič, kar pomeni da ovulacije ni. Zdaj mi je napisal 10 dni klomifena in nato spet ultrazvok. Mislim, da je potrebno da se to spremlja, ker zastonj jest vse te tablete, če ne spremljaš učinka. Meni je rekel, da bova pohitela, ker imam že 33 let, oziroma aprila bom 34.
Kar se tiče telovadbe, bi resnično morala začet migat, ker se samo redim. Kdaj je urnik telovadbe v balinarskem? Tudi meni je zoprno, ker se moram organizirat za varstvo. Sem hotla it na jogo k Maji, ampak ima urnik od 20:40 -21:40, takrat moja moja mala že zdavnaj spat.
Bebii, tudi tebi hvala za dobrodošlico in srečno vsem, upam, da bo Koper kmalu poln nas z vozički.

lp

(odgovor članu IVYY)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.1.2009 18:50:52   
IVYY
čav mucomuc, oprosti, ker ti nisem prej odpisala...
v balinarski dvorani sicer ni joge, je pa pilates, danes grem na telovadbo, pa ti potem napišem, kdaj točno je
(mislim, da je ob 18.uri-to bi ti po mojem odgovarjalo user posted image )
Vidiš meni pa odgovarja urnik po 20.uri, ker prej nimam varstva. Jaz hodim od 20:15-21:15.

Veš, da sem prav malo zaskrbljena, ker me niso nič spremljali med jemanjem klomifena. Kako pa vejo, da je učinkoval?!user posted image  12. februarja grem z mojim dragim na kontrolo k ravnikarju in ga bom  vprašala, zakaj me niso nič spremljali.

Joj, kako bi bilo lepo, da bi če ne prej vsaj naslednje leto skupaj z vozičku po Kopru šetaleuser posted image ...jaz verjamem, da nam bo uspelo!!!!!!!!!!!!!!!!1user posted image user posted image user posted image

lp

(odgovor članu mucomuc)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.1.2009 8:50:56   
mucomuc
Zdravo Ivvy,

tudi jaz upam, da bomo naslednje leto glavne z vozički po Kopru.
Hvala za informacijo glede telovadbe.
Kar se tiče spremljanja ob jemanju Klomifena, se strinjam s tabo, kako veš, če deluje, če te ne spremljajo. Meni očitno ne deluje, in sem jih 3 mesece jedla zastonj. Baje jih lahko ješ samo 6 mesecev, nato pa pavza, da se telo spočije. To se pravi, da imam še dva meseca časa, pol pa predah, meseci in leta pa tečejo. Sploh se pa bojim, ker sem zaposlena za določen čas in imam pogodbo samo še do konec aprila in potem bo kriza, če ni službe, ni zavarovanja in ni ultrazvokov in podobnega.
Ampak jaz sem optimist. Življenje je lepo in kmalu bomo nosečke.

Lp

(odgovor članu IVYY)
Neposredna povezava do sporočila: 23
29.1.2009 15:00:20   
Anonimen
Selim vas na Upamo skupaj ;)

(odgovor članu mucomuc)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
29.1.2009 16:03:29   
IVYY
mucomuc, vem da te skrbi, kako bo s službo, a v naših primerih se s tem ne smemo obremenjevati,
ker čas teče,leta grejo...če si "zdrav" in ti uspe zanositi hitro, pač počakaš dokler nimaš redne službe...
jaz sem lani zamenjala službo, šla iz stalne službe v službo za nedoločen čas in sem le za kratek čas pomislila, da ne bomo vsaj nekaj časa delali na otročičku, vendar sem ugotovila, da ni vredno...
imam pa srečo, da so me že po pol leta vzeli za stalno.

vso srečo!!!! user posted image

si tipkamo, ko bodo novosti.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?