Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Obala ICSI - dr.Ravnikar 21.1.2009 14:32:16
|
|
|
|
IVYY
|
Pozdravljene punce, včeraj sem se po dolgem času odločila prijaviti na forumu, čeprav že kar nekaj časa pridno berem, kar pišete na forumu. Zdaj bo tri leta, od kar se z možem trudiva v drugo zanositi....mene so novembra lani končno pozdravili (hormonska disfunkcija,pa še pco sindrom) in zdaj, ko bi morala veselo na delo, so ugotovili pri partnerju hujšo stopnjo oligospermije, mu dali za pit E vitamin in Koencim Q10 in sredina februarja je naročen na kontrolni spermiogram v upanju, da bodo našli vsaj kakšno dobro semenčico, da bodo lahko naredili ICSI. Drugače sem iz Kopra, s partnerjem se zdraviva pri dr. Ravnikarju v Izolski bolnici, pa me zanima, če ima kdo izkušnje z obale, kako je s tem: h komu te dr. ravnikar napoti na ICSI, ali je mogoče izbirati med Postojno in Ljubljano, pa koliko se čaka... hvala za karšenkoli odgovor in vsem želim čimprej velik ivy
< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 30.1.2009 12:41:16 >
|
|
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 21.1.2009 14:39:48
|
|
|
|
Shuka
|
Če ti tvoj g. da napotnico za neplodnostno IVF/ICSI lahko sama izbirata kam bosta šla. Nisem sicer ziher ali vse klinike tako delajo ali samo Ljubljanska ampak pri tehj klinikah PO,LJ,MB, je pravilo da se najprej ponucajo postopki na zavarovalnico šele nato se lahko plačajo. Kako to poteka ne vem, ker sem sama šla prvič v Dravlje na OBMP k dr. Rešu in sva plačala prvi postopek, ker nisva hotela čakati na čakalno vrsto na LJ kliniki. Pri Rešu v Dravljah je prvi postopek plačljiv a že drugega, če potrebuješ prideš na vrsto že čez 3 mesece na zavarovalnico(brezplačno), naslednji je spet plačljiv in tako naprej. Postopki so na klinikah različni in tudi obseg preiskav je različen, tako da se je za pozanimati kako pa kaj kje delujejo. Lahko pa se oglasiš v temi na TEM linku in ti bodo dekleta iz vseh konce Slovenije povedale kako delajo na različnih klinikah.
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 21.1.2009 14:44:48
|
|
|
|
IVYY
|
Hvala Shuka, bom pokukala na linku, ki si mi ga dala. koliko pa stane umetna oploditev' hvala ivy
|
|
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 21.1.2009 15:53:51
|
|
|
|
Shuka
|
IZVIRNO SPOROČILO: IVYY Hvala Shuka, bom pokukala na linku, ki si mi ga dala. koliko pa stane umetna oploditev' hvala ivy Odvisno od postopka IVF je v Dravljan npr 1100 €, 300 zdravila 800 postopek, ICSI pa ne vem, ker sem ga imela na zavarovalnico. Bi mogla pogledat na račun.
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 22.1.2009 8:39:00
|
|
|
|
anci banci
|
Postopek ICSI stane 1010 Eur+350 EUR zdravila (pri dr.REšU)
|
|
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 22.1.2009 10:54:22
|
|
|
|
IVYY
|
Anci banci, hvala za info pa lep dan ti želim
|
|
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 22.1.2009 11:35:41
|
|
|
|
jona3
|
oj zakaj pa greš samoplačniško. sej ti pripada šest postopkov zastonj. Pa zagotovo ti lahko povem da so v mb daleč najboljši.
|
|
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 22.1.2009 14:46:54
|
|
|
|
Shuka
|
IZVIRNO SPOROČILO: jona3 oj zakaj pa greš samoplačniško. sej ti pripada šest postopkov zastonj. Pa zagotovo ti lahko povem da so v mb daleč najboljši. Ja samo vprašanje je koliko časa čakaš da se postopek začne. Jaz npr nisem hotela čakati, ker me leta prehitevajo in ker sem po pravici povedano že odlašala predolgo, da bi pa še leto dni čakala da pridem na vrsto se mi je pa absurdno zdelo. Vzela kredit in smo šli, res da ni bil prvi uspešen a upanje umre zadnje.
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 22.1.2009 15:01:47
|
|
|
|
anci banci
|
IZVIRNO SPOROČILO: jona3 oj zakaj pa greš samoplačniško. sej ti pripada šest postopkov zastonj. Pa zagotovo ti lahko povem da so v mb daleč najboljši. ker se načakaš ko hudič in ker leta bežijo tako kot pri shuki, sva plačala postopek in je v prvo uspelo IVYY enako:)
< Sporočilo je popravil anci banci -- 22.1.2009 15:02:12 >
|
|
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 23.1.2009 15:54:45
|
|
|
|
mucomuc
|
Zdravo, tudi jaz sem iz Kopra, moj ginekolog je DR Lovšin, in on je super, sem bila pa prejšni teden na HSG-ju in mi je preiskavo delal Dr Ravnikar in je bil u redu. Jaz se trudim že 21 mesecev in tudi v drugo, doma imam 3,5 letno punčko. Nimam snoje ovulacije niti po Klomifenu, pa tudi po HSGju mi svetujejo laparoskopijo. Povej mi, kako je potekalo pri tebi, ker jaz sem šele na začetku, 4 mesece klomifena, naslednji ciklus jih imam 2 tableti 3-12 dan, potem pa naprej.
|
|
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 23.1.2009 16:30:46
|
|
|
|
IVYY
|
Čav mucomuc, še ena koprčanka ....upam, da bomo kmalu skupaj vozičke porivale Jaz sem HSG delala lani 19. februarja in je bil čisto ok, jajcevodi lepo prehodni. Potem so mi dali 2 terapiji klomifena, potem pa pauza do septembra lani, potem pa se je začelo: hormonske preiskave - ugotovili zelo povišan DHAES horom (moški hormon), pa sem dobila zdravila in ta hormon spravila v normalo...zaradi tega hormona sploh nisem imela ovulacij....zdaj sem spet 2 meseca na klomifenu....medtem pa ugotovili hujšo stopnjo oligospermije pri mojem in edina rešitev je icsi. Bova na liniji in ti bom sporočala, kako potekajo stvari lep dan ed.
|
|
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 23.1.2009 16:33:59
|
|
|
|
IVYY
|
a ja, mucomuc, a je s tvoji dragim vse v redu. So njegovi plavalci dobri? Ker če ga niso še pogledali, vztrajaj, da ga čimprej, ker mojega so pogledali šele po 30 mesecih!!! Če bi ga prej, mogoče bi bila lažje stopnja oligospermije in bi se dalo kaj rešit...ali pa ne Niso ga hoteli namreč prej pregledat, čerpav sem vztrajala...češ isti partner, nikoli kadil, nikoli pil in prvič zanosili po naravni poti brez večjih težav. sem vesela, da imaš že enega otroka. lp
|
|
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 24.1.2009 8:08:31
|
|
|
|
IVYY
|
punce, za enkrat ne razmišljam, da bi šla samoplačniško...če pa se bo vse skupaj preveč dolgo vleklo bi poskusla vsaj en postopek samoplačniško, zato me zanimalo, koliko stane.... lep vikend vam želim
|
|
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 24.1.2009 13:31:20
|
|
|
|
Rakica_80
|
Ti lepo hodi do tvojega G in zahtevaj naj ti da napotnico za IVF/ICSI!!! Joooj, kot si gor omenila za HSG-to je bil zame najbolj boleč dan v življenju Sem mislila da bom razpočila, moji jajcevodi 100% zamašeni on pa kr sili z uno tekočino vame !!! Pozdravljena MUCOMUC, dobrodošla med nami Evo še LINK, kjer smo se družile enkrat vse iz Obale http://www.ringaraja.net/forum/Obala/m_2638266/tm.htm Lahko bi ponovile in zbudile temo Lep vikend vsem skupaj!!!
|
|
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 25.1.2009 13:50:08
|
|
|
|
IVYY
|
Joj BEBII, veš da je tudi meni bil HSG najbolj boleč dan v življenju...težji od popadkov , pa niti nisem imela nič zamašenega, bolelo pa me je grozno... Ja, se strinjam, da bi se lahko ponovno obalčanke začele družiti. Kaj praviš MUCOMUC?
|
|
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 26.1.2009 11:57:54
|
|
|
|
mucomuc
|
Zdravo, še posebaj obalčanke, Ivyy, hvala za dobrodošlici in izčrpne podatke, mojemu niso še pogledali plavalce, mi je pa Lovšin rekel, da bomo to kmalu , trenutno se je osredotočil name. Kar se tiče HSG-ja je pa groza, sploh istrumenti, ko sem vidla tisto dolgo reč, me je kar minilo, pa tudi ni ravno prijetno. Moji jajcevodi so prehodni, vendar je kontrast po njih potoval z zamudo - spazem ali krč je pisalo v oklepaju in da mi svetujejo laparoskopijo, če ne zanosim v par naslednih ciklih. Je pa kar zoprno tole čakanje. Jaz sem za svojo prvo zanosila niti ne vem kdaj, še sva pazila, sicer nisva bila zaščitena, ampak nisva še načrtovala. Bla sva pa blažena, ko sva izvedela. Zdaj bo pa maja 2 leti odkar se trudiva, računava in ... Pa nič. Kar je najhuje, po klomifenu sploh nimam ovulacije in folikel mi sploh ne raste. Je pa res, da je velik dejavnik stres. Računam it tudi na jogo pilates, k Maji na ogrlico, da se razbremenim . A katera hodi na kaj podobnega. Pa še eno vprašanje, a si katera pomaga s kakšno alternativno zadevo? Lep pozdravček
|
|
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 26.1.2009 13:44:30
|
|
|
|
IVYY
|
Čav mucomuc, meni se že prav meša od tega računanja, zapisovanja bazalne temperature...se mi zdi, da tega ne bo in ne bo konec...Vidiš, jaz pa sploh ne vem, ali mi klomifen pomaga, ker me niti 1x ni ne ravnikar ne moj ginekolog spremljal, ko sem pila. Edino, na kar se lahko zanesem, da imam ovulacijo, je graf bazalne temperature, iz katerega je ravzidno, da se nekje od 18 dne naprej temperatura dvigne tudi za 1 stopinjo. Po mojem bi morali spremljati z ultrazvokom moje folikle Včasih se mi zdi, da samo zgubljam čas....drug teden grem do mojega ginekologa in mu povem, kako stvari stojijo in da mi da napotnico za ivf/icsi (bom poslušala nasvet bebii-nimam kaj zgubiti) Jaz pridno hodim že 7 mesecev na telovadbo v balinarsko dvorano (vaje z utežmi-mi paše, ker je precej statično, ni tistega pretiranega skakanja) in ti moram povedat, da mi to ful pomaga...psihično sem dosti bolj močna...lani februarja me je po HSG-ju zgrabila taka kriza...in sem našla rešitev najprej v teku, potem pa v telovadbi...tako, da ti ful priporočam, da začneš hodit. Za Majo sem slišala same pohvale. Tudi jaz sem hotela najprej na pilates, a mi urnik ni odovarjal (nimam varstva takrat)... če kaj rabiš, samo vprašaj!!! lep dan ti želim
|
|
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 26.1.2009 15:46:33
|
|
|
|
Rakica_80
|
IZVIRNO SPOROČILO: IVYY Vidiš, jaz pa sploh ne vem, ali mi klomifen pomaga, ker me niti 1x ni ne ravnikar ne moj ginekolog spremljal, ko sem pila. Hjaaa, kaj za reč, tudi jaz ko sem jemala klomifen, me ni niti enkrat pogledal in to ni prav, ker ene ženske ne reagirajo na te tablete in tako nemoreš vedet- GROZA!!! Punce kr pogumno naprej
|
|
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 26.1.2009 15:54:26
|
|
|
|
IVYY
|
Čav Bebii, a si imela že danes posvet za icsi? kako je šlo?
|
|
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 26.1.2009 22:54:51
|
|
|
|
Rakica_80
|
Ne, imam v četrtek 29.1 Ti javim, ko bodo novosti
|
|
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 27.1.2009 7:28:39
|
|
|
|
mucomuc
|
Živijo punce!! Ivvy, žal mi je ko slišim, da te ginekolog ne spremlja, meni je Lovšin dal 3 mesece klomifen brez spremljanja, nato pa 4 mesec 2 tabletki , in me je naročil na ultrazvok v petek ko sem še jedla klomifen in nato še v ponedeljek, da bi opazoval folikel, kako raste. Meni ni žal zrastel nič, kar pomeni da ovulacije ni. Zdaj mi je napisal 10 dni klomifena in nato spet ultrazvok. Mislim, da je potrebno da se to spremlja, ker zastonj jest vse te tablete, če ne spremljaš učinka. Meni je rekel, da bova pohitela, ker imam že 33 let, oziroma aprila bom 34. Kar se tiče telovadbe, bi resnično morala začet migat, ker se samo redim. Kdaj je urnik telovadbe v balinarskem? Tudi meni je zoprno, ker se moram organizirat za varstvo. Sem hotla it na jogo k Maji, ampak ima urnik od 20:40 -21:40, takrat moja moja mala že zdavnaj spat. Bebii, tudi tebi hvala za dobrodošlico in srečno vsem, upam, da bo Koper kmalu poln nas z vozički. lp
|
|
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 28.1.2009 18:50:52
|
|
|
|
IVYY
|
čav mucomuc, oprosti, ker ti nisem prej odpisala... v balinarski dvorani sicer ni joge, je pa pilates, danes grem na telovadbo, pa ti potem napišem, kdaj točno je (mislim, da je ob 18.uri-to bi ti po mojem odgovarjalo ) Vidiš meni pa odgovarja urnik po 20.uri, ker prej nimam varstva. Jaz hodim od 20:15-21:15. Veš, da sem prav malo zaskrbljena, ker me niso nič spremljali med jemanjem klomifena. Kako pa vejo, da je učinkoval?! 12. februarja grem z mojim dragim na kontrolo k ravnikarju in ga bom vprašala, zakaj me niso nič spremljali. Joj, kako bi bilo lepo, da bi če ne prej vsaj naslednje leto skupaj z vozičku po Kopru šetale ...jaz verjamem, da nam bo uspelo!!!!!!!!!!!!!!!!1 lp
|
|
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 29.1.2009 8:50:56
|
|
|
|
mucomuc
|
Zdravo Ivvy, tudi jaz upam, da bomo naslednje leto glavne z vozički po Kopru. Hvala za informacijo glede telovadbe. Kar se tiče spremljanja ob jemanju Klomifena, se strinjam s tabo, kako veš, če deluje, če te ne spremljajo. Meni očitno ne deluje, in sem jih 3 mesece jedla zastonj. Baje jih lahko ješ samo 6 mesecev, nato pa pavza, da se telo spočije. To se pravi, da imam še dva meseca časa, pol pa predah, meseci in leta pa tečejo. Sploh se pa bojim, ker sem zaposlena za določen čas in imam pogodbo samo še do konec aprila in potem bo kriza, če ni službe, ni zavarovanja in ni ultrazvokov in podobnega. Ampak jaz sem optimist. Življenje je lepo in kmalu bomo nosečke. Lp
|
|
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 29.1.2009 15:00:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Selim vas na Upamo skupaj ;)
|
|
|
|
RE: Napotitev na ICSI-dr.Ravnikar 29.1.2009 16:03:29
|
|
|
|
IVYY
|
mucomuc, vem da te skrbi, kako bo s službo, a v naših primerih se s tem ne smemo obremenjevati, ker čas teče,leta grejo...če si "zdrav" in ti uspe zanositi hitro, pač počakaš dokler nimaš redne službe... jaz sem lani zamenjala službo, šla iz stalne službe v službo za nedoločen čas in sem le za kratek čas pomislila, da ne bomo vsaj nekaj časa delali na otročičku, vendar sem ugotovila, da ni vredno... imam pa srečo, da so me že po pol leta vzeli za stalno. vso srečo!!!! si tipkamo, ko bodo novosti. lp
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?